Je maakte gebruik van de joker ter vervanging van de originele foto..
Zelf omschreef je het als volgt : Op 5 juni hebben we met onze fotogroep een uitstap gemaakt naar Mechelen. Daar kwam ik deze klimroos tegen bij een begijnhofje.
ik vond het zo mooi van kleur en teer dat ik deze voor de maand juni als 1e inzending stuur.
Ik had alleen mijn 24-70mm lens bij me.
Onze oorspronkelijke commentaar was :
Wat vooral opvalt zijn precies de zachte pastelkleuren en de tederheid die er van uit gaat. Het beeld is hier ook samengesteld uit 3 niveaus van diepte (Bloem – takjes – achtergrond). Dit geeft diepte aan het geheel. Het feit dat de geblurde achtergrond is samengesteld uit dezelfde kleuren die ook terug te vinden zijn in het hoofdonderwerp maakt dat ze een sluitend geheel gaan vormen.
Op gebied van compositie is er de kleine roze partij uiterst rechts, op halve hoogte, die me wat stoort. Door die positie lijkt die er niet echt bij te horen. Ik zou persoonlijk dus wat meer croppen zoals aangetoond in het bijgevoegde voorbeeld. Het randje moet dan natuurlijk ook wel volgen. De rozen komen zo ook nog meer op de sterke punten/lijnen te staan.
Je stuurde je eerste bijdrage voor het Maandthema : Juni.
Zelf omschreef je het als volgt : Oranje Havikskruid bloeit hier volop in de bermen wat erg kleurrijk is.
Kleurrijk is het zeker en oranje en groen zijn kleuren die perfect bij elkaar passen.
Onze commentaar :
Wat mij wel meteen opvalt is dat focus iets te ver naar achter ligt waardoor de meeldraden niet helemaal scherp zijn. Je foto bevat nauwelijks of geen exif-gegevens, dus weet ik niet precies met welke instellingen de foto genomen werd maar ik veronderstel tamelijk ingezoomd en met een grote lensopening. Hierdoor krijg je weinig scherpte diepte, waardoor bij het minste zuchtje wind de bloem een ietsje gaat bewegen op het moment dat je afdrukt. (Zie bijlage 1).
Op gebied van compositie komt het wel goed. De bloem staat op een sterke lijn.
Verder zien we hier ook de veel voorkomende fout dat er weinig of geen contrastverschil/kleursaturatieverschil is tussen voor en achtergrond. Hierdoor komt de bloem niet echt los van de achtergrond ondanks de perfecte blur, waarschijnlijk door inzoomen.
Aan dit laatste kan men relatief gemakkelijk iets aanpassen. Wat die scherpte betreft is dat een paar andere mouwen.
Zelf heb ik met mijn programma een bewerking gedaan (voorbeeld 2). Maar dat werkt met een geavanceerd artificieel intelligentie systeem (AI). Met programma’s als Lightroom of gratis programma’s zal je dit zeker niet bereiken.
Jammer van de scherpte anders had het met wat aanpassing een geslaagde foto kunnen zijn.
Je stuurde je eerste bijdrage voor het Maandthema : Juni.
Zelf omschreef je het als volgt : Tijdens ons bezoek aan de Adriatische Kust in Kroatie hebben wij vele cactussen gezien in het wild met vele bloempjes. Bij gebrek aan mijn Sony a7 en macrolens heb ik de foto genomen met mijn Sony RX 100 M5 en daarna bewerkt in light room en sharpenAI .Ik zie uit naar Uw reactie.it gewoon een heel mooie bloem vind met prachtige structuren.
Ik vind het altijd verwonderlijk dat de cactusplant kan overleven in een barre droge omgeving, meestal in wat een onvruchtbare bodem lijkt te zijn, en er toch nog in slaagt om telkens weer deze mooie bloemen te produceren.
Onze commentaar :
Alle leden blijken er zin in te hebben om de uitdaging aan te gaan om rode bloemen te fotograferen. Maar natuurlijk is de voldoening achteraf ook groter als de foto geslaagd is. En dat is hij zeker.
De bloem staat op een goeie plaats en is heel scherp tegen een geblurde achtergrond. De bloem zelf is ook mooi belicht.
Wat we ook wel zien is dat het contrast en kleurintensiteit van het hoofdonderwerp en de achtergrond ongeveer gelijk zijn. Dit maakt dat de diepte in de foto wat onderdrukt wordt.
In een vorige bespreking hebben we al gezien dat we niet alleen diepte kunnen creëren in de foto door gebruik te maken van de scherpte/diepte maar zeker ook door contrastverschillen. Ik zou hier bij de bloem het contrast wat verhogen en bij de achtergrond het contrast wat verlagen en ook de kleursaturatie wat verminderen.
En terwijl we toch bezig zijn kan je eventueel ook rechts en zeker boven wat bijknippen Wat daar staat brengt niet echt iets bij tot de foto. Dit gaat de aandacht op deze mooie bloem nog verhogen.
Mooie geslaagde realisatie mede ook door de combinatie van het rode tegen de groene achtergrond en het gele hartje.
Je stuurde je tweede bijdrage voor het Maandthema : Juni.
Zelf omschreef je het als volgt : De Clematis is een geslacht van lianen en overblijvende kruiden uit de ranonkelfamilie. Ze komen voor in gematigde zones op beide halfronden, en in gebergten in de tropen. De soorten uit gematigde streken zijn bladverliezend, maar die uit warmere streken groenblijvend. Familie: Ranunculaceae (Ranonkelfamilie) Wetenschappelijke naam: Clematis.
De planten worden gekenmerkt door vier tot acht kelkbladen ; de kroonbladen ontbreken. De matig tot sterk groeiende klimplanten bereiken een hoogte van twee tot zes meter. Enkele soorten klimmen echter niet en zijn enigszins verhout , bijvoorbeeld Clematis integrifolia en Clematis alpina. Info: Wikepedia.
Ik heb die foto genomen omdat ik dit gewoon een heel mooie bloem vind met prachtige structuren.
Bedankt voor deze uitgebreide en leerrijke uitleg over deze bloem. Mooie tuin heb je wel !
Onze commentaar :
Het eerste wat me opvalt bij deze foto is dat je de achtergrond niet hebt ‘wegverduisterd’ zoals bij de vorige bijdrage. Een compleet donkere achtergrond maakt het geheel immers vlakker en geeft minder diepte.
Op dit gebied kan ik alvast niets opmerken. De paarse kleur van de bloem pas dan ook goed tegen de donkergroene achtergrond.
De scherpte is uitstekend vooral op niveau van de meeldraden.
Als je op het bijgevoegd voorbeeld kijkt kan je zien dat op gebied van compositie de bloem mooi ligt volgens de diagonalen met het hoogste blaadje dat recht naar de hoek wijst.
Kortom, hier ben ik uitgepraat en kan ik verder niets meer opmerken.
Je stuurde je eerste bijdrage voor het Maandthema : Juni.
Zelf gaf je geen woordje uitleg over het hoe en waarom van de foto wat we eigenlijk wel wat jammer vinden.
Juni is de rozenmaand. En dit is zeker een prachtexemplaar.
Onze commentaar :
Zoals ook reeds bij vorige inzendingen weet je hier alweer op een sublieme manier te spelen met het aanwezige licht. Net als de rode klaproos, is een witte bloem niet gemakkelijk vast te leggen daar men snel te maken krijgt met overbelichting en het verdwijnen van structuur.
Op gebied van compositie zien we dat de roos mooi past binnen de compositie van driehoeken. Ook het gebruik van 3 niveaus (Bloem op de voorgrond, de bloemknoppen iets naar achter en de volledig geblurde achtergrond) zorgen voor een sterk dieptegevoel.
Ook de sterk geblurde achtergrond met een beperkt kleurenpalet maakt door zijn soberheid het plaatje compleet en geeft een rustig gevoel bij het bekijken.
Het centrale bloemblaadje bevat nog wat licht gele structuur (wat getuigt van enorme scherpte) maar die in het origineel volgens mij nog niet echt voldoende tot zijn recht komt. Wat extra contrast op de bloem (eventueel enkel op dit individueel blaadje) kan nog dat tikje extra geven aan deze prachtige foto.
Je stuurde je eerste bijdrage voor het Maandthema : Juni.
Zelf omschreef je het als volgt : 6 Juni 2024.De tachtigste verjaardag van de D Day dag en de slag om Normandie.Toen hebben de geallierde troepen de grootste amfibische invasie uitgevoerd.Dit had de wereld noch nooit meegemaakt.Daarom deze foto in tegenlicht.
Zoals je het zelf omschrijft is deze mooie klaproos (Poppy in het Engels) een duidelijk symbool van beide wereldoorlogen. En 6 juni staat hier voor de herdenking van de inval in Normandië 80 jaar geleden.
Onze commentaar :
Zoals reeds een paar maal aangehaald is dit zeker niet de gemakkelijkste bloem om te fotograferen. Maar oh zo mooi als je er in slaagt.
Op gebied van compositie staat de bloem op een goeie plaats Ongeveer op de sterke lijn en het bovenste bloemblad wijst als het ware naar de rechter bovenhoek. Prima scherpte waarbij de stekels aan de stengen duidelijk afsteken door het tegenlicht. De donkere en voldoende geblurde achtergrond doen de bloem mooi naar voor komen.
De belichting is gezien de moeilijkheidsgraad meer dan behoorlijk. Een beetje meer contrast zou zeker geen kwaad kunnen. Maar zoals ik nog al aanhaalde kan men in de nabewerking met bepaalde pro-software nog wel wat extra tekening verkrijgen, maar daar is de vraag dan hoever we willen gaan in deze bewerkingen.
Samengevat is het dus een zeer mooie opname van de prachtige bloem in tegenlicht.
Je stuurde je eerste bijdrage voor het Maandthema : Juni.
Zelf omschreef je het als volgt : De titel zou 'De koers is van ons' kunnen zijn. Bijna onzichtbaar door het het stof van de volgwagens stuiven de rensters luid aangemoedigd over de onverharde Demerdijk. Ieder jaar wordt in juni 'Dwars door het Hageland' gereden. Deze koers voor dames en ook voor heren gaat voor een groot gedeelte over onverharde wegen.
De wielerkoers is een Belgische sport bij uitstek. Niet alleen Dwars door Hageland vinden we terug in de maand juni maar ook het Belgisch kampioenschap tijdrijden en op de weg, en zeker niet te vergeten: de start van de Ronde van Frankrijk op 29 juni.
Onze commentaar :
Je verkoos er voor om iets te fotograferen dat zelf eigenlijk niet zichtbaar is. Maar de omstandigheden er rond die je wel toont maken dat het toch voor iedereen duidelijk waar het om gaat. Was dat ook niet het thema van een van onze laatste opdrachten van de maand? Het laat je even stil staan bij de foto en nadenken. En dat maakt het precies zo boeiend maar ook zo moeilijk om het perfect te brengen.
En daar ben je zeer goed in geslaagd, men weet direct waar het om gaat. De toeschouwers langs de baan, de fietsen op de auto die er net boven uitsteken, het stof van de onverharde wegen… bijna de Strade Bianche.
Qua kleur en belichting zit het goed. Wat men eventueel zou kunnen overwegen is om er een 16:9 uitsnede van te maken. Iets minder gras onderaan gaat nog meer de aandacht trekken op het gebeuren en gaat een gevoel geven van beweging van… exact, van wat men niet ziet.
Je stuurde je eerste bijdrage voor het Maandthema : Juni
Zelf omschreef je het als volgt : Bemesten het moest al lang gebeurt zijn, ze werken dag en nacht als het niet regent. Gemakkelijk hebben de boeren het niet dit voorjaar, de gewassen zouden al hun kopje moeten boven steken, maar de natuur is baas.
Juni is inderdaad de braakmaand ( = maand dat er geploegd wordt).
Onze commentaar :
Mooi hoe je probeert de naam “Braakmaand” uit te beelden. We krijgen hier wel een zeer wijds landschap. Ik begrijp niet zo goed het gebruik van een prime lens 50 mm f/1.4 voor dit type van foto. Dit is een prima lens voor portret fotografie maar minder geschikt voor landschappen.
Je hebt gecropt op een 16:9 formaat waarbij de horizon perfect op de onderste horizontale sterke lijn komt te liggen. Dit is volgens de regel van derden. Maar hierbij deel je de foto in twee ongelijke helften, een breder en een smaller, en dan is de vraag waar we precies de aandacht op willen vestigen: de lucht of het land. Die horizon kan je echter wel leggen op zowel de onderste als de bovenste sterke lijn.
De vraag is ook wat eigenlijk het echte onderwerp is waar je de aandacht wil op vestigen. Daarom dat we nu ook een kleine uitleg vragen omtrent je foto. Je spreekt hierbij over bemesten en de boeren. En dit staat inderdaad op de foto maar dan wel minuscuul klein op het sterke punt rechts onder. Je krijgt hierbij ook minder dieptescherpte en het bewerkte land met zijn korrelige structuur dat toch deel uitmaakt van het ‘verhaal’ komt niet echt tot uiting.
Op gebied van het strikt toepassen van de theoretische regels zit het wel prima. Maar of je hiermee het gewenste effect zal bereiken is twijfelachtig. Maar zoals ik in het begin al zei is er wellicht niets meer mogelijk gezien de gebruikte lens en de afstand van het onderwerp.
Een beeld van dichterbij (of veel sterker ingezoomd - 200 mm of meer) zou hier meer gepast zijn. Voor het voorbeeld te bekomen heb ik zeer moeten croppen en inzoomen en dus is het resultaat ook helemaal niet scherp. Dit is gewoon ter voorbeeld.
Je stuurde je eerste bijdrage voor het Maandthema : Juni
Zelf omschreef je het als volgt : de "Klaproos". Een prachtige natuurbloem met prachtige kleuren en details.
Normaal komt deze bloem al voor in de maand mei maar met dit kwakkelweer hebben we er wat langer moeten op wachten. Deze bloem staat ook symbool voor de Eerste Wereldoorlog, de dus bij uitbreiding ook voor de tweede waarvan het einde dit jaar bijzonder werd gevierd.
Onze commentaar :
Verscheidene leden kozen al voor deze bloem, en deze is wellicht wel de moeilijkste om te fotograferen. Bij rood is het erg moeilijk om het contrast en de structuur weer te geven. Een hele uitdaging dus.
Bij de compositie zien we dat, zoals reeds eerder weergegeven, je gebruik gemaakt hebt van 3 niveaus: de bloem op de voorgrond en scherp, de stengel die mooi vanuit de hoek vertrekt en iets meer naar achter staat en tenslotte de achtergrond met een mooie blur. Op het voorbeeld kan je zien dat bloem ook mooi op de lijnen ligt.
Normaal zou ik de achtergrond iets minder saturatie gegeven hebben maar de bloem en de stengel bieden hier wel voldoende contrast zodat dit hier niet echt nodig is.
Bij het aangepaste voorbeeld heb ik gebruik gemaakt van de pro-software ON1, vergelijkbaar met Photoshop. Er is hier nog wat meer contrast en tekening te zien. Maar dit kan niet met alle software en het is zeker ook niet de bedoeling dat wij als Hobby-Seniorennetters hierin moeten gaan investeren (zowel in geld als in opleiding). Deze bewerkingen maken tenslotte maar een klein deel uit van het slagen van een foto.
Dus is het hier zeer mooi gerealiseerd en geslaagd en kan ik er weinig op aanmerken. Proficiat.
Je stuurde je eerste bijdrage voor het Maandthema : Juni.
Zelf omschreef je het als volgt : Vingerhoedskruid. gezien langs de kant van weg.
Toch geweldig hoe er bijzonder mooie bloemen te vinden zijn in het wild of gewoon langs onze wegen.
Onze commentaar :
Zeer mooie bloemstengel met een overvloed aan klokjes die allemaal in dezelfde richting wijzen, behalve één buitenbeentje.
De bloem staat heel mooi op de foto: scherp, goede belichting en op een sterke lijn. Door de volledig witte achtergrond en de grote lege ruimte links op de foto heeft het wat van minimalisme.
Misschien wel iets te veel wit. Ik weet niet of dit de natuurlijke lucht of bijgewerkt, mogelijk ook een witte achtergrond in de studio ? Onderaan de stengel is er wel wat kleur te bespeuren. Ook zie ik een iets donkerder randje boven en rechts wat een beetje extra diepte kan geven. En dat mocht voor mij iets meer zijn.
Persoonlijk zou ik het wel croppen tot een portret-formaat. Hierbij hoef je ook niet altijd de traditionele 2:3 verhouding te respecteren. (Zie bijgevoegd voorbeeld).
Dit is ook een prachtige opname die zich goed zou lenen voor een verdere bewerking zoals bv het bijvoegen van een gekleurde vignette. Het tikje achtergrond geeft direct een heel ander beeld. (Zie bijgevoegd voorbeeld 2)
Je gebruikte je joker voor je eerste bijdrage voor het Maandthema : Juni
Zelf omschreef je het als volgt : De rode roos is misschien wel de bloem met de meest bekende betekenis. Rode rozen staan voor liefde, passie en verlangen. Hoe donkerder de roos, hoe meer ze symbool staat voor liefde en romantiek. Is de roos wat lichter? Dan neigt haar symbolische betekenis eerder naar passie of verlangen. Verrassend: naast haar liefdes gerelateerde betekenissen staat de rode roos ook voor vriendschap, respect, trouw, schoonheid en perfectie. Ik heb gekozen voor deze Rode roos in opvolging van de opdracht van de maand mei waar ik de roosknop heb ingezonden en nu dezelfde Roos in bloei.
De oorspronkelijke commentaar was:
Een prachtige roos is het geworden. Jammer dat we er de geur niet bij krijgen.
De fel rode kleur steekt fel af tegen de quasi zwarte achtergrond. Wat opvalt is de knappe belichting die heel wat doortekening geeft in de blaadjes. En het is voorwaar niet gemakkelijk om een rode kleur op een goeie manier vast te leggen. Het groene takje met blad heeft de nodige blur en zorgt door de contrasterende kleur ook voor wat extra diepte.
De vierkante uitsnede waarbij het takje in een hoek vertrekt is hier zeker ook een goeie keuze.
De kleur van de achtergrond is gelukkig niet helemaal zwart. Er is nog een heel klein beetje doortekening te zien. Ik weet niet of die bij de bewerking extra donker gemaakt is. Persoonlijk zou ik die toch proberen een beetje op te lichten zodat we iets meer structuur in die achtergrond krijgen. Zo krijg je 3 niveaus: de bloem op het voorplan, het takje middenin en de bladerstructuur in de achtergrond. Dit zou nog extra diepte geven aan de foto.
Bij de joker wordt geen nieuwe commentaar gegeven.
Je stuurde je eerste bijdrage voor het Maandthema : Juni
Zelf omschreef je het als volgt : een foto van waterplassen in de polder getracht om de foto van voor naar achter te vullen en scherp te houden. Ik heb de kleuren wat opgesmukt om het donkergroene van de planten wat op te fleuren en zo een kleurrijker geheel te vormen.
Altijd mooi om dit soort waterpartijen tegen te komen tijdens een wandeling. Het doorbreekt het soms wat saaie aspect van het vlakke land. Het is ook een bron van leven voor de watervogels en insecten.
Onze commentaar :
Om het geheel zo veel mogelijk scherp te krijgen heb je gekozen voor een tamelijk kleine lensopening (f/14). Hierdoor krijg je een grote scherpte/diepte wat zeker aan te raden is voor dit soort landschapsfotografie. De ISO-waarde van 1000 is hier het gevolg van maar dit is iets wat je Nikon D850 wel aankan.
De achterste oever ligt precies op de sterke lijn. We kunnen ook een soort diagonaal ontdekken die vertrekt linksonder.
De bijgewerkte kleuren brengen wat meer “zon” in de foto.
Ik vraag me af of de lucht wel origineel is. Dit soort bewerking moet zeker kunnen en zelf maak ik er ook wel gebruik van. Men dient er wel over waken dat het totale plaatje blijft kloppen. En dit zeg ik omdat de donkere lucht tot vlak tegen de bomen komt terwijl in de weerspiegeling er een witte rand rond de bomenrij ligt. Ook klopt het meer ‘zonnige’ aspect van het groen niet helemaal met het grijze grauwe van de lucht.
Samengevat : een leuke foto om naar te kijken. Je kan als het ware mee genieten van de rust en de kalmte. Prachtige compositie die je mee neemt doorheen de foto. Het bijwerken van het groen is zeker ook geslaagd. Met de lucht en de weerspiegeling ervan in het water ben ik minder gelukkig.
Het maandthema is juni. Hiermee kunnen jullie alle kanten op. Het is aan jullie om daar een eigen invulling aan te geven, zolang het maar betrekking heeft op de maand juni
En voor deze tweede opdracht hebben we ook weer een zeer ruime keuze. Hierbij een paar onderwerpen en tips die kunnen dienen als inspiratie :
Zomermaand – Rozenmaand Braakmaand ( = maand dat er geploegd wordt) – Weidemaand Examenmaand – Diploma maand 1 juni – Wereld melkdag 5 juni wereldmilieudag 20 juni - Wereldvluchtelingendag 21 juni zonnewende begin van de zomer – Midzomerfeest - Muziekfeest Vaderdag Luilak (Noord Holland)
Hier zijn nog een paar tips voor het maken van foto's met als thema de maand juni:
Bloeiende bloemen: Juni staat bekend om zijn prachtige bloemen. Ga naar een lokale bloementuin, park of zelfs je eigen tuin en leg de kleurrijke bloesems vast. Experimenteer met close-upopnamen om de details van de bloemblaadjes vast te leggen.
Zomerse landschappen: Juni markeert het begin van de zomer, dus ga naar buiten en leg het prachtige zomerlandschap vast. Denk aan groene velden, blauwe luchten, kabbelende beekjes of uitgestrekte stranden. Probeer verschillende tijdstippen van de dag voor verschillende lichteffecten.
Activiteiten in de buitenlucht: Juni is een geweldige tijd om van het buitenleven te genieten. Leg jezelf of anderen vast terwijl ze picknicken, wandelen, fietsen, zwemmen of sporten. Vang de vreugde en het plezier van de zomerse activiteiten op camera.
Zonsondergangen en zonsopkomsten: Met de langere dagen biedt juni prachtige zonsopkomsten en zonsondergangen. Zoek een schilderachtige locatie en maak foto's van de kleurrijke hemel terwijl de zon opkomt of ondergaat.
Feestdagen en evenementen: Juni kan worden gekenmerkt door verschillende feestdagen en evenementen, zoals Vaderdag, Midzomerfeesten, of lokale festivals. Leg de festiviteiten, versieringen en emoties van deze gebeurtenissen vast.
Details van de natuur: Let op de kleine details die de natuur in juni kenmerken, zoals rijpend fruit, vlinders, bijen en andere insecten. Gebruik een macrolens om deze details van dichtbij vast te leggen.
Periodes en inzendingen
Vermits het thema de maand is zal elke thema beginnen de 1e van elke maand en eindigen op de laatste dag van de maand. Zoals nu zal je 2 foto’s kunnen insturen, eentje in de periode van 1 tot en met 15, een tweede in de periode van 16 tot en met einde maand. De foto’s dienen dus genomen te worden EN ingestuurd binnen de maand juni.
Daar het thema zeer breed is en mogelijk ook streek of land gebonden, en om het voor iedereen begrijpbaar te maken gaan we je wel vragen om bij het insturen van je foto, deze te voorzien van een woordje uitleg, de bedoeling en/of waarom je zelf vindt dat hij past in het thema. Deze eigen commentaar is VERPLICHT en zal mee op het blog geplaatst worden.
De titel van het bericht is MAANDTHEMAzonder enige andere toevoeging
Gebruik van de JOKER
Iedereen krijgt ook elke maand één JOKER. Indien je een ingestuurde foto, na het krijgen van de commentaar of na raadgevingen van collega’s nog wil wijzigen/veranderen dan kan je één maal een JOKER inzetten en een nieuwe of verbeterde foto insturen. Zo kan je, indien gewenst, direct gebruik maken van de raadgevingen om de kwaliteit van de inzending te verbeteren. De joker zal één maal kunnen ingezet worden gedurende de ganse periode en betrekking hebben op de eerste OF de tweede inzending. De originele foto zal van het blog gehaald worden en vervangen door de nieuwe versie en daarmee dan ook deelnemen aan de wedstrijd. Foto’s die vervangen worden zullen NIET meer van een commentaar worden voorzien. Eens de maand voorbij is zijn de inzendingen definitief en kan de joker niet meer gebruikt worden.
Bij het gebruik van de joker dien je dit verplicht te melden in de titel van het bericht : MAANDTHEMA JOKER en met in het bericht de vermelding om welke foto het gaat als je reeds 2 foto's hebt ingestuurd. Hier ook dient een woordje uitleg gevoegd.
Commentaar en raadgeving
We zullen de foto’s voorzien van een kleine commentaar. Een klein team van leden die bewezen hebben dat ze dit met de nodige kennis van zaken kunnen doen, in alle objectiviteit en eerlijkheid, zal hiervoor instaan. De commentaar zal anoniem geplaatst worden.
Leden die liever geen commentaar krijgen (wat jammer zou zijn) kunnen dat altijd melden.
Maandoverzicht
We laten het concept van een 'wedstrijd' los. Aangezien het thema breed geïnterpreteerd kan worden, is het lastig om inzendingen met elkaar te vergelijken. Daarom blijven we gewoon foto's insturen en genieten van het werk van andere leden. Door de commentaar te lezen, kunnen we nog wat leren en onze fotografie verbeteren. Er zal wel een makkelijk consulteerbaar overzicht komen.
Afmetingen foto's
- Breedte maximum 1200 pixels
- Hoogte maximum 900 pixels
- Zwaarte maximum 500 kB (= 512.000 Bytes)
- Exifs aanwezig
Veel succes iedereen. Ik hoop heel veel foto's te zien verschijnen.