Als op een plots onoplettend moment de twinkeling in m'n ogen is verdwenen.... wie zal er om geven?? Als op een plots onoplettend moment het besef is gekomen dat het wachten een eeuwige even is Wie zal er omkijken. Als ik plots de drang voel vastgenomen te worden zul jij dan met mij huilen? of zul je wegijken? In stilte zal ik m'n verdriet verwoorden. Verdwijnen in een hoekje. Als op een plots onoplettend moment het raam zal openstaan zal ik de wereld misschien durven trotseren opnieuw.
ik staar naar jou en roep neem me mee o zee mijn overzetboot komt langzaam langzaam maar zeker o wee ik roep het uit strooi me toch over je uit mijn schat, mijn zee neem men laatste resten langzaam met uw golven mee
Ge hebt misschien de foto's rechts van mijn blog opgemerkt wel dat zijn mijn twee kleinkinderen. Lara en Adara. Twee schatjes van 5 jaar. Adara krijgt er volgende week een broertje of een zusje bij. Adara mooie naam niet - betekent eeuwige maagd. Ben benieuwd hoe de nieuwe levensburger zal noemen. Ik houd u in ieder geval op de hoogte.
Och meinse, van vlies en bloet. twieduustenzesse, 't got ulder goet, e schieve spleite, e verfromelde gazeite stoverije mee friete, e krampe in ulder kiete medikameinte, buz-aksideinte. e zatse kafee mee en koekske, den open irt en een boekske la esterella die zeingt, e lampe die spreingt e vat uitgegotte, e stuk in ulder botte blojze in 'sakske, de kleur van eu kakske ne belastengsbrief, e gewillig lief nuunt de pille vergete, eune neige nomme nog wete e buijle in euwen oto, zesse zuust mee te lotto zeve dogge oop zeve een eijdelijk geweun, mor gelukkig leve???
Ik heb zo het gevoel dat men , eenmaal de 50 voorbij bij zo enorm veel dingen blijft stilstaan en ze door heel andere ogen gaat zien. Eenmaal de 55 voorbij begin je een soort balans van je leven en je loopbaan te maken. En wat blijkt. Op 1001 vragen begin ik meer en meer negatief te antwoorden. Waarom ben ik soms zo hartstikke jaloers van mensen die van hun hobby hun job hebben kunnen maken, van mensen die hun droom kunnen waarmaken hebben. Waarom behoor ik tot die reeks die het niet gemaakt hebben die op latere leeftijd hun droom hebben willen waarmaken maar er niet in geslaagd zijn. Ik heb altijd mijn leven laten leiden door anderen en daar ben ik nu soms zo ontzettend boos om. Ik heb nog een paar jaar tegaan en toch droom ik er nog altijd van eens iets te kunnen doen dat plezierig is dat goed betaald is en dat ik volledig ontspannend kan uitoefenen. Ik had alle capaciteiten in mij, waarom zijn er dan zo weinig uitgekomen. Ik heb vandaag nog iemand van antwoord gediend die zei dat ik toch slim was en voor alles een oplossing vond. Mijn antwoord was kort. Slim ben ik helemaal niet want anders had ik mijn hele leven niet met mijn hart maar met mijn verstand gewerkt. Als ik zeg met mijn hart gewerkt bedoel ik niet dat ik alles heel graag gedaan heb, maar dat ik nooit tegen iemand nee heb durven zeggen uit schrik om ze te kwetsen. Komt er als logisch gevolg dat iemand die altijd nee zegt oneindig goed onthaalt wordt wanneer hij een s ja zegt. Omgekeerd is ook waar, wanneer iemand die altijd ja zegt éénmaal nee zegt omdat het hoegenaamd niet kan, dan wordt hem dat kwalijk genomen. Onze maatschappij zit zo ineen, we willen meer en meer van een ander en we aanvaarden o zo moeilijk een nee. Ik denk dat dit nog zal verslechten. Genoeg voor deze mijmering.
Ik heb vandaag een mailtje ontvangen met enkele levensbeschouwingen. En dan begint een mens weer te mijmeren. De tekst luidt alsvolgt : Als je bemint wordt twijfel je nergens aan maar als je bemint dan begin je aan alles te twijfelen. En het is potverdorie waar ook. Hoe dikwijls worden of zijn wij vrouwen niet jaloers wanneer er daar hoegenaamd geen reden toe is. Maar hoe zalig is het wanneer je bemint wordt en hoe absurd vinden wij het dan zelf dat iemand om ons jaloers zou zijn . Wanneer men echt van iemand houdt maakt het ons niet blind voor wie er rond ons losloopt, maar dat betekent niet dat we er hals over kop verliefd gaan op worden. Bewonderen en aardig vinden is ver van verliefd worden. Van onze partner zijn we daar echter nooit zo zeker van. Maar de wijze jaren hebben ons geleerd te relativeren. Het gras zal altijd groener zijn aan de andere kant van de weg. Maar zekerheid, geborgenheid, en dankbaar zijn daar is het waar hem het over gaat. Met zijn beidjes samen zijn en genieten van wat het leven ons biedt is het allerbelangrijkste Wat je 's morgens hebt verlaten kan er 's avonds niet meer zijn. Ik heb reeds talrijke mensen ( gescheiden mensen) weten zeggen dat - moesten ze alles geweten hebben en hun leven nog eens konden overdoen ze er nooit zouden aan begonnen zijn. Er is altijd iets dat afgeknakt is in je leven zelfs als je er nu rotsvast van overtuigd bent dat je voor de volle honderd procent gelijk had . Zoals een journalist in een roddelblad beweerde , één van de belangrijkste punten om miljonair te worden is nooit scheiden. Het halveert je vermogen en soms gaat het helemaal in rook op. Maar geld primeert niet op geluk.. We moeten leren dankbaar zijn voor wat het leven ons geeft. Het hoogste geluk is niet weten wat het betekent . Genoeg gemijmerd voor deze blog. Op naar een volgende ......
Heb jij ook soms het gevoel, dat kan toch niet meer . Niemand heeft nog aandacht voor iemand anders. we zijn zo met ons zelf begaan dat we nog nauwelijk iemand een vraag volledig laten stellen zonder dat we er al zelf met onze snater tussen zitten en met ons eigen verhaal voor de dag komen. Ik ben een zelfstandige vrouw met een klein souvenierwinkeltje en mijn beroepsondervinding heeft mij geleerd dat je eerst moet leren luisteren, zo weinig mogelijk over jezelf praten en de mensen hun hart moet laten ledigen. Ik sta er alle dagen versteld van hoe onnoemelijk veel eenzame mensen er rond lopen. De verhalen die ik in mijn volgende blogs zal aanhalen citueren zich allemaal aan zee. Wist jij dat de zee de plek bij uitstek is waar eenzame zielen zich graag terugtrekken, om met zichzelf in het reine te komen. Menige depressieve mensen komen aan de kust tot rust. Wanneer deze enkelingen de winkel binnenkomen beginnen ze reeds na amper een minuutje aan hun eigen verhaal. Hun ganse leven proberen ze in enkele minuten te schetsen. Het gaat hem de ene keer om echt of vechtscheidingen, om grootouders waar hun kinderen de kleinkinderen gebruiken om hen te kwetsen. Om mensen die stuurloos zijn omdat ze die ene persoon verloren hebben waar ze een groot deel van hun leven mee samengeleefd hebben. Die het niet meer zien zitten omdat ze alleen achterblijven. Dat luisterend oor heb ik ze altijd gegeven en ik heb er al die tijd enorm veel dankbaarheid voor terug gekregen. Ik ben iedere dag blij naar huis gekeerd als ik de tijd genomen had om naar iemand te luisteren en gezien had dat ze enigszins opgelucht vertrokken omdat ze over hun problemen hadden kunnen praten. Praten dat is iets wat we praktisch niet meer doen, niet meer kunnen, en waar we toch zullen moeten naar terug keren willen we deze maatschappij enigzins verdraaglijk proberen te houden. Dit was het voor mijn eerste praatje. Ik kom later met nog een paar annonieme verhalen terug. Heb jij ook zo een verhaal mail het mij . Madonna
We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!