Pie met kip ----------- 4 personen ------------ Laat 150 g in fijne plakjes gesneden champignons in het sap van 1 citroen marineren.Schil 2 aardappelen en 2 wortels en snij ze in blokjes.Kook ze in de stoomkoker.Meng ze met 200 g blokjes gebraden kip,de uitgelekte champignons,zout,peper,2 el gehakte peterselie en 25 cl bechamelsaus.Bekleed een taartvorm met hoge rand met een schijf bladerdeeg.Giet het mengsel erin ,dek het af met een tweede schijf deeg,duw het midden in en bak 40 min.in een warme oven op stand 6-7 (200°C).Onweerstaanbaar met een groen salade met vinaigrette.
THE SINAASAPPELMARMELADE MET WHISKY --------------------------------------------------------- 4 personen ------------ Was 1 kg onbehandelde sinaasappels.Snij ze in dunne schijven.Doe ze in een kookpan met 3 l bronwater.Dek af en laat 12 uur op een koele plaats rusten.Breng daarna aan de kook en laat 2 uur op een laag vuur sudderen.Voeg +/- 3,5 kg fijne kristalsuiker toe wanneer de bereiding is afgekoeld.Roer zorgvuldig om,breng aan de kook en laat 30 min.op een hoog vuur koken.Voeg 10 cl whisky toe,roer om en giet in potten.