1,5 dl ananassap 10 ml passievruchtensiroop 10 ml aardbeiensiroop 10 ml verse room
De ingrediƫnten met 5-6 ijsblokjes door elkaar schudden in de shaker en door de barzeef in een longdrinkglas met 3 ijsblokjes schenken.Garneren met babyananas en een kers.
Chocoladetruffels ------------------ 200 ml slagroom 300 g pure chocolade ,fijngehakt
afwerking
200 g pure of witte chocolade gesmolten 50 g goede cacaopoeder,gezeefd
een spuutzak met een 1 cm gladde spuitmond
meerder bakplaten bekleed met bakpapier of vetvrij papier
VOOR 50 STUKS
1.Breng de room in een steelpan langzaam aan de kook.Haal hem van het vuur en laat hem enkele minuten afkoelen.
Doe de gehakte cocolade in een vuurvaste kom en schenk de hete room erop*. Laat het mengsel enkele minuten afkoelen.
2.Roer voorzichtig tot er een glad mengsel ontstaat.Roer in dit stadium niet te lang.Laat het mengsel afkoelen.
Klop het afgekoelde,maar niet harde mengsel stevig met een houten lepel tot het heel dik en veel lichter van kleur en samenstelling is.
Opmerking Als u alcohol wilt gebruiken,doe dit dan voordat u de room toevoegt.Geschikt zijn Drambuie,bruine rum,cognac,Tia Maria of sinaasappellikeur.Voeg hier 3 eetlepels van toe.