Onze Facebook groep

 

Mijn eerste roman
WELKOM, MIJMER JE EVEN MEE?
Inhoud blog
  • De moord op de kasteelheer
  • Konijnenpijp
  • IJSPEGEL
  • Ik ben je vrouw - gedicht - schrijfopdracht van Schrijven-on-line
    Foto
    Foto


    Ik zit graag met mijn neus in de boeken.
    Zoeken met Google


    Rondvraag / Poll
    zal ik in mijn mijmeringen verder gaan met astrologische sprokkels?
    heel graag
    graag
    liever niet
    liever helemaal niet
    neutraal
    bèèèèk
    Bekijk resultaat

    Nieuws GVA
  • INTERLANDS. Topfavoriet Engeland blameert zich vlak voor EK, ook slechte avond voor Belgische tegenstanders
  • België op 1 en 2 na eerste dag van de zevenkamp: Nafi Thiam op koers voor Parijs en Europees goud, Noor Vidts mag dromen van medaille
  • Deense premier Mette Frederiksen op straat geslagen door man
  • Advocaat van vrijgelaten verdachte van moord op Willy V.T. (71): “Mijn cliënt heeft niets met deze zaak te maken”
  • Eendracht Aalst lijkt zich na nieuwe opdoffer nu ook zelf neer te leggen bij degradatie: “Of we nog naar het BAS trekken? Dat zal van onze voorzitter afhangen”
  • Joppe Sterck wint in Belsele voor Lars Oreel en Bryan Maes
  • Petra De Sutter: “Trans jongen uit ‘Eerste keus’ wordt belaagd sinds uitzending, onder anderen door Dries Van Langenhove”
  • Gulle weldoener trakteert iedereen twee uur lang op frietjes: “Dacht dat hij een verborgen camera had”
  • “Liever Hoefkens dan Guardiola”: een blik op het huwelijk van ‘Den Hoef’ en kersvers promovendus NAC Breda
  • VIDEO. Pijnlijke beelden voor de eeuwigheid: Spaanse waant zich zeker van EK-brons, maar beleeft dan een sportieve nachtmerrie
    Foto
    Blog als favoriet !
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    durbuy
    blog.seniorennet.be/durbuy
    Een interessant adres?
    Foto
    de tachtigers
    een allegaartje van proza en poëzie
    04-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijmeringen over van alles en nog wat.....

    Hallo bloggers/ zonnekloppers en terraskesgenieters.

    Hèhè, het is er eindelijk van gekomen. De lente heeft zijn blijde intrede gedaan. En reken maar dat ik er van geniet! Hopenlijk zijn er velen onder U, die zoals ik, even de huiselijke en dagelijkse beslommeringen opzij kunnen schuiven en profiteren van het heerlijke lenteweer.
    Ik heb vanmorgen vroeg mijn lugubere parking verlaten en ik ben met de bus naar Antwerpen gereden. Onderweg heb ik zitten genieten van alle mooie lentebloemen in al die mooi onderhouden tuinen van al die mooie villa's die langs de route lagen te pronken. Zoals U ondertussen wel weet, heb ik een dik jaar geleden mijn leven drastisch omgegooid en bezit ik nu geen huis en geen hof meer. Geen gewroet meer in de tuin, geen onkruid meer te wieden en geen huis meer om het spinnnenvolkje voor te zijn door gestadig alle hoeken en gaten te reinigen met stofdoek, borstel en zeepsop! Ik beschouw nu zo`n beetje alle tuinen als mijn tuin om van te genieten en ben heel erg blij dat er nog zo veel lieve en hardwerkende mensen zijn die trouw hun gazon afrijden en tulpenbollen in de aarde willen planten. Ik ben veel verhuisd, meer dan me lief is, en iedere keer als onze tuin mooi begon te worden, lag er weer een nieuw lapje grond op mijn werklust te wachten.....zodus, ik begin er niet meer aan! Ergens in de Kempen is er nu een stukje bosgrond waar ik straks mijn Moby op ga zetten. En dat was de reden dat ik naar Antwerpen toog. Ik ging er voor zorgen dat de waterleiding tot aan het bewuste stukje bosgrond werd doorgetrokken. Na een voorspoedige busreis nam ik op Linkeroever de tram die mij naar het centrum van Antwerpen zou voeren, maar dat viel tegen! Ik weet niet of het U is opgevallen, maar daar in Antwerpen weten ze niet van ophouden met de hele boel open te gooien! De Leien zijn zo goed als gereed om de verkeersstroom op te vangen, maar het gekke is dat er nog maar weinig verkeer is! Het is daar heel rustig geworden. Enfin, om kort te zijn, de tram die mij naar de Antwerpse watermaatschappij moest voeren, liet verstek gaan en op mijn nieuwe zomerschoentjes kon ik heerlijk een heel eind door het zand en steengruis baggeren. Ik was juist op tijd. 11u45. Ik naar binnen in vliegende vaart, moe en bezweet van het haasten en van de warme zonnestralen, om vast te stellen dat ik daar helemaal niet moest zijn.
    Kon ik weer dat hele eind terug door het zand en het steengruis! Onderweg besefte ik dat het waarschijnlijk te laat zou worden om nog naar het andere adres te gaan en jawel, een kort telefoontje (soms toch een prachtige uitvinding die GSM), liet me weten dat de kantoren om 12u zouden sluiten. Ik heb me dan maar op het eerste het beste terras gezet en de geplande taken uitgesteld.
    Morgen gaan we het weer proberen....Hopenlijk met meer sukses en met een tram die wel wil rijden.
    Verder heb ik daar op dat  terras uren zitten genieten van de zon, van de koffie verkeerd en van een gesprek over medische astrologie met een mevrouwtje die daar graag meer over wilde weten. Niet direct de meest gemakkelijke kant van de astrologie, maar wel heel boeiend. Het is heel spijtig dat de mooie leer van de astrologie zo in het verdomhoekje is geduwd. Vroeger moest een arts een zekere basiskennis hebben van de dierenriemtekens. Nu haalt de wetenschap daar zijn neus voor op. Het zou prachtig zijn moesten de exacte wetenschappers vrede sluiten met de meer esoterisch gerichte wetenschappen.
    Tot mijn genoegen kan ik zeggen dat er af en toe toch wel eens advies gevraagd wordt. Enkele jaren geleden heb ik mijn toenmalige dokter kunnen helpen met een medisch vraagstuk. Er was bij een patient van hem, een hapering aan de galwerking gevonden, maar het bleef een raadsel wat er precies aan de hand was. Door in mijn medischgetinte astrologische boeken te gaan snuffelen, kon ik hem precies vertellen wat er schortte en de zieke kon genezen worden met de juiste behandeling. Dat geeft dan wel voldoening!
    De dierenriem telt 12 tekens die ieder 30 graden hebben, dus in totaal zijn er 360°. En iedere graad is op een zekere manier verbonden met een deel van het lichaam. Het maakt een groot verschil of een persoon in het begin van een teken wordt geboren, bijv. 23 juli, of in het midden, bijv. 5 augustus of 20 augustus. Zij hebben allen de Zon in het fiere teken van de Leeuw staan, maar er zijn verschillen in karakter, gezondheid en levensloop. Het dieenriemteken van de Leeuw is het hart van de dierenriem en hartklachten horen als het ware bij de Leeuwgeborenen. Iedere graad heeft zo zijn eigen beperkingen of juist het tegenovergestelde, zijn talenten.
    Bij het teken Leeuw horen de woorden warmhartig, barmhartig, hartelijk, groothartig, goedhartig, hartveroverend, hartverwarmend, hartstochtelijk, hartsvrienden, een groot hart hebben voor zijn medemens, Richard Leeuwenhart is zo´n voorbeeld, enz.
    Maar ja, ook kleinhartig komt voor, een klein hartje hebben enz.
    Dus scheer nooit de mensen over één kam. Iedereen is anders, iedereen is uniek. Iedere Leeuwgeborene, of Vissengeborene, of Weegschaalgeborene is een uniek wezen en je moet de hele horoscoop kunnen overzien alvorens iets te kunnen vertellen over het karakter en het levensverhaal.     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per jaar
  • 2018
  • 2017
  • 2015
  • 2014
  • 2012
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006

    http://www.schrijverspunt.nl/

    Over mijzelf
    Ik ben Cauwe Marijcke
    Ik ben een vrouw en woon in Antwerpen (België) en mijn beroep is dichteres, schrijfster, astrologe, medium.
    Ik ben geboren op 10/06/1936 en ben nu dus 87 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: astrologie beoefenen, met de tarotkaarten bezig zijn, lezen en studeren vooral over de kunst en psychologie, wandelen met de hond, veel in de natuur zijn en natuurlijk....interesse hebben en tijd maken voor mijn 4 kinderen, 4 schoonkinderen en 4 kleinkind.
    Ik zou het prettig vinden om met gelijkgestemde zielen in kontakt te komen via dit modern medium. Verder schrijf ik graag, maak ik af en toe een gedichtje en zou dat graag met mijn toekomstige blogvriendinnen en blogvrienden delen.


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    vlaanderen_vrij
    blog.seniorennet.be/vlaande
    Foto


    undefined

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Foto



    Ik hou van de natuur in al zijn facetten.
    Foto

    Dit is dus mijn mobilehome, mijn huisje op wielen, mijn toevluchtsoord!
    Foto

    Heerlijk grasduinen met Klaartje in de buurt van Rocanje.
    Foto

    Mijn zoon en chauffeur Frank!
    Gastenboek
  • de tachtigers
  • Beste blogmaatje
  • Een goeie warme dinsdag
  • Goeiedag Maijcke
  • verjaardag

    Reacties, vragen of commentaar?


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto

     

    Op Goede Vrijdag in Frankrijk. Storm aan de kust. Cape Gris Nez.

    Foto

    Dit zijn Jano, mijn jongste kleinzoon en mijn hond Klaartje in het woud van Herenthout!
    Foto

    En dit is Nicky, mijn jongste kleindochter. Ze mag er zijn, hè?
    Foto


    Foto

    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


    Mijn favorieten
  • www.schrijverspunt.nl

  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    bigflappy
    blog.seniorennet.be/bigflap
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    alfie
    blog.seniorennet.be/alfie

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!