M. & Mevr Fooy, hele lieve mensen, hebben voor mij gezorgd voor ik bij mama en papa ben gaan wonen. Je kan even gaan kijken op : www.lovealoch.be
Hieronder een paar mooie foto's van mijn rasgenootjes
Parson Russell
04-06-2007
Sterilisatie Teef.
Steriliseren, ovariectomie (het weghalen van de eierstokken) of ovariohysterectomie (het weghalen van eierstokken en baarmoeder) zijn termen die gebruikt worden voor het onvruchtbaar maken door operatief ingrijpen. Bij een sterilisatie wordt de eileider afgebonden. Dit is een ingreep die bij honden niet wordt uitgevoerd. Indien men het heeft over sterilisatie van de hond bedoelt men dus een ovariectomie of ovariohysterectomie.
In onze contreien wordt een sterilisatie meestal gedaan vanaf de leeftijd van 6 maanden. In de Verenigde Staten steriliseert men dieren al vanaf 3 maanden oud.
Tijdens de operatie kan ervoor gekozen worden om enkel de eierstokken weg te nemen of om ook de baarmoeder te verwijderen. Omdat de baarmoeder na de operatie geen enkele functie meer heeft en enkel nog problemen kan geven, wordt meestal geopteerd om ze ook te verwijderen.
Een sterilisatie is een routine operatie voor de dierenarts en houdt weinig gevaar in. Men moet zich er wel altijd van bewust zijn dat - hoe zeldzaam het ook is - elke verdoving en operatie een klein risico inhoudt op problemen.
De voordelen van het steriliseren van een teef zijn:
Geen loopsheid meer! De eierstokken zijn verwijderd en kunnen dus geen hormonen meer afscheiden.
Sterk verlaagde kans op pyometra, indien men ook de baarmoeder verwijderde: geen kans meer op pyometra.
Sterk verlaagde kans op melkkliertumoren. Indien een teef voor de eerste loopsheid gesteriliseerd wordt, heeft ze 200 keer minder kans tot het ontwikkelen van deze tumoren! Dit cijfer daalt sterk naarmate de teef meer cyclussen heeft gehad.
Jammer genoeg zijn er ook enkele nadelen verbonden aan het steriliseren van een teef. Hoewel de meeste zeldzaam zijn, kunnen volgende problemen toch optreden:
Veranderingen in het gedrag: de teef kan rustiger worden na sterilisatie. Dit hoeft niet noodzakelijk een nadeel te zijn en kan soms zelfs gewenst zijn. Deze gedragsverandering treedt niet altijd op. Soms worden teven zelfs actiever na sterilisatie.
Veranderingen in de vacht: de beharing kan wat dradiger of dunner worden.
Verhoogde kans op urine incontinentie: vooral bij grote honden ziet men een verhoogd voorkomen van urine incontinentie na sterilisatie. Meestal betreft het urineverlies bij het liggen of tijdens de slaap. Dit kan meestal verholpen worden met medicatie. Soms komt het pas voor verschillende jaren na de ingreep.
Gewichtstoename: dit wordt vastgesteld bij de helft van de gesteriliseerde teven, maar heeft een gemakkelijke oplossing: diëten!
Een sterilisatie blijft een operatie en aan een operatie zijn soms risico's gebonden!
In vele gevallen zullen de voordelen van een sterilisatie duidelijk opwegen tegen de nadelen. Geen enkel nadeel dat kan optreden na een sterilisatie is levensbedreigend, terwijl de ziektes die voorkomen worden door een sterilisatie dat wel kunnen zijn. Daarbij zijn melkkliertumoren en pyometra frequent voorkomende aandoeningen bij de hond en treden de vermelde nadelen van sterilisatie eerder zelden op en kunnen ze in veel gevallen behandeld worden.
Ons Yankee is ziek. Ze heeft een infectie op haar darmen en is daardoor onder medicatie sinds 29/05 en tot haar grote spijt staat ze ook op dieët. Bij het onderzoek is gebleken dat ze ook een infectie op haar baarmoederhals heeft, waardoor ze zo rap mogelijk gesteriliseerd moet worden om kanker te vermijden. De operatie moet zo snel mogelijk gebeuren en maandag 11/06 moet ze al onder het mes. Ik heb dan ook 1 week verlof genomen om bij mijn schatje te kunnen blijven. Ook al is het een operatie met een heel klein risico, ben ik er niet gerust in. Op zo'n momenten denk je wel eens aan het ergste en besef je hoeveel je aan zo'n lief klein diertje kunt gehecht geraken. Ik laat jullie dan ook wel weten hoe de operatie verlopen is. Hopelijk goed. X X X
Procter & Gamble heeft de (MA)X FACTOR als het gaat om dieren vergiftigen en doden.
23 Mei 2007 - Strombeek-Bever-Activisten van dierenrechtenorganisatie 'Bite Back' hebben in het kader van de internationale week van actie tegen het dierenproevenbeleid van multinational Procter & Gamble(P&G),'s werelds grootste producent van consumentenproducten, met spandoeken, met actieborden en megafoons postgevat bij het P&G hoofdkantoor in Strombeek-Bever.
Procter &Gamble laat dierproeven doen voor de ontwikkeling van nieuwe chemische en cosmetische producten en ingrediënten en zelf diervoeders. Wereldwijd hebben er deze week 150 protestacties plaatsgevonden tegen het gebruik van proefdieren door P&G. Bekende P&G producten zijn : Max Factor, Always, Ariël, Braun, Charmin, Cover Girl, Duracell, Gillette, Head & Shoulders, Iams, Olay, Oral-B, Pampers, Eukanuba, Pantene, Pringles en Wella.
Bite Back activisten deden afgelopen jaren al eerder acties bij P&G. Zo veegden ze, verkleed als 'Desperate Housewives' , de stoep aan met de dierproeven van P&G, gingen verkleed als hond en met wapperende spandoek tegen dierproeven het dak op, gingen vorig jaar het bedrijfsterrein op verkleed als proefdieren, achternagezeten door een P&G dierproefnemer. Dit leidde tot enorme irritatie bij het bedrijf dat een legertje veiligheidsmensen en politie optrommelde en activisten van het terrein liet vegen. Bij deze actie werd zelfs een activist gearresteerd. De actie leverde ons echter ook tips op van P&G klokkenluiders dat P&G dierproeven zou laten doen op het terrein in Strombeek-Bever.
Bite Back verdeelt bij informatiestands op festivals en in steden het hele jaar door folders over de dierproeven van P&G. Bite Back roept consumenten op om de producten van P&G te boycotten. Er zijn immers zoveel alternatieven. Je kan bij Bite Back een lijst verkrijgen van bedrijven die niet op dieren testen.
Consumenten kunnen op de Engelstalige website van Uncaged, de initiatiefnemers van de Global Boycott P&G day, waarbij Bite Back zich aansluit, ook plechtig beloven geen producten van P&G meer te zullen kopen, totdat het bedrijf stopt met alle dierproeven. Webadres: http://www.boycottpandg.co.uk/
Enkele voorbeelden van dierexperimenten : * Dodelijke chemische inhalatieproeven op hamsters, muizen en ratten. * P&G is betrokken bij genetische manipulatie van muizen,dit om nieuwe wegen te ontwikkelen voor het testen van ingrediënten voor producten zoals was - en schoonmaakmiddelen en cosmetica. * Giftigheidsproeven op honden waarbij ze gedwongen worden chemicaliën in te slikken. * Honden en katten die maanden tot jarenlang in laboratoriumkooien worden gehouden voor dierenvoederonderzoek. Als resultaat van wereldwijde protesten zegt P&G geen katten en honden meer te doden voor diervoeders. Wel worden er daarvoor nog andere diersoorten gedood. * Kanker en toxische testen op ratten en muizen voor optimale bleekmiddelen en andere waspoederingrediënten. * Allergietesten op cavia's, enz.
In 5 jaar tijd is het aantal katten in dierenasielen gestegen van 23.000 naar 36.000. Ook worden steeds meer honden gedumpt. Tegelijkertijd zijn er minder asielen. De centra zitten vol en sommige van hen starten noodgedwongen met wachtlijsten. De jongste maanden heeft een half dozijn dierenasielen zijn werking moeten stopzetten wegens niet meer leefbaar. Behalve 36.000 katten zitten de centra ook vol met 39.000 honden. Voor de toename zijn meerdere oorzaken te noemen, maar veel baasjes schatten het houden van een huisdier verkeerd in. De centra vragen steun van de overheid, want met alleen vrijwilligers, raakt de rek er stilaan uit.
De hond van Yuri Lavrov heeft de buit van een bankoverval in Siberië gevonden. Tijdens een wandeling in een bos in Chita liep het beestje naar een hoopje bladeren, begon te snuffelen en krabde een zak te voorschijn. Zijn baasje kon zijn ogen nauwelijks geloven. In de zak ruim een half miljoen euro.
De doodeerlijke Lavror stapte met de vondst naar de politie. Het geld was een deel van de buit van een bankoverval. Intussen werden er vijf verdachten aangehouden
OIRSCHOT - Liever nog geeft Jeanne van Beers in Oirschot haar hond Bubbles op voor de dapperste hond van Nederland. Want ook al heeft haar Engelse Springer Spaniëls geen ogen meer, ze doet gewoon mee met de vier andere honden in huis.
Zaterdag maakt Bubbles kans om uitgeroepen te worden tot leukste hond van Nederland in de RAI in Amsterdam.
Het is een kei lieve hond en een echte knuffelkont, prijst Jeanne van Beers haar Bubbles aan. Ze is vooral heel dapper. Ik neem haar mee naar de bossen en daar loopt ze gewoon los. Ik wandel dan wel over de brede banen voor de tanks. Ze mag zich niet te veel stoten, want dan durft ze natuurlijk niet meer mee. Ze springt ook het water in. Eigenlijk doet ze alles.
De 6,5 jaar oude Engelse springer uit de kennel Obsession in Blue van Jeanne van Beers was een tophond toen ze uit Engeland werd geïmporteerd. Tijdens shows deed ze het goed. Bubbles heeft het Nederlands kampioenschap in haar klasse op haar naam staan. Ze beloofde een goede fokhond te worden.
Die carrière kwam ten einde toen glaucoom werd geconstateerd en de dierenarts een oog moest verwijderen. Anderhalf jaar later moest ook het andere oog worden weggehaald.
Zoiets had de dierenarts nog nooit meegemaakt, zegt Van Beers. Een hond die beide ogen kwijtraakt. We hebben het zo lang mogelijk proberen te rekken. Maar het moet zoveel pijn doen. Dat wilde ik niet. Bubbles hoeft niet te lijden. Van Beers was bang dat ze haar hond moest laten afmaken. Ik wilde dat Bubbles niet door de andere honden verstoten werd. En het moest wel een blije hond blijven. Gelukkig kon ze alweer vrij snel de trap op en af. In het begin stootte ze zich tegen dingen, maar nu weet ze alles goed te vinden. Ze speelt weer met de andere honden en daagt die zelfs af en toe uit. Ik ben nu haar ogen. Roep vooruit; draai om. Bubb kan niet zonder mij. Maar ik kan ook niet zonder haar.
Zaterdag kiest een vakjury uit honderd honden uit het hele land een top tien van de leukste honden.
Dat gebeurt op de Nationale Huisdierendagen in de RAI in Amsterdam. De finale tussen drie honden vindt maandag plaats tijdens de beurs. Zie voor nieuws over Bubbles: www.obsessioninblue.eu . .
Hondenbezitters, opgelet: uw hond begrijpt u misschien beter dan u denkt. Duitse onderzoekers hebben een wonderhond ontdekt, die tweehonderd woorden kent, en die taal leert op een manier die verdacht veel lijkt op hoe peuters dat doen.
Wat ze er precies van moeten denken weten ze niet, maar taalonderzoekers zijn in elk geval flink van hun stuk gebracht door Rico, een 9-jarige bordercollie uit Duitsland. De hond blijkt tweehonderd verschillende voorwerpen bij naam te kennen. En alsof dat nog niet genoeg is, leert hij er schijnbaar moeiteloos nieuwe woorden bij. Niet door langdurig oefenen, zoals bij honden gebruikelijk is - maar door logische verbanden te leggen, net als een peuter zou doen.
Onderzoekster Juliane Kaminski en collegas van het Max Planck Instituut voor Evolutionaire Antropologie in Leipzig kwamen het blaffende taalwonder enige jaren terug min of meer toevallig op het spoor. Ricos baasjes beweerden dat ze hun hond hadden geleerd tweehonderd voorwerpen, vooral speelgoed, te herkennen. In het laboratorium bleek dat inderdaad te kloppen. De onderzoekers namen een steekproef van veertig voorwerpen, legden die in een apart kamertje, en stelden experimenteel vast dat Rico er daarvan 37 op afroep kon apporteren.
Leuk voor een show op televisie misschien, maar écht interessant werd het pas toen de onderzoekers Rico nieuwe woorden begonnen aan te leren. De onderzoekers legden zeven bekende speeltjes in de kamer, plus één object dat Rico nog niet kende. Dat object duidden de onderzoekers aan met een fantasiewoord: haal-de-sirikid, Rico!
En met succes. In zeven van de tien experimenten die op die manier werden uitgevoerd, kwam Rico met het nieuwe voorwerp de kamer uit. Blijkbaar begrijpt Rico niet alleen dat voorwerpen namen hebben, hij kan ook logisch redeneren: "Het nieuwe woord zal wel slaan op dat ding dat ik niet ken".
En daarvan moeten taalkundigen toch even slikken. Woorden aanleren door erop los te associëren is een oude bekende in de ontwikkelingspsychologie. Taalkundigen hebben er zelfs een naam voor: fast mapping. En kleine kinderen gebruiken de techniek voortdurend bij het leren van taal. Maar Rico de hond blijkt het ook te kunnen. Zelfs veronderstelde taalwonders als de chimpansee, de dolfijnen, de papegaai en de zeeleeuw moeten hem dat nog nadoen.
Ricos geval kan verstrekkende gevolgen hebben voor het begrip van de diersoort mens, schrijven Kaminski en collegas in het blad Science van deze week. Blijkbaar is ons taalvermogen minder uniek dan we graag denken. Onze resultaten ondersteunen de visie dat schijnbaar ingewikkelde linguïstische vaardigheden, die we alleen kennen van kinderen, worden gedragen door eenvoudigere cognitieve bouwstenen die ook bij andere diersoorten aanwezig zijn.
Toch is daarover het laatste woord nog niet gezegd. Zoals de Amerikaanse taalkundige Paul Bloom opmerkt in een commentaar: Als een kind woorden zou aanleren zoals Rico dat doet, zouden de ouders er gillend mee naar de neuroloog rennen. Kinderen leren vanaf hun tweede levensjaar zon tien nieuwe woorden per dag, wonderhond Rico deed negen jaar over slechts tweehonderd woorden.
En dat is niet het enige verschil. Mensen denken in categorieën. Laat ons een paar autos zien, en we herkennen ook andere vervoermiddelen op wielen als auto. Mensen hebben veel meer soorten woorden dan alleen maar zelfstandig naamwoorden die een object aanduiden. En niet te vergeten: mensen kunnen praten, honden niet.
Niet dat Rico nu met de staart tussen de benen moet afdruipen. Uit andere studies blijkt namelijk dat de gemiddelde hond gedurende zijn leven drie tot vijf objecten bij naam leert kennen. Met zijn woordenschat van tweehonderd woorden is Rico dus echt een bolleboos, de Einstein van hondenland. Brááf.
De vzw BLID (Belgische Landelijke Inspectiedienst voor Dierenwelzijn) pleit voor een wettelijke omgangsregeling - zeg maar bezoekrecht - voor huisdieren wanneer een paar uit elkaar gaat. "De nieuwe scheidingswet is een gemiste kans om daar ook de huisdieren een beschermde plaats in te geven", vindt Dirk Blanchart, voorzitter van BLID. Vooral over de hond, waarmee de eigenaars vaak een erg sterke emotionele band hebben, ontstaat onenigheid over wie het dier mag houden. Enkele keren trokken de betrokken partijen naar de rechtbank, waarbij de rechter steeds oordeelde dat er geen bezoekrecht nodig was.
Zwitserse dierenartsen zeggen dat steeds meer honden last hebben van stress en burn-out omdat hun baasjes teveel van hen eisen. "Honden hebben vaker last van spanningen, buikpijn en hoofdpijn als gevolg van stress", zegt Linda Hornisberger van de dierenkliniek in Bern. "Er zijn verschillende oorzaken, maar in de meeste gevallen zijn overspannen of veeleisende baasjes de boosdoener", vertelt ze. Soms draagt het baasje zijn eigen burn-out zelfs over op de hond. "Honden die een burn-out hebben, likken zichzelf tot ze een beschadigde vacht hebben. Hun gedrag is vergelijkbaar met dat van mensen die nagelbijten door stress", besluit de dierenarts.
In Engeland vliegen dierenartsen en dierenwelzijnsorganisaties elkaar in de haren over het gebruik van antidepressiva bij honden. Volgens de artsen kunnen de Prozac-achtige stoffen prima helpen om met name angstklachten bij honden te bestrijden. Je herkent zo'n angstige hond aan het feit dat die veel en langgerekt huilt en ook heel erg veel dingen kapotmaakt. De onhandelbare honden kregen tot dusver vaak een spuitje om zodoende hond (en baasje) uit hun lijden te verlossen. Met pillen kun je dat dus voorkomen. Maar in Engeland heb je de Koninklijke Maatschappij ter Preventie van Wreedheden tegen Dieren en zij is van mening dat je met die pillen honden tot zombies degradeert en dat je veel beter de hond kunt helpen met oefeningen - een soort psychotherapie dus. Nu hebben de dierenartsen zich al gehaast om te zeggen dat je het natuurlijk allebei moet doen: pillen én praten. Kortom: het laatste woord is er nog niet over gezegd. Intussen geven ze de antidepressiva nu ook al aan vogels om angsten en zelfverminking te bestrijden.
Dit is mijn vriendje Taibo. Taibo is het hondje van de tante en nonkel van mijn mama. Vele groetjes van ons allemaal XXX
Je bent zo lief, zo eindeloos goed Je bent de kleurstof in mijn bloed Jou blik is dieper dan de zee Je loopt in al mijn dromen mee Jou trouw is van de beste soort ik weet dat jij mij toebehoort als ik je aanraak wordt ik stil is of ik dan niets anders wil Als mijn geestkracht soms gaat kwijnen wil ik door jou de zon zien schijnen Je bent zo ongeëvenaard jij maakt mijn leven levenswaard jou zieltje is aan mij verwant t'verschil zit aan de buitenkant door jou voel ik me weer gezond Jij bent mijn vriend Mijn lieve hond
Dit is een mooie foto van mama haar petekindje Celine. Celine is op 20 april 2007, 1 jaar geworden. Ze kan al alleen stappen en zoals duidelijk is op de foto, heeft ze al een paar flinke tandjes. Dikke zoentjes van u meter. X X X
Drie tijgerwelpjes in een dierentuin in Oost-China hebben tegenwoordig een hondenleven. Niet dat ze het slecht hebben, maar een hond heeft zich opgeworpen als hun moeder. Het dierenpark Jinan Paomaling in de provincie Shandong, dat de verstoten welpjes vooralsnog Een, Twee en Drie noemt, gaat ervan uit dat het teefje, genaamd Huani, nog ongeveer een maand voor de tijgertjes kan zorgen. Daarna hebben ze meer moedermelk nodig dan Huani kan produceren. Huani, die ook een eigen pup heeft, heeft zich al vaker over kleine tijgertjes ontfermd. Eerder zijn de kleine tijgertjes met hondenurine ingesmeerd om Huani te laten denken dat ze haar eigen jongen verzorgde, maar inmiddels is ze zo gewend aan tijgerwelpjes dat dat niet meer nodig is.
Twee dieven gingen er donderdag in Amsterdam tijdens een overval met een opmerkelijke buit vandoor. Ze drongen een woning binnen in de Gerard Brandtstraat in Oud-West en beroofden de bewoonster van haar rashondje. Onder bedreiging van een vuurwapen en een mes moest ze haar Jack Russell Terriër afstaan, aldus een woordvoerder van de Amsterdamse politie.
De daders namen geen andere spullen mee bij de vrouw. De politie arresteerde later op de dag een man die bekende het hondje te hebben ontvoerd. Hij is een bekende van het slachtoffer. De Jack Russell kwam in de loop van de avond naar het huis van zijn baasje lopen, aldus de politiezegsman. De politie hield donderdag ook nog een andere man aan. Onderzocht wordt nog of hij iets met de brutale diefstal te maken heeft.
Een meisje loopt met haar hond over straat. Roept eenvrouw opeens: " Weg met die hond! Weg! Ik voel zo een vlo over mijn been kruipen!" Het meisje trekt aan de riem van haar hond en zegt geschrokken: "Snel...Bello! Weg! Die dame zit onder de vlooien!"
- - -
Recht tegenover een café staan 2 politieagenten met hun hond. Plots komt er iemand uit het café gestrompeld en komt op de politieagenten af, hij stopt recht voor de hond, bukt zich en bekijkt het kruis van het beest. Dan staat hij weer recht en gaat terug naar het café. De 2 politieagenten bekijken elkaar niet begrijpend aan. Enkele minuten later komt er een andere man uit het café en die doet net hetzelfde als de vorige. De ene politieagent zegt tegen de andere: "Als er nu nog eens een zatlap naar onze hond komt kijken ga ik toch eens vragen wat er mis is met hem." En enkele minuten later komt er een derde man uit het café gewaggeld, hij stapt op de politieagenten af, stopt voor de hond, bukt zich en bekijkt de hond zijn kruis. "Awel meneer, heeft onze hond misschien iets van u aan?",vraagt de agent aan de man. "Nee", zegt de man, "maar daarbinnen beweert er iemand dat er hier een hond staat met twee lullen ..."
- - -
Wat krijg je als je een pitbull en een lassie kruist? : Een hond die eerst bijt en dan hulp gaat halen.
Brandweerlui uit het Britse Emsworth, die een hond uit een afvoerpijp probeerden te redden, moesten de hond kalmeren in het Frans. Het arme dier bleek immers geen Engels te verstaan. De Jack Russel, die naar de naam Milo luistert, verdween tijdens een wandeling. Een buurtbewoner ontdekte het beestje in zijn knellende positie en waarschuwde de dierenbescherming en de eigenaar.
De brandweermannen die het dier probeerden redden hadden echter moeite met het dier onder controle te houden, tot de eigenaar er bijkwam en hen vertelde dat het dier ooit bij een Franstalige familie had gewoond. Toen de redders de hond met Franse woordjes toespraken, kwam het beest tot rust. Het dier kon vervolgens bevrijd worden en zit nu weer veilig thuis bij de gelukkige eigenaar.
Ho mijn meester, Kies mij als vriend, en ik zal van al je vrienden de trouwste zijn. Geef mij een thuis, en ik zal de beste bewaker zijn. Geef mij een naam, en ik wil nooit nog een andere. Geef mij een bevel, en ik zal je gehoorzamen. Geef mij voedsel, en je zult nooit ontgoocheld zijn. Geef mij een liefkozing, en ik zal gelukkig zijn. Geef mij uw affectie, en ik zal je mijn leven geven.
Bush, de hond, niet de president, heeft twee weken overleefd op een richel van 30 meter hoog. Hij deed dat door het eten van een dode vogel en het drinken van een waterval.
Klimmers Bush, een Staffordshire bullterriër, verdween tijdens een wandeling. Baasje Margie Brett was wanhopig en lanceerde een zoekcampagne. Twee weken verstreken tot het bericht kwam over twee klimmers die probeerden een hond te redden van een richel.
Brett had zon vermoeden dat het wel eens haar hond zou kunnen zijn. Ze contacteerde de kustwacht, die een nabijgelegen vlieghaven contacteerde. Zij redden de hond als onderdeel van een oefening.
Uitstekende ribben Sergant Mark Lean deed de feitelijke redding. Hij werd 70 meter naar beneden gelaten om de hond te kunnen pakken. Bush was erg mager, je zag zijn ribben er zo uitsteken. Naast hem lag een stapel kraaienveren. Vermoedelijk heeft hij zich in leven gehouden met een vogel. Gelukkig voor hem liep er ook een kleine waterval, zodat hij genoeg te drinken had.
Bush, de teef De terriër herstelt momenteel bij een dierenarts en zal weldra herenigd worden met zijn baasje. Die vermoedt dat haar viervoeter van een cliff sprong om een hert te achtervolgen, dat op het laatste moment is weggesprongen. Bush is overigens een teef.
Ik ben Yankee
Ik ben een vrouw en woon in Meerbeke (België) en mijn beroep is bewaakster van mijn huisje.
Ik ben geboren op 14/06/2004 en ben nu dus 20 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: wandelen, spelen .
ik ben zeer aanhankelijk en kan niet zonder mama en papa die ik heel graag zie xxx
Over mijzelf
Ik ben Isabelle
Ik ben een vrouw en woon in Meerbeke () en mijn beroep is Administratief assisitente.
Ik ben geboren op 27/07/1983 en ben nu dus 41 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Lezen, internet en zwemmen.
Yankee is eigenlijk een beetje mijn kindje
Over mijzelf
Ik ben Michaël
Ik ben een man en woon in Meerbeke () en mijn beroep is Bewakingsagent.
Ik ben geboren op 15/10/1982 en ben nu dus 42 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: internet,trainen,lezen en zwemmen.