Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
M. & Mevr Fooy,
hele lieve mensen,
hebben voor mij
gezorgd voor ik bij
mama en papa
ben gaan wonen.
Je kan even gaan
kijken op :
www.lovealoch.be


Foto
Foto

Hieronder een
paar mooie foto's
van mijn rasgenootjes

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Parson Russell

19-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Duikende' chihuahua steelt de show op de Filipijnen

Een chihuahua in een duikerspak heeft een modeshow voor honden in de Filipijnen op zijn naam geschreven. Uitgedost met een zuurstoffles, zwemvliezen en een duikbril troefde de vijfjarige Mondex alle concurrentie af.

Op de tweede plaats eindigde Tucker, eveneens een vijfjarige chihuahua die een hele dag als cowboy moest rondhossen. De alternatieve 'schoonheidsverkiezing' werd gehouden in een winkelcentrum in Manila.

19-05-2008 om 08:13 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pitbull raakt gekneld in motor

Trucker Walter Witthoeft uit Californië ging gisterochtend (07/05/08) even kijken naar het oliepeil van z'n vrachtwagen. Toen hij de motorkap opendeed, hoorde hij een vervaarlijk gegrom. Bleek dat er een pitbull de nacht had doorgebracht in de motor.

Draden doorbijten
De hond was van onderen uit in de truck gekropen en was klemgeraakt. Het dier probeerde zich te bevrijden door een aantal draden door te bijten.

Weer kosten
Witthoeft had vorige week pas zijn vrachtwagen naar de garage gebracht voor een onderhoud. Dat had hem duizend dollar gekost. Nu kon z'n truck weer weggesleept worden om de schade te herstellen. De hond werd heelhuids uit de motor bevrijd en kan nu op adem komen in een asiel.


19-05-2008 om 08:10 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond leidt blind baasje in rivier

 
Twee vrouwen moesten uit een rivier gevist worden nadat een van de dames het water was ingesleurd door haar geleidehond. Dat meldt de BBC

Foutje
De brandweer van Buckinghamshire zegt dat een van de vrouwen slechtziend was en dat haar hond blijkbaar een foutje gemaakt heeft. De hulpdiensten rukten uit met drie reddingsteams om de vrouwen uit de Great Ouse-rivier te helpen. Eén van de dames raakte gewond bij het incident.

19-05-2008 om 07:58 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
16-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honden kunnen zich verzoenen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Vlaamse biologen ontdekken een nieuw gedragssysteem bij de hond: troosten.

Het is al enige tijd bekend dat chimpansees en andere apen zich na een conflict met elkaar kunnen verzoenen. Het gedrag is vooral van bonobo's bekend, omdat die graag overgaan tot collectieve seksspelletjes om spanningen weg te draineren.

Een efficiënt systeem, want in bonobogroepen komt veel minder agressiviteit voor dan bij chimpansees. Ook dolfijnen, hyena's en zelfs geiten zijn tot verzoening in staat, katten - het zal niemand verbazen - daarentegen niet.

Verzoening is een sterk mechanisme om agressie in een groep binnen de perken te houden. De meeste katachtigen leven niet in een hechte sociale context.

Vreemd genoeg was het concept nog nooit onderzocht in honden, hoewel dat in principe toch ook sociale dieren zijn, en zeker de wolven waar onze huishonden van afstammen. Daarom ging gedragsbioloog Mark Nelissen van de Universiteit Antwerpen ervan uit dat ook honden tot verzoening in staat moeten zijn. Hij zette zijn studenten aan het werk om die hypothese te testen.

Annemieke Cools en haar collega's konden dat inderdaad bevestigen. Honden groeten en likken elkaar intens na een conflict. Maar zoals blijkt uit hun verslag in het vakblad Ethology was het zelfs nog interessanter: er werden waarnemingen opgetekend van honden die het slachtoffer van een agressie gaan troosten, zonder dat ze zelf actief bij het conflict betrokken waren.

Honden blijken dus veel hoger te staan op de ladder van sociale organisatie dan men vaak aanneemt.

De Antwerpse biologen ontdekten ook dat honden zich gemakkelijker verzoenen met dieren die ze kennen dan met vreemde individuen. Wat normaal is, want wilde honden of wolven kennen de dieren uit hun roedel goed.

Het is evident dat deze waarnemingen ook voor wolven zullen gelden. Wolven leven samen in complexe roedels, en voor hen zal dit gedrag cruciaal zijn. Onze honden hebben het alleen maar aan hun wilde natuur overgehouden. Domesticatie van de hond heeft niet, zoals bij de kip wel is gebeurd, tot meer sociaal contact tussen dieren geleid, wel integendeel. Maar de basismechanismen zijn intact gebleven.

16-05-2008 om 10:48 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor mijn lieve Yankee

Hier in deze harde wereld,
vol ellende en verdriet,
ben je vaak onzeker,
en vertrouw je je vrienden niet.
Wat is er dan mooier in je korte bestaan,
om met dieren als vrienden door het leven te gaan.
Je kunt ze voor eeuwig vertrouwen,
ze geven vreugde en plezier,
en hun liefde zal je nooit berouwen,
daarom hou ik van het dier!

16-05-2008 om 10:26 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel belangstelling voor biddende hond

De chihuahua Conan heeft de kunst van het bidden afgekeken van zijn baasje. Het dier trekt met zijn 'gebeden' tientallen toeristen naar de Boeddhistische tempel in Japan.

Priester en eigenaar Joei Yoshikuni vermoed dat het dier op het idee is gebracht doordat hij het zijn baasje zag doen. "Het kostte hem maar een paar dagen voor hij alle bewegingen kende," zegt hij tegenover persbureau AP. Yoshikuni wil de hond nu ook leren mediteren. "Of een ieder geval dat hij stil blijft zitten als ik mediteer."





16-05-2008 om 08:27 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woefstock : het belangrijkste hondenfestival van Europa !!!

 

Woefstock vindt plaats op 5/6 juli 2008 op de terreinen van de Royal Antwerp FootbalClub (R.A.F.C.), te Deurne bij Antwerpen.

Met de medewerking van de Stad Antwerpen, Martin Gaus, Royal Canin, het Antwerpse Hilton Hotel, het Antwerpse Novotel en nog vele anderen. De honden staan centraal en kunnen voor zichzelf en hun baasjes leuke prijzen winnen. Wat dacht u van een ontbijt in het Hilton Hotel voor de knapste hond, een weekend in het Novotel voor de moedwilligste hond, een publiciteitscontract voor Woeffi die door de selectie van de Doggy Casting geraakt en nog vele andere ludieke prijzen die regelmatig via de website zullen worden aangekondigd.

Of misschien denkt u zelf aan een leuke verassing voor de deelnemers / kandidaten / winnaars op 4 poten, laat het hun weten en neem zo actief deel aan Woefstock 2008! Wil je er eens een weekendje tussenuit. Zoek niet verder.

Website: www.woefstock.be







16-05-2008 om 08:08 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
15-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond ontdekt borstkanker bij Britse vrouw

Volgens experten zouden honden kankercellen kunnen ruiken

Een vrouw uit het Engelse Tewkesbury beweert dat haar Labrador haar leven heeft gered. Dankzij de hond heeft ze immers ontdekt dat ze borstkanker had. Dat schrijft The Sun.

Knobbeltje
Anna Davis, een 38-jarige moeder van twee kinderen, was op pad met Wispa toen het teefje opsprong en met haar klauwen de borst van de vrouw bestastte. "Toen drong het tot me door dat ik pijn voelde in een van m'n borsten. Ik ontdekte kort daarop een knobbeltje", zegt de lerares.

Reukzin
Het knobbeltje is inmiddels verwijderd en Anna ondergaat momenteel een chemokuur. Volgens experten is het niet uitgesloten dat honden kankercellen kunnen ruiken.

15-05-2008 om 13:35 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Monument voor ruimtehond Laika
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Russisch straahondje was vijfitg jaar geleden het eerste levende wezen dat een ruimtereis maakte.
In Rusland is vrijdag een officieel Laika-monument onthuld, ter ere van het hondje dat vijftig jaar geleden een ruimtereis maakte en dat met de dood moest bekopen. Het monument, een beeld van een hond bovenop een raket, staat in de buurt van de militaire onderzoeksfaciliteit in Moskou, waar de reis van Laika werd voorbereid.

Ten tijde van Laika's ruimtereis, in november 1957, was weinig bekend over het effect van een dergelijke onderneming op levende wezens. Honden werden door het Russische ruimteprogramma gebruikt als proefkonijnen. Alleen straathonden viel deze eer ten deel, omdat deze dieren geacht werden zich beter aan zware omstandigheden aan te passen. Laika stierf na enkele uren in de ruimte te hebben verbleven aan oververhitting. Na een aantal ruimtevluchten met honden, brachten de Russen op 12 april 1961 wel de eerste mens in de ruimte, Joeri Gagarin.

De Russische president Vladimir Poetin heeft vrijdag opdracht gegeven tot de bouw van een nieuw lanceerplatform voor ruimtereizen, de ontwikkeling van een nieuwe stuwraket en het verbeteren van de Russische satellieten. Poetin wil de Russische ruimtevaart stimuleren. Alle Russische ruimtereizen beginnen momenteel op de basis Baikonoer in Kazachstan, maar Poetin wil dat de Russen te allen tijde vanaf eigen grondgebied satellieten en dergelijke de ruimte in kunnen schieten. In de regio Amoer, bij de Chinese grens, zal vanaf volgend jaar een nieuw kosmodroom worden gebouwd.

15-05-2008 om 13:33 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mond-op-hondbeademing

BRUSSEL - De 17-jarige Roberto Delfiotto heeft door mond-op-mondbeademing het leven gered van de 5-jarige Tommy. Op zich niets bijzonders, behalve dat Tommy een hond is.
NU.nl/Els Bax

De viervoeter uit het Vlaamse Opglabbeek raakte samen met zijn baasje Martine gewond bij een verkeersongeval. Martine kreeg meteen hulp van omstanders, maar niemand had oog voor de hond.

Smaak

Roberto besloot zich om Tommy te bekommeren, hoewel hij als bouwvakker niets van verpleegkunde wist, vertelde hij tegen Belgische media: "De smaak van de hond maakte het nog erger. De adem deed me walgen."

15-05-2008 om 13:29 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond moest gaan stemmen

Bobby Huckvale moest zich op 1 mei aanbieden in het stembureau voor de lokale verkiezingen in het Engelse Swindon. Niks speciaals, zal u zeggen. Ware het niet dat Bobby een driejarige Yorkshire terrier is.

Gavin Huckvale (29), het baasje van Bobby, heeft totaal geen idee wat er aan de hand is. Hij zal z'n terrier volgende week donderdag evenwel meenemen naar het stembureau. "Ik heb nog twee andere honden, maar zij hebben geen oproepingsbrief gekregen", zegt de man.

Blackie of Fifi
Bij het stadsbestuur van Swindon is men formeel: "We hebben een uitnodiging naar Bobby Huckvale gestuurd omdat hij op de kiezerslijsten staat. Mocht de voornaam Blackie of Fifi geweest zijn, zou er ons misschien een lichtje gaan branden zijn. Maar Bobby Huckvale leek ons de naam van een perfect normale kiesgerechtigde burger".

Strafbaar
"Hoe ook, de hond in kwestie is niet verkiesbaar omdat hij nog geen 18 is. We wijzen er wel op dat valse informatie verstrekken voor een kiesregistratie een misdrijf is", luidt het nog in het stadhuis.

15-05-2008 om 13:27 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Straathonden redden baby

Drie straathonden hebben in India een baby gered. De dieren vonden het kind in de modder en blaften net zo lang tot inwoners van een dorpje kwamen kijken wat er aan de hand was. 

Waarschijnlijk heeft de moeder het kind, een meisje, achtergelaten om het te laten sterven, meldt
Reuters. In India willen veel mensen liever een zoon. De honden vonden het kind in de modder, groeven de grond rond haar weg en blaften tot de dorpelingen kwamen kijken. Het meisje is in huis opgenomen door een kinderloos stel.

Straathonden redden baby

15-05-2008 om 13:20 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Walgelijke praktijken bij Belgische hondenfokker !!!

De afgelopen maanden was er heel wat te doen rond de nieuwe Belgische wetgeving inzake het verbod op de verkoop van dieren in dierenwinkels. De dieren, vooral honden en katten, die in deze winkels terechtkomen, komen meestal uit grootschalige fokkerijen, waar tienduizenden dieren in erbarmelijke toestand hun dagen slijten, met slechts 1 doel: continu drachtig zijn en zo veel mogelijk pups op de wereld brengen, ter verrijking van de hondenkwekers / uitbaters van deze fokkerijen. Dit fenomeen staat bekend als broodfok.

De FOD Dierenwelzijn, die toezicht moet houden op het welzijn van deze kweekdieren, doet wat het kan om de levensomstandigheden van deze dieren enigszins aanvaardbaar te houden, maar blijft permanent onderbemand, waardoor misbruiken in de fokkerijen schering en inslag zijn. De broodfokkerijen houden angstvallig hun deuren gesloten, bang dat hun wanpraktijken bekend zullen worden bij het grote publiek en doen de aantijgingen over regelrechte dierenmishandeling af als ¨verzinsels¨ van enkele ¨fanatiekelingen¨. Dankzij de getuigenis van een dappere vrouw kan vandaag aangetoond worden dat de mishandelingen wreder zijn dan tot op heden werd aangenomen, en geenszins ¨verzinsels¨ van enkele fanatiekelingen zijn.

Wat vooral tegen de borst stuit, is het feit dat de hondenkwekerij in Sint-Lievens-Houtem, waar de wreedheden werden vastgesteld, van het provinciebestuur Oost-Vlaanderen en de gemeente Sint-Lievens-Houtem een toelating ontving om de kwekerij uit te breiden van 225 naar 450 honden. Wat al helemaal niet door de beugel kan, is het feit dat de VDAB, die de getuige naar de hondenkwekerij stuurde met een opleidingscontract, de afgrijselijke praktijken in de kwekerij als 'normaal' beschouwt en zelfs zo ver ging om de vrouw te manipuleren de 'opleiding' als 'voldoende' te kwalificeren. Wij zijn geen specialist inzake werkgelegenheid en willen geenszins pretenderen dit te zijn, maar iemand dwingen om tot dierenmishandeling over te gaan en hierover te zwijgen, onder dreiging dat anders de uitkering en werkloosheidsrechten verloren gaan, overschrijdt ruimschoots de grens van het aanvaardbare. Men kan zich terdege vragen stellen bij de aanpak en mentaliteit van het VDAB kantoor te Aalst.

Tot slot is er de rol van de dierenarts in deze hondenkwekerij. Hebben dierenartsen geen ethische code? Is het normaal dat zij de ogen sluiten voor dergelijk massaal misbruik van dieren? Erger nog: is het aanvaardbaar dat zij dit grootschalig misbruik mee in stand helpen houden en actief de hulpeloze dieren in deze kwekerij pijn toebrengen door o.a. keizersnedes zonder verdoving uit te voeren, heel goed wetende dat de moederdieren hierdoor een groot sterfterisico lopen zeker gezien het duidelijke gebrek aan hygiëne ter plaatse?

Een ding is duidelijk: dierenrechten verdwijnen in het niets als er geld aan te pas komt. En in de broodfok gaat het niet over duizenden euro's, niet over honderdduizenden euro's, maar over MILJOENEN euro's, vaak zwartgeld. Moeten tienduizenden dieren werkelijk blijven afzien om de portemonnee van enkelingen te spijzen?
Om de feiten alle recht aan te doen en geen subjectieve toon toe te voegen, heeft BLID beslist om geen eigen versie van de feiten weer te geven, maar om de getuige zelf aan het woord te laten. U vindt in deze perskit de integrale getuigenis van de vrouw die de wanpraktijken in hondenkwekerij aan het licht bracht.

Kruip in de pen en stuur een protestbrief voor deze schandalige wantoestanden.

Ik ben beschaamd dat wij acties voeren tegen dierenmishandeling in het buitenland, terwijl het er in België niet beter aan toegaat !!!!!

Website: www.beestjes.org

15-05-2008 om 13:15 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snuffelhond zeven keer gekloond

De labradors (foto:nos)

Chase is de beste drugshond van Zuid-Korea. Daarom is hij 7 keer gekloond. Chase is een labrador retriever en de beste drugshond van de Zuid-Koreaanse douane. 

Die bestelde daarom 7 exacte kopieën, want klonen is goedkoper dan fokken. 

De klonen werden in oktober en november geboren. Ze zijn meteen in opleiding gegaan. De eerste resultaten zijn bemoedigend: volgens de douane bezitten de puppies alle eigenschappen die een hond tot een goede speurneus maakt. 

15-05-2008 om 10:51 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond vermindert risico op allergie
AMSTERDAM - Een hond in huis zorgt ervoor dat kinderen minder allergieën ontwikkelen. Dat blijkt uit Duits onderzoek onder 9000 kinderen, meldt persbureau Reuters.
NU.nl/Els Bax

De Duiters deden hun bevindingen na zes jaar onderzoek.

Kinderen die opgroeien met een huisdier, en in het bijzonder een hond, bleken een minder gevoelig immuunsysteem te hebben voor allergieën als astma, eczeem en hooikoorts.

De wetenschappers geloven dat jongeren door vroege blootstelling aan bacteriën op de vacht van het dier, een sterker immuunsysteem ontwikkelen.

Retrospectieve ondervraging

In eerdere studies werd al gesuggereerd dat de blootstelling aan huisdieren een beschermende werking zou hebben tegen allergieën, maar veel van die studies zijn gebaseerd op retrospectieve ondervraging van de betrokkenen over hun blootstelling aan de dieren.

15-05-2008 om 10:47 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
14-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Echte vrienden
                                              

Trouw aan een vriend. Een hondje werd gezien in het midden van een straat waar hij met zijn pootjes een aangereden hondje probeerde wakker te maken. Zijn kameraadje was aangereden door een auto en aan de verwondingen overleden.

Hier hoe het hondje zijn maatje probeert te ¨waken¨ met zijn pootjes ....

Om zijn maatje te beschermen blafte hij tegen iedereen die hen naderbij durfde te komen ...

Ondanks het drukke verkeer week hij niet van de zijde van zijn dode kameraadje.

In dit soort situaties wordt het duidelijk wie je echte vrienden zijn ... een ware levensles

14-05-2008 om 10:09 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groen hondje geboren in New Orleans


In New Orleans, in de Amerikaanse staat Louisiana, is vorige week een groene puppy geboren. Ecologisch gezien een goede kleur en het hondje is ook kerngezond ter wereld gekomen. Volgens dierenartsen hebben er zich tijdens de zwangerschap van de moeder bepaalde kleurstoffen vermengd met het vruchtwater en de placenta en zich daarna vastgezet op de vacht van de kleine puppy.

Weliswaar zal het het hondje volgens de dierenartsen niet altijd groen blijven. Over een paar weken verdwijnt het groen en zal de puppy de lichtbruine of witte kleur krijgen zoals die bij het hondenras past.

14-05-2008 om 10:06 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maak van je hond geen hotdog!
                                      

De eerste hond die dit jaar is overleden aan oververhitting is weer een feit. Zie "Hond sterft in hete auto !"
Een uitermate triest en onnodig voorval. Niemand laat zijn hond met opzet zo overlijden. Veelal is het probleem dat mensen simpel weg niet beseffen hoe snel oververhitting van een hond gaat, slechts in een paar minuten kan het gebeurt zijn.

Dat een hond niet in de zon de auto achter moet blijven weten veel mensen. Echter ook in de schaduw of met een raam open kan een hond snel oververhit raken! Dit soort maatregelen zijn dus absoluut niet afdoende. Een hond gaat dood als zijn lichaamstemperatuur slechts 3,5 graden stijgt!! Door het stijgen van de lichaamstemperatuur wordt de hond van binnen gekookt. Deze gevaarlijke stijging van de lichaamstemperatuur kan door verschillende oorzaken komen. Intern door beweging (bij fietsen, apporteren, hondensporten boven de 20 graden kan de hond dood neervallen!), te warme omgeving met te weinig ventilatie (bijv. in de auto maar denk ook eens aan kleine ruimtes in huis) maar ook een hond die niet uit de zon kan of te weinig kan drinken loopt een behoorlijk risico. Daarnaast kan de ene hond beter tegen de warmte als de andere. Zwarte honden, pup, oudere honden en kortsnuiten zoals engelse bulldoggen lopen de meeste risico's.

Tips:

  1. Bij een grote temperatuursverandering hebben honden het extra moeilijk.

  2. Zorg dat het dier altijd in de schaduw kan. Er zijn honden die er zelf voor kiezen enige tijd in de zon te gaan liggen. Dat is op zich geen probleem mits ze zelf de keuze hebben tussen zon en schaduw.

  3. Voldoende drinkwater het liefst lauw en niet ijskoud!

  4. Honden in de auto of andere kleine ruimtes is riskant met dit weer!

  5. 's Nachts ramen open, 's ochtends ramen dicht en gordijnen dicht scheelt veel warmte in huis. Bij donkere gordijnen helpt het om een wit laken voor het raam te hangen.

    Een natte bandana of een nat (wit) T-shirt helpt de hond koel te blijven.

  6. Een kinderzwembadje kan veel vertier geven.

  7. Laat de hond 's ochtends vroeg spelen en laat hem dan uit en houdt de hond op de dag rustig, 's avonds kan er dan weer gespeeld of langer gewandeld worden.

  8. Braken of diarree kan een symptoom van oververhitting zijn.

  9. Fietsen, spelen, apporteren, met de frisbee spelen, etc. zijn uit den boze als het warm is. Sommige honden spelen zich letterlijk dood! Met name mechelse herders kennen zelf geen rem!

  10. Wil je weten hoe warmte gevoelig je hond is? Temperatuur hem dan regelmatig. temperatuur ook eens voor en na een wandeling in de zon. En dan na 30 minuten nog een keer. De uitslag kan schokkend zijn!!

  11. Donkere honden, pups, oudere honden en de kortsnuiten zoals de engelse bulldog kunnen het slechtst tegen de warmte.

  12. Blote lichaamsdelen kunnen verbranden. Denk aan roze neuzen, chinese naakthonden etc. Smeer ze in met een zonnebrandmiddel met een hoge factor.

  13. Asfalt weerkaatst veel warmte een hond aan de fiets heeft het boven de 20 graden al onverantwoord zwaar. Fietsen boven de 20 graden is dus af te raden. Een klein stukje fietsen al de dood tot gevolg hebben.

  14. Ook een lange wandeling is af te raden met dit weer. Zeker als er over asfalt gelopen wordt. Leg voor de aardigheid eens een thermometer op het asfalt en zie hoe snel die oploopt.

  15. Door het hete asfalt kunnen stukken teer aan de voetzolen van de hond blijven plakken. Dit houdt het zweten door de voetzooltjes tegen. Honden kunnen enkel hun warmte kwijt door hijgen en door hun voetzooltjes! In verhouding hebben ze daarvoor dus een klein oppervlak. Hierdoor lopen honden ook veel risico op oververhitting.

  16. Let op dat muilkorven, gentle leaders voldoende ruimte bieden om te hijgen.

  17. Moeten een hond met spoed afkoelen, bij een lichaamstemperatuur van 41 graden wil alcohol op zijn blote buik ook goed helpen. Ook de poten/voetzolen natmaken in een bakje water (niet ijskoud).
  18. Normaal gesproken is langzaam koelen beter tenzij de temperatuur tot extreem gevaarlijk is opgelopen, boven de 41,5 graden. Dan moet snelle koeling orgaanschade voorkomen. Dan zo snel mogelijk met water de hond koelen. Is er geen water voorhanden. Giet dan wat je hebt over de hond heen. Desnoods limonade! Liever een plakkerige hond als een dode hond!

  19. Staat de bench van de hond wel in de schaduw, ook 's middags? Gordijnen sluiten kan de warmte buiten houden. Ook een wit laken aan de buitenkant van het raam/deur wil goed helpen.

  20. Koele ¨Kong¨ recepten kunnen de hond verfrissen (een Kong is een hondenspeeltje waar je voer in kan doen, veel recepten op internet als je zoekt op ¨kong hond¨). Bijv. een yoghurtijsje, fruit, brokken of stukjes vlees ingevroren in de kong. Wel altijd eerst afspoelen met lauw water ander kan zijn tong er aan vast plakken! Te veel ijs of koude dingen veroorzaakt diarree en bij het in het lichaam opwarmen tot lichaamstemperatuur veroorzaakt een ijsje ook weer warmte.

  21. Overdag zijn denkspelletjes een prima manier om de hond aan het werk te zetten zonder risico op oververhitting. Oefen een leuke truc. Gewoon voor de lol en het denkwerk.

  22. Speuren en zoekspelletjes kosten verraderlijk veel inspanning en zij dus niet geschikt op de hete uren van de dag.

  23. Zwemmen later op de dag voorkomt broeiende vachten. Door de broei met name bij honden met een dubbele vacht, kan de hond hotspots krijgen en last van maden in zijn vacht en huid. Vaak droogt de bovenvacht veel sneller als de ondervacht als het warm is. Nooit een hond laten zwemmen als er dode watervogels zijn. Ook blauwalg is voor honden heel gevaarlijk.

  24. Honden met hangende oren lopen deze dagen meer risico op oorontsteking.

Nog meer tips??? Ik hoor ze graag!!

14-05-2008 om 10:02 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond sterft in hete auto !
BREDA - Bij de huidige hitte is het niet verstandig om dieren in een afgesloten auto te laten zitten op het warmste moment van de dag. Het lijkt een open deur, maar het werd een dure les voor een stel uit Frankrijk dat zaterdagmiddag een boxer in de auto achterliet tijdens een bezoek aan Breda.
Inertia Stock

Het paar had verzuimd een raampje deels open te laten en had ook geen water achtergelaten voor de hond. De auto stond op de Sluissingel in de volle zon en dat bleek de hond fataal.

Passanten alarmeerden de politie. Agenten sloegen een raampje in en probeerden het huisdier vervolgens met hulp van omstanders af te koelen. De hulp kwam te laat. Toen een dierenarts arriveerde, bleek de viervoeter al te zijn overleden.

De Franse eigenaren van de hond meldden zich even later en waren volgens de politie hevig ontdaan. "De officier van justitie heeft besloten de eigenaren geen proces-verbaal te geven gezien het feit dat de hond was overleden", laat de politie in Breda weten.

"Wel moesten zij de hond mee naar Frankrijk nemen. De schade die was ontstaan aan de auto was ook voor eigen rekening".

14-05-2008 om 09:57 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schandaal asiel La Louviere; concentratiekamp voor honden
           

De beschavingsgraad van een volk wordt gemeten aan zijn manier om dieren te behandelen. (Mahatma Ghandi)

De Belgische asielen staan in het algemeen heel slecht aangeschreven in het buitenland. Een triest voorbeeld is LA LOUVIERE, waar naar het schijnt al jarenlang schandalige toestanden heersen volgens sommige getuigen en men nogal gemakkelijk de dodende spuit hanteert. Een dierenasiel dat zich ¨Vereniging tegen wreedheid jegens dieren¨ noemt.

Oorzaak: nog steeds ongebreideld fokken, verkoop in dierenwinkels en (illegaal, maar geen controle) invoer van honden uit het Oostblok; de bevolking die nalaat zijn huiskatten te steriliseren en ze dan maar dumpt in het asiel, of in de natuur.

Wanneer gaat de overheid daadwerkelijk optreden en de oorzaken van al die dierenmisère aanpakken? En grootscheepse campagnes voeren bij de bevolking ivm kattensterilisatie, best ook met financiële tussenkomst bij de dierenartskosten?

Het laten creperen en het doden van de 'overtollige' en gedumpte dieren is niet alleen wreed, onrechtvaardig en onethisch, maar tevens een smet op het blazoen van het rijke en 'beschaafde' België.

14-05-2008 om 09:49 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (0)



Foto

Foto

Over mijzelf
Ik ben Yankee
Ik ben een vrouw en woon in Meerbeke (België) en mijn beroep is bewaakster van mijn huisje.
Ik ben geboren op 14/06/2004 en ben nu dus 20 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: wandelen, spelen .
ik ben zeer aanhankelijk en kan niet zonder mama en papa die ik heel graag zie xxx
Over mijzelf
Ik ben Isabelle
Ik ben een vrouw en woon in Meerbeke () en mijn beroep is Administratief assisitente.
Ik ben geboren op 27/07/1983 en ben nu dus 41 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Lezen, internet en zwemmen.
Yankee is eigenlijk een beetje mijn kindje
Over mijzelf
Ik ben Michaël
Ik ben een man en woon in Meerbeke () en mijn beroep is Bewakingsagent.
Ik ben geboren op 15/10/1982 en ben nu dus 41 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: internet,trainen,lezen en zwemmen.


Archief per maand
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007

    Foto

    Vlaamse vereniging
    voor Dierenbescherming

    Herseltsesteenweg 247
    Aarschot
    uren: 14u - 19u
    weekend tot 18u
    016/56.77.07
    noodgevallen :
    0495/282.282


    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Hieronder een paar
    mooie foto's van mijn
    vriendje Taibo
    samen met Celine.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Gastenboek


    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • freddy_en_patty
  • karine_elvis


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!