Erna Solberg, premier Noorwegen.

In vele landen wijzen wetenschappers op de tekortkomingen van de menselijke broeikashypothese (AGW = ‘Anthropogenic Global Warming‘) en de nefaste economische gevolgen van het daaruit voortvloeiende klimaatbeleid voor de samenleving. Zo ook in Noorwegen, getuige de hieronder weergegeven, enigszins ingekorte versie van een open brief van 20 wetenschappers aan de Noorse premier, Erna Solberg.

De Noren staan bekend als een links, groen en serieus volk. Dat betekent dat deze open brief in Nederland vermoedelijk welwillender zal worden bekeken dan wanneer deze – om maar wat te noemen – uit een Amerikaanse koker was gekomen.

Elk jaar deelt SKUP [Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse] een prijs  uit voor diepgravende onderzoeksjournalistiek. Op het gebied van klimaatverandering en het broeikaseffect hebben de media echter niet de ambitie om dieper te graven. Ze vertrouwen op de uitlatingen van een kleine groep zogenaamde klimaatdeskundigen, die de lezers en kijkers de indruk geven dat ze namens de hele wetenschappelijke gemeenschap spreken. Er zijn veel voorbeelden van media-aandacht voor extreme klimaatactivisten, of van journalisten die de media gebruiken als platform voor campagnejournalistiek en activisme.
Meer lezen op:
climategate.nl