Inhoud blog
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Laatste commentaren
  • Sadiq Seo (sadiq seo)
        op
  • Schijn en Werkelijkheid en de Vlaamse moraal (Jort)
        op
  • Spoor lanaken-Maastricht voor personenvercoer (L Hermans)
        op
  • Lijst (Roel Veltmeijer)
        op Lijst van kandidaten bij Onbegrensd Lanaken
  • ivm Go Pass (Kevin Cannoot)
        op
  • Mixed Media Projects
    Communicatief
    08-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Actie psychiatrische ziekenhuizen
    Jempi Welkenhuyzen
    BRUSSEL - LANAKEN - Zo’n 150 personeelsleden van de Openbare Psychiatrische Ziekenhuizen uit Geel en Lanaken hebben actie gevoerd bij het kabinet van Vlaams minister van Welzijn en Zorg Inge Vervotte. Ze eisten dat de aantrekkelijkheidspremie en de extra vakantiedagen, zoals voorzien in de CAO voor de openbare ziekenhuizen, ook bij hen wordt doorgevoerd. Die CAO omvat afspraken voor de periode 2005-2009 rond extra vakantiedagen en een extra premie voor 52+. Deze afspraken gelden voor de federale hospitalen, maar voor de psychiatrische instellingen ligt de zaak iets moeilijker. Aan de ene zijde zijn deze OPZ’s Vlaamse instellingen met een ruime eigen autonomie, maar anderzijds valt het personeel ook onder de federale bevoegdheid als ziekenhuis. Vraag is dan ook of men bovenop de verworvenheden van het Vlaams Gewest ook nog eens van de voordelen uit de federale sector kan genieten. Minister Vervotte ontving een delegatie op het kabinet. Er is beloofd dat er over deze punten opnieuw kan worden onderhandeld. In Lanaken werken momenteel 540 mensen.

    08-01-2006 om 19:30 geschreven door Jempi Welkenhuyzen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    La Butte aux Bois beste trainingslocatie
    Jempi Welkenhuyzen
    LANAKEN - Een jury van het vaktijdschrift ‘Business in H, R en D’ (Human Ressources en Development) heeft hostellerie La Butte aux Bois genomineerd bij de top vijf van de beste trainingslocaties in de Benelux. De keuze werd gemaakt uit zestien trainingslocaties. De onderscheiding is gebaseerd op bereikbaarheid, inrichting, klantgerichtheid, beschikbaarheid en flexibiliteit. Hostellerie La Butte aux Bois is gelegen op een uitzonderlijke locatie in de natuur en de stijlvolle entourage maken van de hostellerie de ideale plaats voor zakelijke bijeenkomsten, congressen ,seminars en besprekingen.Alle  hedendaagse faciliteiten die nodig zijn voor het organiseren van besprekingen zijn er aanwezig. Het vaktijdschrift ‘Business in H,R en D’ wordt uitgegeven door de Brinkman Publi Group in Nijmegen.

    06-01-2006 om 12:29 geschreven door Jempi Welkenhuyzen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    OPZ verhuist naar nieuwbouw
    Jempi Welkenhuyzen
    LANAKEN - Omdat de oude gebouwen niet meer aan de vereisten van de huidige psychiatrie voldoen en een renovatie veel te duur zou zijn, opteerde men bij het Openbaar Psychiatrisch Ziekenhuis (OPZ) in Rekem voor een volledige nieuwbouw. Via een Masterplan wordt fasegewijs aan deze nieuwe infrastructuur gewerkt door een tijdelijke architectenvereniging. Op 22 juni 2004 werden het onthaalgebouw en de dagkliniek reeds in gebruik genomen.  Nu komt de dienst ‘volwassenenpsychiatrie’ aan de beurt.
    De verhuis naar de nieuwbouw is gepland op dinsdag 10 januari, woensdag 11 januari en donderdag 12 januari.
    Het betreft 74 bedden: 35 bedden voor de open opname-eenheid, 19 bedden voor de rehabilitatie-eenheid en 20 bedden voor de gesloten opname-eenheid. Daarnaast zijn er ook nog 6 extra crisisbedden voorzien.
    De officiële opening van het complex vindt later in het voorjaar plaats.

    Woordvoerster Katrien Vangronsvelt: “ Bij het ontwerp van de nieuwe afdeling werd rekening gehouden met concepten van duurzaam bouwen en leven. Het milieu wordt minimaal belast en er is zuinig omgesprongen met energie. Er is veel lichtinval voorzien en men heeft getracht om de natuur binnen te halen. In het gebouw wordt gebruik gemaakt van zonne-energie, mossedumdaken (met groen begroeide daken die zorgen voor natuurlijke isolatie), natuurlijke ventilatie en nachtkoeling. Ook de bouwmaterialen werden gekozen in functie van hun effect op het milieu. “

    De bouw op zich is een breuk met het verleden. Het kille klinische is vervangen door een warme leefomgeving,  die wordt afgestemd op de noden van de individuele patiënt. Maar ook wordt er een omgeving gecreëerd die samenwonen en samenleven bevordert. Doel is de mensen zo snel mogelijk hun plaats terug in de maatschappij te laten innemen.
    Katrien Vangronsvelt : “ Er is gekozen voor individuele kamers met dito toilet en douche, voorzien van elk modern comfort. De zorgeenheden beschikken over eigen therapieruimtes, wisselbureaus en gemeenschapslokalen die vooral op het gelijkvloers zijn gesitueerd. De verblijfsfunctie is veelal op de verdieping gesitueerd.
    De slaapvertrekken en de ruimtes voor de dagactiviteiten zijn van elkaar gescheiden. De aparte leefgebouwen worden door serres met elkaar verbonden. De serre beschikt over een stuurbaar, open dak zodat de seizoensinvloeden bewust getemperd, maar wel niet afgeschermd worden. De patiënten moeten dus de deur uit om deel te nemen aan de dagelijkse activiteiten.”

    Dit jaar wordt historisch voor het OPZ. Er zijn niet alleen de nieuwe gebouwen, er is ook de kanteling van de zorgorganisatie en de overgang van Vlaamse Openbare instelling naar een structuur van een Extern Verzelfstandigd Agentschap. Om dit historisch punt te markeren besliste de Raad van Bestuur het toekomstig Psychiatrisch Zorgcentrum tegelijk een nieuwe en aangepaste huisstijl mee te geven.

    06-01-2006 om 12:28 geschreven door Jempi Welkenhuyzen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maastricht bij de duurste winkelstraten van Nederland
    Maastricht telt op één na duurste winkelstraten
    Jempi Welkenhuyzen
    MAASTRICHT - De Kleine en Grote Staat zijn na de Kalverstraat in Amsterdam de duurste winkelstraten van Nederland. Een vierkante meter winkelruimte kost een ondernemer jaarlijks ruim 1300 euro. In de Kalverstraat loopt dat bedrag op tot 1600 euro per vierkante meter. Eén en ander blijkt uit cijfers van makelaar DTZ Zadelhoff die panden verhuurt en verkoopt in heel Nederland. Op de derde plaats van duurste winkelstraten volgt de Rotterdamse Lijnbaan. Nadien komen de Lange Elisabethstraat van Utrecht en de Eindhovense Demer.

    05-01-2006 om 10:36 geschreven door Jempi Welkenhuyzen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    BPA Molenweidestraat verlegt centrum
    Jempi Welkenhuyzen
    LANAKEN - ‘ Wonen en winkelen aan de Langkeukelbeek in een zgn. ‘Green Park’. Dat is de samenvatting van het nieuwe BPA Molenweidestraat. Indien dit wijzigingsplan BPA wordt gerealiseerd, zal het centrum van de gemeente voor een groot stuk worden verlegd. Er werd in 1993 reeds een wijzigingsplan rond BPA Lanaken -  centrum goedgekeurd, maar een gedeelte van het plangebied werd toen uitgesloten.  De zone was toen onvoldoende gedetailleerd uitgewerkt, zo luidt het.
    Dat is intussen veranderd en dus heeft de gemeenteraad recent een voorstel voor die zone, BPA Molenweidestraat geheten, voorlopig aanvaard. Door deze plannen zal het centrum van Lanaken grondig van uitzicht wijzigen. Meer nog, een groot stuk van het centrum zal opschuiven richting de huidige Pannestraat. Daarbij krijgt ook de Spoorwegstraat een betere verkeerstechnische afstemming.
    Burgemeester Vangronsveld: “Het betreft een woonuitbreidingsgebied waarbij diverse types van woningen worden geïntegreerd. Het gaat om kleine en grote woningen, waarbij ook is gedacht aan de zgn. sociale woontypes. Zo komen er o.a. 40 sociale huur- en koopwoningen. Verder voorzien we toch voldoende groene ruimte en krijgt het geheel een commerciële ondersteuning. Zo wordt de Langkeukelbeek gerevaloriseerd en voorzien van streekeigen groen aanplanting. En we voorzien in de Molenweidestraat handels- en horecagelegenheid. In bepaalde blokken zullen ruimtes komen voor handels- en openbare functies. Er komen ook drie ketens naar Lanaken, waarbij het warenhuis Aldi een nieuw onderkomen krijgt. Op de plaats van de huidige Aldi zullen 14 sociale huurappartementen worden ingeplant. “
    Vangronsveld geeft toe dat er inzake de parkeerproblematiek in dit BPA nog knopen zitten die moeten worden ontward. “De Gemeentelijke Adviescommissie voor Ruimtelijke Orde, kortweg GECORO, adviseert ons twee parkeerplaatsen per woning en ook voor de commerciële ondersteuning van het gebied moeten er extra parkings komen. We moeten deze parkeerproblematiek nog verder onderzoeken. “
    Ook naar de verkeersafwikkeling naar het huidige centrum moeten nog beslissingen worden genomen. Zo kan het zgn. Uilestraatje geen uitkomst bieden, omdat het geen tegenliggend verkeer kan verwerken. Of men zou er moeten overgaan tot onteigeningen. Maar aangezien het dan gaat over te hoge financiële tussenkomst, is men van deze piste voorlopig afgestapt.

    04-01-2006 om 12:53 geschreven door Jempi Welkenhuyzen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Structuurschets  ‘Aan de Engelse Hof’

    LANAKEN - de gemeente Lanaken gaat een ontwerper aanstellen voor de opmaak van een structuurschets van het project ‘Aan de Engelse Hof’.
    Bedoeling is een globale visie te ontwikkelen voor het ontsluitingsgebied dat gelegen is tussen de ring en het centrum van Lanaken.  Bedoeling is te onderzoeken welke inplantingsplaats moet worden voorzien voor tal van gemeentelijke diensten, zoals een ‘uit-winkel’, de spelotheek en andere jeugddiensten, de burelen voor cultuur, sport en recreatie en de buitenschoolse kinderopvang.  De structuurschets moet ook rekening houden met de mobiliteit terplaatse, vermits hier ook businfrastuctuur voor ‘De Lijn’ gelegen is. Vijf studiebureaus mogen een offerte indienen voor de nieuwe studie. Een commissie zal de nieuwe stedenbouwkundige structuurschets beoordelen. Voor de ontwerpen is 24.200 euro voorzien. JWL

    02-01-2006 om 15:56 geschreven door Jempi Welkenhuyzen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Archief per week
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!