Voor onze info's en foto's op Netpiraat over/uit het Nederlandse Nieuws en de showbizz doen wij hoofdzakelijk beroep op "ZijOnline" en "Het Laatste Nieuws". Klik op onderstaand logo's. Voor diverse info's zoeken we eveneens de nodige info op binnen- en buitenlandse sites.
Ik wou dat ik een traan was.
Geboren worden in je ogen.
Leven op je wangen.
Sterven op je lippen.
BLOGJE HIER BLOGJE DAAR KLIK OP FOTO
DIER BARE VRIENDEN
NETPIRAAT
RAAR MAAR WAAR... Niet alledaags. Of toch?
15-04-2007
Paus op postzegel
Paus Benedictus XVI viert binnenkort zijn 80e verjaardag en dat zal niet onopgemerkt voorbijgaan. Vanaf vandaag kunt u in Duitsland bijvoorbeeld brieven versturen met een postzegel van de paus.
De Amerikaanse acteur Barry Nelson, die als allereerste de rol van James Bond speelde, is op 89-jarige leeftijd overleden. Nelson stierf op 7 april toen hij met zijn vrouw op reis was in Pennsylvania. De doodsoorzaak is nog niet bekend.
Voordat Sean Connery in 1962 de Britse geheim agent speelde in de eerste bioscoopfilm 'Dr. No', had Nelson in 1954 Bond al vertolkt in een televisiebewerking van Ian Flemings roman 'Casino royale', die later nog twee keer verfilmd zou worden. Nelson speelde verder in verschillende stukken op Broadway en was onder meer te zien in de films 'Airport' en 'The Shining'. Ook verscheen hij in televisieseries als Dallas, Magnum P.I. en Murder, She Wrote. (novum/hln)
Madonna houdt zich niet aan haar afspraken. De zangeres ontkende afgelopen week dat ze plannen heeft om een tweede kindje uit Malawi te adopteren. Maar bij de adoptie van haar Malawische zoontje David beloofde ze zijn familie dat ze op zoek zou gaan naar een zusje voor hem uit hetzelfde land. Dat vertelt de oma van David in de Britse krant The Sun.
Volgens de 58-jarige Athnette Mwale werd hen verteld dat Madonna snel terug zou komen voor nog een kind. "Toen de mensen die de adoptie regelden met mijn zoon kwamen praten over de adoptie van David zeiden ze dat Madonna hem het beste leven denkbaar zou geven. En ze beloofden ons dat ze een zusje voor hem zou vinden, een andere wees uit Malawi", vertelt ze aan de krant. Madonna reist binnenkort met David en haar twee andere kinderen, Lourdes en Rocco, naar Malawi. Daar zullen ze onder meer een bezoekje brengen aan de familie van David. Door het op handen zijnde tripje werden de geruchten over een tweede adoptie sterker, maar de woordvoerder van Madonna ontkende de verhalen donderdag met klem. (novum) (hln)
Een Oegandese rechtbank heeft het verbod op overspel geschrapt, omdat dat in strijd is met de grondwet en vrouwen discrimineert. Op basis van de afgeschafte wet konden vrouwen een celstraf tot tien jaar of een geldboete krijgen, terwijl mannen hun gang mochten gaan. Ook de minnaar van een getrouwde vrouw hoefde niet bang te zijn voor de autoriteiten.
De rechtbank bepaalde tevens dat een man vanaf nu zijn bezittingen kan nalaten aan zijn echtgenote. Tot nu toe gingen de bezittingen automatisch naar zijn verwanten. Een organisatie van vrouwelijke advocaten had voor de wetswijzigingen gepleit. De voorzitster van de organisatie, Dora Byamukama, verwelkomde het vonnis. Mannen Mannenorganisaties betoonden zich ontevreden. Ze vrezen dat het vonnis vrouwen aanzet om vreemd te gaan en dat ze gaan rebelleren tegen hun echtgenoten. "Nu gaan de vrouwen koppig worden", zei Simon Mukasa. Hij is voorzitter van een organisatie die werkloze mannen bijstaat. "Getrouwde vrouwen zullen uitgaan met andere mannen, zich goed realiserend dat er geen wet is die verbiedt wat ze doen." Taxichauffeur William Kato vreest dat de wetswijziging zijn huwelijksleven moeilijker maakt. Vrouwen zullen vanaf nu voor stevige hoofdpijn gaan zorgen, zei hij. (novum/ap)
Al gehoord van de Frivole Vloedgolf, de Drijvende Donderstraal en de Jolige Jetstream? Het zijn geen nieuwe attracties in het pretpark, wel de spannendste seksstandjes voor in bad, onder de douche, in het zwembad en andere plekken met water. Lezers van ondeugende literatuur hebben er voortaan een nieuw boek bij: de Cosmo Aqua Kama Sutra.
Opwindende locaties Seks kan overal. Volgens het magazine Cosmopolitan doen bubbelbaden, douchecabines, de zee en zelfs de tuinsproeier dienst als opwindende locaties. Om hun theorie nog meer kracht bij te zetten, publiceerde het magazine een aanvullend boekje van de Kama Sutra, het eeuwenoude Indiase leerboek over de liefde. Aquavoorspel Naast standjes en locaties geeft het boek vijf extra lustlessen over onderwerpen als de heetste waterproof seksspeeltjes en het aquavoorspel, die stelletjes nog meer naar elkaar doen verlangen. De Water-Sekswijsheid onthult alles wat je moet weten over veilig waterseksen. Om het helemaal duidelijk te maken, wordt de vakliteratuur geïllustreerd met verhullende afbeeldingen. Het boekje is gedrukt op 100 % waterproof papier, waardoor het makkelijk op de plaats van het gebeuren kan meegenomen worden. (hln)
Israëlische onderzoekers die gespecialiseerd zijn in de behandeling van seksuele impotentie, onderzoeken de kracht van spinnengif om dit euvel te behandelen, schrijft de krant Yediot Aharonot.
Langdurige erectie Onder de spinachtigen is er de zwarte weduwe, een spin met dodelijk gif, net als twee andere insecten uit Afrika en Latijns-Amerika. Aan de basis van de onderzoeken ligt de ondervinding van mannen die door spinnen werden geprikt en die daarna te maken hadden met "langdurige erecties", schrijft de Israëlische krant. De lopende onderzoeken staan onder leiding van dokter Ilan Grinolad, van het departement urologie van het ziekenhuis Rambam in Haifa. "Het gaat over de eerste onderzoeken van dit soort. Ze zijn bedoeld om een hulp te bieden aan een groot aantal mannen", verklaarde de arts aan de krant. (belga/hln)
Worden er massaal meer kinderen geboren bij volle maan, hebben we tijdens verlichte nachten meer seks en worden onze honden helemaal dol? Al jaren vormt de maan een mysterieus verschijnsel en heeft de stand van het hemellichaam volgens sommigen een invloed op ons gedrag. Welke volksmythes berusten op waarheid en welke zijn klinkklare onzin? In Nederland deed een verzekeringsmaatschappij er onderzoek naar.
Volksmythe De wetenschap heeft nooit bewezen dat de maan invloeden zou kunnen uitoefenen op de menselijke psyche. Het volksgeloof daarentegen denkt er anders over. In de achttiende eeuw kon je in Engeland bijvoorbeeld strafvermindering krijgen als de misdaad gepleegd was tijdens volle maan. Dan had je waarschijnlijk last van lunacy of waanzin. Het Latijnse woord voor maan, luna, geeft al meteen aan dat de maan vreemde dingen kan doen met je hersenen. Waarheid Verzekeraar Reaal uit Nederland verzamelde gegevens van verschillende organisaties om uit te zoeken welke mythes juist of fout zijn. Wat blijkt? Niet alles mag van tafel gegooid worden. Kinderen zijn lastiger bij volle maan. Meer dan 8 procent van de ondervraagde ouders had problemen met lastige kinderen, tegen slechts zes procent op een normale dag. 13 procent van de ondervraagden liet weten zich anders te voelen, tegenover 11 procent op een andere avond. Opvallend is dat meer mensen korter slapen. Iets meer dan 70 procent sliep zes uur of langer, normaal bedraagt dit cijfer 83 procent. Enkelen deden zelfs geen oog dicht. Het effect lijkt groter op vrouwen dan op mannen. Op de dag van volle maan zijn er 24 procent meer meldingen van inbraak, de kans op letsel door geweld ligt daarentegen 11 procent lager. De beurskoersen dalen en als het regent, regent het minder hard. Onzin Bevallen vrouwen sneller bij volle maan? Niet dus. Op dagen van volle maan worden er gemiddeld in Nederland 558 kinderen geboren, eentje meer dan het normale gemiddelde. Dat mensen sneller ruzie maken, lijkt ook al niet waar en het verhaal dat er meer gesekst wordt, mag voorgoed vergeten worden. Opvallend is dat mensen wel opener zijn over hun seksleven op de dag na volle maan. Honden worden niet dol en de kans om gebeten te worden, is niet groter dan anders. We drinken ons niet meer dan anders lazarus. Integendeel, de alcoholconsumptie lag net vijf procent lager. (hln)
Scheiding kost Michael Jordan minstens 112 miljoen euro
In de wereld van de bekendheden is een echtscheiding duur, heel duur zelfs. Dat blijkt uit een klassement van de duurste echtscheidingen ter wereld van het Amerikaanse tijdschrift Forbes. Bovenaan de lijst staan basketbalspeler Michael Jordan en charmezanger Neil Diamond, die elk een fortuin moesten betalen dat geschat wordt op 112 miljoen euro.
Jordan duurste Michael Jordan, de ster van de NBA, heeft de scheidingsakte met Juanita Vanoy Jordan nog niet definitief getekend. Het koppel trouwde in 1989. Forbes schat dat de scheiding Jordan meer dan 112 miljoen euro zal kosten. Dat blijft desondanks minder dan de helft van hetgeen Jordan tijdens zijn huwelijk verdiende, geschat op 260 miljoen euro. Volgens het tijdschrift wordt het in elk geval de duurste scheiding ooit. Diamond recordhouder Het huidige record staat op naam van Neil Diamond, die in 1994 112 miljoen euro betaalde om een einde te maken aan zijn huwelijk van 25 jaar met Marcia Murphy. Dat bedrag was gelijk aan de helft van het fortuin van Diamond, die vond dat "ze het waard was". Spielberg De derde plaats gaat naar Hollywoodregisseur Stephen Spielberg, die in 1989 scheidde van Amy Irving na vier jaar huwelijk en daarvoor 75 miljoen euro neertelde. Toen bedroeg die som de helft van zijn vermogen, maar vandaag is Spielberg 2,2 miljard euro waard. Harrison Ford In het klassement staan ook Harrison Ford en Melissa Mathison, die in 2004 een einde maakten aan hun huwelijk van 21 jaar, voor 63 miljoen euro. Een andere beroemde Amerikaanse acteur, Kevin Costner, betaalde 60 miljoen euro in 1994, na zestien jaar huwelijk met Cindy Silva. Paul McCartney De Britse ex-Beatle Paul McCartney moet dit jaar 45 miljoen euro ophoesten om een einde te maken aan zijn huwelijk van 5 jaar met Heather Mills. De regisseur van de film "Titanic", James Cameron, moest Linda Hamilton in 1999 37 miljoen euro storten na een huwelijk van anderhalf jaar. De acteur Michael Douglas betaalde in 1998 33 miljoen euro en twee huizen aan Diandra Douglas, na een huwelijk van 21 jaar. Andere popsterren Lionel Richie en Diane Richie hebben in 2004 een punt gezet achter hun huwelijk voor 15 miljoen euro. In 1999 betaalde Mick Jagger tussen 12 en 15 miljoen euro voor zijn scheiding met supermodel Jerry Hall, na een huwelijk van 22 jaar. (belga/hln)
De wereldberoemde schans van het Duitse skioord Garmisch-Partenkirchen, die werd gebouwd voor de Olympische Winterspelen van 1936, is met behulp van explosieven de lucht ingevlogen. Er moet immers een nieuw exemplaar komen dat in 2008 wordt ingewijd tijdens het Vierschansentoernooi.
Massale belangstelling De vernietiging van de schans werd rechtstreeks uitgezonden op de Duitse televisie en ook ter plaats daagden duizenden mensen op om dit bijzondere moment in levenden lijve mee te maken. Allen zagen ze hoe de metalen constructie door de enorme kracht van de explosieven met de grond werd gelijkgemaakt. Volgende week wordt begonnen met de bouw van de nieuwe schans. Aan deze constructie hangt een prijskaartje van 10 miljoen euro. (belga/hln)
"Koelen hoofdhuid vermindert haaruitval bij kanker"
Kankerpatiënten die een chemotherapie ondergaan, hebben minder kans op haaruitval wanneer hun hoofdhuid tijdens de kuur wordt gekoeld. Dat blijkt uit een experiment van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in het Nederlandse Den Bosch.
Haaruitval is volgens kankerspecialist Patricia Hendricks een van de meest belastende bijwerkingen van chemotherapie. Het is niet alleen een verminking maar ook een aantasting van de privacy, zegt Hendricks. "Niet iedereen hoeft te weten dat je kanker hebt, maar ja, iedereen kan het zien." Sinds eind vorig jaar heeft het Jeroen Bosch Ziekenhuis de beschikking over twee hoofdhuidkoelers. Bij het experiment wordt de patiënt een halfuur voor het begin van de therapie een kap opgezet waar een koelvloeistof doorheen stroomt. De patiënt moet deze kap ophouden tot anderhalf uur nadat de laatste druppel chemotherapie is toegediend. Door de koeling van de hoofdhuid trekken de bloedvaten samen en kan de chemo volgens de onderzoekers de haarcellen niet of minder goed bereiken. Uit het experiment blijkt dat de hoofdhuidkoeling niet bij alle soorten chemotherapie werkt. Hoewel het begin van de behandeling soms als pijnlijk wordt ervaren, zijn de meeste patiënten volgens het ziekenhuis enthousiast over de resultaten. (novum/hln)
Aan geluiden van auto's of treinen tijdens de slaap is niet te wennen. Mensen die al jaren in de buurt wonen van drukke verkeersplekken slapen onrustiger, worden vaker wakker en vinden zelf ook dat de kwaliteit van de slaap achteruitgaat. Dat blijkt uit onderzoek van het Nederlandse onderzoeksinstituut TNO.
Motorische onrust Het onderzoek toonde aan dat, als verkeer langskomt, de motorische onrust gemiddeld direct toeneemt. Met name bij snelwegen waar er weinig stille periodes zijn, is de algehele onrust hoger. Bij mannen neemt ook de algehele onrust in de slaap toe met de hoeveelheid geluid dat de slaapkamer binnenkomt. Ook werden mensen vaker wakker als er meer geluid is. Vrouwen worden juist sneller wakker dan mannen als het geluid gelijk blijft. Geluid van weg- of spoorverkeer activeert ons tijdens de slaap, ook als we al lang in die omstandigheid wonen, concludeert TNO. Slaapritme "Omdat slaap cruciaal is voor ons welzijn en functioneren, ligt hier een belangrijk punt voor verdere aandacht", aldus het onderzoeksinstituut. TNO onderzocht zes nachten en vijf dagen het slaapritme van 262 volwassenen die in twaalf wijken wonen bij wegen met veel wegverkeer en bij 's nachts drukke spoorlijnen. Een bewegingsmeter om de pols van de proefmensen hield hun bewegingen bij om de zogeheten motorische onrust te meten. Deze werd niet alleen gemeten over de hele slaap maar ook als er geluid van bijvoorbeeld langskomend verkeer te horen was. De proefpersonen konden met een knop op de meter aangeven of ze helemaal wakker waren geworden. In een logboek hielden ze onder meer bij hoe zij vonden dat ze hadden geslapen. (belga) (hln)
Bejaarden in rusthuizen slikken te veel en foute pillen
Bejaarden in rusthuizen slikken gemiddeld acht verschillende medicijnen per dag, krijgen meer antidepressiva dan nodig en nemen vaak de verkeerde pillen. Tot die conclusie komt het Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg. "Het is nog erger dan we dachten", reageert sp.a-kamerlid Magda De Meyer.
Onderzoek Samen met sp.a-collega Maya Detiège trok De Meyer een paar maanden geleden al aan de alarmbel: het medicijnenbeleid van de rusthuizen is ondermaats. Ze werden toen door artsenverenigingen en de rusthuissector weggehoond. Een onderzoek van het Kenniscentrum in 76 rusthuizen bij meer dan 2.500 patiënten toont nu aan dat de toestand zelfs nog zorgwekkender is dan aanvankelijk gedacht. Antidepressiva Zo krijgt de helft van de bewoners van de onderzochte rust- en verzorgingstehuizen antidepressiva toegediend. Slechts bij 35 procent van de bewoners werden echter tekenen van depressie vastgesteld. Betablokkers voor hartpatiënten en aspirine voor diabetespatiënten worden dan weer minder toegediend dan verwacht. Voorschrijfgedraf De gemiddelde bejaarde in een rusthuis neemt dagelijks acht verschillende medicijnen. Het voorschrijfgedrag van de artsen die in een rusthuis patiënten hebben, is bovendien in veel gevallen weinig transparant. Voor de verpleegkundigen is het dan ook steeds moeilijker fouten te vermijden bij de toediening van al die verschillende geneesmiddelen. Formularium De Meyer en Detiège leggen vandaag/ hun resolutie over de problematiek voor aan de plenaire vergadering. Ze pleiten voor de verplichte invoering van het formularium, een lijst van geneesmiddelen per rusthuis waaruit de behandelende artsen kunnen kiezen. (belga) (hln)
Medicijnen in België zes procent duurder dan EU-gemiddelde
De prijs van farmaceutische producten ligt in België zes procent hoger dan het Europese gemiddelde. Dat blijkt uit een onderzoek dat Eurostat, het statistisch bureau van de Europese Unie, heeft verspreid.
Eurostat vergeleek in november 2005 de verkoopsprijzen van 181 farmaceutische producten (waarvan 25 procent generische) in de verschillende lidstaten van de Europese Unie. Uit het vergelijkend onderzoek bleek dat de prijzen in België zes procent boven het Europese gemiddelde liggen. Buurlanden In vergelijking met de buurlanden zijn opvallende verschillen waar te nemen. Zo liggen de prijzen in Frankrijk negen procent onder het Europese gemiddelde, terwijl ze in Duitsland 28 procent boven het gemiddelde zitten. De Nederlanders betalen dan weer negen procent meer dan het EU-gemiddelde. Minst duur zijn de medicijnen in Polen. Daar kosten ze 32 procent minder dan het Europees gemiddelde. Volgens Eurostat vertegenwoordigen de farmaceutische uitgaven ongeveer 1,5 procent van het Europese bruto binnenlands product en 1,3 procent van de uitgaven van de consumenten. De door Eurostat onderzochte prijzen houden geen rekening met de eventuele terugbetalingen via de sociale zekerheid. (belga/hln)
Massale verdwijning van bijen in de Verenigde Staten
De Amerikaanse imkers zijn erg ongerust door de mysterieuze verdwijning van miljoenen honingbijen de afgelopen maanden. Deze massale sterfte wordt volgens wetenschappers mogelijk door insecticiden veroorzaakt.
De daling van het aantal bijen loopt van 30 tot 60 procent in Californië en bedraagt in bepaalde gebieden van de Oostkust en in Texas meer dan 70 procent. Dat blijkt uit schattingen van het Amerikaans departement van de Landbouw (USDA). Volgens de USDA zijn er momenteel nog 2,4 miljoen bijenkorven in het land, een daling van 25 procent. Mortaliteit Een vermindering van bijen tot 20 procent gedurende de winter wordt als normaal beschouwd maar de imkers worden ongerust omdat de bijenkolonies sinds 1980 constant verminderen in de Verenigde Staten. Door deze massale verdwijning van bijen vroeg de Amerikaanse bijensector hulp aan het Congres tijdens een recente hoorzitting in Washington. "Ongeveer 40 procent van de bijen in mijn 2.000 kolonies zijn dood en het is de hoogst geziene mortaliteit in mijn 30 jaar carrière als bijenhouder", vertelde Gene Brandi, voorzitter van de imkerfederatie in Californië, vorige week aan een landbouwsubcommissie van de Kamer van volksvertegenwoordigers. Ziekteverwekkend product Bijen zijn essentieel voor de bestuiving van meer dan 90 fruitsoorten en groenten, de oogsten worden op 15 miljard dollar per jaar geschat, benadrukte hij. Diane Cox-Foster, professor entomologie aan de universiteit van Pennsylvania, verduidelijkte dat de nieuwe problematiek van massale vermindering van bijen CCD werd gedoopt, colony collapse disorder. De wetenschappers die zich over CCD buigen, schuiven de hypothese naar voren over het ontstaan van een nieuw ziekteverwekkend of chemisch product dat het immuniteitssysteem van de bijen zou verzwakken, aldus Cox-Foster. Ze verdenken vooral landbouwinsecticiden zoals de veelgebruikte neonicotinoïdes waarvan de vergiftiging voor bijen heel gekend is, aldus de entomologiste. Frankrijk kende in de jaren 90 ook een plotse daling van het aantal bijen. Dat werd toen toegeschreven aan het insecticide Gaucho, een product dat werd verboden in het land. (belga) (hln)
Het aantal tijgers in India, de laatst overgebleven natuurlijke leefomgeving van de grote kat, loopt sterk terug. Hoewel de Indiase overheid zegt dat het aantal tijgers nog altijd ongeveer 4.000 bedraagt, zijn er in werkelijkheid minder dan 1.200. Dat zeggen Indiase tijgerbeschermers in een BBC-documentaire, die werd uitgezonden.
De Indiase regering onderneemt volgens de belangrijkste voorvechter voor de tijgers, Valmik Thapar, te weinig tegen de stropers die uit zijn op onder meer de huid van het roofdier. Er zou onvoldoende politieke overtuiging bestaan om de harde maatregelen te nemen die nodig zijn om de tijger voor uitsterving te behoeden. De actie die wel wordt genomen, blijft hangen in mismanagement en onvoldoende kennis of doorzettingsvermogen, zei Thapar tegen The Times. (anp/hln)
Het ijsbeertje Knut verdeelt Duitsland. Een deel van de Duitsers wil nog alles weten over het door zijn moeder verstoten diertje in de Zoo van Berlijn. Maar Knut werkt inmiddels ook flink op de zenuwen.
Uit een onderzoek blijkt dat nog 29 procent van de ondervraagden belangstelling heeft voor de ijsbeerbaby, 39 procent kan het niets schelen. Drie op de tien vinden dat de media veel te veel aandacht besteden aan Knut. Zaterdag verschijnt een speciaal tijdschrift van 64 pagina's over de lotgevallen van de beroemdste ijsbeer ter wereld. Van elke zes euro gaat een euro naar de Zoo in Berlijn. Voor de dierentuin is Knut nog steeds een enorme publiekstrekker met tienduizenden belangstellenden per dag. (novum) (hln)
Miljoenen euro's voor het klimaat niet of verkeerd gebruikt
Volgens de partij Groen! worden miljoenen euro's die bedoeld zijn voor klimaatinvesteringen, niet of verkeerd gebruikt.
De voorbije jaren zijn in ons land verschillende energiefondsen opgericht. Het geld in die fondsen - op dit moment zou het gaan om ongeveer 280 miljoen euro - is bedoeld om geïnvesteerd te worden in "klimaatbeleid". Het kan gebruikt worden om bijvoorbeeld energiebesparende investeringen te doen in overheidsgebouwen of in sociale woningen. "Alleen wordt dat geld daar nauwelijks voor gebruikt", zegt Els Keytsman van Groen!. Het belangrijkste fonds is het 'broeikasgasfonds' of 'Kyotofonds'. Dat werd eind 2002 opgericht en wordt gespekt door de consument via een bijdrage op de elektriciteit. De voorbije vier jaar is er jaarlijks ongeveer 25 miljoen euro in gestort. Maar met dat geld gebeurt volgens Groen! zo goed als niets. "Dat geld is opzijgezet voor investeringen in schone technologieën in het buitenland", reageert minister van Leefmilieu Bruno Tobback (sp.a). "Dat is wettelijk vastgelegd. Als de gewesten de uitstoot van broeikasgassen te weinig verminderen, kan dat tekort gecompenseerd worden door investeringen in het buitenland. Dat geld moet geblokkeerd zijn. Totnogtoe hebben we slechts geënvesteerd in een buitenlands project in El Salvador voor 1,1 miljoen euro". (belga) (hln)
De zware aardbeving die twee jaar geleden het Indonesische eiland Nias trof, heeft een massale sterfte van koraal veroorzaakt. Het eilandje Simeulue kwam door het natuurgeweld, dat bijna duizend mensenlevens eiste, 1,2 meter omhoog. Koraalriffen over een lengte van 300 kilometer kwamen boven water te liggen.
Dit is een verhaal van massale sterfte op een schaal die nauwelijks is waargenomen, aldus wetenschappers. In tegenstelling tot bij andere bedreigingen voor koraal waaronder verbleking, heeft geen van de omhooggekomen koralen het overleefd. Sommige riffen beginnen zich echter weer te herstellen, zeggen de onderzoekers. De zwaarst getroffen koraalsoorten beginnen op sommige plaatsen de riffen opnieuw te koloniseren. Door de recente zware aardbeving bij de Salomonseilanden kwamen ook koraalrifen boven water te liggen. Ook daar heeft massale sterfte plaats. (anp/hln)
Vissers in Alaska konden hun ogen niet geloven toen ze een honderdjarige vis uit hun netten plukten.
De bijna één meter lange en dertig kilo zware Rockfish werd door de Kodiak Enterprise van zo'n 600 meter diepte opgevist bij de Pribilofeilanden in de Beringzee. In het lab werd vastgesteld dat de bejaarde tussen de 90 en 115 jaar oud is. De wateren rond Alaska zijn kennelijk nog heel gezond, want er is in het verre verleden wel eens een Rockfish van 157 jaar opgediept. De bejaarde dame die nu pech had om op de ontledingstafel terecht te komen, was overigens nog gewoon vruchtbaar. (novum/hln)
Drama in Taiwan. Een krokodil heeft in de zoo van Shaoshan de arm van een dierenarts afgerukt. Na twee schoten, loste het beest de arm. De arm kon opnieuw aangenaaid worden en de dierenarts stelt het relatief goed.
Onvoldoende verdoofd De krokodil werd met een pijltje verdoofd want het dier moest medicatie krijgen. Toen de dierenarts zijn arm door het traliewerk stak, hapte het beest toe. De verdoving bleek onvoldoende te werken. (hln)
KLIK HIER OP JE RADIO & MUZIEKPLAYER NEDERLANDSTALIGE MUZIEK UIT DE TIJD VAN DE 78-TOEREN
Zorg eerst dat je muziek via de net-radio hebt via een van hogergeplaatste players Klik op bovenstaande OUDE PIC-UP en je kunt zelf je lievelingsnummer(s) kiezen uit ruim 4500 oeroude nummertjes uit de jaren 1950-1960 tot 3 nummers per pc.
13-12-2006 Robert LONG (63 jaar) 08-01-2006 Stafke FABRI (71 jaar) 25-04-2005 Francis BAY (90 jaar) 03-12-2004 Willem DUYN (67 jaar) 23-09-2004 André HAZES (53 jaar)
PRIVAAT
Pessimist
Hij zit soms te dromen dat er regen zou komen als de zon hem verwent en zijn toonladder ontstemt
Rondvraag / Poll
Beluister je muziek? Welk genre het liefste?
Gevangen
Voor het slapen gaan kijkt de man in de spiegel naar zijn pyama met strepen
Het nummer ontbreekt er nog aan
Zoeken met Google
Ambitie
In de knop van een bloem zit de vrucht van het leven het zaad van de roem de drang naar het streven vol barsten
een vat kontrasten
VLAAMSE ARTIESTEN ZANG & CABARET DIE IN 1950 en LATER nog OPTRADEN of nog OPTREDEN
FRANS LAMOEN LOUIS BARET TONY BELL BOB BENNY GASTON BERGHMANS KEES BRUG JEF BURM JEF CASSIERS COIS CASSIERS TONY CORSARI BOB DAVIDSE HENK DE BRUIN ROMAIN DECONINCK LA ESTERELLA WILL FERDY CO FLOWER RAY FRANKY JETTY GITARI CHAREL JANSSENS GUST LANSIERS JO LEEMANS JOHN LUNDSTRÖM WILLY LUSTENHOUWER SUZY MARLEEN LEO MARTIN ANTON PETERS BOBBEJAAN SCHOEPEN THEO VAN DEN BOSCH KOR VAN DER GOTEN YVONNE VERBEECK JAN VERBRAEKEN JEAN WALTER
en voor die ik vergeten ben vraag ik jullie hulp. Dank je.