Voor onze info's en foto's op Netpiraat over/uit het Nederlandse Nieuws en de showbizz doen wij hoofdzakelijk beroep op "ZijOnline" en "Het Laatste Nieuws". Klik op onderstaand logo's. Voor diverse info's zoeken we eveneens de nodige info op binnen- en buitenlandse sites.
Ik wou dat ik een traan was.
Geboren worden in je ogen.
Leven op je wangen.
Sterven op je lippen.
BLOGJE HIER BLOGJE DAAR KLIK OP FOTO
DIER BARE VRIENDEN
NETPIRAAT
RAAR MAAR WAAR... Niet alledaags. Of toch?
06-07-2007
General Motors koopt fabriek in Craiova niet
General Motors (GM) ziet af van zijn voornemen om de voormalige Daewoo-fabriek in het Roemeense Craiova aan te kopen. Dat is goed nieuws voor de fabriek in Antwerpen die een sterke concurrent zou gehad hebben aan de lagelonenfabriek in Roemenië. GM had namelijk plannen om in Craiova een SUV-model van de band te laten rollen, hetzelfde model dat in Antwerpen vanaf 2009 zal geassembleerd worden.
Tewerkstelling Craiova is een oude autofabriek. Lang geleden bouwde het Franse Citroën er de kleine Axel. In 1994 nam Daewoo de zaak over, en investeerde er 626 miljoen euro in een modernisering. Sindsdien gebeurde er niets meer, zodat Craiova een verouderd bedrijf is. De Roemeense overheid wil kost wat kost een nieuwe autofabrikant naar Craiova lokken om de tewerkstelling op te krikken. Naast GM had ook onder meer Ford een bod uitgebracht op Craiova. Of Ford de fabriek ook effectief binnenhaalt, is niet duidelijk. Tevredenheid "Wij zijn in ieder geval tevreden dat de concurrentie met Craiova wegvalt voor GM Antwerpen", reageert vakbondsman Rudi Kennes (ABVV). "Eindelijk hebben ze bij GM ingezien dat het verstandiger is om in België te investeren dan in een of andere bananenrepubliek", besluit Kennes. (belga/hln)
De afstand is kort tussen een bananenrepubliek, via een patattenlacht naar een luchtbellenkasteel. Geloof rustig verder in Sinterklaas en andere fabeltjes. Het énige dat telt is: macht en geld !
Een vierjarig meisje uit Chicago had zo een zin in McDonalds dat ze met de mobiele telefoon van haar moeder wel 300 keer het alarmnummer belde.
Omdat de telefonisten op de centrale alleen het appartementenblok van het meisje konden opsporen, verzonnen ze een list. We vertelden het meisje dat we haar McDonalds zouden bezorgen als ze ons vertelde waar ze woonde , zegt Steve Cordes, manager van de alarmcentrale. Toen stuurden we de politie, zonder hamburgers, naar haar huis. De gsm is inmiddels door haar moeder ingenomen, die blijkbaar niet wist dat je met afgesloten nummers nog steeds de alarmcentrale kunt bereiken. (anp/hln)
De Vlamingen zijn tevreden met hun levenssituatie, maar zijn steeds pessimistischer over de toekomst. Dat blijkt uit de jaarlijkse enquête van de studiedienst van de Vlaamse regering. Gezondheidszorg en werkgelegenheid zijn voor de Vlamingen de hoogste beleidsprioriteiten.
De enquête is een vast onderdeel van de Vlaamse Regionale Indicatoren (VRIND), het rapport waarmee de studiedienst van de Vlaamse regering de toestand van Vlaanderen in kaart brengt. Inkomensproblemen Vlamingen zijn globaal tevreden over hun persoonlijke situatie, maar zien de toekomst niet rooskleurig in. Driekwart van de ondervraagden verwacht over tien jaar grotere inkomensverschillen, twee op de drie denkt dat de sociale uitsluiting zal groeien en dat de volgende generatie het qua inkomen met minder zal moeten stellen. Hoewel een kwart van de Vlamingen zegt dat je eerst voor je eigen belang moet opkomen, zegt acht op de tien dat ze zich maar gelukkig voelen als ze belangeloos iets voor een ander kunnen doen. Het vertrouwen van de Vlamingen in de Vlaamse politiek is gestegen, al is de helft van de bevolking niet (echt) geïnteresseerd in politiek. In vergelijking met de inwoners uit andere Europese landen zijn de Vlamingen weinig geïnformeerd over de politiek en nemen ze weinig deel aan het politieke debat. Milieu minder belangrijk Mocht de Vlaamse overheid meer middelen hebben, moeten die volgens de meerderheid van de ondervraagden prioritair ingezet worden voor werk en gezondheid. Het "wegvallen van normen en waarden" wordt dan weer als het belangrijkste probleem beschouwd. Opvallend is ook dat de aandacht voor milieuproblematiek bij de bevolking de jongste jaren eerder is afgenomen, al moet wel gezegd dat de enquête is afgenomen voor de Al Gore-hype. Goede economie Dat ondanks de goed Vlaamse economie met een groei van 3,3 procent en meer ondernemingen erbij dan er verdwijnen. Toch zetten nog te weinig mensen de stap naar het ondernemerschap, vooral bij vrouwen en ouderen is er nog heel wat ondernemerschapspotentieel. Investeringen Ook op het vlak van buitenlandse investeringen doet Vlaanderen het goed. Uit de recentste cijfers van het FIT die Vlaams minister Fientje Moerman bekendmaakte, blijkt dat buitenlandse bedrijven vorig jaar voor 2,78 miljard euro in Vlaanderen geïnvesteerd hebben, dat is 1,3 miljard euro meer dan het jaar voordien. Deze investeringen waren goed voor ruim 4.000 jobs, tegenover bijna 3.000 jobs in 2005. Onder andere BASF, Volvo, Borealis en Johnson & Johnson hadden grote investeringen in Vlaanderen. Op het vlak van werkgelegenheid en scholingsgraad doet Vlaanderen het goed, al is er voor kansengroepen nog een lange weg af te leggen. Op 15 jaar tijd is het aantal verkeersdoden gehalveerd, maar het vrachtverkeer is gestegen met 83 procent. De kwaliteit van het leefmilieu in Vlaanderen is verbeterd, maar er moet nog wat gebeuren voor de Europese streefnormen worden gehaald. (belga/hln)
Nu er bij drie dode zwanen in het noordoosten van Frankrijk vogelgriep is vastgesteld, worden de preventieve maatregelen in België verstrengd. Dat meldt het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV).
Mensen moeten klaar zijn om binnen de 24 uur hun pluimvee binnen te houden en af te schermen, mocht er in ons land vogelgriep opduiken. Verder is de occasionele verkoop van pluimvee door particuliere pluimveehouders op openbare markten verboden. Handelaars zullen enkel nog pluimvee van gegarandeerde herkomst mogen verkopen op openbare markten. Voorts wordt de uitlaadregeling voor professioneel gehouden pluimvee strenger. De drie zwanen die dood werden aangetroffen in een vijver in een gemeente in het Franse departement Moselle, waren besmet met de voor de mens gevaarlijke H5N1-variant van het vogelgriepvirus. Frankrijk versterkte eind juni al de preventieve maatregelen voor pluimvee en wilde vogels nadat de aanwezigheid van het H5N1-virus bevestigd was bij drie wilde vogels die in het Duitse Nürnberg dood waren teruggevonden. Ook een in het zuidoosten van Tsjechië bleek een wilde zwaan besmet met vogelgriep, bovendien bleken ook twee pluimveehouderijen getroffen. Het is onduidelijk hoe vogelgriep in de Europese Unie is binnengekomen, maar deze vaststellingen dwingen de lidstaten om zich voor te bereiden op een verdere verspreiding van het vogelgriepvirus. In 2007 werden al meer dan duizend wilde vogels gecontroleerd op H5N1. Dat is een variant van het vogelgriepvirus die gevaarlijk is voor mensen. Er werd nog geen vogelgriep vastgesteld in België. De duivenvluchten voor het komende weekeind vanuit Frankrijk werden geanuleerd. Reden onbekend. Zou ook met het slechte weer kunnen te laken hebben. (Knack)
In 2006 werden 15.000 alcoholcontroles minder uitgevoerd dan het jaar voordien. Kernoorzaak: een bevoegdheidsgeschil over de ijking van de ademtoestellen.
In 2006 voerde de federale politie 100.000 alcoholcontroles uit, zo bleek uit het jaarverslag dat maandag verscheen. In 2005 waren er dat nog meer dan 115.000. Volgens Eddy Greif van de federale politie is daar een reden voor: de politie kon tijdelijk slechts een derde van zijn ademtoestellen gebruiken. Greif: 'De ijking van die toestellen gebeurt jaarlijks door het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV). Maar omdat het lab van het BIVV vernieuwd moest worden, verloor het tijdelijk zijn accreditatie. Als noodoplossing ging de bevoegdheid tijdelijk naar de Dienst Metrologie van het ministerie van Economische Zaken. Toen het BIVV begin 2005 de accreditatie voor de ijking opnieuw binnenhaalde, ontstond een juridisch getouwtrek tussen het BIVV en de Dienst Metrologie. Als gevolg van deze bevoegdheidsruzie liep de ijking van de ademtoestellen in 2006 een aanzienlijke vertraging op. Pas vanaf de tweede helft van 2006 kon de ijking opnieuw uitgevoerd worden door het BIVV, dat wel een inhaalbeweging startte. Maar helemaal werd de vertraging niet meer ingehaald.' Alle toestellen die niet door het BIVV waren geijkt, werden ongeldig beschouwd. Veroordelingen op basis van die ongeldige toestellen worden daardoor nietig verklaard. Het tekort aan ademtoestellen leverde grote problemen op voor de alcoholcontroles, in het bijzonder voor de BOB-campagne in de kerstperiode van vorig jaar. Minder snelheidscontroles Ook het aantal snelheidscontroles daalde. De manuren besteed aan snelheidscontroles vielen terug van bijna 45.000 in 2005 tot minder dan 35.000 in 2006. 'Die daling is toe te schrijven aan de grote hoeveelheid personeel in opleiding', verklaart Eddy Greif. 'Bovendien werd een nieuw computerprogramma ingevoerd om onmiddellijke inningen door de Post mogelijk te maken. Dat systeem had een tijdje last van kinderziektes.' Meer slachtoffers Ondanks alle goede bedoelingen en grote verklaringen, is het aantal slachtoffers van het verkeer vorig jaar opnieuw toegenomen. Op de autosnelwegen vielen 154 doden, tegen 149 in 2005. Het aantal zwaargewonden steeg van 179 tot 184. Alleen het aantal lichtgewonden daalde. Of er al dan niet een verband is tussen het gestegen aantal slachtoffers en het gedaalde aantal controles, wordt in het jaarverslag van de politie niet vermeld. (GDF) (Knack)
Met een 7,9 kilometer lange tijdrit door Londen wordt zaterdag het startschot gegeven van de 94e Ronde van Frankrijk. Wielerjournalist Robert Janssens volgde de Tour al 38 keer. Hij heeft zo zijn bedenkingen bij alle stormen die de afgelopen maanden over het peloton raasden.
Janssens bracht bijna een halve eeuw door in het spoor van het peloton. Eerst voor de toenmalige Volksgazet en vanaf 1969 voor Het Laatste Nieuws. Net zoals veel andere collega's van zijn generatie kreeg hij weleens het verwijt dat hij blind bleef voor de uitwassen die de sport steeds nadrukkelijker in hun greep kregen. Janssens verbaast zich over de manier waarop er tegenwoordig over doping wordt geschreven. Hij is er heilig van overtuigd dat doping de populariteit van de wielersport nooit zal aantasten. En dat zal, zo weet hij wel zeker, ook de komende weken in de Ronde van Frankrijk blijken.
De uitstraling van de Tour lijkt nog elk jaar groter te worden. ROBERT JANSSENS: Inderdaad. Ik heb in het begin van de jaren zeventig verschillende Rondes meegemaakt waarin maar 100 renners aan de start kwamen. Nu zijn er 200 deelnemers, en dan wordt dat aantal nog beperkt via het systeem van Pro Tour-ploegen en twee wildcards, of er kwamen nóg meer renners aan de start. Bent u de Ronde van Frankrijk in de loop van de jaren anders gaan bekijken? JANSSENS: Eigenlijk niet. Ik heb het altijd een voorrecht gevonden om naar de Tour te mógen gaan. Ook al omdat het milieu mij enorm fascineert. Wat men ook beweert, ik vind dat er in het wielrennen heel veel fijne mensen rondlopen. Natuurlijk mag je de wantoestanden niet over het hoofd zien. Ik heb als journalist altijd geprobeerd om in mijn teksten de sfeer van de wedstrijd over te brengen, om de lezer te laten voelen wat er leeft. Wat merk je nu? Kranten brengen een aaneenschakeling van interviews. Er wordt bij anderen naar meningen gevraagd in plaats van ze zelf te formuleren. Intussen wordt de wielersport overvallen door het ene dopingschandaal na het andere. JANSSENS: Ik verbaas me over de manier waarop dat allemaal wordt uitvergroot. De mensen zijn dat kotsbeu, dat merk ik elke dag opnieuw. Uiteraard mag je dat allemaal niet vergoelijken. Journalisten van mijn generatie krijgen weleens het verwijt dat ze alles onder tafel wilden vegen, en dat klopt absoluut niet. Ik heb het begin van de strijd tegen doping meegemaakt, midden jaren zestig. In het begin van mijn carrière heb ik een renner nooit horen zeggen dat hij pakte, hij 'verzorgde' zich. Dan zijn ze beginnen te controleren, we wisten dat er amfetamines werden genomen en dat die gemakkelijk op te sporen vielen. Daarna is het dopinggebruik geëvolueerd. Ook dat wisten wij, maar je had nooit een tastbaar bewijs in handen. En eigenlijk is dat nog niet veranderd. Als je die hele campagne van Het Laatste Nieuws ziet, met de aanval op de ploeg van Patrick Lefevere... Dat steunt op weinig. Ons wordt verweten dat we het allemaal verzwegen, maar ik vind dat je geen zaken schrijft die je niet kunt bewijzen. De wielersport wordt zo wel afgeschilderd als een wereld van bedrog en leugens. JANSSENS: Wat wil je? Iedereen in de maatschappij die ergens van wordt beschuldigd, begint met te ontkennen. Natuurlijk hebben die renners gelogen en bedrogen en hebben ze de wereld belazerd. Ze zullen dat blijven doen. En de controleurs zullen achter de feiten blijven aanhollen. Tenzij men veel verder durft te gaan. Want wat gebeurt er nu? Renners krijgen een straf, en in Spanje wordt een dokter een tijdje opgesloten. Intussen blijkt hij alweer bezig te zijn. Voor mij is de belangrijkste vraag: hoe vinden al die producten hun weg naar het peloton? Dit jaar start de Tour toch zonder echte favorieten. JANSSENS: Tenzij misschien Vinokourov. Of Andreas Klöden, die veel klasse heeft maar wel in de ploeg van Vinokourov zit. En wat wordt het met Alejandro Valverde? We gaan naar een Ronde met veel sportieve vraagtekens. Wie zegt dat niemand van een lange ontsnapping profiteert en dan zijn voorsprong kan vasthouden? De Belgen kunnen weer hooguit rekenen op een ritoverwinning. JANSSENS: En in het beste geval op de groene trui. Tom Boonen heeft daar zeker de capaciteiten voor, maar dan moet hij wel de Tour uitrijden. Dat hij dit seizoen een minder voorjaar kende, komt volgens mij omdat hij vorig jaar in de Tour opgaf. U hebt 38 keer de Ronde van Frankrijk gevolgd. Welke renner maakte op u de meeste indruk? JANSSENS: Eddy Merckx natuurlijk. Zo'n suprematie, en dan toch zo bescheiden blijven. En dan was er Jacques Anquetil, een fascinerende renner, een machine. Hij gaf de indruk ontoegankelijk te zijn. En hij provoceerde, bijvoorbeeld in zijn duels met Raymond Poulidor. Tegenwoordig zijn alle renners vrienden van elkaar. Armstrong valt en Ullrich wacht op hem, je houdt het toch niet voor mogelijk dat zoiets gebeurt? Ik wil het verleden niet te veel romantiseren, maar de bitse rivaliteit van vroeger zie je niet meer. Als er iets is wat me stoort, is het dat wel. door Jacques Sys (Knack)
Hoertje dankt Hugh Grant voor reclame na avontuurtje
Het Hollywoodhoertje Divine Brown, die in 1995 op heterdaad betrapt werd met Hugh Grant in diens auto, heeft de Britse acteur bedankt. Twaalf jaar na het schandaal is Brown de acteur nog steeds dankbaar omdat zij dank zij het schandaal miljoenen dollars verdiende.
Stella Marie Thompson, ook bekend als Divine Brown, vertelde de Britse krant de Daily Mail vreemd genoeg alles beter werd na het schandaal. "Het hielp me om een positieve draai aan mijn leven te geven. Ik heb werkelijk geluk gehad die nacht. Het geld stroomde daarna immers binnen, door iedereen die interviews wilde, of publiciteit wilde. Ik kon een auto kopen, een huis en alles wat mijn hartje begeerde." "Ik hou van Hugh. Dankzij hem leerden mijn kinderen op een goede school en hebben we vele kansen gekregen die we anders nooit zouden hebben," aldus nog de prostituee. (hln)
Het Brusselse assisenhof heeft de Rwandese ex-majoor Bernard Ntuyahaga veroordeeld tot een gevangenisstraf van twintig jaar. De ex-majoor is schuldig bevonden aan de moord op de tien Belgische blauwhelmen op 7 april 1994 en aan een onbepaald aantal doodslagen in Kigali tussen 7 april en 6 juni 1994.
De federaal procureur had levenslange opsluiting geëist voor de voormalige Rwandese majoor. De verdediging had geen verzachtende omstandigheden gepleit. In zijn requisitoir wees openbaar aanklager Philippe Meire op het gruwelijke karakter van de feiten en de omstandigheden van de dood van de Belgische para's. Verzachtende omstandigheden Het hof en de jury kenden hem echter twee verzachtende omstandigheden toe. In haar arrest stelde de voorzitster dat er rekening gehouden moest worden met de sociohistorische context in Rwanda. "Wat de rol ook is die de beschuldigde speelde, op nationaal niveau werd dagelijks opgeroepen tot haat door de media". De tweede verzachtende omstandigheid betrof het feit dat de beschuldigde het leven redde van Tutsi's. "Ntuyahaga is slechts een schakel in een omvangrijke ketting", zei voorzitster Karin Gérard. De verdediging kondigde eerder al aan dat ze cassatieberoep zal aantekenen tegen het arrest. (Knack)
Zou Renti uit China vervaardigt replica's: van een levensechte familie uit de Middeleeuwen tot beroemde Amerikaanse biljonairs, alles komt aan bod. Hier heeft hij er eentje van zichzelf gemaakt. Bill Gates en co houden hun hart al vast... (hln)
De Virgin Group uit de grond stampen heeft de Britse zakenman Richard Branson geen windeieren gelegd. Zo mag hij onder meer straffeloos de Amerikaanse zangeres Jewel de lucht inzwieren. (hln)
Het leven van de (officieel volgens Guinness) langste mens ter wereld loopt niet altijd over rozen. Hier toch even een gelukzalig moment van Bao Xishun (2m36) met zijn bruid Xia Shujuan (1m68). (hln)
"Wat hij zegt, is van het eerste tot het laatste woord verzonnen", reageert Michel Malherbe, woordvoerder van het Paleis, op de beschuldigingen van Noël Vaessen aan het adres van koning Albert met betrekking tot een dodelijk ongeval in de jaren 70.
Dodelijk ongeval Vandaag beschuldigde Vaessen koning Albert er via verschillende media van dat hij in 1972 een dodelijk ongeval veroorzaakt heeft in Stavelot. De koning, toen nog prins, zou aan het stuur gezeten hebben, maar voor de vaststellingen zou hij iemand anders hebben laten plaatsnemen achter het stuur. Patrick Lang, die tot twee jaar cel veroordeeld werd voor het ongeval, ontkent dat de prins betrokken was bij het ongeval. Volgens Lang was de prins niet bij hem op het ogenblik van het ongeval. Hij wijst er ook op dat het onmogelijk zou zijn geweest om te wisselen van plaats, aangezien de auto door de klap immens verhakkeld was. Het gerucht dat toenmalig prins Albert betrokken was bij het ongeval circuleert al jaren in de omgeving van Stavelot. Vaessen beweert dat prins Laurent, van wie hij vroeger de adviseur was, hem het verhaal vertelde. (belga/hln)
Lefevere: "We tekenen dopingcharter om er vanaf te zijn"
Op de vooravond van zijn 25e Tour de France laat Patrick Lefevere, manager van Quick.step, zijn licht schijnen over het veelbesproken antidopingcharter. Pas twee dagen voor de effectieve start hebben de eerste renners van zijn team, waaronder ook een weinig enthousiaste Tom Boonen, hun langverwachte krabbel gezet onder het officiële papiertje van de UCI.
"Chantage" "Ik zou liever in andere omstandigheden naar Londen gekomen zijn", begint Lefevere. "Ik wil echter niet meedoen aan de paranoia die thans heerst rond het wielrennen. Dat men op de proppen kwam met dat bewuste 'charter'? Iedereen gaat dat ondertekenen. Enkel maar om er vanaf te zijn. Heel die boel ruikt naar chantage. Er werden al wijzigingen gevraagd, daarom ook hebben wij met onze ploeg tot vandaag nog niet getekend." "Rode lantaarn" "Waarom niet?", luidt dan de logische vraag. "Waarom wel?", kaatst Lefevere meteen terug. "Er moet iemand de gele trui hebben en er moet iemand de rode lantaarn dragen. Laat ons nu juist in die laatste positie zitten. We zullen heus wel iedereen laten tekenen, hoor. Ook maar om er vanaf te zijn." "Heb geen privéjet" "De Tour start pas zaterdag, we hebben dus nog al de tijd om alles in orde te brengen. Er zitten diverse nationaliteiten in ons team en ik beschik niet over een privejet om hen over te vliegen en dan te verplichten het charter te tekenen. Eigenlijk begint ethiek toch bij de persoon in kwestie zelf? Het charter wijzigen is werk voor advocaten, niet voor managers. Trouwens ik moet de laatste tijd teveel naar mijn zin met een advocaat rondlopen", besluit hij. Boonen zonder overtuiging Tom Boonen tekende intussen vandaag al zonder veel overtuiging. "De voorbije jaren hebben we al verschillende charters de revue zien passeren. Voor dit charter heeft men zelfs onze mening niet gevraagd. Het was tekenen of niet naar de Tour gaan. Ik zie het nut ervan niet in", luidt zijn mening.
KLIK HIER OP JE RADIO & MUZIEKPLAYER NEDERLANDSTALIGE MUZIEK UIT DE TIJD VAN DE 78-TOEREN
Zorg eerst dat je muziek via de net-radio hebt via een van hogergeplaatste players Klik op bovenstaande OUDE PIC-UP en je kunt zelf je lievelingsnummer(s) kiezen uit ruim 4500 oeroude nummertjes uit de jaren 1950-1960 tot 3 nummers per pc.
13-12-2006 Robert LONG (63 jaar) 08-01-2006 Stafke FABRI (71 jaar) 25-04-2005 Francis BAY (90 jaar) 03-12-2004 Willem DUYN (67 jaar) 23-09-2004 André HAZES (53 jaar)
PRIVAAT
Pessimist
Hij zit soms te dromen dat er regen zou komen als de zon hem verwent en zijn toonladder ontstemt
Rondvraag / Poll
Beluister je muziek? Welk genre het liefste?
Gevangen
Voor het slapen gaan kijkt de man in de spiegel naar zijn pyama met strepen
Het nummer ontbreekt er nog aan
Zoeken met Google
Ambitie
In de knop van een bloem zit de vrucht van het leven het zaad van de roem de drang naar het streven vol barsten
een vat kontrasten
VLAAMSE ARTIESTEN ZANG & CABARET DIE IN 1950 en LATER nog OPTRADEN of nog OPTREDEN
FRANS LAMOEN LOUIS BARET TONY BELL BOB BENNY GASTON BERGHMANS KEES BRUG JEF BURM JEF CASSIERS COIS CASSIERS TONY CORSARI BOB DAVIDSE HENK DE BRUIN ROMAIN DECONINCK LA ESTERELLA WILL FERDY CO FLOWER RAY FRANKY JETTY GITARI CHAREL JANSSENS GUST LANSIERS JO LEEMANS JOHN LUNDSTRÖM WILLY LUSTENHOUWER SUZY MARLEEN LEO MARTIN ANTON PETERS BOBBEJAAN SCHOEPEN THEO VAN DEN BOSCH KOR VAN DER GOTEN YVONNE VERBEECK JAN VERBRAEKEN JEAN WALTER
en voor die ik vergeten ben vraag ik jullie hulp. Dank je.