Voor onze info's en foto's op Netpiraat over/uit het Nederlandse Nieuws en de showbizz doen wij hoofdzakelijk beroep op "ZijOnline" en "Het Laatste Nieuws". Klik op onderstaand logo's. Voor diverse info's zoeken we eveneens de nodige info op binnen- en buitenlandse sites.
Ik wou dat ik een traan was.
Geboren worden in je ogen.
Leven op je wangen.
Sterven op je lippen.
BLOGJE HIER BLOGJE DAAR KLIK OP FOTO
DIER BARE VRIENDEN
NETPIRAAT
RAAR MAAR WAAR... Niet alledaags. Of toch?
22-08-2007
Bourgeois wil billijke vergoeding voor lokale radio
Vlaams minister van Media Geert Bourgeois (N-VA) heeft op de federale onderhandelingstafel een voorstel gelegd om de billijke vergoeding voor onafhankelijke lokale radio's vast te leggen op een forfaitair bedrag van 250 euro. Die billijke vergoeding, een vergoeding voor de uitvoerders van muziek, brengt sommige lokale radio's momenteel in financiële problemen.
Vergoeding De billijke vergoeding is voor de kleinere radio's een forfaitair bedrag van zowat 400 euro. "Vanaf het moment dat het luisterbereik van de lokale radio's door het Centrum voor Informatie over de Media (CIM) meetbaar wordt, worden de zenders niet langer belast op basis van de forfaitaire vergoeding maar op basis van hun luisterbereik", legt Ben Weyts, woordvoerder van minister Bourgeois uit. Belasting op succes Radio Minerva uit Antwerpen kreeg zo een factuur van 30.000 euro voor de billijke vergoeding in de bus. "Eigenlijk is dit systeem een belasting op succes. Als een lokale radio zijn werk goed doet en meer luisteraars krijgt, wordt hij daarvoor gestraft met een hogere billijke vergoeding", meent Weyts. Kloof De kloof tussen het forfaitair bedrag en de belasting op basis van luisteraars is zo groot dat het de lokale zenders in financiële problemen brengt, zegt Weyts. Om die reden stelt Bourgeois voor om alle onafhankelijke radio's ongeacht het luisterbereik een forfaitair bedrag van 250 euro op te leggen. Reactie Mark Casteels van Simim, dat de billijke vergoedingen int, wil niet reageren op het voorstel. "Wij zijn niet op de hoogte van dit voorstel. Als de minister inderdaad een dergelijk voorstel wil lanceren, hadden we minstens gehoopt dat hij ons daarover op voorhand contacteerde", laat Casteels weten. (belga/hln)
Het Amerikaanse ruimteveer Endeavour is na een geslaagde assemblagemissie naar het Internationaal Ruimtestation ISS en ondanks een beschadigd hitteschild veilig geland op het Kennedy Space Center in Florida, zo was rechtstreeks op NASA TV te bekijken. Een opvallende rol in de missie was ook weggelegd voor lerares-astronaute Barbara Morgan.
Welkom thuis Het jongste ruimteveer maakte zich zondagmiddag los van de Destiny-module van het ISS, om dinsdag na meer dan 200 banen rondom de Aarde te landen. De wielen stonden officieel stil om 18.32 uur Belgische tijd. Volgens de NASA heeft de Endeavour 12 dagen, 17 uur, 56 minuten 38 seconden gevlogen. "Gelukgewenst en welkom thuis" kreeg de bemanning te horen. Ingekort Hoewel na een geslaagde test met een nieuwe stroomvoorziening vanuit het ISS naar de shuttle de missie met drie dagen werd verlengd, heeft de NASA beslist de eerste vlucht van de Endeavour sinds 2002 weer in te korten. Het Amerikaanse ruimtevaartbureau NASA wou immers de orkaan Dean voor zijn, zo die morgen het vluchtleidingscentrum in Houston met sluiting zou bedreigen. Zonnepanelen De astronauten Rick Mastracchio en Dave Williams van de Endeavour alsmede vluchtingenieur Clay Anderson van het ISS hebben tijdens vier ruimtewandelingen in totaal 23 uur 15 minuten in het absolute luchtledige gewerkt. Bovenal is een nieuw stalen gebinte geïnstalleerd waaraan later zonnepanelen zullen komen, en is een ander gebinte klaargemaakt voor een verhuis later. Voorts is een kapotte gyroscoop vervangen. Een ruimtewandeling werd met twee uur ingekort omdat een gaatje was ontstaan in een handschoen van Mastracchio; het uitje van zaterdag duurde ook minder lang omdat men haast wou maken met het sluiten van het luik tussen beide ruimteschepen. Lerares Opvallend bemanningslid van de Endeavour was lerares-astronaute Barbara Morgan, die in 1986 de reserve was van Christa McAuliffe die het leven liet in de ontploffing van de Challenger. De droom van Morgan (55) werd waar, want ze gaf enkele keren les uit de ruimte. Al leek die "les" heel veel op de babbel die Dirk Frimout tijdens zijn historische vlucht in 1992 had met jongeren in het Euro Space Centre in Redu. Hoewel tijdens de lancering een diepe groef in het hitteschild is ontstaan, kwam de NASA tot de conclusie - blijkbaar terecht - dat die geen gevaar vormde voor de terugkeer in de atmosfeer. Er kwam dus geen herstelling in de ruimte. Volgens een gezaghebbende ruimtevaartbron is er tijdens de maximale verhitting tijdens die duik in de dampkring niets ongewoons vastgesteld. (belga/hln)
Nederland volgt de politieke ontwikkelingen in België met argusogen. En dat heeft een goede reden: 77 procent van onze noorderburen zou Vlaanderen zó weer bij Nederland voegen. Opvallend: 'slechts' 61 procent denkt dat beide landen beter zouden worden van zo'n fusie. Ruim 85 procent is voor intensievere samenwerking met de Belgen. Dat blijkt uit een onderzoek dat TNS Nipo in opdracht van RTL heeft uitgevoerd.
Wat na de fusie? Een op de vijf Nederlanders denkt dat Nederland en Vlaanderen na samenvoeging geleid moeten worden door het Nederlandse koningshuis. Afschaffing van beide koningshuizen is volgens 16 procent de beste optie. Ongeveer evenveel Nederlanders (17 procent) denken dat beide landen hun eigen koninklijke familie moeten behouden.
Maar onze noorderburen beseffen ook wel dat dat scenario niet helemaal realistisch is. Ongeveer 83 procent denkt dat België zelfstandig blijft voortbestaan. Ongeveer 14 procent denkt dat dit niet het geval is. Een kwart van de Nederlanders denkt dat Vlaanderen en Wallonië gescheiden moeten worden. Aanleiding voor de enquête is de politieke impasse in België. De kabinetsformatie duurt er door onenigheid tussen Walen en Vlamingen al bijna twee maanden en uitzicht op een coalitie is er nog niet. (hln/anp)
Tientallen ooievaars zijn in de loop van de avond wegens het slechte weer neergestreken in Kinrooi. Dat heeft Sil Janssen van het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek bevestigd.
"Deze ooievaars komen vermoedelijk vanuit Nederland. Door de regen hebben ze een halte ingelast in Kinrooi. Ze vertrekken normaal gezien de dag erop in de vroege namiddag om gebruik te maken van de thermiek, maar het is afwachten met dit weer",aldus Sil Janssen. Sinds midden augustus zijn de ooievaars vanuit Noordwest-Europa op weg naar Afrika. Uit gegevens van Natuurpunt blijkt dat er in 2007 in België 65 ooievaarspaartjes gebroed hebben. Tijdens hun trektocht landden de ooievaars rond 19 uur en 20.30 uur op hoge gebouwen, bomen of hoogspanningslijnen om te slapen. (belga/hln)
Volksgezondheid waarschuwt voor verontreinigde cocaïne
Het
Wetenschappelijk Instituut voor Volksgezondheid waarschuwt voor het
gebruik van cocaïne die verontreinigd is met atropine. Die combinatie
heeft zeer onaangename effecten en kan dodelijk zijn, aldus het
instituut.
Dode in Italië In Italië overleed
al een gebruiker en waren er eind juli al een twintigtal intoxicaties
met vervuilde cocaïne geregistreerd. Ook in Nederland werd een aantal
gevallen gesignaleerd van mensen die onwel waren geworden na het
gebruik van cocaïne. Voor een onder hen werd het drugsgebruik fataal. Geen meldingen Het
blijft onduidelijk of er ook in ons land cocaïne met atropine in omloop
is. Er werden tot nu toe nog geen incidenten met verontreinigde cocaïne
gemeld. "Gezien de snelle verspreiding van deze stoffen is het echter
niet uit te sluiten dat de situatie snel wijzigt", luidt het. De
voorbije jaren werd de dodelijke combinatie al aangetroffen in België
en omliggende landen. Tripmiddel Atropine
werkt als tripmiddel. Bij een overdosis krijgt de gebruiker last van
hallucinaties, rusteloosheid en gedaald bewustzijn. Ook kan de persoon
bewusteloos raken. Er kunnen ademhalings- en hartritmestoornissen
optreden die kunnen leiden tot de dood. "Arts contacteren" Daarom
waarschuwt het Wetenschappelijk Instituut voor Volksgezondheid voor het
gebruik van illegale drugs. "Gezien het steeds om niet gecontroleerde
samenstellingen gaat, kunnen gebruikers nooit weten wat ze innemen. Het
is aan te bevelen dat personen die cocaïne gebruiken en daarbij
abnormale symptomen ervaren, zo snel mogelijk een arts contacteren."
(belga/hln)
Meisjes
die vaak surfen zijn depressiever dan andere. Internetgebruik op zich
maakt echter niet depressief. Er gaat zelfs een positieve invloed van
uit op het psychosociale welzijn. Dat stelt Eef Vervecken in haar
eindverhandeling aan de studierichting communicatiewetenschappen van de
K.U.Leuven. Ze ondervroeg hierbij 329 leerlingen uit de twee laatste
jaren uit het Algemeen Secundair Onderwijs (ASO).
Meisjes depressief Uit
sommige studies blijkt dat internetgebruik meer depressief maakt.
Mensen die internetten kunnen immers geen tijd besteden aan sociale
interacties met vrienden of familie. Zwakke online contacten zouden
hierdoor duurzame en sterke offline relaties vervangen. In haar
onderzoek stelde Vervecken enkel een verband met depressie vast voor
meisjes. 30,1 procent van de regelmatige vrouwelijke internetters zou
depressieve symptomen vertonen, tegenover slechts 16,7 procent bij de
jongens. Laag zelfbeeld Dat de depressieve
gevoelens het internetgebruik voorafgaan en niet omgekeerd leidt
Vervecken af uit het feit dat enkel voor het opzoeken van online
informatie een verband kan vastgesteld worden. De betrokkenen hadden
een laag zelfbeeld en/of veel levensstress. "Het lijkt aannemelijker
dat deze meisjes deze info opzoeken om hun negatieve gevoelens te
verzachten, dan dat ze hierdoor neurotisch en depressief worden".
Vervecken wijst hierbij ook op het feit dat er geen relatie werd
vastgesteld tussen internetgebruik en depressie voor mannelijke
respondenten. Internet hulpmiddel De
ondervraagden stelden bovendien dat het internet hen geholpen heeft om
socialer te worden en meer nieuwe mensen te ontmoeten omdat ze in de
virtuele wereld makkelijker kunnen converseren en hun ware zelf kunnen
uiten. "Het digitale netwerk helpt dus eenzame en introverte meisjes om
de muren van hun sociaal isolement te slopen. We vonden geen bewijzen
voor de stelling dat duurzame offline relaties worden vervangen door
oppervakkige online contacten vermits er vooral gecommuniceerd wordt
met bestaande vrienden", aldus Vervecken. Virtuele steun "De
vrees voor sociale isolatie en negatieve gevoelens voor het
psychosociale welzijn van internetgebruikers kan hierdoor voorzichtig
worden opgeborgen. Via sociale interacties en online informatie kunnen
mensen zoals introverten, eenzamen, depressieven, neuroten, mensen met
een laag zelfbeeld, gestressten... de nodige raad en sociale steun
terugvinden in de virtuele wereld. Deze studie geeft dat dit vooral bij
meisjes het geval is. Toch denken we dat ook jongens wel eens naar het
internet grijpen om zich van negatieve gevoelens te verlossen", aldus
Vervecken. (belga/hln)
Vrouwen
lijden bijzonder sterk onder de gevolgen van roken. Ze hebben vaker met
zwaardere ademnood te kampen dan mannen, zo meldt de Duitse Organisatie
voor Pneumologie en Beademingsgeneeskunde dinsdag. Ze beroept zich
daarvoor op een Amerikaanse studie bij duizend patiënten.
Vrouwen Bij
vrouwen met een rokerslong- of de chronisch obstructieve longziekte
COPD- functioneren de longen slechter dan bij mannen met dezelfde
aandoening. De vrouwen hadden ook minder draagkracht, leden vaker aan
depressie en noemden hun levenskwaliteit slechter. "COPD treft vrouwen
blijkbaar zwaarder dan mannen, zelfs wanneer ze evenveel gerookt
hebben", aldus Dieter Köhler van de organisatie. Waarom dat zo is, is
niet duidelijk. Gevoeliger Mogelijk zijn
vrouwen gevoeliger aan aandoeningen van de luchtwegen. Enkel en alleen
anatomisch zijn de luchtwegen van vrouwen kleiner en fijner, zegt
Köhler. De studie toonde ook radiologisch aan dat de wanden van de
luchtwegen bij vrouwen sterker verdikken dan bij mannen. Daardoor
krijgen ze sneller ademhalingsproblemen dan mannen. De studie gebeurde
in zeventien Amerikaanse ziekenhuizen. 38,8 procent daarvan waren
vrouwen. De studie wordt gepubliceerd in het American Journal of
Respiratory and Critical Medicine. (belga/hln)
De
populariteit van de alcoholpop Breezer neemt pijlsnel af. Volgens de
brancheorganisatie zit men nu aan 8 miljoen verkochte liters. Vijf jaar
geleden was dat nog 30 miljoen. Breezer moet het samen met andere licht
alcoholische frisdranken steeds vaker afleggen tegen sterke drank bij
jongeren. (belga/hln)
Zelfs kinderen slikken hormonen om beter figuur te krijgen
Acht
procent van de 14- tot 18-jarigen slikte vorig jaar hormonen om een
beter figuur te krijgen. Vooral via fitnesscentra en sportclubs komen
ze aan de verboden producten. Dat blijkt uit het jaarverslag 2006 van
de federale hormonencel.
Verbeterzucht In
het jaarverslag staat ook dat het multidisciplinaire speurdersteam de
illegale vetmesting van dieren vorig jaar weer wat meer onder controle
heeft gekregen. "Maar het fenomeen van de illegale hormonen beperkt
zich niet langer tot dieren", stelt hoofdcordinator Francis Clarysse
vast. "Ook mensen prepareren zich om beter te presteren. De hele
samenleving is doordrongen van een verbeterzucht." Ernstig probleem Humane
doping is volgens het jaarverslag een ernstig gezondheidsprobleem
geworden. Fitnessclubs en bedrijfjes voor voedingssupplementen blijken
een goede dekmantel voor producenten en dealers om in contact te komen
met afnemers. Ook via het internet worden 'lifestyleproducten'
aangeboden. Zeker de helft van humane doping is namaak. (belga) (hln)
Farma-industrie geeft lobbywerk tegen kiwimodel toe
De
Belgische farma-industrie heeft zwaar gelobbyd om het zogenaamde
kiwimodel voor de geneesmiddelenprijs te kelderen. Dat geeft Herman Van
Eeckhout, topman van de koepelvereniging pharma.be, zelf toe in een
interview in een licentiaatsverhandeling.
"Wij hebben indertijd
de grootste lobbycampagne gevoerd die we ooit hebben opgezet", zegt Van
Eeckhout in de thesis "Is er een middel om de geneesmiddelensector in
België te genezen?" van Nele Peeters van de Universiteit Antwerpen. Van
Eeckhout legt uit waarom. "De farma-industrie leeft van haar producten
onder patent. (...) Zodra een product uit patent gaat, stuiken de
prijzen in elkaar. De producten onder patent zijn de basis waarmee ons
businessmodel werkt. Als via de kiwi de medicijnen onder en uit patent
in één pot gestoken worden, kunnen de producten onder patent niet meer
participeren aan ons traditionele businessmodel. Daarom zijn we er zo
tegen." Verderop stipt hij aan dat pharma.be er nu wel begrip
voor heeft dat de prijzen van medicijnen moeten zakken zodra het patent
verlopen is. "We hebben er geen probleem mee dat de prijzen moeten
zakken zodra het patent verlopen is. In het verleden waren we daar
misschien niet gelukkig mee, maar vandaag is dat duidelijk". (belga) (hln)
Belg stapt naar Europese Commissie uit onvrede met arbeidsduur artsen
Een
man van Belgische afkomst vraagt de Europese Commissie om de
omstandigheden onder dewelke de artsen in opleiding werken aan te
pakken. Volgens Laurent Hermoye moeten zij regelmatig 36 uur aan een
stuk werken en soms zelfs 80 uur. "Dit is een schending van de Europese
wetgeving", luidt het.
Numerus clausus Volgens
Hermoye zijn de arbeidsomstandigheden voor de artsen in opleiding
"onaanvaardbaar", zowel voor de artsen zelf als voor de patiënten.
"Mogelijke medische fouten als gevolg van deze omstandigheden brengen
onze professionele verantwoordelijkheid in het gedrang", aldus Hermoye,
die in eigen naam klacht heeft ingediend tegen deze toestand. Volgens
de man moet de Belgische overheid haar beleid rond de numerus clausus
in de geneeskunde dringend herzien. Polemiek De
herziening van de richtlijn rond arbeidsduur is al jaren het voorwerp
van een polemiek tussen de verschillende Europese landen, die er maar
geen akkoord over kunnen bereiken. Nadat het eind 2006 onder het Finse
EU-voorzitterschap niet is gelukt om tot een compromis te komen,
dreigde de Commissie ermee streng op te treden tegen landen die
inbreuken pleegden. Portugal "Maar de wetten
zijn sindsdien veel veranderd en wij gaan ze opnieuw evalueren", zegt
een woordvoerster van de Europese Commissie. Het opstarten van
procedures tegen landen die inbreuken begaan, zou op dit moment de
consensusgeest niet ten goede komen. Portugal, die nog tot eind
december de EU voorzit, is namelijk van plan zich opnieuw over het
dossier te buigen. (belga/hln)
Dat
veel mensen er dezer dagen somber en nukkig bijlopen omdat het water
met bakken uit de hemel blijft vallen, is niet zomaar een indruk.
"Slecht weer oefent wel degelijk invloed uit op je gemoedsgesteldheid",
zegt psycholoog Matthias Desmet van de Universiteit Gent. Al is niet
zozeer de regen de grote boosdoener, maar vooral het wegblijven van de
zon. (belga)
Bruine beer die 150 schapen doodde eindigt onder auto
Een
bruine beer die door boeren uit de Franse Pyreneeën beschuldigd werd
van het uitmoorden van minstens 150 schapen, is omgekomen bij een
auto-ongeluk. Het ongeval gebeurde op de autoweg RN21 in Viger, vijf
kilometer ten zuiden van Lourdes. De chauffeur heeft het ongewone
ongeval overleefd.
De (Sloveense) beer Franska werd vorig jaar,
vergezeld door vier soortgenoten, losgelaten in het Frans-Spaanse
grensgebied om de lokale berenpopulatie op peil te houden. Een van de
beren vond een jaar geleden de dood toen hij van een rots afviel. Boeren
voeren al geruime tijd heftige oppositie tegen de beren. Eerder werden
in honing gedoopte glasscherven aangetroffen in het gebied. (anp/hln)
Israëlische
archeologen zijn bij opgravingen in het Noord-Israëlische Tiberias op
een vroeg-Byzantijnse kerk met prachtige mozaïeken gestoten. Het
christelijke gebedshuis uit de vierde of vijfde eeuw is de oudste kerk,
die tot nog toe in de stad aan het meer van Genesareth werd gevonden.
De
veelkleurige mozaïeken op de vloer tonen geometrische patronen, kruisen
en het oud-Griekse opschrift: "Heer, bescherm de ziel van uw dienaar".
De opgravingen in het oude stadscentrum van Tiberias gebeurden voor een
bouwproject van de Isralische waterwerken, die daar een een leiding
wilden verplaatsen. De archeologen gaan ervan uit dat de kerk
voor 427 n. Chr. werd gebouwd. In dat jaar werd namelijk een
verordening uitgevaardigd, die het gebruik van kruistekens in
vloermozaïeken verbood. Daarmee moest verhinderd worden, dat heilige
tekens met de voeten werden betreden. De vloer in de nieuw ontdekte
kerk vertoont daarentegen een groot aantal kruisen. Het christelijke
gebedshuis bevond zich destijds midden in de joodse wijk van Tiberias.
Volgens de archeologen wordt daarmee de hypothese weerlegd dat joden
christenen verhinderden kerken in het centrum van de stad te bouwen. Tiberias
werd na de verwoesting van Jeruzalem door de Romeinen in 70 n. Chr.
steeds meer een geestelijk en spiritueel centrum van het jodendom. Daar
kwamen belangrijke delen tot stand van de Talmoed, het verzamelwerk met
alle aspecten van het joodse maatschappelijke, burgerlijke en
godsdienstige leven. Na de verovering door de Arabieren in 637 bleef de
stad door joden en christenen bewoond. In 1247 werd Tiberias door een
Egyptisch leger van mammeluken verwoest. (dpa/hln)
Het
gaat niet goed met de Borneo-dwergolifant, laat het Wereldnatuurfonds
(WNF) donderdag weten. Een recente studie van de organisatie heeft
uitgewezen dat er vanwege zijn snel slinkende leefgebied waarschijnlijk
nog maar duizend exemplaren van de diersoort over zijn.
Dat is
aanzienlijk minder dan eerdere schattingen van rond de 1600.
Gulzig De
Borneo-dwergolifant kan tot een meter kleiner zijn dan Aziatische
olifanten en staat bekend om zijn vredelievende karakter en neiging om
gulzig te eten, waarbij hij vruchten in zijn geheel doorslikt. Met
satellietapparatuur is vastgesteld dat de dieren, die alleen op de
noordoostelijke punt van Borneo voorkomen, oerwouden op vlak terrein en
in riviervalleien als leefgebied prefereren. Dat is precies het type
terrein dat de afgelopen tijd ten prooi is gevallen aan grootschalige
boomkap om plaats te maken voor het aanplanten van oliepalmen. Rode Lijst De
Borneo-dwergolifant werd pas in 2003 na DNA-onderzoek als aparte
ondersoort van de Aziatische olifant onderscheiden. Eerder verkeerde
men in de veronderstelling dat de dieren afstamden van een
gedomesticeerde kudde olifanten die in de 17de eeuw op het eiland werd
achtergelaten door de sultan van Sulu. De soort komt ondanks zijn
geringe aantal niet voor op de zogeheten Rode Lijst van beschermde
diersoorten. Een plan om een gebied van 240.000 vierkante
kilometer regenwoud te redden op de grens van Indonesië, Maleisië en
Brunei, moet de overgebleven kuddes Borneo-dwergolifanten de komende
tijd een heenkomen bieden. (novum/hln)
Toen
de muur in 1989 viel, wisten de inwoners van Berlijn niet hoe snel ze
het ding moesten afbreken dat de stad zo lang in tweeën had gedeeld.
Nu, bijna achttien jaar later, buigen gemeenteambtenaren en kunstenaars
zich over een heel ander probleem: Hoe houden we het overgebleven deel
overeind?
Geen geld "De muur rot van
binnen uit weg en brokkelt aan de buitenkant af, en er is niet genoeg
geld om het overgebleven deel helemaal te behouden", zegt Jörg Flähmig
van de gemeente. Hij heeft het over de zogenoemde East Side Gallery,
een stuk muur van 1,3 kilometer door de wijk Friedrichshain, dat 118
internationale kunstenaars in 1990 in opdracht van de stad aan de
oostzijde met graffiti bespoten. Het is het langst bewaarde stuk van de
muur en een van de best bezochte toeristische trekpleisters van
Berlijn. Souvenir Door uitlaatgassen,
regen, vorst of gewoon ouderdom vertonen beroemde afbeeldingen zoals de
kus tussen de Oost-Duitse leider Erick Honecker en zijn Russische
evenknie Leonid Brezjnev, of de Trabant die uit de muur lijkt te komen,
steeds meer barsten of begint de verf te bladderen. Bovendien hakken
toeristen stukken uit de muur als souvenir of kalken ze hun naam over
de tekeningen heen. De 1,3 miljoen euro die nodig is om de muur van
binnen en buiten te restaureren is niet het probleem. Maar de kosten om
de kunstwerken van de muur te halen en op de herbouwde muur terug te
plaatsen, zijn een ander verhaal. Om die reden wordt de in september
geplande renovatie naar alle waarschijnlijkheid uitgesteld. Kunstenaar De
51-jarige in Iran geboren kunstenaar Kani Alavi, voorzitter van de
vereniging van East Side Gallery-kunstenaars, ziet het probleem niet
zo. "Ons is verteld dat de 850.000 euro die nodig is om alle
kunstenaars in te vliegen om ze hun werken opnieuw te laten uitvoeren,
beschikbaar is", zegt hij. "Het grootste probleem is dat de Berlijnse
autoriteiten zo traag zijn en liever dromen dan dat ze hun werk doen." Staatseigendom Behalve
de kosten van de renovatie speelt er ook nog de kwestie van eigendom.
Sommige stukken zijn staatseigendom en genieten de bescherming van een
monumentenstatus. Andere stukken zijn echter particulier bezit en
dreigen te sneuvelen. Bouwgrond in het centrum van Berlijn is schaars
en de markt in onroerend goed in de Duitse hoofdstad zit na jarenlange
stagnatie weer in de lift. (novum/hln)
Door
een ontdekking van een amateur-paleontoloog heeft Zwitserland mogelijk
het grootste massagraf van dinosaurussen in Europa. De hobbyist stootte
op een bouwterrein in het dorp Frick bij toeval op beenderen van twee
Plateosaurussen.
Elders rond de plaats bij de Duitse grens
waren al herhaaldelijk restanten van de planteneters aangetroffen. Door
de nieuwe vindplaats is het al bekende 'massagraf' van dinosaurussen
fors vergroot, aldus deskundigen. In het gebied zouden ruim 200 miljoen jaar geleden tientallen Plateosaurussen zijn vast komen te zitten in een moeras. (anp/hln)
In 1986 was de zwartvoetbunzing nog de meest bedreigde zoogdiersoort ter wereld.
Er waren nog maar achttien exemplaren over.
Dankzij
een fokprogramma lopen er nu weer meer dan 220 zwartvoetbunzingen over
de prairie van de Amerikaanse staat Wyoming. Dit hebben onderzoekers
donderdag laten weten. De populatie van de zwartvoetbunzing
(Mustela nigripes) neemt nu jaarlijks toe met 35 procent. Het
fokprogamma is uitgevoerd door universiteiten en dierentuinen, met
slechts zeven dieren als basismateriaal. De zwartvoetbunzing
wordt 38 tot 41 centimeter lang en 900 tot 1000 gram zwaar. De staart
is 11 tot 13 centimeter lang. Vroeger kwamen ze voor op de gehele
Noord-Amerikaanse prairies. De jacht op zijn voornaamste prooidier, de prairiehonden, zorgde ervoor dat de zwartvoetbunzing in het wild was uitgestorven. De
zwartvoetbunzing leeft voornamelijk solitair. Hij jaagt de
prairiehonden tot in hun hol na. De zwartvoetbunzing bouwt ook zijn
nest in het hol van een prairiehond. Per worp krijgt de bunzing drie
tot zes jongen. (anp/hln)
Laura Bush en dochter Jenna brengen kinderboek uit
De
first lady van de Verenigde Staten, Laura Bush, en een van haar
dochters, Jenna, schrijven een kinderboek over een scholier met
leesproblemen. Het boek wordt volgend jaar in de boekhandel verwacht.
Het geïllustreerde boek, momenteel nog zonder titel, vertelt het
verhaal van een jongetje dat niet graag leest, maar zich uiteindelijk
toelegt op literatuur dankzij de aanmoedigingen van zijn meester.
De
twee auteurs vonden hun inspiratie uit eigen ervaringen tijdens hun
studies. De echtgenote van de Amerikaanse president was lerares in een
publieke school in Texas, terwijl hun 25-jarige dochter Jenna school
liep in Washington. "We weten dat hun ervaringen in het onderwijs een
enorme inbreng kunnen zijn voor het project", zo zegt Susan Katz,
voorzitster en uitgeefster van kinderboeken bij HarperCollins. Het
werk zal gepubliceerd worden in het Engels en het Spaans. De opbrengst
van de verkoop zal naar twee leerplannen gaan: "Teach for America" en
"The New Teacher Project". Het eerste boek van Jenna Bush, "Ana's
Story: A Journey of Hope", over een alleenstaande 17-jarige moeder uit
Panama die met hiv besmet is, wordt in september gereleased. Jenna
haalde inspiratie voor het boek uit eigen ervaringen. Ze heeft het
afgelopen jaar gewerkt voor Unicef, in Argentinië, Paraguay en Panama.
(afp/hln)
Een
echtpaar wil hun zoon 'Superman' noemen, enkel en alleen omdat 4Real,
de naam die ze oorspronkelijk hadden uitgekozen, een paar maanden
geleden werd afgekeurd door het rijksregister.
Beslissing omzeilen Pat
en Sheena Wheaton willen de beslissing van het rijksregister omzeilen
door hun baby officieel de naam Superman te geven, maar hem aan te
spreken als 4Real, meldt De Telegraaf. Letters Het
koppel kwam op het idee voor de bizarre naam toen ze hun baby voor het
eerst zagen op een echografie. Ze realiseerden zich toen dat het kind
"for real" of "echt" was. De twee beslisten dat '4Real' de beste
schrijfwijze was, maar de naam werd afgekeurd door het rijksregister.
Volgens het rijksregister moet een naam een opeenvolging van letters,
en geen cijfers, zijn. Volharden "De naam
zal absoluut 4Real blijven. Ik ben geen opgever", aldus Pat Wheaton. In
Juni diende het koppel al een eerste aanvraag in voor de naam. De baby
is intussen al twee maanden oud. (hln)
KLIK HIER OP JE RADIO & MUZIEKPLAYER NEDERLANDSTALIGE MUZIEK UIT DE TIJD VAN DE 78-TOEREN
Zorg eerst dat je muziek via de net-radio hebt via een van hogergeplaatste players Klik op bovenstaande OUDE PIC-UP en je kunt zelf je lievelingsnummer(s) kiezen uit ruim 4500 oeroude nummertjes uit de jaren 1950-1960 tot 3 nummers per pc.
13-12-2006 Robert LONG (63 jaar) 08-01-2006 Stafke FABRI (71 jaar) 25-04-2005 Francis BAY (90 jaar) 03-12-2004 Willem DUYN (67 jaar) 23-09-2004 André HAZES (53 jaar)
PRIVAAT
Pessimist
Hij zit soms te dromen dat er regen zou komen als de zon hem verwent en zijn toonladder ontstemt
Rondvraag / Poll
Beluister je muziek? Welk genre het liefste?
Gevangen
Voor het slapen gaan kijkt de man in de spiegel naar zijn pyama met strepen
Het nummer ontbreekt er nog aan
Zoeken met Google
Ambitie
In de knop van een bloem zit de vrucht van het leven het zaad van de roem de drang naar het streven vol barsten
een vat kontrasten
VLAAMSE ARTIESTEN ZANG & CABARET DIE IN 1950 en LATER nog OPTRADEN of nog OPTREDEN
FRANS LAMOEN LOUIS BARET TONY BELL BOB BENNY GASTON BERGHMANS KEES BRUG JEF BURM JEF CASSIERS COIS CASSIERS TONY CORSARI BOB DAVIDSE HENK DE BRUIN ROMAIN DECONINCK LA ESTERELLA WILL FERDY CO FLOWER RAY FRANKY JETTY GITARI CHAREL JANSSENS GUST LANSIERS JO LEEMANS JOHN LUNDSTRÖM WILLY LUSTENHOUWER SUZY MARLEEN LEO MARTIN ANTON PETERS BOBBEJAAN SCHOEPEN THEO VAN DEN BOSCH KOR VAN DER GOTEN YVONNE VERBEECK JAN VERBRAEKEN JEAN WALTER
en voor die ik vergeten ben vraag ik jullie hulp. Dank je.