© Copyright
all rights reserved

Over mijzelf
Ik ben Ria
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is Verpleegster op rust,een prachtig beroep dat ik steeds met hart en ziel gedaan heb.
Ik ben geboren op 02/07/1949 en ben nu dus 75 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Bloemschikken, psp crea's maken en mijn pekingeesjes vertroetelen.
Familie gaat boven alles.Hou van eerlijkheid en oprechtheid.Heb 2 zonen 3 schatten van kleinkinderen en 3 pluskleinkinderen.Ben gehuwd op 28/08/1971 met een schat van een man Jos

Onze kampioen reuen,

Belgisch,Nederlands en Internationaal kampioenen

Foto
Foto
Foto

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Kobe

Foto
Foto
Foto
Foto

Jonathan

Alexander

Ons Pluskleinkind

June

Mijn 3 mannen

Zoeken in blog

Foto

Pekingees ofthemonkeylions
PEKINGEZENLIEFHEBBER + Psp creaties
17-07-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geloof het of niet maar deze honden verdienen meer dan u

Chloe is maar half zo groot als een doorsnee Franse buldog, Toast pakt iedereen in omdat haar tong altijd naar buiten hangt en Potato komt voortdurend verrassend uit de hoek met zijn outfits. Al deze honden hebben een heel eigen persoonlijkheid en dat heeft hen geen windeieren gelegd op Instagram, waar ze tot een miljoen volgers hebben. En dat doet de kassa rinkelen.

Waarschijnlijk een van de succesvolste is Manny The Frenchie. De Franse buldog werd bekend door zijn dutjes in de gootsteen. “Dat begon viraal te gaan en verscheidene celebs begonnen hem te volgen”, zegt zijn baasje Jon Huang. “Van de cast van Glee tot Snoop Dogg en Martha Stewart.”

Hij kwam intussen al op het populaire ochtendprogramma Good Morning America (ABC) en kan de aanbiedingen van grote merken om hem te sponsoren niet bijhouden. Hij rondde onlangs dan ook de magische kaap van het miljoen volgers en dat maakt van hem een belangrijke influencer.

Een andere Franse buldog die de wind in de zeilen heeft, is Chloe. Haar kleine figuur kan op de bewondering rekenen van haar meer dan 175.000 volgers en dat maakte dat ze al flink wat deals kon sluiten in de schoonheids- en modebranche. Of toch haar baasje Loni Edwards, die een agentschap opzette - The Dog Agency - dat dieren begeleidt die online bekendheid verwierven

En dan is er Toast, een Cavalier King Charles-spaniël die uit het asiel werd gered. Haar tanden waren verrot en moesten allemaal getrokken worden, waardoor haar tong nu voortdurend naar buiten hangt. Het internet was er meteen gek op. Resultaat: 378.000 volgers op Instagram, een boekendeal, allerlei merchandising en zelfs een modecampagne. Ook zij wordt begeleid door Loni Edwards.

Wat deze influencers kunnen verdienen via sponsoring, is onder meer afhankelijk van hun aantal volgers. En het kan oplopen, als we Edwards mogen geloven. Een hond als Manny kan volgens haar tussen de 10.000 en de 15.000 dollar verdienen per gesponsorde post. “Honden met een paar honderdduizend volgers verdienen 3.000 tot 5.000 dollar per gesponsorde post.”

En daarmee spelen ze op hetzelfde niveau als mensen, waarover Forbes in april nog schreef dat ze met 100.000 volgers ongeveer 5.000 dollar kunnen verdienen per post.

Model
Wie dacht dat de sponsoring alleen maar om dierenproducten draaide, is mis. Integendeel. Toast is bijvoorbeeld vooral bekend als model en stond in het look-book van Karen Walker voor de lente van 2015, waar ze de zonnebrillencollectie aanprees. Ze was op posters in het hele land te zien

“Veel merken waarvoor huisdieren werken zijn op mensen gericht en dat is niet vreemd”, aldus Edwards. “Dieren ontlokken een veel grotere betrokkenheid en iedereen kan zich er verbonden mee voelen, los van je achtergrond. En dat beperkt zich trouwens ook niet tot mode. Toast heeft bijvoorbeeld ook deals met Febreze en Swiffer.”


» Reageer (9)
15-07-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spontaan vertrouwen
Spontaan vertrouwen geven daagt de mensen uit,
verder te gaan dan dat, wat men kan zien

» Reageer (14)
10-07-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iemand
Er is altijd iemand die om je geeft.
Misschien zonder dat je het weet

» Reageer (14)
08-07-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kern
Zelf handelen en niet ondergaan,
dat is de kern van alles dat aangenaam is

» Reageer (14)
03-07-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huisdieren beschermen: 6 tips tegen de warmte

De meeste dieren kunnen niet zo goed zweten zoals wij. Oververhitting, ziekte en uitbraak van zomerkwaaltjes liggen op de loer. Hoe houd je jouw huisdier koel deze dagen? 6 verkoelende tips voor alle huisdieren.

1: Geef toegang tot koele plekken

Zorg dat je huisdier altijd een schaduwplek heeft, en laat hem in huis rustig zijn eigen, koele plekje opzoeken. Zorg ook dat het hok van je knaagdier of vogel op een koele, schaduwrijke plek staat en hang een vogelkooi niet te hoog. 

Voor je knaagdieren kun je zelf koelelementen maken door bijvoorbeeld een tegel die in de koelkast heeft gelegen in zijn hok te leggen, of een natte witte doek over het hok te hangen. Konijnen kunnen erg slecht tegen de warmte. Laat ze bij voorkeur buiten het hok in de tuin hun eigen koele plek opzoeken. 

Voor honden heb je ook speciale koelmatten te koop, maar de kwaliteit daarvan is erg wisselend, zorg dat je een koelmat koopt die niet snel lek gaat. Anders kun je ook koelelementen maken door een flesje water in de vriezer te leggen.

Ga je met je hond wandelen, kies dan een schaduwrijke uitlaatplek. Het strand kan voor honden die graag zwemmen een feest zijn, maar er is geen schaduw te bekennen. Zoek bossen op of schaduwrijke parken met zwemwater. Let ook op met asfalt: donker asfalt kan razendsnel heet worden en de pootjes van je hond verbranden

2: Vermijd intensieve inspanning overdag

Honden hebben sneller last van de warmte dan wij, dus vermijd lange en intensieve wandelingen. Plan de lichaamsbeweging in de vroege en late uurtjes van de dag als het koeler is. Laat de hond niet naast de fiets rennen, maar let op zijn lichaamstaal en laat hem zelf het tempo bepalen.

Sommige honden kennen hun eigen grenzen niet goed, dus zorg jij ervoor dat hij op tijd rust houdt. Apporteer- en renspelletjes kunnen alleen op de koele momenten van de dag, of ergens waar er fris zwemwater is.

3: Zorg dat je dier genoeg drinkt

Zorg ervoor dat je dier genoeg drinkt. Dat betekent dat er altijd vers drinkwater beschikbaar moet zijn, dus ook onderweg! Gebruik liever geen ijskoud water, daar kunnen honden misselijk van worden. Ben je toch bang dat je huisdier niet genoeg drinkt? Doe een beetje water door het natvoer van je hond of kat waardoor het een 'soepje' wordt! En zet het waterbakje van je kat niet bij zijn etensbak of kattenbak in de buurt: een kat drinkt liever op een aparte plek.

Geef knaagdieren en andere dieren die graag planten eten regelmatig verse, waterrijke snacks zoals komkommer en wortel. En voor honden is een ijsblokje een heel leuke traktatie / speelgoed! Maak het ijsklontje wel eerst nat met koud water zodat de tong van je hond er niet aan vast gaat plakken

4: Kam de vacht

Een extra borstelbeurt is een goede manier om de ondervacht van je hond of kat uit de dunnen. Zo komt er meer lucht in de vacht. Bedenk wel dat kortharige honden met een lichte vacht en bijvoorbeeld naaktkatten ook kunnen verbranden! Er zijn speciale zonnebrandcrèmes voor dieren te koop, evenals UV-kleding voor honden en katten.  Maar vermijd altijd sowieso dat je dier lang aan de zon wordt blootgesteld.

5: Let op hygiëne

Met dit warme weer groeien bacteriën en algen volop. Let daarom ook voor je huisdieren goed op hygiëne. Pas op dat je hond niet uit vuile sloten en plassen drinkt, daarvan kunnen ze diarree krijgen. Laat versvoer en natvoer niet te lang buiten de koeling staan en maak de voer- en drinkbakjes extra goed schoon. Ververs het water regelmatig om algengroei in de drinkbakjes tegen te gaan.

Natuurlijk ruim je de uitwerpselen van de (oppas)hond óók met deze hitte op. En ook kan de kattenbak wel een extra schoonmaakbeurt gebruiken met dit warme weer. Maak ook het hok van je konijnen of knaagdieren een extra keer schoon en check de uitwerpselen op diarree en parasieten. En bedenk dat het water in je aquarium ook behoorlijk op kan lopen en extra algengroei kan ontstaan. Ververs het water dus een keertje extra,

In de warme maanden is er ook extra gevaar voor parasieten. Check je hond goed op teken en blijf je huisdier controleren op vlooien. Je konijn loopt extra risico op Myjasis (madenziekte). Ook de eikenprocessierups slaat in de zomer steeds vaker z'n slag, controleer je hond extra op tranen, gezwollen lippen en last van de tong. Raadpleeg bij twijfel direct een dierenarts.

6: Niet in de auto

Laat je hond NOOIT alleen achter in de auto met dit weer, óók niet met de raampjes open of maar voor even. De temperatuur in de auto kan razendsnel oplopen, en dat kan echt fataal zijn. Als je toch op reis moet met je hond, zet de airco aan, leg een koelmat in de auto, zorg voor drinkwater en stop regelmatig voor een wandelingetje onder de bomen. Let altijd goed op je hond of hij geen oververhittingsverschijnselen krijgt.

Publicatie toelating van pawshake https://nl.pawshake.be/blog/huisdieren-beschermen-6-tips-tegen-de-warmte


» Reageer (14)
02-07-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vreugde
Vreugde in kijken en begrijpen is het mooiste geschenk van de natuur.

» Reageer (16)
26-06-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helder
De mens die in harmonie leeft met de natuur, is helder als water

» Reageer (21)
24-06-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mindere dingen
Als men bedenkt dat ook de mindere dingen bij het leven horen,
dan is het grootste leed geleden

» Reageer (13)
17-06-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verschil
Laat een klein verschil geen grote verstandsverhouding verwonden

» Reageer (13)
12-06-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vreugde
De grootste vreugde in het leven
is zoveel om iemand geven dat je kan zeggen:
" Ik ben toch zo blij als deze persoon erweer bij is"

» Reageer (19)
10-06-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plezier
Doe jezelf een plezier.
Kies voor wat je gelukkig maakt.

» Reageer (13)
05-06-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is je kat links- of rechtshandig? Ontdek het nu!

Ook al kunnen katten tweehandig (of met een heel moeilijk woord: ambidexter) zijn, ze hebben vaak toch een kant die domineert. In 2 gemakkelijke stappen kan je erachter komen welk hand (nu ja, poot) van je kat domineert en of hij/zij nu links- of rechtshandig is. Het enige dat je nodig hebt is een glas en een kattensnoepje.

Het is heel simpel: gooi het koekje in het glas en kijk wat je kat doet. De poot waarmee hij het eerst naar het koekje grijpt is zijn dominante poot! Je moet hem of haar wel wat tijd geven, want de meeste katten zullen eerst proberen om met hun mond het koekje te pakken. Gewoon afwachten is de boodschap.

Volgens een studie van een Turkse universiteit is 40 procent van de katten linkshandig, terwijl dat bij mensen maar 10 procent is. Een andere studie toont aan dat kattinnen vaker rechtshandig zijn dan katers en dat 10 procent van alle katten tweehandig is.

En hoe zit het met jouw kat? Is hij/zij rechts- of linkshandig? Je kan het nu supergemakkelijk uitzoeken. Ik ben benieuwd!  


» Reageer (16)
03-06-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vertrouwen
Vertrouwen is niet iets dat je hebt
en vervolgens ga je zitten wachten.
Wanneer je vertrouwen hebt,
kom je in beweging

» Reageer (14)
29-05-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mensen
Hou van mensen zoals ze zijn,
ze zijn stuk voor stuk heel bijzonder

» Reageer (18)
27-05-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine dingen
Wie blij is met kleine dingen,
kan zich de hele dag verheugen

» Reageer (14)
22-05-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tandenpoetsen van je hond of kat: moet dat echt?

Het goed onderhouden van de tanden en kiezen hoort bij de verzorging van je huisdier. Veel gezondheidsproblemen beginnen in de mond en dat kan nare gevolgen hebben. Gelukkig kun je dit prima voorkomen. Maar moet dat met poetsen of zijn er ook andere manieren? 

Een gezond gebit

Als echte vleeseter is je hond of kat afhankelijk van zijn sterke gebit om zijn voedsel tot zich te nemen. Een ontstoken gebit zorgt niet alleen voor pijn en ongemak in de bek, maar kan ook tot gezondheidsproblemen leiden. Bacteriën in het tandvlees kunnen in de bloedbaan terecht komen en zorgen voor klachten elders in het lichaam, bijvoorbeeld aan de nieren of de zelfs het hart. Daarom is het belangrijk om ook het gebit goed te verzorgen.

Voeding en gebit

Bij zowel honden als katten geldt dat een gezond voedingspatroon bijdraagt aan een gezond gebit. Net als bij mensen kan slechte voeding voor ontstekingen zorgen. Andersom kan bepaalde voeding het gebit juist gezond houden: hard voedsel kan tijdens het kauwen 'schuren' langs het gebit waardoor de tanden als het ware gereinigd worden. Overschat echter niet de werking van speciale 'dental' brokjes. Vaak schrokt je hond of kat die meteen naar binnen waardoor de reinigende werking teniet wordt gedaan. Bovendien zit in veel brokjes en snacks een hoog gehalte aan koolhydraten zoals granen. Deze kunnen de kans op tandplak en tandsteen vergroten. Zorg daarom het liefste voor voeding van hoge kwaliteit, met een hoog vleesgehalte en zo min mogelijk koolhydraten.

Kauwen voor gezonde tanden

Het is belangrijk om honden dagelijks iets te kauwen te geven. Ze vinden het niet alleen leuk en lekker om te kauwen, het reinigt ook hun gebit. Kies voor gedroogd vlees zoals bullepees of runderhuid, rauw bot (van niet-staande delen), of kauwspeelgoed zoals een touw.

Katten hebben in vergelijking met honden weinig behoefte aan langdurig kauwen, en ze hebben ook minder kiezen dan honden. Hun lijft meer behoefte aan hoogwaardige eiwitten uit spiervlees dan orgaanvlees. Spiervlees moet niet gekauwd worden maar worden gescheurd met de snijtanden. Om het gebit van een kat gezond te houden is gezonde voeding en regelmatige controle daarom het belangrijkste advies.

Gebit zelf controleren

Het is belangrijk om het gebit van je huisdier ieder jaar door de dierenarts te laten controleren, bijvoorbeeld tijdens de jaarlijkse vaccinatie en gezondheidscheck. Maar daarnaast is het belangrijk om zelf regelmatig het gebit te bekijken om eventuele problemen tijdig op te sporen.

Het beste is om je puppy of kitten al van jongs af aan te laten wennen aan het routine-onderzoekje. Maar ook als je huisdier al wat ouder is, kun je deze laten wennen aan een gebitscontrole. Begin eerst je hond of kat te aaien rondom de kop. Masseer vervolgens zachtjes de bek. Met name katten vinden dit vaak prettig. Gaat dit goed? Dan kun je rustig de bek openen om de tanden te controleren.

Het tandvlees van je hond of kat moet er stevig, roze en gezond uitzien. Het kan wel pigmentvlekken hebben, maar die hebben geen betekenis. Rood, bloedend tandvlees kan duiden op ontstekingen. Als dit niet behandeld wordt, kan het tandvlees zacht worden waardoor de tanden uiteindelijk los komen te zitten. Ook kan je hond of kat pijn en ongemak ervaren en uiteindelijk minder eetlust krijgen. Controleer ook op tandplak: schone tandjes zijn wit, tandplak kleurt geel of bruin en hoopt zich op tegen de randen van de tanden en kiezen.

Ook kwijlen, moeilijker eten van hard voedsel, geen spelletjes willen doen met de bek (touw trekken) kan duiden op gebitsproblemen. Ook als een dier lusteloos wordt, plotseling afvalt of als je hond blijft piepen of je kat blijft zeuren kan er iets met het gebit aan de hand zijn. Ook een slechte adem kan een teken zijn: een gezonde hond of kat stinkt nooit uit de bek! Ga in dat geval van deze symptomen altijd naar een dierenarts. 

Is tandenpoetsen echt nodig?

Sommige dieren hebben veel last van gebitsproblemen, anderen hebben een leven lang een stralend gebit zonder klachten. Naast voeding en levensstijl is ook aanleg een factor bij gebitsproblemen.  

Wanneer je van jongs af aan na iedere maaltijd met een wattenstaafje of gaasje de overtollige etensresten weghaalt, is echt poetsen in de meeste gevallen niet nodig.Heeft jouw hond of kat toch aanleg om snel last te krijgen, dan kan het noodzakelijk zijn om regelmatig de tanden te poetsen met een zachte tandenborstel, een gaasje of een speciaal poetsdoekje dat je om je vinger wikkelt. Eventueel kun je een speciale tandpasta voor de hond of kat gebruiken. Laat je dier eerst rustig wennen aan de tandenborstel of aan het poetsdoekje en bouw het langzaam op tot twee tot drie keer per week. De binnenkant van het gebit is niet nodig, omdat je huisdier daar met de tong langs schraapt en het zelf schoon houdt.

Publicatie met toestemming van pawshake  https://nl.pawshake.be/blog/tandenpoetsen-hond-kat?


» Reageer (14)
20-05-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zegeningen
Richt je op de zegeningen van het leven,
niet op de problemen

» Reageer (18)
15-05-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eenvoud
De eenvoud van een bloem,
is de schoonheid in haar hart

» Reageer (18)
13-05-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Remember
Onthoud nooit wat je gegeven hebt,
maar vergeet nooit wat je ontvangen hebt

» Reageer (11)
08-05-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom wast een kat zich zo vaak?

Katten likken hun eigen vacht elke dag en zijn daar ongeveer 15% van hun tijd mee bezig. Dat is bijna de helft van hun 'wakkere' tijd! Maar wat kun je leren van dit bijzondere kattengedrag? Wat vertelt het wassen over je kat, en kan het likken van de vacht ook een probleem worden? Dit is wat jij als baasje of kattenoppas moet weten.

Met zijn ruwe tong die beschikt over 'papillen' (kleine haakjes) verzorgt de kat zijn eigen vacht. Door het wassen maakt de kat zijn vacht niet alleen schoon maar ook waterbestendig door het talg uit zijn huid over de vacht te verdelen. Door het vele wassen krijgt de kat veel haren binnen die hij er in de vorm van een haarbal weer uit kan braken. Voor elk baasje of kattenoppas geeft het wassen belangrijke informatie over de gezondheid en het welbevinden van je kat.

Eigen geur

Katten houden van hun eigen geur. Als ze ruiken naar iets anders, bijvoorbeeld omdat ze net een knuffel van jou hebben gekregen en je draagt parfum, dan wil de kat zijn eigen geur terug. Dat doet hij door zich direct van top tot teen te wassen. Dit is een manier voor je kat om zijn identiteit terug te krijgen. Na zo'n wasbeurt voelt hij zich weer lekker zichzelf! Vermijd dus het gebruik van sterke parfums en lotions.

De vacht als isolatie

Katten wassen zich ook om klitten uit de vacht halen. Een soepele vacht zonder klitten of verklevingen functioneert het best. In de winter kunnen klitten de isolerende functie van de vacht verstoren waardoor de kat warmte verliest. In de zomer zorgt de vacht juist voor verkoeling. Een kat kan niet zweten zoals wij, en niet hijgen zoals een hond. Een kat raakt daarom z'n warmte kwijt door zijn vacht te likken. Als het speeksel op de vacht verdampt, heeft dat een verkoelend effect.

Je kunt de kat een handje helpen door hem regelmatig te borstelen. Zeker voor langharige katten is het fijn als de overtollige haren regelmatig worden weggekamt. 

Sociaal gedrag

Katten likken andere katten om elkaars vacht schoon te houden, maar ook om affectie te tonen. Het kan dus ook zo zijn dat de kat joú likt, bijvoorbeeld over je haar of je hand. De kat zal dit alleen doen als hij zich op z'n gemak bij je voelt. Ook een uitgebreide wasbeurt terwijl je kat bij jou in de buurt of op je schoot zit betekent: ik voel me veilig bij jou. 

Overspronggedrag

Als de kat zich ongemakkelijk voelt of als hij nerveus is, kan hij zich plotseling gaan likken. Bijvoorbeeld als hij een andere kat ontmoet, of als hij net betrapt is door jou op iets ondeugends. Dit 'overspronggedrag' is bedoeld om de aandacht af te leiden en om even iets te doen te hebben. 

Problematisch likken

Katten hebben bepaalde vaste patronen in het likken van hun vacht. Ze wassen zich bijvoorbeeld na het slapen, na het eten, of na het gebruik van de kattenbak. Meestal zit er ook een vaste volgorde in het wassen. Na het eten likt hij bijvoorbeeld vooral zijn kop, na de kattenbak vooral zijn pootjes. 

Likt een kat zich extra vaak en veel op bepaalde plekken, dan kan dat duiden op gezondheidsproblemen. Zit de kat veel aan zijn genitaliën dan is er wellicht een probleem met de urinewegen of zijn blaas. Wast hij zich veel rondom de bek, dan heeft hij misschien pijn aan zijn gebit. Wast en krabt hij zich veel op bepaalde plaatsen, dan kan dat ook duiden op huid- of vachtproblemen zoals teken, vlooien, of allergie. Let naast het overmatig wassen ook op roodheid, uitslag, kale plekken en wondjes. Ga met deze symptomen altijd naar de dierenarts. 

Overmatig wassen en likken kan ook duiden op stress of verveling. De kat voelt zich onprettig en om dit ongemakkelijke gevoel minder te voelen, gaat hij zich constant likken. Soms zelfs met kale plekken tot gevolg. Een gelukkige kat is een ontspannen kat.

Naast overmatig likken komt het ook voor dat een kat zich juist minder of helemaal niet meer wast. Sommige bejaarde katten wassen zich na verloop van tijd steeds minder, gewoonweg omdat dit te moeilijk voor hen wordt. Ook zieke katten kunnen stoppen met zich te wassen. Zie je dat de kat zich niet meer wast, dan is het dus altijd belangrijk om een dierenarts in te schakelen.

Om veranderingen in het wasgedrag van je kat te ontdekken, is het belangrijk dat je zijn 'normale' routine goed in de gaten houdt. Let daarom goed op je kat. Wanneer wast hij zich meestal? Waar doet hij dat het liefst? Hoe ziet dat eruit?

Publicatie met toelating van Pawshake https://nl.pawshake.be/blog/waarom-wast-een-kat-zich?


» Reageer (12)



For this blog to translate into the language of your choice? Select your language below.

 




Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



Onze kampioen teven,

Belgisch,Nederlands en internationaal kampioenen









Blog als favoriet !


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto








Foto

Blog als favoriet !


Willekeurig SeniorenNet Blogs
genieter
blog.seniorennet.be/geniete


Bedankt Jos

Bedankt Henk en Anneke

Bedankt Aafke

Bedankt Eddy

Bedankt Maroeska

Bedankt Ingrid

Bedankt Sylvain

Bedankt Eddy

Bedankt Noëlla

Bedankt Roosje

Bedankt Alois

Bedankt Nadia

Bedankt Rita

Bedankt Rudy

Bedankt Jeannine

Bedankt Benthe

Bedankt Annie en Rogier

Bedankt Marianne

Danke Hans-Juergen & Ninja

Danke Karin,Alex ,Eyla und Easy

danke Carina

Danke Sandra

Danke Cindy-Lou,Rosmarie und Peter

danke Carina

Danke Helga und piccolo

Danke Angelita

Danke Christine

 

Danke Eva

Danke Engelchen


Zoeken met Google




Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!