© Copyright
all rights reserved

Over mijzelf
Ik ben Ria
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is Verpleegster op rust,een prachtig beroep dat ik steeds met hart en ziel gedaan heb.
Ik ben geboren op 02/07/1949 en ben nu dus 75 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Bloemschikken, psp crea's maken en mijn pekingeesjes vertroetelen.
Familie gaat boven alles.Hou van eerlijkheid en oprechtheid.Heb 2 zonen 3 schatten van kleinkinderen en 3 pluskleinkinderen.Ben gehuwd op 28/08/1971 met een schat van een man Jos

Onze kampioen reuen,

Belgisch,Nederlands en Internationaal kampioenen

Foto
Foto
Foto

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Kobe

Foto
Foto
Foto
Foto

Jonathan

Alexander

Ons Pluskleinkind

June

Mijn 3 mannen

Zoeken in blog

Foto

Pekingees ofthemonkeylions
PEKINGEZENLIEFHEBBER + Psp creaties
13-05-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Remember
Onthoud nooit wat je gegeven hebt,
maar vergeet nooit wat je ontvangen hebt

» Reageer (11)
08-05-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom wast een kat zich zo vaak?

Katten likken hun eigen vacht elke dag en zijn daar ongeveer 15% van hun tijd mee bezig. Dat is bijna de helft van hun 'wakkere' tijd! Maar wat kun je leren van dit bijzondere kattengedrag? Wat vertelt het wassen over je kat, en kan het likken van de vacht ook een probleem worden? Dit is wat jij als baasje of kattenoppas moet weten.

Met zijn ruwe tong die beschikt over 'papillen' (kleine haakjes) verzorgt de kat zijn eigen vacht. Door het wassen maakt de kat zijn vacht niet alleen schoon maar ook waterbestendig door het talg uit zijn huid over de vacht te verdelen. Door het vele wassen krijgt de kat veel haren binnen die hij er in de vorm van een haarbal weer uit kan braken. Voor elk baasje of kattenoppas geeft het wassen belangrijke informatie over de gezondheid en het welbevinden van je kat.

Eigen geur

Katten houden van hun eigen geur. Als ze ruiken naar iets anders, bijvoorbeeld omdat ze net een knuffel van jou hebben gekregen en je draagt parfum, dan wil de kat zijn eigen geur terug. Dat doet hij door zich direct van top tot teen te wassen. Dit is een manier voor je kat om zijn identiteit terug te krijgen. Na zo'n wasbeurt voelt hij zich weer lekker zichzelf! Vermijd dus het gebruik van sterke parfums en lotions.

De vacht als isolatie

Katten wassen zich ook om klitten uit de vacht halen. Een soepele vacht zonder klitten of verklevingen functioneert het best. In de winter kunnen klitten de isolerende functie van de vacht verstoren waardoor de kat warmte verliest. In de zomer zorgt de vacht juist voor verkoeling. Een kat kan niet zweten zoals wij, en niet hijgen zoals een hond. Een kat raakt daarom z'n warmte kwijt door zijn vacht te likken. Als het speeksel op de vacht verdampt, heeft dat een verkoelend effect.

Je kunt de kat een handje helpen door hem regelmatig te borstelen. Zeker voor langharige katten is het fijn als de overtollige haren regelmatig worden weggekamt. 

Sociaal gedrag

Katten likken andere katten om elkaars vacht schoon te houden, maar ook om affectie te tonen. Het kan dus ook zo zijn dat de kat joú likt, bijvoorbeeld over je haar of je hand. De kat zal dit alleen doen als hij zich op z'n gemak bij je voelt. Ook een uitgebreide wasbeurt terwijl je kat bij jou in de buurt of op je schoot zit betekent: ik voel me veilig bij jou. 

Overspronggedrag

Als de kat zich ongemakkelijk voelt of als hij nerveus is, kan hij zich plotseling gaan likken. Bijvoorbeeld als hij een andere kat ontmoet, of als hij net betrapt is door jou op iets ondeugends. Dit 'overspronggedrag' is bedoeld om de aandacht af te leiden en om even iets te doen te hebben. 

Problematisch likken

Katten hebben bepaalde vaste patronen in het likken van hun vacht. Ze wassen zich bijvoorbeeld na het slapen, na het eten, of na het gebruik van de kattenbak. Meestal zit er ook een vaste volgorde in het wassen. Na het eten likt hij bijvoorbeeld vooral zijn kop, na de kattenbak vooral zijn pootjes. 

Likt een kat zich extra vaak en veel op bepaalde plekken, dan kan dat duiden op gezondheidsproblemen. Zit de kat veel aan zijn genitaliën dan is er wellicht een probleem met de urinewegen of zijn blaas. Wast hij zich veel rondom de bek, dan heeft hij misschien pijn aan zijn gebit. Wast en krabt hij zich veel op bepaalde plaatsen, dan kan dat ook duiden op huid- of vachtproblemen zoals teken, vlooien, of allergie. Let naast het overmatig wassen ook op roodheid, uitslag, kale plekken en wondjes. Ga met deze symptomen altijd naar de dierenarts. 

Overmatig wassen en likken kan ook duiden op stress of verveling. De kat voelt zich onprettig en om dit ongemakkelijke gevoel minder te voelen, gaat hij zich constant likken. Soms zelfs met kale plekken tot gevolg. Een gelukkige kat is een ontspannen kat.

Naast overmatig likken komt het ook voor dat een kat zich juist minder of helemaal niet meer wast. Sommige bejaarde katten wassen zich na verloop van tijd steeds minder, gewoonweg omdat dit te moeilijk voor hen wordt. Ook zieke katten kunnen stoppen met zich te wassen. Zie je dat de kat zich niet meer wast, dan is het dus altijd belangrijk om een dierenarts in te schakelen.

Om veranderingen in het wasgedrag van je kat te ontdekken, is het belangrijk dat je zijn 'normale' routine goed in de gaten houdt. Let daarom goed op je kat. Wanneer wast hij zich meestal? Waar doet hij dat het liefst? Hoe ziet dat eruit?

Publicatie met toelating van Pawshake https://nl.pawshake.be/blog/waarom-wast-een-kat-zich?


» Reageer (12)
06-05-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grotere stappen
Als je eenmaal naar je hart begint te luisteren,
volgen de grotere stappen vanzelf

» Reageer (17)
01-05-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geluksbloemetjes
 
 
Mogen deze geluksbloemetjes je alle geluk van de wereld brengen.

» Reageer (23)
29-04-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een lach
Een lach is gratis,
maar onbetaalbaar

» Reageer (17)
20-02-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muziek
Ik zou de muziek willen kennen,
waardoor de staart van mijn hond de maat slaat

» Reageer (23)
18-02-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.“Veel verborgen leed bij katten omdat baasjes hun gedrag niet begrijpen”

Is je kat vrolijk, droef, depressief of gewoon totaal ongeïnteresseerd? Het is soms moeilijk om van hun gezicht af te lezen, waardoor steeds meer eigenaars met hun kat in therapie gaan. Helemaal niets vreemds aan, want door simpelweg het gedrag van je kat te begrijpen, voorkom je heel wat verborgen leed bij je harige viervoeter.

Kattengedragstherapeut Liesbeth Puts ziet steeds vaker baasjes met hun kat in haar praktijk verschijnen. En dat is goed, want zo’n 20 tot 50 procent van de huiskatten heeft gedragsproblemen, omdat baasjes hun gedrag niet begrijpen. “Mensen denken te makkelijk over hun huisdier. Katten zijn tegenwoordig populairder dan honden, want een kat kun je lekker zijn gang laten gaan en hoef je niet uit te laten. Maar een kat heeft ook gewoon aandacht en zorg nodig, en dat vergeten mensen soms”, zegt Puts. Als kattengedragstherapeut geeft Liesbeth praktische adviezen over wat een kat nodig heeft.

”Je kan een kat niet in zijn eentje opsluiten, de hele dag gaan werken en dan vervolgens nog gaan sporten. We geven heel veel geld uit aan katten, kopen geweldige speeltjes, waterfonteinen en mooie kattenbakken voor ze, maar hebben minder aandacht voor ze dan goed voor ze is. Als ik tegen baasjes zeg dat ze iedere dag zeker vijf minuten actief met hun kat moeten spelen, kijken ze me echt met tegenzin aan.”

Angstige beestjes

Een kat die zich niet goed in haar vel voelt, vertoont vaak ongewenst gedrag zoals onzindelijkheid of agressie. Maar vaak is de oorzaak van het probleem niet ver te zoeken: de kattenbak is te klein, vuil of moet gedeeld worden met andere katten.

De meest voorkomende oorzaak van problemen bij huiskatten is volgens kattengedragstherapeut Yvon Sweere angst. “Veel katteneigenaren herkennen dat niet, omdat ze maar weinig van de lichaamstaal van dieren weten. Ik denk dat we veel dierenleed kunnen voorkomen als we op school les zouden geven over de lichaamstaal. Ook bijtincidenten bij honden kunnen dan voorkomen worden.”


» Reageer (16)
13-02-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefde
De maat van de liefde,
is liefde zonder grenzen

» Reageer (11)
11-02-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keuze
Elke ja houdt een nee in.
Elke positieve keuze betekent dat je iets anders moet laten vallen

» Reageer (19)
06-02-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fouten
Leer van andermans fouten,
want het leven is te kort om ze allemaal zelf te maken

» Reageer (24)
04-02-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geschenk
Het grootste geschenk dat je iemand kunt geven
is oprechte aandacht

» Reageer (21)
30-01-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Val op in het donker: handige lampjes en reflectoren voor je hond

Tijdens de korte dagen in de winter laten we onze honden steeds meer in het donker uit. Je hond loopt dan extra gevaar in het verkeer. Maar ook in buitengebieden waar weinig verkeer is én weinig straatverlichting is het belangrijk dat je jouw hond zelf niet uit het oog verliest. Met deze tips valt jouw hond op in het donker!

In de winter is het belangrijk voor zowel de veiligheid van je hond als die van andere wandelaars, fietsers en automobilisten dat je hond goed zichtbaar blijft. Er zijn verschillende manieren om je hond extra op te laten vallen: met lichtjes of met reflectoren. Je kunt handige spullen gebruiken die je al in huis hebt, speciale lichtjes voor honden kopen óf zelf creatief aan de slag om je hond extra zichtbaar te maken tijdens de wandeling in het donker.

Al in huis? Fietslampjes + hardloopgear

Bevestig kleine fietslampjes op batterijen aan de lei- en halsband of het harnas van je hond. Die kunnen vaak knipperen voor een leuk feestelijk effect.

Ben je een hardloper en heb je nog van die reflecterende, verstelbare banden? Ook die kun je makkelijk voor je hond gebruiken en bevestigen aan zijn halsband of tuig.

Reflecterende leiband

Het is belangrijk dat je hond zelf opvalt, maar in het verkeer is het belangrijk dat ook de leiband licht geeft of is voorzien van reflectoren. Zeker als je de hond aan een lange leiband laat lopen of gaat fietsen met de hond naast je, is het belangrijk om een reflecterende leibend of lichtgevende leiband te gebruiken. 

Lichtgevende halsband

Een geweldige uitvinding wat ons betreft: de lichtgevende halsband! Deze heeft verschillende standen (knipperen en stil) en is oplaadbaar met USB. Superhandig dus, nooit meer gedoe met lege batterijen. Check wel goed de verschillende maten en zorg dat de band niet te strak of ruim om de nek zit. Zorg dat je ongeveer twee vingers tussen de hals en de halsband kunt houden.

DIY: Reflecterende tape of stof

Lekker goedkoop, leuk en creatief: maak zelf je reflecterende hondenoutfit! Je kunt de hond extra laten opvallen door zijn halsband, leiband of bandana reflecterend te maken. Dat kan met reflecterende tape of reflecterende stof die je kunt naaien bijvoorbeeld op de jas of bandana van de hond. 

Let op: reflecterende items lichten alleen op als er licht op valt zoals koplampen. Dit is dus goed om extra op te vallen in het drukke verkeer maar in een donker buitengebied zie je de hond er niet beter door. Gebruik daarnaast altijd nog een lichtbron zoals hierboven beschreven.

DIY: Veiligheidsvest

Ken je die gele of oranje veiligheidshesjes met reflectoren? Die kun je gebruiken om een superleuk en veilig hondenvestje te maken. Bekijk hier de DIY tutorial.

Toelating tot publicatie van  pawshake https://nl.pawshake.be/blog/val-op-het-donker-handige-lampjes-en-reflectoren-voor-je-hond?


» Reageer (26)
28-01-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wonderen
Wonderen gebeuren alleen bij diegenen die erin geloven....
Maar vergeet niet:
wie goed doet,goed ontmoet

» Reageer (23)
23-01-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uniek
Beseft dat elk ogenblik uniek en onvervangbaar is

» Reageer (31)
21-01-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weemoed
Alles is zo lang geleden,
maar de tijd komt nooit meer terug
en ik denk met stille weemoed...
Oh wat gaat het leven vlug

» Reageer (21)
16-01-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kou in de lucht? 5 wintertips voor je hond

We hebben er even op moeten wachten maar de winter komt er nu eindelijk aan(enkele dagen toch). Wij trekken een dikke jas aan, nemen een paraplu mee en zetten binnen de verwarming aan om ons te beschermen tegen de kou. Maar wat moeten we doen om onze honden warm te houden? 5 wintertips voor je hond:

1) Blijf in beweging
Ja, een hond kan onderkoeld raken in extreme omstandigheden, maar in ons klimaat zal dat niet snel voorkomen. Onderkoeling kun je voorkomen zolang je hond in beweging blijft (en daarom ga je sowieso ook naar buiten, toch?) Zeker als het regent of sneeuwt is het belangrijk dat je hond niet lang stilstaat of ergens lang stil moet zitten. Ga daarom lekker actief wandelen, gooi balletjes of takken en doe leuke spellen met de hond. Oh, en pas ook op met de auto: in een geparkeerde auto wordt het net zo koud als buiten, maar je hond kan zich niet bewegen. Laat je hond dus niet achter in de auto.

2) Pas op met strooizout
Pekel is niet goed voor de hond, hij kan last krijgen van z'n pootjes en het is giftig als hij het binnenkrijgt. Als je terugkomt van de wandeling kun je eerst de hond schoonwrijven met een handdoek, zodat je hond het zout niet uit zijn vacht gaat oplikken. En irritatie aan de pootjes kun je voorkomen door de voetzooltjes voor de wandeling even in te smeren met vaseline.

3) Houd je hond droog
Je hond heeft in normale omstandigheden geen behoefte aan een (regen)jas zoals wij. Sterker nog: de buitenlucht is heel goed voor hem! Zijn vacht is heel goed in staat om de temperatuur van zijn lijf goed te reguleren. Ook een beetje regen is geen probleem, als je de hond bij thuiskomst maar weer lekker droogwrijft met een handdoek. Maar, voor lange wandelingen in de sneeuw is het wel belangrijk om op te letten en de vacht droog te houden. Voorkom dat er sneeuw en ijs zich gaat ophopen in de vacht, en bedek kortharige honden met blote buikjes of puppy's eventueel met een hondenjas.

4) Let op onderkoeling
In ons land zal je hond niet gauw onderkoeld raken. Maar voor wie een lange wandeling in de kou, regen of sneeuw gaat maken is het wel belangrijk om goed op de hond te letten. Als hij het te koud krijgt wordt hij lusteloos, gaat hij rillen en gaat z'n hartslag omlaag. Dan moet hij gelijk naar een warme ruimte waar hij te eten en drinken krijgt. Neem voor de zekerheid contact op met je dierenarts.

5) Wees voorzichtig met ijs
Wij vinden ijs natuurlijk leuk om op te schaatsen, maar je hond vindt het minder prettig! Hij kan er zich lelijk op bezeren, bijvoorbeeld als hij uitglijdt. Bovendien kunnen honden niet goed inschatten of het ijs eigenlijk wel dik genoeg is. Hierdoor is de kans reeel dat hij door het ijs zakt, en dan komt hij er niet zo makkelijk weer uit. Bovendien is dat wel heel erg koud, zo'n ijsbadje!

En het is natuurlijk vooral belangrijk om buiten genieten met je hond: weer of geen weer. Een mooie wandeling versterkt de band tussen jou en je hond, elke dag opnieuw!

Publicatie met toelating van pawshake https://nl.pawshake.be/blog/kou-de-lucht-5-wintertips-voor-je-hond


» Reageer (20)
14-01-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kostbaarste
Het kostbaarste zijn altijd dingen,
die geen prijs hebben!

» Reageer (21)
09-01-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beste
Soms moet je doen wat het beste is voor jou,
niet wat het beste is voor iedereen

» Reageer (27)
07-01-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Studie bewijst: hondenbaasjes leven langer

Moest je nog een reden nodig hebben om je hond een extra knuffel te geven, dan hebben wij goed nieuws voor je. Een studie bij meer dan 3,4 miljoen Zweden heeft aangetoond dat hondenbaasjes langer leven. Een huisdier blijkt extra gezond voor wie geen andere huisgenoten heeft.

De onderzoekers aan de universiteit van Uppsala bestudeerden de gegevens van alle Zweedse mannen en vrouwen tussen 40 en 80 jaar. Ze focusten zich op 3,4 miljoen mensen die geen voorgeschiedenis van cardiovasculaire ziekten hadden in 2001 en volgden hun gezondheidsgegevens gedurende 12 jaar. Zweedse baasjes moeten verplicht hun hond laten registreren en elk bezoekje aan het ziekenhuis komt in een nationale database terecht. 

Wat bleek? Hondeneigenaars hebben een lager sterfterisico door cardiovasculaire ziekten in vergelijking met mensen die geen hond bezitten, en ze lopen ook minder risico te sterven aan andere oorzaken. Een hond in huis blijkt vooral positief voor mensen die alleen wonen, dit beperkt de kans op vroegtijdige sterfte bij hen met 33 procent, en beperkt het het risico op cardiovasculaire ziekten met 11 procent. 

 Waarom zijn honden gezond?

De onderzoekers weten niet waarom honden zo goed zijn voor de gezondheid van hun baasjes. Maar ze vermoeden dat hondenliefhebbers sowieso actiever zijn en een betere gezondheid hebben. Maar hoofdonderzoeker Tove Fall zegt dat het ook mogelijk is dat een hond je verplicht om actief te blijven en gezonder te leven. “Ik heb al verschillende baasjes ontmoet die ervan overtuigd zijn dat een hond de eenzaamheid wegneemt. Ook ontmoet je tijdens wandelingen vaak andere hondeneigenaars.”

Een andere verklaring is dat een hond de gezondheid van het baasje een boost kan geven. Eerdere studies hebben gesuggereerd dat opgroeien met een hond allergieën en astma bij kinderen kan beperken. Ook reageren eigenaars minder fel op stress en herstellen ze van een hoge bloeddruk na een stresserende gebeurtenis.

Fall kan niet met zekerheid zeggen dat een hond je zal helpen langer te leven, maar het is geen slecht idee. “Een huisdier brengt veel vreugde in huis. Dus als je ervoor kan zorgen, dan is een hond aanschaffen zeker het overwegen waard. Er zijn verschillende studies die aantonen dat baasjes meer lichamelijke activiteit krijgen, wat kan leiden tot een langer leven.” 


» Reageer (19)
02-01-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootmoedigheid
Grootmoedigheid ligt niet zozeer in het geven,
maar veeleer in het geven op het juiste moment

» Reageer (22)



For this blog to translate into the language of your choice? Select your language below.

 




Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



Onze kampioen teven,

Belgisch,Nederlands en internationaal kampioenen









Blog als favoriet !


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto








Foto

Blog als favoriet !


Willekeurig SeniorenNet Blogs
kilowatt
blog.seniorennet.be/kilowat


Bedankt Jos

Bedankt Henk en Anneke

Bedankt Aafke

Bedankt Eddy

Bedankt Maroeska

Bedankt Ingrid

Bedankt Sylvain

Bedankt Eddy

Bedankt Noëlla

Bedankt Roosje

Bedankt Alois

Bedankt Nadia

Bedankt Rita

Bedankt Rudy

Bedankt Jeannine

Bedankt Benthe

Bedankt Annie en Rogier

Bedankt Marianne

Danke Hans-Juergen & Ninja

Danke Karin,Alex ,Eyla und Easy

danke Carina

Danke Sandra

Danke Cindy-Lou,Rosmarie und Peter

danke Carina

Danke Helga und piccolo

Danke Angelita

Danke Christine

 

Danke Eva

Danke Engelchen


Zoeken met Google




Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!