© Copyright
all rights reserved

Over mijzelf
Ik ben Ria
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is Verpleegster op rust,een prachtig beroep dat ik steeds met hart en ziel gedaan heb.
Ik ben geboren op 02/07/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Bloemschikken, psp crea's maken en mijn pekingeesjes vertroetelen.
Familie gaat boven alles.Hou van eerlijkheid en oprechtheid.Heb 2 zonen 3 schatten van kleinkinderen en 3 pluskleinkinderen.Ben gehuwd op 28/08/1971 met een schat van een man Jos

Onze kampioen reuen,

Belgisch,Nederlands en Internationaal kampioenen

Foto
Foto
Foto

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Onze kleinkinderen

Kobe

Foto
Foto
Foto
Foto

Jonathan

Alexander

Onze Pluskleinkinderen

June

Yntse en Senne

Mijn 3 mannen

Happy Familie

Zoeken in blog

Foto

Pekingees ofthemonkeylions
PEKINGEZENLIEFHEBBER + Psp creaties
14-01-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kostbaarste
Het kostbaarste zijn altijd dingen,
die geen prijs hebben!

» Reageer (21)
09-01-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beste
Soms moet je doen wat het beste is voor jou,
niet wat het beste is voor iedereen

» Reageer (27)
07-01-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Studie bewijst: hondenbaasjes leven langer

Moest je nog een reden nodig hebben om je hond een extra knuffel te geven, dan hebben wij goed nieuws voor je. Een studie bij meer dan 3,4 miljoen Zweden heeft aangetoond dat hondenbaasjes langer leven. Een huisdier blijkt extra gezond voor wie geen andere huisgenoten heeft.

De onderzoekers aan de universiteit van Uppsala bestudeerden de gegevens van alle Zweedse mannen en vrouwen tussen 40 en 80 jaar. Ze focusten zich op 3,4 miljoen mensen die geen voorgeschiedenis van cardiovasculaire ziekten hadden in 2001 en volgden hun gezondheidsgegevens gedurende 12 jaar. Zweedse baasjes moeten verplicht hun hond laten registreren en elk bezoekje aan het ziekenhuis komt in een nationale database terecht. 

Wat bleek? Hondeneigenaars hebben een lager sterfterisico door cardiovasculaire ziekten in vergelijking met mensen die geen hond bezitten, en ze lopen ook minder risico te sterven aan andere oorzaken. Een hond in huis blijkt vooral positief voor mensen die alleen wonen, dit beperkt de kans op vroegtijdige sterfte bij hen met 33 procent, en beperkt het het risico op cardiovasculaire ziekten met 11 procent. 

 Waarom zijn honden gezond?

De onderzoekers weten niet waarom honden zo goed zijn voor de gezondheid van hun baasjes. Maar ze vermoeden dat hondenliefhebbers sowieso actiever zijn en een betere gezondheid hebben. Maar hoofdonderzoeker Tove Fall zegt dat het ook mogelijk is dat een hond je verplicht om actief te blijven en gezonder te leven. “Ik heb al verschillende baasjes ontmoet die ervan overtuigd zijn dat een hond de eenzaamheid wegneemt. Ook ontmoet je tijdens wandelingen vaak andere hondeneigenaars.”

Een andere verklaring is dat een hond de gezondheid van het baasje een boost kan geven. Eerdere studies hebben gesuggereerd dat opgroeien met een hond allergieën en astma bij kinderen kan beperken. Ook reageren eigenaars minder fel op stress en herstellen ze van een hoge bloeddruk na een stresserende gebeurtenis.

Fall kan niet met zekerheid zeggen dat een hond je zal helpen langer te leven, maar het is geen slecht idee. “Een huisdier brengt veel vreugde in huis. Dus als je ervoor kan zorgen, dan is een hond aanschaffen zeker het overwegen waard. Er zijn verschillende studies die aantonen dat baasjes meer lichamelijke activiteit krijgen, wat kan leiden tot een langer leven.” 


» Reageer (19)
02-01-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootmoedigheid
Grootmoedigheid ligt niet zozeer in het geven,
maar veeleer in het geven op het juiste moment

» Reageer (22)
19-12-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tijd
Neem de tijd om lief te hebben,
neem de tijd om te praten
en neem de tijd om de kostbare gedachten die je hebt te delen

» Reageer (24)
17-12-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoop
Hoop is een voorschot op toekomstig geluk

» Reageer (18)
12-12-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kennis
Deel je kennis.
Het is een manier om onsterfelijkheid te bereiken

» Reageer (24)
10-12-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijzondere
Blijf je verwonderen.
Laat je overdonderen.
Zie in het dagelijkse het bijzondere

» Reageer (20)
03-12-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom blaft mijn hond?

 Honden blaffen, dat weten we. Maar waarom blaffen sommige honden meer dan anderen? En wat moet je doen als je (oppas)hond maar niet wil stoppen met blaffen? Alles over het geblaf van je hond + 3 tips om blaffen af te leren.

Waarom blaft een hond?

Gedrag van een hond is nooit goed of fout. Het is simpelweg natuurlijk gedrag, dat soms ongewenst gedrag kan worden door de omstandigheden waar de hond mee te maken krijgt. Veel gewenst gedrag kun je aanleren (of ongewenst gedrag afleren) door training, zoals zindelijkheid. Ander gedrag is volkomen normaal hondengedrag dat tóch problematisch kan worden. Blaffen is daar één van, maar ook graven, kauwen, grommen, opspringen of het rollen in viezigheid is normaal hondengedrag dat problematisch kan worden door de omstandigheden. 

Laat een hond bepaald gedrag zien, dan is het dus altijd belangrijk om jezelf af te vragen: is dit natuurlijk hondengedrag? Zodra het antwoord daarop 'ja' is kun je jouw hond beter begrijpen. 

Honden blaffen om te communiceren en om hun emoties te uiten. Soms lijkt het misschien dat honden blaffen om niets, maar dat is dus niet zo. Toch blaffen sommige honden heel weinig en andere honden heel veel. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Waarom blaffen honden?

  • Vreugde/Enthousiasme
  • Spel
  • Gevaar/Waarschuwing
  • Angst
  • Stress/Frustratie
  • Aandacht vragen

Blaft een hond, dan is het allereerst belangrijk om te achterhalen wat de oorzaak is. Een béétje blaffen om vreugde, tijdens het spel of als de deurbel gaat is natuurlijk prima. Maar blaft een hond overmatig dan kan het echt problematisch worden. Wat moet je doen als je hond vaak en te lang blaft?

Blaffen begrijpen

Wil je blaffen verminderen, dan is het belangrijk om te begrijpen waarom je hond blaft. Bekijk het blaffen vanuit het perspectief van de hond. Blaft jouw hond als er bezoek is, dan zal hij niet vanuit zichzelf stoppen totdat het 'gevaar' geweken is en het bezoek weg is. Straffen zal niet helpen omdat dit de oorzaak van het blaffen niet weghaalt. Je zult je hond met kalmte en geduld moeten leren dat bezoek geen gevaar betekent, en de hond rustig laten kennismaken. Ook je hond afleiden met iets positiefs, zoals een leuk spelletje of wat lekkers, zal de hond afleiden van de oorzaak van het blaffen waardoor het stopt.

In sommige gevallen valt je hond echter niet af te leiden. Hij blijft maar blaffen en zelfs zijn favoriete snackje interesseert hem niet. Blaft je hond vanwege stress of angst, bijvoorbeeld bij vuurwerk, vanwege een andere hond op straat, een eng geluid of wat de hond ook eng vindt? Straf ook dan de hond nooit. Hij zal niet begrijpen dat hij gestraft wordt voor het blaffen, en zijn angst wordt alleen maar groter, het probleem wordt erger. Probeer in plaats daarvan de oorzaak van de stress te verwijderen of hem gerust te stellen in een angstige situatie. 

Hond op bezoek: de oppashond blaft!

Heb je een hond op bezoek? Dan kan het voorkomen dat je oppashond veel blaft. Het kan zó erg zijn, dat de hele buurt er last van heeft. Wat moet je doen?

Veel honden zullen bij een kennismaking samen met het baasje niet blaffen. De hondenoppas ziet een ontspannen hond, en de eigenaar vertelt erbij dat de hond rustig van aard is, zelden blaft en prima een uurtje alleen kan zijn. Maar zodra de logeerpartij begint, blijkt alles anders te verlopen. De hond is onrustig en blijft blaffen, vooral als hij alleen wordt gelaten. Hij blaft heel de buurt bij elkaar! 

Dit blafgedrag vanwege stress of verlatingsangst is heel normaal en is iets om rekening mee te houden als hondenoppas en als baasje. De hond straffen, hem omsluiten in een bench of hem alleen laten in een kamertje zal niet helpen, zijn angst wordt alleen maar groter en hij voelt zich nog ellendiger. En het blaffen gaat door. Honden die plotseling in een nieuwe omgeving terecht komen kunnen zich erg ongemakkelijk voelen. Een oppashond die blaft als hij alleen wordt gelaten komt veel voor, de oplossing is om hem gezelschap te bieden. Moet je toch even de deur uit voor een boodschap? Zorg dan dat hij voor die tijd goed is uitgelaten en moe is. Laat eventueel wat lekkers of speelgoed gevuld met wat lekkers achter zodat hij zich even kan bezighouden. Laat hem niet achter in een tuin waar hij kan reageren op omgevingsgeluiden maar zet hem in een huiskamer met de gordijnen gesloten zodat hij zo min mogelijk prikkels krijgt.

Blaffen afleren: 3 tips

1) Blaffen om aandacht is geconditioneerd. Dat wil zeggen: wanneer de hond blaft krijgt hij aandacht zoals een aai, je spreekt hem toe of geeft hem negatieve aandacht. Dit blafgedrag is lastig af te leren, maar het kan wel. Allereerst is het belangrijk om het blaffen om aandacht te negeren. Jij bepaalt wanneer het spel start of eindigt, niet de hond. Wanneer het blaffen niet meer wordt beloond door aandacht, valt de reden om te blaffen voor de hond weg.

2) Honden die veel energie hebben, willen nog wel eens overmatig blaffen tijdens een spelletje, als er visite komt, of gewoon gedurende de dag. Het is allereerst belangrijk om die overtollige energie kwijt te raken. Zorg dus dat je hond elke dag volop kan rennen, spelen, snuffelen en dat hij fysiek en mentaal wordt uitgedaagd. Zijn energieniveau zal wat gereguleerd worden en veel honden zullen hun blafgedrag matigen.

3) Enthousiast blaffen, bijvoorbeeld tijdens het spelen of begroeten, kun je wel verminderen. Begint de hond te blaffen bij het begroeten? Laat hem dan ruiken aan een snackje en zeg 'shhhh'. Door het snuffelen stopt hij met blaffen. Zodra hij niet meer blaft geef je het snoepje en prijs je hem. Doe dit consequent en uiteindelijk zal hij ook zonder snoepje het commando 'shhh' begrijpen.

Deze 3 technieken kun je alleen gebruiken bij 'positief' blaffen. Blaft de hond vanwege stress of angst, dan dien je hem uit de angstige/stressvolle situatie te halen. Daarom is het belangrijk om altijd de taal van je hond of oppashond te begrijpen. Verdiep je in zijn lichaamstaal en emotionele wereld en je zult je hond beter in zijn behoefte kunnen verzien waardoor hij minder zal 'moeten' blaffen om jou iets duidelijk te maken.

Publicatie met toelating van pawshake  https://nl.pawshake.be/blog/waarom-blaft-mijn-hond


» Reageer (16)
28-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vertrouwen
Vertrouwen wordt verdiend met vele daden,
en kan met één daad verloren gaan

» Reageer (23)
26-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sterk
Mensen breken niet omdat ze zwak zijn,
maar omdat ze veel te lang sterk waren

» Reageer (18)
21-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gefaald
Als iets niet lukt,heb je niet gefaald maar geleerd

» Reageer (22)
19-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angst
Angst sluit alle deuren,liefde opent elk hart

» Reageer (17)
14-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn hond heeft verlatingsangst. Wat nu?

Van nature is alleen zijn voor honden een onveilig gevoel. Een hond is tenslotte sterk en geborgen in een groep, en alleen zijn kan een hond emotionele problemen opleveren. Geen enkele hond wil dan ook graag alleen zijn, maar voor sommige honden levert het echt grote problemen op. Verlatingsangst kan ontwikkeld zijn op jonge leeftijd bijvoorbeeld door verwaarlozing, maar ook later na een traumatische ervaring - bijvoorbeeld toen het baasje lang op vakantie was, bij een verhuizing of na een herplaatsing. 

Verlatingsangst kun je voorkomen door de hond vanaf jonge leeftijd te laten wennen aan alleen zijn. Steeds een paar minuutjes per keer, opbouwen tot enkele uren. Laat een hond echter nooit een hele dag alleen - ook honden die geen probleemgedrag vertonen zijn ongelukkiger wanneer ze alleen zijn dan in een groep. Moet je toch vaak de deur uit? Regel een hondenoppas om de eenzame uurtjes te overbruggen.

Honden die niet vanaf jonge leeftijd gewend zijn om alleen te zijn, kunnen verlatingsangst ontwikkelen. Het is belangrijk om de symptomen te herkennen en om het probleem bij de oorzaak aan te pakken.

Herken de symptomen

Huilen, blaffen, slopen, zelfverwonding, ijsberen, plassen in huis. Maar ook niet eten en drinken terwijl de hond alleen is, of extreem blij en hyper zijn als je weer thuiskomt na afwezigheid zijn symptomen van verlatingsangt. Het is belangrijk om deze symptomen te herkennen, zeker als hondenoppas! Het kan zijn dat een hond die normaal gesproken zich goed gedraagt toch ineens sloop- of stressgedrag vertoont. Dat kan duiden op verlatingsangst en moet dus ook zo worden benaderd -  dit soort gedrag is nóóit bedoeld om gewoon 'vervelend' te zijn. Straf de hond daarom niet voor dit gedrag maar stel hem juist gerust. 

Zelfvertrouwen

Het opbouwen van alleen-tijd is belangrijk, maar de sleutel tot succes bij verlatingsangst ligt iets ingewikkelder. Honden die sterk last hebben van verlatingsangst missen vaak wat zelfvertrouwen. Dat kan bijvoorbeeld door een traumatische ervaring. Ze hebben opnieuw het vertrouwen nodig dat ze in een warm 'nest' leven waar ze niet worden verlaten. Bied de hond daarom allereerst dat warme nest. Geef de hond een veilige en rustige schuilplaats in huis waar het altijd fijn vertoeven is. Ga volop met hem wandelen en spelen en geef hem veel affectie. 

Moe en voldaan

Zorg dat je hond vóórdat hij alleen moet zijn lekker moe en voldaan is. Ga dus eerst een fink stuk wandelen en spelen zodat de hond z'n energie kwijt is. Verlaat je huis alleen als de hond rustig en relaxed is.

Let op je gedrag

Sleutels pakken, schoenen aan doen, stressend door het huis lopen: je vertoont waarschijnlijk bepaalt gedrag als je weggaat waardoor de hond al denkt: help! De baas gaat weg!. Doe dit soort dingen dan ook eens als je niét weggaat: pak je sleutels en doe je jas aan, maar blijf thuis. 'Ontkoppel' je gedrag dus van de verlatingsangst van je hond, zodat zijn paniek rondom het weggaan vermindert. Verlaat het huis alleen als je hond rustig en op z'n gemak is.

Is jouw hond uitbundig blij om jou weer te zien als je thuiskomt? Begroet je hond vriendelijk en kalm, laat weten dat je ook blij bent om je hond te zien maar zorg dat je zijn hyperactiviteit niet erger maakt. Word nooit boos op je hond maar stel hem gerust, geef hem dat vertrouwen dat hij zo nodig heeft.

Wennen aan alleen zijn

Honden die ernstige verlatingsangst hebben moeten rustig wennen aan jouw afwezigheid. Verdwijn gedurende dag voor korte tijd. Ga gewoon even naar een andere kamer en kom na een paar minuten weer terug. Doe alsof er niets aan de hand is en beloon de hond met wat lekkers als hij kalm en ontspannen blijft. Blijf dit herhalen totdat je ook korte tijd echt de deur uitgaat. Raakt de hond gestresst? Stop de oefening gewoon even en start opnieuw na een aantal dagen. Je hond moet leren dat alleen zijn niet eng is en dat hij niet wordt gestraft voor alleen zijn of voor eventueel probleemgedrag. Nogmaals: het gaat om vertrouwen en een goede band tussen jou en je hond kan daar echt bij helpen.

Hondenoppas

Een hondenoppas kan een uitstekende oplossing zijn om je hond gezelschap te houden als jij er even niet kunt zijn. Wel zit er een addertje onder het gras.

Verlatingsangst betekent niet enkel dat de hond slecht alleen zijn kan, soms is het zo dat de hond vooral niet zonder zijn eigen baasje kan. Je hond kan dan ook in de war raken als hij plotseling moet logeren bij een 'nieuw' persoon. Doe je dit zonder veiligheid en vertrouwen in te bouwen, dan kan dit zelfs een traumatische ervaring zijn voor je hond.

Zorg daarom bij een nieuwe hondenoppas voor een uitgebreide intake en kennismaking. Ga samen met je hond en de hondenoppas wandelen. Verken samen met je hond de woning van de hondenoppas en geef bij het logeren zijn favoriete mandje, dekentje en andere spulletjes mee. Zorg dat de hondenoppas net als jij de hond voldoende liefde, affectie en vertrouwen geeft zodat hij zich zelfverzekerd en op z'n gemak voelt.

Heeft jouw hond last van zeer ernstige verlatingsangst? Dan is het slim om een hondengedragstherapeut in te schakelen

Publicatie met toelating van pawshake https://nl.pawshake.be/blog/mijn-hond-heeft-verlatingsangst-wat-nu


» Reageer (2)
12-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kans
Het mooiste wat je een kind kunt geven is een kans

» Reageer (8)
07-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Simpel
Hou het simpel, want in eenvoud schuilt schoonheid

» Reageer (5)
05-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Falen
Alleen wie het aandurft om te falen,
krijgt de kans om te slagen.

» Reageer (8)
29-10-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is beter: één of twee huisdieren?

Misschien overweeg je om een huisdier te nemen en twijfel je: 1 of 2 dieren? Of je hebt al een huisdier, maar vraagt je af: moet er niet een speelmaatje bij? Is het 'zielig' als jouw huisdier alleen bij jou woont of is het juist goed voor hem? Lees hier hoe je kunt bepalen of je één of meerdere huisdieren moet nemen.

Honden

Honden zijn van oudsher roedeldieren en leven dus in groepen. Maar dat betekent niet dat de huishond zoals wij die nu kennen exact dezelfde behoeftes heeft als de wolf. Honden zien ook andere gezinsleden als 'roedel' en kunnen zo een heel volwaardig leven hebben. Veel honden vinden het echter heel leuk om met een soortgenootje in huis te leven.

Bedenk wel dat beide honden wat minder baasgericht zijn en ze vaker met elkaar bezig zijn dan enkel met jou. Ook kan het lastiger zijn om een hondenoppas te boeken, met één hond gaat dat toch vaak wat makkelijker. Ook wandelen met meerdere honden is even een uitdaging, maar het is natuurlijk wel leuk. Bedenk goed wat er bij jouw leefsituatie past: kun je 2 grote honden kwijt in de auto, je huis, je tuin? En vergeet ook niet te denken aan de dubbele kosten voor voeding, dierenarts, hondenoppas etc.

Katten

Katten zijn van oudsher solitaire jagers, dat betekent dat veel katten prima alleen kunnen leven.. Toch zijn veel katten wel gesteld op een soortgenootje, omdat ze dan echt samen 'kat' kunnen zijn: ze kunnen samen spelen en elkaar wassen. Het kan heel mooi zijn om 2 katten met elkaar te zien spelen en samen in slaap te vallen.

Niet alle katten die gewend zijn alleen te leven zitten echter te wachten op een plotselinge 'indringer'. Wees dan ook voorzichtig met eigenwijze katten, zeker als het een binnenkat betreft. Heb je buitenruimte? Dan is het introduceren van een nieuwe kat erbij makkelijker omdat er ruimte is voor de katten om zich af te zonderen. Een volwassen kat met een kitten erbij gaat vaak iets makkelijker. Als je twee kittens neemt, kun je het beste twee katjes nemen van hetzelfde geslacht.

Konijnen

Konijnen zijn echte groepsdieren en worden snel eenzaam. Een extra konijntje erbij zorgt dan ook voor een enorme toename van de kwaliteit van leven - terwijl het helemaal niet veel extra tijd of geld kost. Zorg wel voor voldoende ruimte: de dieren moeten zich kunnen afzonderen. Het beste kun je een mannetje en een vrouwtje samen zetten. Laat ze dan wel castreren om gezinsuitbreiding te voorkomen.

Cavia's leven van oudsher al in groepen en hechten veel belang aan gezelschap. Een cavia die zijn beste maatje verliest, kan zelfs sterven van verdriet! Je hebt er dus minimaal twee nodig, liever zelfs meer. Let er wel op dat ze geen agressief gedrag naar elkaar gaan vertonen. Het beste kun je één of meerdere vrouwtjes en een gecastreerd mannetje samen zetten. En bij een volwassen cavia kun je ook een jonkie plaatsen: die wordt eigenlijk altijd wel geaccepteerd.

Een vriendje voor jouw huisdier?

Wil je een huisdier of heb je er al één, dan is het heel goed om vandaag eens op onderzoek uit te gaan: is het voor het welzijn van mijn dier goed om er nog een dier bij te nemen of niet?Zorg wel dat de ontmoeting met je eigen huisdier veilig en voorzichtig verloopt.

Publicatie met toelating van Pawshake:https://nl.pawshake.be/blog/wat-beter-een-twee-huisdieren


» Reageer (8)
24-10-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ster
Iedereen is een ster en schittert op zijn eigen manier

» Reageer (16)
22-10-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lichaamsdeel
Er is geen lichaamsdeel dat als het gebroken wordt,
zoveel pijn kan doen dan je "hart"

» Reageer (9)




For this blog to translate into the language of your choice? Select your language below.

 




Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



Onze kampioen teven,

Belgisch,Nederlands en internationaal kampioenen









Blog als favoriet !


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto








Foto

Blog als favoriet !


Willekeurig SeniorenNet Blogs
schalulleke
blog.seniorennet.be/schalul


Bedankt Jos

Bedankt Henk en Anneke

Bedankt Aafke

Bedankt Eddy

Bedankt Maroeska

Bedankt Ingrid

Bedankt Sylvain

Bedankt Eddy

Bedankt Noëlla

Bedankt Roosje

Bedankt Alois

Bedankt Nadia

Bedankt Rita

Bedankt Rudy

Bedankt Jeannine

Bedankt Benthe

Bedankt Annie en Rogier

Bedankt Marianne

Danke Hans-Juergen & Ninja

Danke Karin,Alex ,Eyla und Easy

danke Carina

Danke Sandra

Danke Cindy-Lou,Rosmarie und Peter

danke Carina

Danke Helga und piccolo

Danke Angelita

Danke Christine

 

Danke Eva

Danke Engelchen


Zoeken met Google




Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!