© Copyright
all rights reserved

Over mijzelf
Ik ben Ria
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is Verpleegster op rust,een prachtig beroep dat ik steeds met hart en ziel gedaan heb.
Ik ben geboren op 02/07/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Bloemschikken, psp crea's maken en mijn pekingeesjes vertroetelen.
Familie gaat boven alles.Hou van eerlijkheid en oprechtheid.Heb 2 zonen 3 schatten van kleinkinderen en 3 pluskleinkinderen.Ben gehuwd op 28/08/1971 met een schat van een man Jos

Onze kampioen reuen,

Belgisch,Nederlands en Internationaal kampioenen

Foto
Foto
Foto

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Onze kleinkinderen

Kobe

Foto
Foto
Foto
Foto

Jonathan

Alexander

Onze Pluskleinkinderen

June

Yntse en Senne

Mijn 3 mannen

Happy Familie

Zoeken in blog

Foto

Pekingees ofthemonkeylions
PEKINGEZENLIEFHEBBER + Psp creaties
21-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gefaald
Als iets niet lukt,heb je niet gefaald maar geleerd

» Reageer (22)
19-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angst
Angst sluit alle deuren,liefde opent elk hart

» Reageer (17)
14-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn hond heeft verlatingsangst. Wat nu?

Van nature is alleen zijn voor honden een onveilig gevoel. Een hond is tenslotte sterk en geborgen in een groep, en alleen zijn kan een hond emotionele problemen opleveren. Geen enkele hond wil dan ook graag alleen zijn, maar voor sommige honden levert het echt grote problemen op. Verlatingsangst kan ontwikkeld zijn op jonge leeftijd bijvoorbeeld door verwaarlozing, maar ook later na een traumatische ervaring - bijvoorbeeld toen het baasje lang op vakantie was, bij een verhuizing of na een herplaatsing. 

Verlatingsangst kun je voorkomen door de hond vanaf jonge leeftijd te laten wennen aan alleen zijn. Steeds een paar minuutjes per keer, opbouwen tot enkele uren. Laat een hond echter nooit een hele dag alleen - ook honden die geen probleemgedrag vertonen zijn ongelukkiger wanneer ze alleen zijn dan in een groep. Moet je toch vaak de deur uit? Regel een hondenoppas om de eenzame uurtjes te overbruggen.

Honden die niet vanaf jonge leeftijd gewend zijn om alleen te zijn, kunnen verlatingsangst ontwikkelen. Het is belangrijk om de symptomen te herkennen en om het probleem bij de oorzaak aan te pakken.

Herken de symptomen

Huilen, blaffen, slopen, zelfverwonding, ijsberen, plassen in huis. Maar ook niet eten en drinken terwijl de hond alleen is, of extreem blij en hyper zijn als je weer thuiskomt na afwezigheid zijn symptomen van verlatingsangt. Het is belangrijk om deze symptomen te herkennen, zeker als hondenoppas! Het kan zijn dat een hond die normaal gesproken zich goed gedraagt toch ineens sloop- of stressgedrag vertoont. Dat kan duiden op verlatingsangst en moet dus ook zo worden benaderd -  dit soort gedrag is nóóit bedoeld om gewoon 'vervelend' te zijn. Straf de hond daarom niet voor dit gedrag maar stel hem juist gerust. 

Zelfvertrouwen

Het opbouwen van alleen-tijd is belangrijk, maar de sleutel tot succes bij verlatingsangst ligt iets ingewikkelder. Honden die sterk last hebben van verlatingsangst missen vaak wat zelfvertrouwen. Dat kan bijvoorbeeld door een traumatische ervaring. Ze hebben opnieuw het vertrouwen nodig dat ze in een warm 'nest' leven waar ze niet worden verlaten. Bied de hond daarom allereerst dat warme nest. Geef de hond een veilige en rustige schuilplaats in huis waar het altijd fijn vertoeven is. Ga volop met hem wandelen en spelen en geef hem veel affectie. 

Moe en voldaan

Zorg dat je hond vóórdat hij alleen moet zijn lekker moe en voldaan is. Ga dus eerst een fink stuk wandelen en spelen zodat de hond z'n energie kwijt is. Verlaat je huis alleen als de hond rustig en relaxed is.

Let op je gedrag

Sleutels pakken, schoenen aan doen, stressend door het huis lopen: je vertoont waarschijnlijk bepaalt gedrag als je weggaat waardoor de hond al denkt: help! De baas gaat weg!. Doe dit soort dingen dan ook eens als je niét weggaat: pak je sleutels en doe je jas aan, maar blijf thuis. 'Ontkoppel' je gedrag dus van de verlatingsangst van je hond, zodat zijn paniek rondom het weggaan vermindert. Verlaat het huis alleen als je hond rustig en op z'n gemak is.

Is jouw hond uitbundig blij om jou weer te zien als je thuiskomt? Begroet je hond vriendelijk en kalm, laat weten dat je ook blij bent om je hond te zien maar zorg dat je zijn hyperactiviteit niet erger maakt. Word nooit boos op je hond maar stel hem gerust, geef hem dat vertrouwen dat hij zo nodig heeft.

Wennen aan alleen zijn

Honden die ernstige verlatingsangst hebben moeten rustig wennen aan jouw afwezigheid. Verdwijn gedurende dag voor korte tijd. Ga gewoon even naar een andere kamer en kom na een paar minuten weer terug. Doe alsof er niets aan de hand is en beloon de hond met wat lekkers als hij kalm en ontspannen blijft. Blijf dit herhalen totdat je ook korte tijd echt de deur uitgaat. Raakt de hond gestresst? Stop de oefening gewoon even en start opnieuw na een aantal dagen. Je hond moet leren dat alleen zijn niet eng is en dat hij niet wordt gestraft voor alleen zijn of voor eventueel probleemgedrag. Nogmaals: het gaat om vertrouwen en een goede band tussen jou en je hond kan daar echt bij helpen.

Hondenoppas

Een hondenoppas kan een uitstekende oplossing zijn om je hond gezelschap te houden als jij er even niet kunt zijn. Wel zit er een addertje onder het gras.

Verlatingsangst betekent niet enkel dat de hond slecht alleen zijn kan, soms is het zo dat de hond vooral niet zonder zijn eigen baasje kan. Je hond kan dan ook in de war raken als hij plotseling moet logeren bij een 'nieuw' persoon. Doe je dit zonder veiligheid en vertrouwen in te bouwen, dan kan dit zelfs een traumatische ervaring zijn voor je hond.

Zorg daarom bij een nieuwe hondenoppas voor een uitgebreide intake en kennismaking. Ga samen met je hond en de hondenoppas wandelen. Verken samen met je hond de woning van de hondenoppas en geef bij het logeren zijn favoriete mandje, dekentje en andere spulletjes mee. Zorg dat de hondenoppas net als jij de hond voldoende liefde, affectie en vertrouwen geeft zodat hij zich zelfverzekerd en op z'n gemak voelt.

Heeft jouw hond last van zeer ernstige verlatingsangst? Dan is het slim om een hondengedragstherapeut in te schakelen

Publicatie met toelating van pawshake https://nl.pawshake.be/blog/mijn-hond-heeft-verlatingsangst-wat-nu


» Reageer (2)
12-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kans
Het mooiste wat je een kind kunt geven is een kans

» Reageer (8)
07-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Simpel
Hou het simpel, want in eenvoud schuilt schoonheid

» Reageer (5)
05-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Falen
Alleen wie het aandurft om te falen,
krijgt de kans om te slagen.

» Reageer (8)
29-10-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is beter: één of twee huisdieren?

Misschien overweeg je om een huisdier te nemen en twijfel je: 1 of 2 dieren? Of je hebt al een huisdier, maar vraagt je af: moet er niet een speelmaatje bij? Is het 'zielig' als jouw huisdier alleen bij jou woont of is het juist goed voor hem? Lees hier hoe je kunt bepalen of je één of meerdere huisdieren moet nemen.

Honden

Honden zijn van oudsher roedeldieren en leven dus in groepen. Maar dat betekent niet dat de huishond zoals wij die nu kennen exact dezelfde behoeftes heeft als de wolf. Honden zien ook andere gezinsleden als 'roedel' en kunnen zo een heel volwaardig leven hebben. Veel honden vinden het echter heel leuk om met een soortgenootje in huis te leven.

Bedenk wel dat beide honden wat minder baasgericht zijn en ze vaker met elkaar bezig zijn dan enkel met jou. Ook kan het lastiger zijn om een hondenoppas te boeken, met één hond gaat dat toch vaak wat makkelijker. Ook wandelen met meerdere honden is even een uitdaging, maar het is natuurlijk wel leuk. Bedenk goed wat er bij jouw leefsituatie past: kun je 2 grote honden kwijt in de auto, je huis, je tuin? En vergeet ook niet te denken aan de dubbele kosten voor voeding, dierenarts, hondenoppas etc.

Katten

Katten zijn van oudsher solitaire jagers, dat betekent dat veel katten prima alleen kunnen leven.. Toch zijn veel katten wel gesteld op een soortgenootje, omdat ze dan echt samen 'kat' kunnen zijn: ze kunnen samen spelen en elkaar wassen. Het kan heel mooi zijn om 2 katten met elkaar te zien spelen en samen in slaap te vallen.

Niet alle katten die gewend zijn alleen te leven zitten echter te wachten op een plotselinge 'indringer'. Wees dan ook voorzichtig met eigenwijze katten, zeker als het een binnenkat betreft. Heb je buitenruimte? Dan is het introduceren van een nieuwe kat erbij makkelijker omdat er ruimte is voor de katten om zich af te zonderen. Een volwassen kat met een kitten erbij gaat vaak iets makkelijker. Als je twee kittens neemt, kun je het beste twee katjes nemen van hetzelfde geslacht.

Konijnen

Konijnen zijn echte groepsdieren en worden snel eenzaam. Een extra konijntje erbij zorgt dan ook voor een enorme toename van de kwaliteit van leven - terwijl het helemaal niet veel extra tijd of geld kost. Zorg wel voor voldoende ruimte: de dieren moeten zich kunnen afzonderen. Het beste kun je een mannetje en een vrouwtje samen zetten. Laat ze dan wel castreren om gezinsuitbreiding te voorkomen.

Cavia's leven van oudsher al in groepen en hechten veel belang aan gezelschap. Een cavia die zijn beste maatje verliest, kan zelfs sterven van verdriet! Je hebt er dus minimaal twee nodig, liever zelfs meer. Let er wel op dat ze geen agressief gedrag naar elkaar gaan vertonen. Het beste kun je één of meerdere vrouwtjes en een gecastreerd mannetje samen zetten. En bij een volwassen cavia kun je ook een jonkie plaatsen: die wordt eigenlijk altijd wel geaccepteerd.

Een vriendje voor jouw huisdier?

Wil je een huisdier of heb je er al één, dan is het heel goed om vandaag eens op onderzoek uit te gaan: is het voor het welzijn van mijn dier goed om er nog een dier bij te nemen of niet?Zorg wel dat de ontmoeting met je eigen huisdier veilig en voorzichtig verloopt.

Publicatie met toelating van Pawshake:https://nl.pawshake.be/blog/wat-beter-een-twee-huisdieren


» Reageer (8)
24-10-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ster
Iedereen is een ster en schittert op zijn eigen manier

» Reageer (16)
22-10-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lichaamsdeel
Er is geen lichaamsdeel dat als het gebroken wordt,
zoveel pijn kan doen dan je "hart"

» Reageer (9)
17-10-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moois
Als je goed kijkt,kan je elke dag iets moois zien

» Reageer (12)
15-10-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je huisdier aankleden: een goed idee?

Halloween komt al angstaanjagend dichtbij en het is tijd om je verkleedkleren en snoepjes klaar te leggen! Maar hoe zit het met je huisdier.... kan die ook meedoen met de feestvreugde?

Misschien heb je de trend ook wel opgemerkt: kostuums speciaal voor huisdieren. Je ziet schattige foto's op social media van honden en katten aangekleed als pompoen, fee, spin en alles daar tussenin. En we moeten toegeven, dat ziet er soms heel schattig of grappig uit. Toch is het belangrijk om je af te vragen: wat vinden onze huisdieren hier zelf van?

Sommige dieren lijken er totaal geen problemen mee te hebben om te worden aangekleed. Andere dieren worden er ronduit angstig van en voor hen is een verkleedfeestje echt een stressvolle ervaring. Het belangrijkste is om goed na te denken wat het beste is voor jouw hond of kat.

Wanneer is kleding wél een goed idee?

Het kan nuttig zijn om je huisdier van jongs af aan te leren wat het is om kleding te dragen - bijvoorbeeld in het geval van een kortharig ras, of als je in een gebied met een koud klimaat woont. Bij strenge vorst, nat weer en lange wandelingen kunnen een hondenjas of zelfs sneeuwschoentjes soms noodzakelijk zijn. Huisdieren met een witte of hele dunne vacht lopen op warme dagen in de zomer verhoogd risico op zonnebrand en huidkanker. Zij kunnen dan speciale zonwerende kleding dragen.

Daarnaast voelen sommige honden en katten zich juist prettig en veilig als ze iets comfortabels dragen. Veel honden worden bijvoorbeeld kalm als ze worden gewikkeld in een 'thundershirt' tijdens het vuurwerk of hard onweer.

Ook een harnas kan een nuttig 'kledingstuk' zijn voor je huisdier om van jonge leeftijd aan te wennen. Zorg ervoor dat je de juiste maat hebt en kies een tuigje van goede kwaliteit zodat je huisdier genoeg bewegingsvrijheid heeft en er niets knelt.

Ons advies

De filosofie van Pawshake is dat we huisdieren graag zien op hun natuurlijke donzige, vrolijke en ontspannen manier. Als kleding of accessoires zoals hoedjes en brillen hun bewegingsvrijheid beperkt, als ze het ongemakkelijk vinden of gestrest worden van de aandacht die ze niet begrijpen, laat de kostuums dan achterwege.

We adviseren om absoluut niets te gebruiken waardoor je hond zich kan verslikken, beknellen, moeilijker kan bewegen of slechter kan zijn. Gebruik ook geen verfsprays om je huisdier een vrolijke kleur te geven: het kan gaan irriteren op de gevoelige huid van je huisdier, en hij zou het er waarschijnlijk af willen likken met alle gevolgen van dien. Veiligheid en comfort van het huisdier moet altijd om één staan.

Vind je het toch té leuk om je huisdier iets feestelijks mee te geven met Halloween? Kies dan iets wat hij gewend is te dragen, of iets dat daar op lijkt. Je kunt bijvoorbeeld een feestelijke halsband om doen of het tuigje versieren met enge Halloween-prints. Jij kent je huisdier het beste en weet wat hij wel en niet fijn vindt. Respecteer de grenzen van je huisdier.

En wil je het helemaal leuk en diervriendelijk houden dit jaar? Laat het kostuum voor je huisdier dan achterwege, en verkleed jezelf als je eigen hond of kat ;-)

Publicatie met toelating van Pawshake  https://nl.pawshake.be/blog/je-huisdier-aankleden-een-goed-idee


» Reageer (9)
10-10-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schatkamer
Binnenin ieder mens bevindt zich een schatkamer
met alles erin wat je ooit zal nodig hebben

» Reageer (10)
08-10-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mazelen
Net als met mazelen,
liefde is het meest gevaarlijk als het laat in je leven komt

» Reageer (10)
03-10-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorzichtig
Wees voorzichtig met hen,die niets te verliezen hebben

» Reageer (4)
01-10-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blaadjes
Omdat de bomen in het najaar niet kunnen praten,
tonen ze met al hun blaadjes,
dat je los moet durven laten

» Reageer (11)
26-09-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed of slecht
Er is niets dat goed of slecht is in het leven.
Dus doe een wijze keuze

» Reageer (11)
24-09-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welke kamerplanten zijn giftig voor huisdieren?

Veel honden en katten vinden het lekker om te knagen aan je kamerplanten. Vooral binnenkatten gaan graag op zoek naar frisse groene plantjes. Maar sommige planten zijn giftig en kunnen je huisdier ernstig ziek maken. Welke planten zijn giftig voor je hond of kat, en wat zijn veilige alternatieven?

Als je hond of kat van een giftige plant heeft gegeten kan hij ernstig ziek worden met symptomen als: braken, diarree, piepen, kwijlen. Zie je één van deze symptomen? Ga dan meteen naar de dierenarts. 

Veelvoorkomende giftige planten:

  • Aloe Vera
  • Anemoon
  • Azalea
  • Bolbloemen zoals Hyacinth, Narcis en Amaryllis
  • Chrysant
  • Dieffenbacchia
  • Dracaena
  • Ficus
  • Gatenplant
  • Lepelplant
  • Kerstplanten |(kerstster, kerstroos, maretak, hulst)
  • Philodendron

Vermijd deze planten en/of zet ze op een veilige, hoge plaats.

Vooral katten zullen vaak automatisch giftige planten uit zichzelf mijden, maar ga hier niet automatisch van uit. Met name jonge dieren lopen extra risico op vergiftiging. Kittens gaan graag nog op onderzoek uit en kunnen het onderscheid tussen giftig en niet giftig nog niet maken. Ook honden en andere dieren die nieuwsgierig zijn en zich vervelen lopen het risico om aan giftige planten te knagen.

De lijst van giftige planten is lang. Daarom is het makkelijker om een plant te kiezen die zeker niet gevaarlijk is voor je hond of kat.

Veelvoorkomende veilige planten:

  • Areca palm, dwergpalm. Met palmen zit je altijd goed!
  • Bamboe
  • Bromelia (bloem)
  • Haworthia (een niet-giftige vetplant)
  • Gerbera
  • Goudsbloem
  • Graslelie
  • Olifantspoot
  • Orchidee
  • Varen
  • Verse keukenkruiden zoals peterselie of munt zijn zelfs gezond voor je kat! 

Katten houden van gras

Uiteraard zijn kamerplanten niet bedoeld om op te eten. Toch zullen veel katten wel behoefte hebben om aan het groen te knagen. Buitenkatten voorzien zichzelf in die behoefte, maar binnenkatten moet je een handje helpen. Verwen je binnenkat daarom regelmatig met een pot vers kattengras. Er zit veel foliumzuur in kattengras wat hartstikke gezond voor ze is. Ook helpt het ze om haarballen te braken en ze vinden het vaak lekker. Let op: katten die erg van kattengras houden zullen ook graag van je niet-giftige kamerplanten eten. Het groen zelf kunnen ze overigens niet goed verteren: ze 'knagen' er vooral op om de voedingsstoffen eruit te halen. De vezels braken ze weer uit.

Wist je dat ook veel honden van vers (katten)gras houden? Waarom weten we niet precies, maar we vermoeden dat ze het gewoon lekker vinden. Laat hem dus maar lekker knabbelen!

Je hond of kat bepaalt zelf hoeveel gras hij eet, dus een aanbevolen dosis is niet nodig. Laat het gewoon lekker staan en laat je huisdier zelf eten als hij behoefte heeft. Sommige katten overdrijven echter en blijven maar eten (en braken). Dan kun je het potje gras beter af en toe weghalen. Kattengras kun je kant-en-klaar kopen in de dierenwinkel, bloemenzaak of het tuincentrum.Dat is veilig, gezond en milieuvriendelijk!  

Publicatie met toelating van Pawshake:  https://nl.pawshake.be/blog/giftige-kamerplanten-huisdieren?


» Reageer (8)
19-09-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geschenk
De liefde is een geschenk,
maar velen weten het niet!

» Reageer (12)
17-09-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezeldschap
Je moet heel je leven vooral met jezelf doorbrengen,
wees daarom prettig gezelschap

» Reageer (6)
12-09-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onschatbare waarde
Het geluk om bemind te worden,
is van onschatbare waarde

» Reageer (12)




For this blog to translate into the language of your choice? Select your language below.

 




Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



Onze kampioen teven,

Belgisch,Nederlands en internationaal kampioenen









Blog als favoriet !


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto








Foto

Blog als favoriet !


Willekeurig SeniorenNet Blogs
terpalen
blog.seniorennet.be/terpale


Bedankt Jos

Bedankt Henk en Anneke

Bedankt Aafke

Bedankt Eddy

Bedankt Maroeska

Bedankt Ingrid

Bedankt Sylvain

Bedankt Eddy

Bedankt Noëlla

Bedankt Roosje

Bedankt Alois

Bedankt Nadia

Bedankt Rita

Bedankt Rudy

Bedankt Jeannine

Bedankt Benthe

Bedankt Annie en Rogier

Bedankt Marianne

Danke Hans-Juergen & Ninja

Danke Karin,Alex ,Eyla und Easy

danke Carina

Danke Sandra

Danke Cindy-Lou,Rosmarie und Peter

danke Carina

Danke Helga und piccolo

Danke Angelita

Danke Christine

 

Danke Eva

Danke Engelchen


Zoeken met Google




Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!