© Copyright
all rights reserved

Over mijzelf
Ik ben Ria
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is Verpleegster op rust,een prachtig beroep dat ik steeds met hart en ziel gedaan heb.
Ik ben geboren op 02/07/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Bloemschikken, psp crea's maken en mijn pekingeesjes vertroetelen.
Familie gaat boven alles.Hou van eerlijkheid en oprechtheid.Heb 2 zonen 3 schatten van kleinkinderen en 3 pluskleinkinderen.Ben gehuwd op 28/08/1971 met een schat van een man Jos

Onze kampioen reuen,

Belgisch,Nederlands en Internationaal kampioenen

Foto
Foto
Foto

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Onze kleinkinderen

Kobe

Foto
Foto
Foto
Foto

Jonathan

Alexander

Onze Pluskleinkinderen

June

Yntse en Senne

Mijn 3 mannen

Happy Familie

Zoeken in blog

Foto

Pekingees ofthemonkeylions
PEKINGEZENLIEFHEBBER + Psp creaties
11-02-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keuze
Elke ja houdt een nee in.
Elke positieve keuze betekent dat je iets anders moet laten vallen

» Reageer (19)
06-02-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fouten
Leer van andermans fouten,
want het leven is te kort om ze allemaal zelf te maken

» Reageer (24)
04-02-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geschenk
Het grootste geschenk dat je iemand kunt geven
is oprechte aandacht

» Reageer (21)
30-01-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Val op in het donker: handige lampjes en reflectoren voor je hond

Tijdens de korte dagen in de winter laten we onze honden steeds meer in het donker uit. Je hond loopt dan extra gevaar in het verkeer. Maar ook in buitengebieden waar weinig verkeer is én weinig straatverlichting is het belangrijk dat je jouw hond zelf niet uit het oog verliest. Met deze tips valt jouw hond op in het donker!

In de winter is het belangrijk voor zowel de veiligheid van je hond als die van andere wandelaars, fietsers en automobilisten dat je hond goed zichtbaar blijft. Er zijn verschillende manieren om je hond extra op te laten vallen: met lichtjes of met reflectoren. Je kunt handige spullen gebruiken die je al in huis hebt, speciale lichtjes voor honden kopen óf zelf creatief aan de slag om je hond extra zichtbaar te maken tijdens de wandeling in het donker.

Al in huis? Fietslampjes + hardloopgear

Bevestig kleine fietslampjes op batterijen aan de lei- en halsband of het harnas van je hond. Die kunnen vaak knipperen voor een leuk feestelijk effect.

Ben je een hardloper en heb je nog van die reflecterende, verstelbare banden? Ook die kun je makkelijk voor je hond gebruiken en bevestigen aan zijn halsband of tuig.

Reflecterende leiband

Het is belangrijk dat je hond zelf opvalt, maar in het verkeer is het belangrijk dat ook de leiband licht geeft of is voorzien van reflectoren. Zeker als je de hond aan een lange leiband laat lopen of gaat fietsen met de hond naast je, is het belangrijk om een reflecterende leibend of lichtgevende leiband te gebruiken. 

Lichtgevende halsband

Een geweldige uitvinding wat ons betreft: de lichtgevende halsband! Deze heeft verschillende standen (knipperen en stil) en is oplaadbaar met USB. Superhandig dus, nooit meer gedoe met lege batterijen. Check wel goed de verschillende maten en zorg dat de band niet te strak of ruim om de nek zit. Zorg dat je ongeveer twee vingers tussen de hals en de halsband kunt houden.

DIY: Reflecterende tape of stof

Lekker goedkoop, leuk en creatief: maak zelf je reflecterende hondenoutfit! Je kunt de hond extra laten opvallen door zijn halsband, leiband of bandana reflecterend te maken. Dat kan met reflecterende tape of reflecterende stof die je kunt naaien bijvoorbeeld op de jas of bandana van de hond. 

Let op: reflecterende items lichten alleen op als er licht op valt zoals koplampen. Dit is dus goed om extra op te vallen in het drukke verkeer maar in een donker buitengebied zie je de hond er niet beter door. Gebruik daarnaast altijd nog een lichtbron zoals hierboven beschreven.

DIY: Veiligheidsvest

Ken je die gele of oranje veiligheidshesjes met reflectoren? Die kun je gebruiken om een superleuk en veilig hondenvestje te maken. Bekijk hier de DIY tutorial.

Toelating tot publicatie van  pawshake https://nl.pawshake.be/blog/val-op-het-donker-handige-lampjes-en-reflectoren-voor-je-hond?


» Reageer (26)
28-01-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wonderen
Wonderen gebeuren alleen bij diegenen die erin geloven....
Maar vergeet niet:
wie goed doet,goed ontmoet

» Reageer (23)
23-01-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uniek
Beseft dat elk ogenblik uniek en onvervangbaar is

» Reageer (31)
21-01-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weemoed
Alles is zo lang geleden,
maar de tijd komt nooit meer terug
en ik denk met stille weemoed...
Oh wat gaat het leven vlug

» Reageer (21)
16-01-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kou in de lucht? 5 wintertips voor je hond

We hebben er even op moeten wachten maar de winter komt er nu eindelijk aan(enkele dagen toch). Wij trekken een dikke jas aan, nemen een paraplu mee en zetten binnen de verwarming aan om ons te beschermen tegen de kou. Maar wat moeten we doen om onze honden warm te houden? 5 wintertips voor je hond:

1) Blijf in beweging
Ja, een hond kan onderkoeld raken in extreme omstandigheden, maar in ons klimaat zal dat niet snel voorkomen. Onderkoeling kun je voorkomen zolang je hond in beweging blijft (en daarom ga je sowieso ook naar buiten, toch?) Zeker als het regent of sneeuwt is het belangrijk dat je hond niet lang stilstaat of ergens lang stil moet zitten. Ga daarom lekker actief wandelen, gooi balletjes of takken en doe leuke spellen met de hond. Oh, en pas ook op met de auto: in een geparkeerde auto wordt het net zo koud als buiten, maar je hond kan zich niet bewegen. Laat je hond dus niet achter in de auto.

2) Pas op met strooizout
Pekel is niet goed voor de hond, hij kan last krijgen van z'n pootjes en het is giftig als hij het binnenkrijgt. Als je terugkomt van de wandeling kun je eerst de hond schoonwrijven met een handdoek, zodat je hond het zout niet uit zijn vacht gaat oplikken. En irritatie aan de pootjes kun je voorkomen door de voetzooltjes voor de wandeling even in te smeren met vaseline.

3) Houd je hond droog
Je hond heeft in normale omstandigheden geen behoefte aan een (regen)jas zoals wij. Sterker nog: de buitenlucht is heel goed voor hem! Zijn vacht is heel goed in staat om de temperatuur van zijn lijf goed te reguleren. Ook een beetje regen is geen probleem, als je de hond bij thuiskomst maar weer lekker droogwrijft met een handdoek. Maar, voor lange wandelingen in de sneeuw is het wel belangrijk om op te letten en de vacht droog te houden. Voorkom dat er sneeuw en ijs zich gaat ophopen in de vacht, en bedek kortharige honden met blote buikjes of puppy's eventueel met een hondenjas.

4) Let op onderkoeling
In ons land zal je hond niet gauw onderkoeld raken. Maar voor wie een lange wandeling in de kou, regen of sneeuw gaat maken is het wel belangrijk om goed op de hond te letten. Als hij het te koud krijgt wordt hij lusteloos, gaat hij rillen en gaat z'n hartslag omlaag. Dan moet hij gelijk naar een warme ruimte waar hij te eten en drinken krijgt. Neem voor de zekerheid contact op met je dierenarts.

5) Wees voorzichtig met ijs
Wij vinden ijs natuurlijk leuk om op te schaatsen, maar je hond vindt het minder prettig! Hij kan er zich lelijk op bezeren, bijvoorbeeld als hij uitglijdt. Bovendien kunnen honden niet goed inschatten of het ijs eigenlijk wel dik genoeg is. Hierdoor is de kans reeel dat hij door het ijs zakt, en dan komt hij er niet zo makkelijk weer uit. Bovendien is dat wel heel erg koud, zo'n ijsbadje!

En het is natuurlijk vooral belangrijk om buiten genieten met je hond: weer of geen weer. Een mooie wandeling versterkt de band tussen jou en je hond, elke dag opnieuw!

Publicatie met toelating van pawshake https://nl.pawshake.be/blog/kou-de-lucht-5-wintertips-voor-je-hond


» Reageer (20)
14-01-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kostbaarste
Het kostbaarste zijn altijd dingen,
die geen prijs hebben!

» Reageer (21)
09-01-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beste
Soms moet je doen wat het beste is voor jou,
niet wat het beste is voor iedereen

» Reageer (27)
07-01-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Studie bewijst: hondenbaasjes leven langer

Moest je nog een reden nodig hebben om je hond een extra knuffel te geven, dan hebben wij goed nieuws voor je. Een studie bij meer dan 3,4 miljoen Zweden heeft aangetoond dat hondenbaasjes langer leven. Een huisdier blijkt extra gezond voor wie geen andere huisgenoten heeft.

De onderzoekers aan de universiteit van Uppsala bestudeerden de gegevens van alle Zweedse mannen en vrouwen tussen 40 en 80 jaar. Ze focusten zich op 3,4 miljoen mensen die geen voorgeschiedenis van cardiovasculaire ziekten hadden in 2001 en volgden hun gezondheidsgegevens gedurende 12 jaar. Zweedse baasjes moeten verplicht hun hond laten registreren en elk bezoekje aan het ziekenhuis komt in een nationale database terecht. 

Wat bleek? Hondeneigenaars hebben een lager sterfterisico door cardiovasculaire ziekten in vergelijking met mensen die geen hond bezitten, en ze lopen ook minder risico te sterven aan andere oorzaken. Een hond in huis blijkt vooral positief voor mensen die alleen wonen, dit beperkt de kans op vroegtijdige sterfte bij hen met 33 procent, en beperkt het het risico op cardiovasculaire ziekten met 11 procent. 

 Waarom zijn honden gezond?

De onderzoekers weten niet waarom honden zo goed zijn voor de gezondheid van hun baasjes. Maar ze vermoeden dat hondenliefhebbers sowieso actiever zijn en een betere gezondheid hebben. Maar hoofdonderzoeker Tove Fall zegt dat het ook mogelijk is dat een hond je verplicht om actief te blijven en gezonder te leven. “Ik heb al verschillende baasjes ontmoet die ervan overtuigd zijn dat een hond de eenzaamheid wegneemt. Ook ontmoet je tijdens wandelingen vaak andere hondeneigenaars.”

Een andere verklaring is dat een hond de gezondheid van het baasje een boost kan geven. Eerdere studies hebben gesuggereerd dat opgroeien met een hond allergieën en astma bij kinderen kan beperken. Ook reageren eigenaars minder fel op stress en herstellen ze van een hoge bloeddruk na een stresserende gebeurtenis.

Fall kan niet met zekerheid zeggen dat een hond je zal helpen langer te leven, maar het is geen slecht idee. “Een huisdier brengt veel vreugde in huis. Dus als je ervoor kan zorgen, dan is een hond aanschaffen zeker het overwegen waard. Er zijn verschillende studies die aantonen dat baasjes meer lichamelijke activiteit krijgen, wat kan leiden tot een langer leven.” 


» Reageer (19)
02-01-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootmoedigheid
Grootmoedigheid ligt niet zozeer in het geven,
maar veeleer in het geven op het juiste moment

» Reageer (22)
19-12-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tijd
Neem de tijd om lief te hebben,
neem de tijd om te praten
en neem de tijd om de kostbare gedachten die je hebt te delen

» Reageer (24)
17-12-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoop
Hoop is een voorschot op toekomstig geluk

» Reageer (18)
12-12-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kennis
Deel je kennis.
Het is een manier om onsterfelijkheid te bereiken

» Reageer (24)
10-12-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijzondere
Blijf je verwonderen.
Laat je overdonderen.
Zie in het dagelijkse het bijzondere

» Reageer (20)
03-12-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom blaft mijn hond?

 Honden blaffen, dat weten we. Maar waarom blaffen sommige honden meer dan anderen? En wat moet je doen als je (oppas)hond maar niet wil stoppen met blaffen? Alles over het geblaf van je hond + 3 tips om blaffen af te leren.

Waarom blaft een hond?

Gedrag van een hond is nooit goed of fout. Het is simpelweg natuurlijk gedrag, dat soms ongewenst gedrag kan worden door de omstandigheden waar de hond mee te maken krijgt. Veel gewenst gedrag kun je aanleren (of ongewenst gedrag afleren) door training, zoals zindelijkheid. Ander gedrag is volkomen normaal hondengedrag dat tóch problematisch kan worden. Blaffen is daar één van, maar ook graven, kauwen, grommen, opspringen of het rollen in viezigheid is normaal hondengedrag dat problematisch kan worden door de omstandigheden. 

Laat een hond bepaald gedrag zien, dan is het dus altijd belangrijk om jezelf af te vragen: is dit natuurlijk hondengedrag? Zodra het antwoord daarop 'ja' is kun je jouw hond beter begrijpen. 

Honden blaffen om te communiceren en om hun emoties te uiten. Soms lijkt het misschien dat honden blaffen om niets, maar dat is dus niet zo. Toch blaffen sommige honden heel weinig en andere honden heel veel. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Waarom blaffen honden?

  • Vreugde/Enthousiasme
  • Spel
  • Gevaar/Waarschuwing
  • Angst
  • Stress/Frustratie
  • Aandacht vragen

Blaft een hond, dan is het allereerst belangrijk om te achterhalen wat de oorzaak is. Een béétje blaffen om vreugde, tijdens het spel of als de deurbel gaat is natuurlijk prima. Maar blaft een hond overmatig dan kan het echt problematisch worden. Wat moet je doen als je hond vaak en te lang blaft?

Blaffen begrijpen

Wil je blaffen verminderen, dan is het belangrijk om te begrijpen waarom je hond blaft. Bekijk het blaffen vanuit het perspectief van de hond. Blaft jouw hond als er bezoek is, dan zal hij niet vanuit zichzelf stoppen totdat het 'gevaar' geweken is en het bezoek weg is. Straffen zal niet helpen omdat dit de oorzaak van het blaffen niet weghaalt. Je zult je hond met kalmte en geduld moeten leren dat bezoek geen gevaar betekent, en de hond rustig laten kennismaken. Ook je hond afleiden met iets positiefs, zoals een leuk spelletje of wat lekkers, zal de hond afleiden van de oorzaak van het blaffen waardoor het stopt.

In sommige gevallen valt je hond echter niet af te leiden. Hij blijft maar blaffen en zelfs zijn favoriete snackje interesseert hem niet. Blaft je hond vanwege stress of angst, bijvoorbeeld bij vuurwerk, vanwege een andere hond op straat, een eng geluid of wat de hond ook eng vindt? Straf ook dan de hond nooit. Hij zal niet begrijpen dat hij gestraft wordt voor het blaffen, en zijn angst wordt alleen maar groter, het probleem wordt erger. Probeer in plaats daarvan de oorzaak van de stress te verwijderen of hem gerust te stellen in een angstige situatie. 

Hond op bezoek: de oppashond blaft!

Heb je een hond op bezoek? Dan kan het voorkomen dat je oppashond veel blaft. Het kan zó erg zijn, dat de hele buurt er last van heeft. Wat moet je doen?

Veel honden zullen bij een kennismaking samen met het baasje niet blaffen. De hondenoppas ziet een ontspannen hond, en de eigenaar vertelt erbij dat de hond rustig van aard is, zelden blaft en prima een uurtje alleen kan zijn. Maar zodra de logeerpartij begint, blijkt alles anders te verlopen. De hond is onrustig en blijft blaffen, vooral als hij alleen wordt gelaten. Hij blaft heel de buurt bij elkaar! 

Dit blafgedrag vanwege stress of verlatingsangst is heel normaal en is iets om rekening mee te houden als hondenoppas en als baasje. De hond straffen, hem omsluiten in een bench of hem alleen laten in een kamertje zal niet helpen, zijn angst wordt alleen maar groter en hij voelt zich nog ellendiger. En het blaffen gaat door. Honden die plotseling in een nieuwe omgeving terecht komen kunnen zich erg ongemakkelijk voelen. Een oppashond die blaft als hij alleen wordt gelaten komt veel voor, de oplossing is om hem gezelschap te bieden. Moet je toch even de deur uit voor een boodschap? Zorg dan dat hij voor die tijd goed is uitgelaten en moe is. Laat eventueel wat lekkers of speelgoed gevuld met wat lekkers achter zodat hij zich even kan bezighouden. Laat hem niet achter in een tuin waar hij kan reageren op omgevingsgeluiden maar zet hem in een huiskamer met de gordijnen gesloten zodat hij zo min mogelijk prikkels krijgt.

Blaffen afleren: 3 tips

1) Blaffen om aandacht is geconditioneerd. Dat wil zeggen: wanneer de hond blaft krijgt hij aandacht zoals een aai, je spreekt hem toe of geeft hem negatieve aandacht. Dit blafgedrag is lastig af te leren, maar het kan wel. Allereerst is het belangrijk om het blaffen om aandacht te negeren. Jij bepaalt wanneer het spel start of eindigt, niet de hond. Wanneer het blaffen niet meer wordt beloond door aandacht, valt de reden om te blaffen voor de hond weg.

2) Honden die veel energie hebben, willen nog wel eens overmatig blaffen tijdens een spelletje, als er visite komt, of gewoon gedurende de dag. Het is allereerst belangrijk om die overtollige energie kwijt te raken. Zorg dus dat je hond elke dag volop kan rennen, spelen, snuffelen en dat hij fysiek en mentaal wordt uitgedaagd. Zijn energieniveau zal wat gereguleerd worden en veel honden zullen hun blafgedrag matigen.

3) Enthousiast blaffen, bijvoorbeeld tijdens het spelen of begroeten, kun je wel verminderen. Begint de hond te blaffen bij het begroeten? Laat hem dan ruiken aan een snackje en zeg 'shhhh'. Door het snuffelen stopt hij met blaffen. Zodra hij niet meer blaft geef je het snoepje en prijs je hem. Doe dit consequent en uiteindelijk zal hij ook zonder snoepje het commando 'shhh' begrijpen.

Deze 3 technieken kun je alleen gebruiken bij 'positief' blaffen. Blaft de hond vanwege stress of angst, dan dien je hem uit de angstige/stressvolle situatie te halen. Daarom is het belangrijk om altijd de taal van je hond of oppashond te begrijpen. Verdiep je in zijn lichaamstaal en emotionele wereld en je zult je hond beter in zijn behoefte kunnen verzien waardoor hij minder zal 'moeten' blaffen om jou iets duidelijk te maken.

Publicatie met toelating van pawshake  https://nl.pawshake.be/blog/waarom-blaft-mijn-hond


» Reageer (16)
28-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vertrouwen
Vertrouwen wordt verdiend met vele daden,
en kan met één daad verloren gaan

» Reageer (23)
26-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sterk
Mensen breken niet omdat ze zwak zijn,
maar omdat ze veel te lang sterk waren

» Reageer (18)
21-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gefaald
Als iets niet lukt,heb je niet gefaald maar geleerd

» Reageer (22)




For this blog to translate into the language of your choice? Select your language below.

 




Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



Onze kampioen teven,

Belgisch,Nederlands en internationaal kampioenen









Blog als favoriet !


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto








Foto

Blog als favoriet !


Willekeurig SeniorenNet Blogs
sadi
blog.seniorennet.be/sadi


Bedankt Jos

Bedankt Henk en Anneke

Bedankt Aafke

Bedankt Eddy

Bedankt Maroeska

Bedankt Ingrid

Bedankt Sylvain

Bedankt Eddy

Bedankt Noëlla

Bedankt Roosje

Bedankt Alois

Bedankt Nadia

Bedankt Rita

Bedankt Rudy

Bedankt Jeannine

Bedankt Benthe

Bedankt Annie en Rogier

Bedankt Marianne

Danke Hans-Juergen & Ninja

Danke Karin,Alex ,Eyla und Easy

danke Carina

Danke Sandra

Danke Cindy-Lou,Rosmarie und Peter

danke Carina

Danke Helga und piccolo

Danke Angelita

Danke Christine

 

Danke Eva

Danke Engelchen


Zoeken met Google




Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!