De feestdagen zijn in aantocht daarom een zeer lekker en gezond recept voor de kleinkinderen en de lekkerbekken.
TOFFEEAPPELS 450gr suiker - 125gr boter -2 eetlepels witte-wijnazijn - 2 eetlepels kokend water, rode voedingkleurstof - 8 middelgrote vaste appels, gewassen, afgedroogd, op stokjes geprikt aan de bovenkant - ijskoud water.
Doe in een pan met dikke bodem de suiker samen met de boter, de azijn, kokend water en een paar druppels rode voedingkleurstof. Verwarm al roerend boven een laag vuur tot de suiker is opgelost. Draai het vuur hoger en kook zonder roeren tot het mengsel begint te barsten.
Zet de pan in een grotere pan met heet water om de toffee vloeibaar te houden. Doop de appels snel in het toffeemengsel, herhaal dit voor een dikkere laag. Doop de toffeeappels in een bakje water met ijsblokjes om de toffee te verharden. Laat ze op een stuk vetvrij papier afkoelen. Wikkel de toffeeappel in plastiekfolie. (Voldoende voor 8 toffeeappels.)
Veel succes!!!!
|