Asperges - gestoofd- witte met saffraan (recept Delhaize)
Nodig
witte asperges
1eetlepelolijfolie
10clvloeibare room
3saffraandraadjes
1glasgevogeltebouillon
fleur de sel
peper
Bereiding
Snijd de asperges met een dunschiller. Verwarm de olijfolie in een grote pan en stoof de asperges. Peper. Doe het deksel op de pan en laat 20 min. garen op een laag vuurtje. Draai de asperges regelmatig om. Haal het deksel eraf en laat nog zo’n 5 min. bakken. Ga na of de asperges gaar zijn door er in te prikken.
Giet de gevogeltebouillon over de asperges. Voeg de room en saffraan toe en breng aan de kook. Laat lichtjes inkoken. Bindmiddel. Peper. Verdeel de asperges en de saus over de borden en strooi er wat fleur de sel over. Serveer.
500 g confituursuiker (verhouding 1 kg fruit versus 500 gr suiker)
Bereidingswijze:
Was zowel aardbeien als rabarber. Het groene âhoedjeâ van de aardbei verwijderen.
Snij de rabarber in stukjes en doe deze stukjes in een ruime kookpot, samen met het sinaasappelsap. Laat de rabarber in 10 minuten tot moes koken met het deksel op de pot.
Ondertussen de aardbeien fijn prakken. Na 8 minuten de aardbeien en na 10 minuten de suiker toevoegen aan de rabarber.
Goed roeren om de suiker op te lossen en opnieuw aan de kook brengen.
Laat alles 3 minuten koken. Dan is de confituur klaar. Doe de warme confituur in bokaaltjes.