Foto
Foto
Foto
Foto
Over mijzelf
Ik ben , en gebruik soms ook wel de schuilnaam Anoniem ook soms ongegrond.
Ik ben een man en woon in Brugge (Belgie) en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 00/00/0000 en ben nu dus 2024 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Keramiek-pottenbakken-Beeldhouwer-Airbrush.
Door een medische fout ben ik rolstoelpatient geworden, en wil mij niet laten kisten. Niemand zal mij ooit horen klagen hoe ik me echt voel, ik moest beginnen zoeken naar iets om bezig te houden.
Willekeurig SeniorenNet Blogs
thea
blog.seniorennet.be/thea
Een interessant adres?
Zoeken met Google


satelitní mapu Belgie
salt lake city utah real estate
website hit counter

Powered by IP2Location.com
Laatste commentaren
  • ben ook terug (jenny)
        op Beste mensen
  • Testimony (Lilian)
        op
  • Vita (nike free run 3 uomini)
        op Is er nog recht? Graag reactie
  • Dhr. (Van Durme Arseen)
        op Door de medische fout beland in rolstoel:
  • Hr. (Van Durme Arseen)
        op Na zovele jaren ; After so many years
  • Rondvraag / Poll
    Waarom zijn mensen niet bezig meer aandacht te geven aan andere
    Omdat ze teveel bezig zijn met hun eigen zorgen
    Omdat ze niet in een wespennest terecht willen komen
    Omdat ze anders de aandacht kwijt zijn van hun probleem
    Misschien om hun energie niet te verspillen aan een andere persoon
    Bekijk resultaat

    Zoeken in blog

    bit-torrent
    Waar een wil is,is een weg,
    Die dag kon ik me terug herpakken
    Zo zie je maar als je iets wil, dan kan men het bereiken. Mijn leuze is, waar een wil is dan is er een weg.En doe nooit iets om iets terug te krijgen.
    29-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Door de medische fout beland in rolstoel:

    Best bezoekers, ik wil jullie even wat uitleg geven over mezelf. Na een zesde rugoperatie, volledig fout ingeschat door de behandelende geneesheer, ben ik in een rolstoel beland. Na die 7 uur durende operatie kwam de dokter aan m’n bed en zei me dat ik zo snel mogelijk moest terugkomen. Ik kon mijn oren niet geloven, maar goed dat mijn vrouw bij me was. Kon hij echt niet alles in één operatie doen ? Bij het verlaten van het ziekenhuis gaven ze mij geen foto’s of brief voor de huisdokter mee, alles was verloren gegaan zei men. Bij het naar huis gaan (al liggend) had ik enorm veel pijn, maar dacht dat het normaal was na zo ’n operatie. Maar na een week van veel pijn stelden we vast dat ik met een bloedklonter zat, die door een kleine opening in de wonde een weg had gevonden naar buiten en waardoor ik veel bloed verloor. Als de bloeding na een paar dagen niet stopte moest ik terug naar het ziekenhuis, maar gelukkig was dat niet zo. Ik wilde niet meer terug, ik kon het niet meer aan. Dikwijls als ik naar het toilet ging (op mijn krukken) kon ik mijn water niet maken, mijn voeten werden gevoellos en ik had de neiging om het bewustzijn te verliezen. Dit duurde weken aan één stuk, ik nam contact met de arts die mij opereerde en die zei dat het normale verschijnselen waren na zo ’n zware operatie. En zo was zijn geweten gesust maar ik lag daar en kon niks. Er kwamen nog meer problemen bij, m’n benen begonnen te zwellen en er kwamen kleine bruine vlekjes op mijn voeten. Ik heb dan de huisarts om raad gevraagd, die heeft me onderzocht en vond niks, Hij nam vervolgens contact met de chirurg, die zei dat het tot 6 maanden kon duren en dat dan alles wel in orde zou zijn. Maar niets is minder waar, de situatie verslechterde, de zwelling van mijn benen neemt toe en de bruine vlekjes staan al over mijn ganse voeten en onderste ledematen. Ik kan me niet meer verplaatsen zonder rolstoel of het moeten korte stukjes zijn dan kan ik met mijn krukken. Ook neem ik zware medicatie zoals : dolzam - transtec 70 en 35 en klevers en pillen revoltril. Als ik die medicatie niet nam zou ik bedlegerig zijn. Ik heb ook met verscheidene andere dokters gepraat die me zeiden : welke beenhouwer heeft er aan jou gewerkt. Ik vroeg om het op papier te zetten, maar toen trokken ze zich terug. Het zijn allemaal dezelfde, één pot nat, als het op rechtvaardigheid aankomt steken ze hun kop in ’t zand zoals struisvogels. Wie kan mij zeggen waar ik hulp kan vinden, zonder dat ik weer al die pijnlijke onderzoeken moet ondergaan en toch nog iets kan doen tegen die dokter. 



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (3)

    02-10-2013
    Dhr.
    Medische fouten gebeuren elke dag , wie er zelf niet bij betrokken is schijnt zich daar ook geen zorgen over te maken. Bij een verkeersongeval waar een dode en een gekwetste is gevallen dan is dit nog dezelfde dag op alle mogelijke wijzen uitgebreid in de media verschenen . Dat er elke dag 5 doden en 10 ernstig gekwetsten zijn ten gevolge van vermijbare medische fouten daar is in, de media nog met geen woord over gerept . Ik overstelp de media , volksvertegenwoordigers en ministers met dit gegeven tot op heden zonder resultaat, ik sta er echter alleen voor reeds jaren tracht ik op alle mogelijke wijzen de bevolking wakker te schudden met deze feiten echter zonder enig gevolg . Onze maatschapij is zo onverschillig tegenover deze slachtoffers tot zij er ooit zelf mee te maken krijgen wat ik niemand toewens want na een fout begint de miserie pas , als slachtoffer heeft u geen enkel recht wat men u ook probeert wijs te maken. De bestaande wetten zijn opgesteld zonder sancties als er niet aan voldaan wordt . Dat betekend dat de bestaande wetgeving een lege doos is .
    Ik wil langs deze weg nog maar eens een poging doen om in mijn strijd om recht enige steun te verkrijgen , wie zich geroepen voelt om op zijkn minst te proberen om dagelijks enkele mensenlevens te redden gelieve mij te contacteren.

    Indien elke dag in de krant de realiteit zou worden vermeld    Gisteren 15 slachtoffers van medische fouten waarvan 5 dodelijk en 10 ernstig gekwetst

    Wat indien dit elke dag zou verschijnen dag na dag week na week maand na maand elk jaar opnieuw zouden dan diegenen die door de burger als zijn vertegenwoordiger misschien wakker worden ? 

    Onderstaand heb ik reeds meermaals gesteld maar nog nooit een degelijk antwoord ontvangen.

     Ik stel mij de vraag wat men de afgelopen 9 jaar heeft uitgevoerd, behalve toezien op een lege doos die de Rechten van de Patiënt nog steeds is.

    Ik heb persoonlijk een aantal van mijn rechten als patiënt opgevraagd , toen dit niet lukte heb ik de ombudsdienst van het ziekenhuis ingeschakeld die mij ook niet verder kon helpen, bemiddelen tussen mij en mijn zorgverstrekker is niet geslaagd daar de zorgverstrekker weigert.

    Toen heb ik een klacht ingediend bij de federale ombudsvrouw die mij enkel kon vertellen welke mijn ( rechten ) waren maar dat er verder geen mogelijkheden beschikbaar zijn gesteld door de wetgever om mijn rechten op te eisen.

    Deze ervaring is ook die van tal van lotgenoten en is mij door een groot aantal ombudspersonen bevestigd dat zij enkel kunnen proberen te bemiddelen, bij kleine problemen meestal i.v.m. facturatie kan in de meeste gevallen via bemiddeling een oplossing worden gevonden.

    Indien het echter gaat om een medische fout dan dient de bemiddeling te gebeuren met de betrokken zorgverstrekker waartoe de meeste zorgverstrekkers weigeren en hier eindigen de Rechten van de Patiënt.

    Dit weet ik reeds jaren maar de FEDERALE COMMISSIE 'RECHTEN VAN DE PATIËNT schijnt zich om onderstaande taken niet te bekommeren ik heb dien aangaand nog geen enkel advies aan de minister gezien.

    Wanneer zal de commissie eindelijk eens ingrijpen en de nodige stappen zetten om de Rechten van de Patiënt uitvoerbaar te maken, en dat kan enkel door sancties op te leggen aan zorgverstrekkers die zich niet aan deze Rechten en hun Plichten houden.

    Ik begrijp dat dit heel moeilijk is daar het gewicht van de zorgverstrekkers binnen de FEDERALE COMMISSIE 'RECHTEN VAN DE PATIËNT doorslaggevend is.

    Het duidelijk bewijs van de lege doos is dat er nog geen enkele zorgverstrekker is veroordeeld aan de hand van de Rechten van de Patiënt.

     

    De gevolgen van het ontbreken van een degelijke wetgeving zijn:

    Een voorzichtige rekening laat ons volgende cijfers zien wat slechts een minimum raming is.


    Aantal vermijdbare fouten / jaar

    Waarvan +/- 5000 met dodelijke gevolgen

    Kost voor het veroorzaken van de fout en eventuele her ingreep = langere hospitalisatie

    Aantal slachtoffers  met blijvende letsels of minder validen/ jaar

    Kost voor blijvende behandeling medicatie / jaar

    Ziektevergoeding / jaar

    Totaalkost  / jaar

                               20.000

              800.000.000,00

    2.000

           8.820.000,00

              2.000.000,00

       810.820.000,00


    02-10-2013 om 00:10 geschreven door Van Durme Arseen


    07-09-2009
    medische fout bij operatie
    hallo ik ben een vrouw uit menen,ik werd op 20 november 2007geopereerd hier te menen in de kliniek ,ik had 70% slaag kansen zei de arts en alles werd heel nauwkeurig me uitgelegd wat ze zouden doen aan mijn rug de woord waren ach zo mooi,ik ging weer de oude zijn die  weer ging kunnen werken die terug ging kunnen sporten ik, ging alles kunnen doen pfff,na operatie  leek me het heel anders te zijn arts had ruggegraat op drie plaatsen vast gezet mijn discus uitgeboord en aan mijn zenuwen gewerkt die daar tussen zat en 2 hernia's er weg gepakt resultaat ik ben rolstoel patiente voor gans mijn leven,na operatie  voelde ik een slaperig gevoel in teen kootjes van linker voet arts zei me dat dit heel normaal was maar na  zes maanden  was dat slapêrig gevoel er nog nu na 2 jaar ook nog,ik heb er mijn bedenkingen hier bij,ik kan thuis niks meer doen zoals poetsen gaat niet meer iets laten valen op de grond kan ik niet oprapen bekom spasme aan mijn voet bij het uitrekken na mijn slaap s'nachts lig ik wakker van de pijn,toen ik met de papieren afkwam om mijn invaliditeit aan te vragen wou die  dokter die me had geopereerd dit niet invullen andere arts heeft dat moeten invullen,die arts durft niet in de wachtzaal komen als ik er zit,er zijn diverse mensen  hier in menen behandeld geweest door die arts waarvan het verkeerd is afgelopen ik ben niet de enige persoon,ik vind het schandalig dat artsen die iets verkeerds doen tijdens operatie dat ze uw niet verder helpen,ik heb enorm misserie gehad voor mijn hulpmiddelen zoals rolstoel,bed enz...wie draaid ervoor op de patient mag alles uit eigen zak betalen  en arts werd rijk met mijn  budget,arts beweerde dat ik  het me inbeelde die me geopereerd had en stuurde me naar een  uroloog een collega die ook een graantje wou pikken uit mijn porte fuille,dan zet moest ik me op zijn martelbank leggen waarbij gij naalden stak in mijn zenuwbanen met electriciteit de tranen  liepen op mijn wangen van de pijn,resultaat arts zei  me dat ik depressief was omdat ik weende bij  dit onderzoek lol,die uroloog is  ook een psycholoog die van 2 walletjes wou eten,mij niet gezien ik ben ten  eerste niet depressief ik pak er dan ook geen pillen voor als ik het niet heb,mij  zullen ze niet in zijn inrichting krijgen dat hem die pilletjes maar steekt waar de zon nooit schijnt hopelijk mag het bij die arts daar branden en bruizen,dan zal ie beseffen wat pijn ook tranen kunnen vloeien,ik kan niet meer werken door die operatie zit volledig op  ziekenfonds en daar invalide verklaard,trekken van invaliditeit doe ik  niet fod beweerd dat je maar op jaarbasssis maar mag 2800 euros mag verdienen hoe halen ze het in hun hoofd alks alleen stande dame met kind die nog naar school loopt daarvan kan ik niet leven,ze beweren dat mijn inkomens te groot is bij mijn ziekenfonds ,allemaal larrie ik bekom het wettelijke tarief,iemand die in een beschutte werkplaats gaat ga werken bekomt meer plus integratieinvalididteit er bovenop,fod beweerd in brussel dat  als ik zou gaan werken die integratie zou terug bekomen,fod beweerd dat ze zo de gehandicapte personen stimuleren om etrug te gaan werken mijn vraag is  je moet  eerst nog kunnen gaan werken,ik kan me niet eens alleen verplaatsen zonder hulp van buiten af rolstoel is niet ens aangepast hier zit met  nekhernia ook nog die ik niet meer zal laten opereren heb er mijn buik van vol,ik kan mezelf niet voort duwen nek  word opgezwollen als ik me in die handmatige rolstoel zit voeten zwellen ook op iedere put dat ze me erin zijden op de baan bekom ik electrische schok in beide benen en ruggegraat het is al 2 jaar dat ik nu vecht voor zo een electrische rolstoel te bekomen waar veringen op zit zodat ik zachtjes in de putten kan rijden en  die electrische schokken niet meer bekom op de voetpadden,in menen stad  centrum zelf zijn er hellingen van minimum 2% hopla doet het maar met je handmatige rolstoel hier trek uw plan maar
    onlangs ben ik nog iets te weten gekomen  via uitleendienst hulpmiddlen ik huurde mijn krukken 60 euros koste me dat na 2 jaar die huren  geven ze ze nu gratis weg aan de  zwarte negertjes in afrika leuk hé dit te moeten horen en ze durven ze dan nog eens aan te rekenen ook,ik w8 al jaren opde besluit van vlaams fonds vaph de nieuwe naam nu,mijn geduld geraakt ligt aan op hier ik word er moe van, zonder die rolstoel kan ik niet meer weg riziv wou me een handmatige geven wat ben ik ermee niks ik had die geweigerd  dat zijn kosten verloren,een traplift kon ik wel bekomen door vaph lol intussen ben ik verhuist naar flat eerste verdieping  wist niet dat ik op een beneden verdieping een traplift kon plaatsen waar geen  trappen zijn,wat ik nodig heb  blijft maar duren en de dingen die ik niet nodig heb zou ik bekomen lol werken die  daar nu omgekeerd in die instanties op wat of zit daar een vijs los bij die instanties ik zou g- het begod beginnen te geloven,ik wacht al 2 jaar op mijn stoel om me te kunnen wassen in bad heb die nog niet best dat er iemand me hier komt wassen want ik zou  stinken  al en zou allang een negerinneke geweest zijn hier  van me niet te wassen,ik vind dat belgie de instanties echt verkeerd en erg traag werken een beslissing van vaph duurd teminste 6 weken  dan meot men nog eens teminste 4 weken rekenen voordat men  eindelijk die hulpmiddelen bekomt intussen moet de dan maar roeien met de kapotte roeispannen die je hebt,ik wou nog zoveel doen in mijn leven ik wou nog gaan werken ik wou centjes verdienen het heeft niet mogen zijn dankzij  dokter devlies die me mis peutterd had aan mijn rug
    groetjes  sepia

    07-09-2009 om 06:07 geschreven door sepia


    03-09-2008
    bompajack op bezoek
    beste blogvriend,
    je zal het maar meemaken,
    ik weet het de dokters steunen elkaar
    ze zeggen nooit dat de ander een fout heeft gemaakt
    en zullen dat zeker niet op papier zetten
    als je nu een afrikaan was zouden ze u we helpen
    maar een vlaming moet zijn plan trekken
    ikzelf kan u ook niet helpen (spijtig genoeg)
    ik vind uw werkjes zeer mooi
    en die moet je aan de man kunnen brengen
    zodat je een deftig inkomen hebt
    ik kom u zeker nog bezoeken
    en wie weet kom ik ooit met een oplossing


    wenst u een leuke dag

    03-09-2008 om 08:04 geschreven door bompajack




    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    boetseren
    blog.seniorennet.be/boetser

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • bekende Bruggelingen
  • suus
  • route planner
  • boetes
  • bereken zelf je boete
  • Ceramiek alles wat je maar kan vinden erover
  • Met-hart-en-ziel

  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    fleurtje
    blog.seniorennet.be/fleurtj
    Gastenboek


    Archief per dag
  • 23-11-2022
  • 19-12-2011
  • 09-12-2011
  • 19-07-2011
  • 18-05-2011
  • 30-05-2009
  • 28-09-2008
  • 04-09-2008
  • 22-07-2008
  • 14-07-2008
  • 23-11-2007
  • 06-11-2007
  • 31-07-2007
  • 27-06-2007
  • 22-06-2007
  • 26-04-2007
  • 08-03-2007
  • 01-02-2007
  • 29-01-2007
  • 22-12-2006
  • 18-12-2006
  • 14-12-2006
  • 16-11-2006
  • 18-10-2006
  • 13-10-2006
  • 11-10-2006
  • 09-10-2006
  • 05-10-2006
  • 02-10-2006
  • 25-09-2006
  • 20-09-2006
  • 18-09-2006
  • 26-08-2006
  • 18-08-2006
  • 07-06-2006
  • 06-05-2006
  • 16-04-2006
  • 04-04-2006
  • 28-03-2006
  • 20-03-2006
  • 13-03-2006
  • 12-03-2006
  • 10-03-2006
  • 08-03-2006
  • 07-03-2006
  • 03-03-2006

    Blog als favoriet !


    Dit is gekapt geschuurd en gepolijst

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!