"Daag!Kzie je morgen'" "goeiedag" en "goeiemorgen". dat zeg ik tegen mijn vrienden, die mij "nen toffen" vinden. Maar het liefst zou ik eens zeggen, wat de meeste mensen niet zeggen. Want dit ben ik niet, ik ben niet wie je ziet. Ik ben een meisje met een valse lach, iemand anders, elke dag. Er is maar één iemand die ik ken, die weet wie ik echt ben. Die persoon ben ik, de enige echte ik! Ik ben niet die vriendelijke meid. Maar toch word ik er elke dag toe gedwongen, om vriendelijk en leuk te zijn. Door die gedachten word ik zwak, en verander ik in een vrak. Ik ben geen meisje met een vriendelijke lach, want ik word gekweld, elke dag. Het liefst zou ik mezelf zijn, omdat ik momenteel in die valse ik wegkwijn...
Vraag toestemming voor je iemand een knuffel geeft. Niet iedereen kan het appreciëren of staat er voor open.
Iedereen straalt op een sublieme manier uit in hoeverre het is toegestaan om hem/haar te knuffelen. Respecteer daarom ook die aanrakingscode.
Bedank de ander als je werd geknuffeld. Het is altijd leuk om weten dat de geknuffelde ervan genoten heeft.
Wees eerlijk en open in je knuffels.
Knuffel niet tegen je zin, omdat je denkt dat het zo hoort, of omdat je er voordeel zou kunnen uithalen.
In de handel zijn er boekjes verkrijgbaar die specifiek het onderwerp knuffelen behandelen. Er bestaan ook speciale knuffeltherapieen en knuffeltherapeuten. Een aanrader is het Knuffelboek van Katleen Keating uitgegeven bij Mondria.
Knuffeltherapie is er niet enkel voor eenzame mensen, maar het kan je gezonder maken, een gelukkige mens nog gelukkiger, enz...
Ontstressen is in onze maatschappij heel erg belangrijk. Daarom kan ook een huisdier helpen om jezelf beter te voelen. Je kan het knuffelen en het houdt ook van de aandacht die je het schenkt.
Veel mensen gaan heel afstandelijk met elkaar om. Knuffelen kan verijkend zijn voor jezelf en de ander, je kan een andere kijk krijgen op je medemens.
Kinderen die tijdens de eerste zes jaar niet genoeg werden geknuffeld kunnen lichamelijk of geestelijk achterlopen.
Er zijn verschillende manieren van knuffelen. Zo is er bijvoorbeeld de wangknuffel: leg je wang tegen de wang van de ander. Vooral voor verfijnde tedere knuffelaars.
Een andere manier van knuffelen is de beerknuffel. Nestel je tegen de brede borst en de sterke schouders van een grote knuffelaar. Het drukt vooral een gevoel van veiligheid uit.
Voor de verliefden onder ons, kan je ook de op het hart gerichte knuffel geven. Maak oogcontact en grijp elkaar stevig vast.
Uitwetenschappelijk onderzoek is gebleken dat knuffelen gezond is. Knuffelen heeft een positieve invloed op het immuniteitssysteem, vermindert stress, helpt tegen slapeloosheid en blijkt te helpen tegen depressie.
Lichamelijk contact is een basisbehoefte zoals eten en drinken.
Moeders die hun kinderen na de eerste dagen na de bevalling knuffelen, knappen zelf sneller op.
Ingezonden knuffeltips
Wees gewoon lief voor elkaar en respecteer elkaars wensen.Geef knuffels als je er zin in hebt en wees altijd eerlijk.Praten is zeer belangrijk.
ingezonden door Jenny
Je moet niet altijd denken dat je lief het leuk vind om een knuffel te krijgen, neem het van mij aan dat het niet altijd zo is.. Vrag hem eerst uitdrukkelijk of je hem wel een knuffel mag geven, want anders smijt hij jou gewoon van je af... groetjes!!!
ingezonden door Frommel
Knuffelen is iets enigs in je leven, doe het minstens één keer per dag
Het mooiste wat er is in het leven, is om geliefd te worden zoals je bent. Weten dat je aanvaard wordt, of je nu knap of lelijk, slim of dom, leuk of saai bent.
Wat je ook denkt over jezelf, wat anderen ook van je vinden... om het even wat je ouders, klasgenoten, leerkrachten of collegas ook over je gezegd hebben: het is niet waar.
Je bent veel waardevoller dan jij en al die anderen denken.
Want... God (of je nu gelooft in hem of niet) houdt enorm veel van je!