nieuwsflash
25/04/2010 17h00 Warande Sp A - FC Plat Dak samenkomst 16h00
Inhoud blog
  • vergadering
  • Laatste wedstrijd voor de zomerstop.
  • rangschikking 2 juli
  • wedstrijden 2 juli
  • speeldag 12
  • speeldag 6
  • speelweek 11
    Archief per jaar
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005
    Nieuws Sportwereld
  • VIDEO. Meteen prijs! Mondo Duplantis verbetert eigen wereldrecord polsstokspringen bij seizoensopener in China
  • Onderhoudstechnicus Timothy Herman is op z’n 33ste voor het eerst profatleet: “Toen ik nog werkte, had ik minder stress”
  • Maaseik-aanvoerder Jolan Cox is peter van dochter van Roeselare-libero: “We jennen elkaar graag”
  • John Heymans moet Guillaume Grimard aan EK-limiet helpen op BK 10.000m: “In principe is dat geen probleem”
  • Dit is het verhaal van de winnares van de Antwerp 10 Miles: “Dat ik de vlucht in de buik van mijn moeder heb overleefd, is zo zot. Én de malaria, én de slachtpartij”
  • Na pijnlijke thuisnederlaag moet Knack Roeselare zondag in Maaseik winnen om landskampioen te worden: “Manier waarop doet er niet meer toe”
  • Frederik De Veylder en Bevo Roeselare moeten thuis winnen van Gent om belle af te dwingen: “Los van Europees ticket is het belangrijk in schoonheid te eindigen”
  • Roeselare hangt bordjes in titelfinale tegen Maaseik weer gelijk
  • Kangoeroes Mechelen moet één keer ‘on the road’ winnen tegen Limburg United: “We zien mogelijkheden”
  • Manon Stragier is niet alleen ‘speelster van het jaar’ en bekerwinnaar maar ook opnieuw landskampioen met Asterix: “Het zal moeilijk worden om dit gouden jaar te evenaren”
    Geschorst:

    T1:

    Robby

    T2:

    Coenen Matteo

    Spelers:

    Yannick Bloemen

    Nick Aerts

    Vandengraesen Dirk 

    Walter Ples

    Vandengraesen Johan 

    Cristiano Massimo 

    Davud

    Osman

    Sven Berckmans

    Yavuz Besim

    Kevin Smolders

    Daniel 

    Yoeri Berckmans

    Mues Angelo

    Ivan Boonen

    Jonathan

    Bestuur:

    Voorzitter:

    Willy Pernet

    Secretaris

    Kasbewaarder
    Guy
    Christel



    nieuwsflash
    FC PLAT DAK
    27-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FC Motorclub - Sp Paars-wit : 1 - 3

    We vertrekken op verplaatsing naar Motorclub, zonder Ronny- Geert- Robby- Angelo. Als dat maar goed afloop? Met zoveel ontbrekende spelers zou Hugo Broos zelfs in nesten zitten maar wij niet, we hebben zelfs een reservespeler namelijk de uit blessure terugkerende Walter V. Wel is Guy genoodzaakt zich ook tussen de krijtlijnen te plaatsen. We moeten vertrekken met stevige wind op kop maar mogen wel de aftrap geven. Binnen de eerste minuut al ontvangt Guy de bal op links, draai om zijn belager en zwiert de bal voor doel waar het nr 4 van motorclub de bal in eigen doel moet verifieren. Was dit niet het eerste balcontact van motorclub na de aftrap? Een dergelijk droomstart hebben we niet verwacht. Mijn chrono is nog maar pas terug gestart of een te kort teruggespeelde bal naar de doelman wordt door Danny van Kristel onderschept en over de grond binnengeduwd. En ja beste lezers het staat inderdaad 0-2 voor Paars Wit en we zijn nog maar een paar minuten in de wedstrijd. Deze ploeg die de rangschikking aanvoert is duidelijk te pakken vandaag. Onze spelers gaan zich nu als volleerde profs gedragen, want ze trekken terug en bouwen een oninneembare vestiging op rond onze doelman (hoe noemen de Italianen dit ook weer? Reactie op het forum a.u.b.). Motorclub komt hierdoor ook meer in balbezit maar kan er niets mee aanvangen. Bij een fout op Guy, een paar meter buiten de grote backlijn, komen we zelfs dicht bij een derde doelpunt, de vrijschop door Erwin gegeven wordt door Danny van Kristel nipt naast doel gekopt. Op de 27’ op een corner van op links gegeven belandt de bal voorbij de tweede paal waar Sven met een beheerste controle de bal op zijn goede links voet legt en …… de 0-3 staat op het scorebord. De referee is wel dikwijls zeer streng voor ons want menig dubieuze buitenspel posities wordt in ons nadeel afgefloten. Zo moet op de zoveelste tegen aanval Danny O een vierde gemaakt doelpunt terug inleveren. Maar al bij al gaan we tevreden met een 0-3 stand naar de rust in.

    Holly zijn grijze massa is door de verschillende opeenvolgende zware kopduels grondig door elkaar geschud en moet noodgedwongen onder de douche(hij is het noorden een beetje kwijt), en wordt door Walter V. vervangen. Toch bedankt Holly voor uw altijd doorgedreven inzet.

    De tweede helft wordt door ons tactisch goed aangepakt. We laten ze komen tot op ons eigen

    helft en met ons Italiaanse verdedigingssysteem geraken ze amper tot bij onze doelman. Wat verder in de tweede helft storen de twee Danny’s elkaar om te scoren en dat bij een goede voorzet van Erwin . Kleinen Danny stunt nog effen later, hij stoot door op links om dan zijn naamgenoot te bedienen die spijtig genoeg mist. Een beetje later mist onze Danny niet maar het is dan wel zijn tweede gele kaart en mag het veld verlaten. Voor de toeschouwers een rustige tweede helft waar de problemen door onze club goed opgelost worden. Dank U Peter, 2x Walter, 2x Danny, Holly, Davut, Massimo, Erwin, Sven, 2xGuy(1xspeler,1xcoach) marty. Ach, ja ze hebben ook nog een tegendoelpunt gescoord, maar dat was in blessure tijd, mijn stylo was toen al opgeborgen.

    Proficiat mannen en tot volgende week en van de leiding spreken we niet meer.

    Willy


    » Reageer (0)
    20-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sp Paars-wit - FC Torpedo : 5 - 2

    We vertrekken met vijf punten aan onze 5de wedstrijd van het seizoen en met nog maar één gewonnen wedstrijd. Hopelijk kunnen we vandaag de drie punten thuis houden tegen de op zes punten staande Torpedo. Het is vandaag afzakken naar de onderste regionen of aansluiten bij de top. Voor de wedstrijd wordt er in ons lokaal grondig gecontroleerd of iedereen wel zijn sponsorvest aan heeft. We kunnen wel zeggen dat onze kassier grondig haar werk doet. Wanneer enkele van onze spelers de kleedkamers betreden zweeft er wel een bierwalm door de lucht. Hoe zou dit komen?

    Als het gewicht van de spelers een maatstaaf is voor de overwinning dan steken we er vandaag zeker aan. Maar ja, toch wel proficiat aan deze enkele dikkerdjes die wekelijks zo toch aan beweging doen. Het is vandaag trouwens weer een prachtig voetbalweertje en de dorstige supporter kunnen deskundig gelaafd worden.

    De tweede minuut mag de doelman van Torpedo al plat gaan op een eerste prik van Danny. Een minuutje later, bij de eerste aanval van de bezoekers, wordt onze verdediging reeds doorprikt en dit door de voortreffelijk spelende, nr. 9 van torpedo. Het staat 0-1.Het draait weer niet zo goed in onze ploeg en op een …..balverlies van ons scoort Torpedo zelfs weer, op een snelle tegenaanval, hun tweede doelpunt. 13 min. 0-2. Het ziet er niet goed uit voor ons. Maar dit doelpunt is tevens het startsein voor onze jongens om alle hens aan dek te roepen en we beginnen uit een ander vaatje te tappen(nvdr: een ander vaatje dan gisteren avond) We gaan ons zeker niet door Torpedo naar de slachtbank laten leiden! De druk wordt vergroot op de verdediging van onze vrienden uit Mol en het balletje begint beter rond te gaan met als gevolg dat een verdediger op een foutieve wijze de verdienstelijk spelende Angelo onderuit haalt en dit in de grote kader. De verdediger van Torpedo ontsnapt hier aan een kaart maar het is wel strafschop. Onze specialist Ronny (nvdr: Hij heeft er nog niet veel gemist)plaats zich achter de bal en trap hem links onder hard tegen de netten en de doelman kan zich omdraaien. Het is de 18 de min. 1-2. De verdiende aansluitingstreffer geeft ons nog meer aanvalsdrift en dat breekt ons nog zuur op, want bij een ver weggetrapte bal door onze verdediging moet Peter een spurt uithalen naar de zijlijn maar zijn tackel komt iets te laat en heeft de man i.p.v. de bal. En waar effen voordien geen kaart gegeven wordt, voor die penaltyfout, gebeurd dit nu wel. Het verdikt is dat we met tien verder moeten spelen en dat met 1-2 achterstand. Sven gaat nu onder het doelhout staan maar is vast van plan zijn doelvlak maagdelijk te houden. Een extra bedrijvige Massimo wringt zich goed vrij uit een bosje verdedigers maar zijn schot suist juist voorlangs ook effen later schiet hij weer rakelings naast. Een voorzet van Angelo wordt door Marty in een tijd en van kortbij nog over doel gejaagd. Nu is het welletjes voor Angelo, die al effen op doelpunten jacht is, om een goal op te dragen aan zijn pasgeborene. Hij schakelt met een schijnbeweging zijn tegenstrever uit om dan van op 29,7418 meter de bal onhoudbaar in de winkelhoek te jagen. Met een 2-2 stand i.p.v. 0-2 en met tien man kunnen we tevreden de rust aanvatten.

    Met een gelijkspel is de coach niet tevreden en plaats de tweede helft Ronny in de spits. Er wordt alsnog geen vervanging doorgevoerd. Wat een juiste keuze blijkt want al dadelijk, uit een op randje buitenspel, maakt Ronny zijn tweede treffer het is de 45ste min en we staan ongelofelijk maar waar 3-2 voor en dat met 10 man. Nu wordt ook de kilometervreter Marty vervangen door vers bloed(bier) en een zuivere verdediger Geert. Geert laat zich al snel opmerken door iemand van Torpedo bij een kopduel uit te schakelen. Die militairen hebben tactiek geleerd om de vijand uit te schakelen. De coach is goed bezig met het tactische spel van onze ploeg deze zal zeker de einduitslag van de wedstrijd beïnvloed hebben. Naast het veld zijn het ook de tappers in de barak die het goed doen, want ze kunnen goed aftrekken.

    Diep in de tweede helft wordt Danny vervangen door de andere Danny. De 4-2 hangt meer in de lucht dan een 3-3. We zijn alom aanwezig op de speelhelft van Torpedo. Onze mannen zijn nu wel leeuwen geworden want ze spelen Torpedo van het kasje naar de muur en dat met een speler minder op het veld. Toch nog een gevaarlijk lobschot van de tegenpartij maar gelukkig belandt hij naast doel. Een van de zoveelste mooie pas van Massimo naar de uit verdediging aanstormende Robby, die de volledige lengte van het veld overbrugt en van zijn kans dankbaar gebruik maakt om te doelen 4-2. Met nog enkele minuten voor de boeg in de tweede helft moet de doelman van Torpedo een centerpas voor doel lossen en onze goaltjesdief Ronny is er als de kippen bij om het vijfde doelpunt tegen de netten te schilderen. Hij scoort vandaag zijn derde doelpunt. De wedstrijd is gespeeld maar Sven haalt eerst nog een bal uit de voeten van een aanvaller en Angelo peert nog eens tegen de paal. Een dik proficiat aan alle speler voor hun inzet die ook beloond werd. Hopelijk wordt Peter niet te erg gestraft, ik zal voor de groene tafel mijn beste woordje ga doen. We zijn met deze overwinning dik tevreden en kijk nu maar eens naar de rangschikking. We zijn opgeklommen naar de derde plaats denk ik en daar horen we thuis.

    Groeten

    Willy


    » Reageer (0)
    13-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PAPA

    Eva heeft vandaag het licht geschonken aan een jonge spruit ,

    genaamd ;  Ruhne  Migliorini !!

    Proficiat !


    » Reageer (1)
    12-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom Boys - Sp Paars-wit : 3 - 2

    Het is nog vroeg, het is nog heeel vroeg, ons ontbijt is nog maar juist achter de kiezen, onze tanden zijn pas gepoetst en we worden al met de werkelijkheid geconfronteerd. Gelukkig is het een mooi voetbalweertje en hebben we wel zin in een lekker partijtje voetbal. We leggen dan ook al tijdens de eerste aanvangsminuten ons visitekaartje af aan de Welkom B. Er is een goede doelman nodig tussen de verroeste doelpalen van Welkom om het scorebord blanco te houden. Ik som enkele spelfasen op die onze goede eerste helft illustreren.

    Op een stilliggende bal (vrijschop)door Angelo getrapt en door Marty nipt langs het doel doorgekopt. Effen later schot over doel van Besim met onmiddellijk daarop een schot van op links, getrapt door Sven, dat rakelings voor de doelmond zoeft en waar Marty enkele centimeters te kort komt om de bal in doel te duwen. Een zoveelste fout van Welkom buiten de grote backlijn wordt door Angelo op doel gejaagd waar de zeer goede doelman zijn talent toont en de bal uit zijn doelvlak ranselt. één minuut later moet de uitgekomen doelman plat gaan voor de zich goed vrij gelopen Danny. De zoveelste doelkans wordt niet gepot door onze ploeg.

    Onze laatste man, Ronny, ontpopt zich als een rasechte verdediger en dirigeert goed de verdediging. We hebben de aanvallers van de thuisploeg goed in onze greep. Maar ja Ronny…… als ge vanachter staat kunt ge moeilijk van voor doelpunten maken hé. Een vraagje: Hebben ze U vanachter gezet omdat je anders weer de meeste doelpunten scoort dit seizoen? Menig supporter van Paars Wit zien liever onze speler Guy tussen de lijnen staan dan buiten de lijnen. Telt die beurtrol van Eddy M niet meer? Volgende week mee voetballen of de supporters gaan is staking. Walter V. zit ook al op de supportersbank met n’n dikke………..We wensen hem een snel herstel.

    Nu terug voetbal, een vrijschop uitgevoerd door Erwin die door de bedrijvige Angelo niet rechtstreeks kan gepot worden, wordt door hem via een carambole tegen de rug van Marty in doel gekopt . En de 1-0 is een feit. We zijn dan al in de 29 ste min van de eerste helft van deze wedstrijd. En dan gebeurt er een nacht merrie voor onze leeuwen, want in de twee daarop volgende minuten scoren onze tegenstrevers twee maal en dit wel op corner. Een eerste maal een hoekschop van op links, van op korte afstand onhoudbaar voor Peter binnengekopt. Bijna onmiddellijk gevolgd door een corner van op rechts en ditmaal met voet in doel getrapt.

    Niettegenstaande ons goed aanvallend spel en onze goed werkende verdediging met al sluitstuk de Peter in doel moeten we de kleedkamer in met een teleurstellende 2-1 achterstand.

    Na de rust starten we terug gretig aan de wedstrijd, reeds in de eerste seconde na het fluitsignaal, van de goede leidende scheidsrechter, geeft Erwin een lobpas aan de sprintende Danny die gans de verdediging overbrugd en op zijn beurt de goede doelman van Welkom lobt. Onze tegenstrever heeft de bal nog niet aangeraakt en het is 2-2 . Wat later komt Peter in actie door uit te komen en de bal uit de voeten van een aanvaller haalt. De 15 min. nog een schot van Besim maar wederom een goede redding van de Welkom doelman. En dan in de 20ste min.valt het derde doelpunt van Welkom. Door een spijtig verlies van de bal in het middenveld komt een tegenaanval, de speler kan zonder weerstand van op links oprukken naar het doel en plaatst de bal beheerst langs Peter in de rechterhoek. De laatste 5 minuten zetten we alles op alles om alsnog een gelijkspel mee naar huis te nemen.. We sturen Ronny naar voor en spelen achter man tegen man. Op een center kan Marty de bal niet meer strelen met het hoofd om te doelen. Nu is helaas het kalf verdronken en moeten met nul punten naar de kleedkamers.

    Guy die alles langs de zijlijn gadeslaat kan niet lachen. Gaat hij volgende week nog reserve staan??

    Sportieve groeten Willy


    » Reageer (0)
    06-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe trainer " ZELEM"
    De kogel is door de kerk. Daniël Vanhamel heeft terug een ploeg onder zijn hoede genomen in het veldvoetbal. Na een periode inactiviteit in het buitenvoetbal is hij enkele reeksen lager aan de slag gegaan bij Zelem in 4de provinciale A. Mede hierdoor zullen wij hem veel minder op zaterdag in ons midden hebben, maar wensen hem uiteraard het beste toe. Bij gelegenheid zullen we zeker eens een kijkje gaan nemen naar zijn sportieve inbreng bij Zelem!!! 

    » Reageer (0)
    05-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sporting Paars-wit - FC Vangompel : 2 - 2

    Eindelijk nog eens een derby der lage landen, dat was al effen geleden.

    Veertien dagen is het veld de speelplaats geweest van de konijnen, de mollen, de kippen en de vogels. Het is dus nu eindelijk weer eens aan onze spelers om 70 minuten het veld te bewerken.

    Het is 14.50 uur en de 22 acteurs staan al effen op het terrein ongeduldig te wachten op het startschot van de referee. Er staan duidelijk twee veteranen ploegen op de grasmat, want de grijze haren of de kletskoppen van vele spelers glinsteren mooi in het stralend herfst zonnetje. De dieseltjes van vele spelers zijn echter nog niet op bedrijfstemperatuur want beide ploegen beginnen niet zo denderend aan de start van de wedstrijd. Er wordt niet echt gevoetbald zoals we van onze leeuwen gewoon zijn. Het spelniveau van beide teams is evenwichtig waardoor de bal zowat heen en weer gaat, maar de doelmannen blijven werkloos. Dit belet niet dat de vele opgekomen supporters de weg naar den toog snel gevonden hebben en de flesjes gaan vlot over de toonbank.

    We moeten wachten tot de 25ste minuut op de eerste doelpoging van Paars Wit. Het is Danny die de verdediging van de bezoekers middendoor klieft maar, van buiten de grote baklijn, de bal op de doelman besluit. Effen later dan toch een snelle aanval van Angelo, deze rukt langs links op en plaatst een zeer scherpe voorzet, laag over de grond. Onze debutant,"Danny D." die naar de eerste paal snelt, kan de bal in doel werken. 30 ste minuut staat het 1-0. Spijtig wordt bij deze fase de doelman aan de hand gekwetst en moet vervangen worden. We wensen hem een spoedig herstel. We noteren nog een schot op doel van Ronny maar de bal gaat hoog over doel. Zou zijn vervangende taak de voorbije week voor de gekwetste Marty hem te veel van zijn krachten gekost hebben? Of lag de sleutel toch niet onder de mat?

    Van Gompel kan juist voor de rust toch nog de gelijkmaker maken. 1-1

    De tweede helft neemt ons team het spel (voetbalspel) in handen. De bal wordt beter rond gespeeld en de bezoekers worden nu meer op hun helft gedrukt, maar de doelkansen blijven uit. En zoals wel meer gebeurt(Sparta Praag weet er ook van) valt het doelpunt bij de aanvallende ploeg. Onze verdediging was een beetje te hoffelijk voor elkaar en laten de bal aan Van Gompel en de 1-2 is een fijt. We weten dat de bezoekers een moeilijk te bespelen tegenstrever is voor ons, maar verliezen…….Gelukkig kan Ronny in de 70 ste minuut na een beheerste dribbel het leder in de linkerhoek plaatsen. De vervangende doelman kan niet meer aan het leder. Dan toch de 2-2. Het gelijkspel is verdiend zeker op basis van de tweede helft. Naar het einde toe van deze sportieve wedstrijd kan Ronny nog een mooie gekruiste bal van Angelo krachtig op doel schieten maar de keeper redt ditmaal wel goed. De puntenverdeling lijkt mij een juiste uitslag voor deze sportieve wedstrijd.

    Er valt ook nog te melden voor de statistieken dat Holly de tweede helft speelt en dat de Geert en de Jules niet opgesteld werden maar wel de wedstrijd aandachtig volgden.

    Willy


    » Reageer (0)
    23-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag 21/10/06

    FC GERMEER A – SPORTING PAARS WIT 21 OCT 2006

    De aftrap is juist gegeven en Erwin kan de doelman van Germeer al een opwarming geven met een afstandsschot, dat de doelman, door zich plat te leggen, uit de rechterhoek ranselt. De toon voor de eerste helft is meteen gezet de ene aanval van ons volgt de andere op. Even later krijgt een speler van de tegen partij een geel kartonnetje onder de neus gestoken wegens handspel. In de 10de minuut, na goed werk van onze verdediging, voetbalt Guy zich door het middenveld, om dan de bal op links aan de oprukkende Sven te bezorgen die hem strak voor doel geeft waar de oldtimer Marty de bal in doel kogelt. 0-1. Het valt op dat onze nieuwkomer Geert al twee wedstrijden goed zijn verdedigingswerk op zich neemt. Trouwens gans de verdediging levert degelijk werk af. Dit resulteert automatisch in verschillende mooie aanvallen van ons team, een opvallende aanval is de 1-2 tussen Erwin en Danny deze laatste besluit op de doelman. Effen later is het dan toch weer prijs op een corner, die onze oldtimer (M) mooi voor doel geeft waar de aanstormende Guy deze kans niet laat voorbij gaan en de bal buiten bereik van de goede keeper tegen de netten kopt. 0-2. We zijn in de 20ste min. Effen later is het dan weer onze oldtimer die een voorzet van Danny, met een schot in de vlucht, juist naast de doelmond jaagt. Met onmiddellijk daarna juist op slag van rust een kopbal van Danny de doellat streelt en over doel beland. De tegenpartij komt er tot nu toe niet veel bij te pas, wel is het een zeer sportieve wedstrijd. Paars wit speelt een zeer verdienstelijke eerste helft en de 0-2 voorsprong is dan ook zeker verdiend.

    Tijdens de rust wordt de gekwetste Walter V vervangen door Hassan. Daardoor komt er een nieuw veld bezetting die gevolgen zal hebben voor het verdere verloop van de wedstrijd.

    Een pronostiek voor de tweede helft door enkele supporters in de kantine gaat van 0-4 tot 0-5. Ene supporter voorspelde een gelijkspel 2-2 die werd door de andere uitgelachen. Gelukkig werd er voor geen geld gewed want we waren allemaal ons geld kwijt gespeeld (pech voor Mario).

    De tweede helft is over onze ploeg niet veel meer te melden en moet ik een verslag schrijven voor Germeer want die domineren ons volledig tijdens de grootste periode van de tweede helft. Ze scoren weliswaar twee doelpunten uit vermeend buitenspel positie maar spelen toch een zeer verdienstelijke tweede helft. Hun eerste tegendoelpunt valt al in de eerste minuut na de rust op een tegen aanval en het tweede doelpunt gaat midden door de verdediging er is pas vijf minuten gespeeld, als dit zo doorgaat? Maar scoren zit er niet meer in voor Germeer omdat de gevaarlijkste man door Hassan goed uit de wedstrijd wordt gehouden. Voor Paars Wit is er toch nog een doelkansje op een vrijschop, maar Guy en Danny gaan gelijk naar de bal om hem naar doel te koppen waardoor die kans ook verkwanseld wordt. Onze meer als verdienstelijk oldtimer moet gekwetst aan de Lies het veld verlaten en wordt voor enkele minuten nog door Ronny vervangen worden. Door Marty zijn kwetsuur zal hij tot zaterdag bij Fabiëne ook vervangen worden door Ronny( nvdr voor Ronny: sleutel ligt onder de mat.) Op een week van rust zal onze oldtimer dan wel hersteld zijn zeker?

    We moeten ons vandaag met een puntje naar huis terug keren en dit met gemengde gevoelens daar er zeker voor ons een overwinning in zat. We gaan wel niet treuren er zullen nog veel wedstrijden gewonnen en verloren worden en de eerst volgende overwinning is volgende zaterdag op eigen terrein. Of moet ik den JULES zijn kaart toch aansluiten? Tot zaterdag.

    Willy,


    » Reageer (0)
    21-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sporting Paars -wit FC Canada : 3-2

     

    Onze mannen gaan goed van start en nemen de wedstrijd onmiddellijk in handen. Spijtig genoeg kunnen we het goed voetballen niet omzetten in doelpunten. We moeten een klein half uurtje wachten op het eerste doelpunt. Dat toch uiteindelijk op de 27ste minuut, na de zoveelste aanval, besluit Danny van op 3 meter een terug botsende bal in doel, missen was hier niet meer mogelijk of toch wel?. Onze aanvals ijver wordt niet erg beloond, integendeel we krijgen op een tegenaanval van Canada de gelijkmaker om ons oren geslagen en dit op slag van rust, 33ste minuut 1-1. Onze jongens laten hun hoofd niet hangen en geen minuut later zondert de bedrijvige Danny O zich af voor doel en komt oog in oog te staan met de doelman. Hij kan weliswaar de zwoele blik van deze doelman niet weerstaan en trap de bal in zijn armen. De zoveelste kans is dus de nek omgewrongen. Den Jules (het paard in de wei) heeft in mijn oor gefluisterd, toen ik de zoveelste bal van hem moest afpakken, of hij zijn kaart niet mag tekenen bij Paars Wit, hij is niet tweevoetig maar viervoetig zegt hij. Als hij een pasfoto binnen brengt zullen we hem aansluiten en elke goal die hij maakt krijgt hij een baal stro van mij.

    We gaan met een 1-1 stand de rust in.

    De tweede helft gaat van start met een prachtige dribbel van Walter V die foutief gestopt wordt op de grote baklijn. Maar de genomen vrijschop spat uit elkaar op de deklat. Op de 10de minuut is het dan toch eindelijk prijs, een voorzet van op rechts wordt door Danny O met het hoofd in doel geranseld. 2-1 . De duivel speelt mee met de tegenstrever want een minuut later trap de kapitein van Canada de bal van op 4,19meter over de middellijn met een grote boog onder de lat in ons doel. 2-2. De ene aanval volgt de andere op en de paarswitters blijven de druk op de ketel houden de ballen vliegen de doelman van Canada om de oren maar kan zijn doel weliswaar gesloten houden. Tijdens de zoveelste keer dat ik met mijn hoofd in netels zit om een bal te zoeken wordt ons verlossende doelpunt gescoord, ik weet dus niet wie van onze spelers de dader is en laat de lezer deze naam zelf invullen.

    De dik verdiende drie punten blijven dus thuis en de start van het winterseizoen is voor ons veel belovend ingezet. Mannen doe zo verder zou ik zeggen.

    Willy


    » Reageer (0)
    01-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jarigen oktober
    Ronny H.    01/10/66
    Sven S.       09/10/72
    Billy F.        10/10/80
    Luc C.         10/10/63
    Lydia          15/10/64
    Jos De D      23/10/59
    Robby         27/10/80

    » Reageer (0)
    26-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Evaluatie zaalvoetbal 40 +
    Er hebben 22 verschillende spelers deelgenomen op de vijf speeldagen.
    Luc C, Guy, Eric Br, en Danny zijn alle 5 keren aanwezig geweest.
    Rudi Vand, en Peter C, 4 keren
    Ludo H, en Eddy M,  3 keren
    Ronny G, Rudi V, Gert C, Roger R, Walter P,  2 keren
    De overigen zijn maar 1 keer aanwezig geweest.
    Daar we niet aan de minimum 14 vaste pionnen geraken stoppen we met de maandelijkse 40+ zaalvoetbal.



    » Reageer (0)
    25-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.R. Heesakker - Sp Paars-wit : 2 - 5

    Verslag opgetekend door onze voorzitter

    REAL HEESAKKER – SPORTING PAARS WIT 23 SEPT 2006.

     

    Onze spelers worden om 16 uur de weide in gestuurd. Wel ja, hunne terreinverzorger had namelijk vorige week aan de toog horen vliegen: “We gaan volgende week Paars Wit te grazen nemen” en hij heeft daarom het gras maar laten groeien. En inderdaad ons koetjes zijn aan het grazen gegaan want al vlug (2de min) werd een aanval op links besloten met een kopbaldoelpunt. Stand 1-0. Het gras was zo lekker dat we nog een kwartier verder bleven grazen. Gelukkig is er iemand die zijn afscheidsmatch aan het spelen is en het lange gras laat voor wat het is en door een listige lob de uitgekomen doelman verschalkt. Onze coach naast het veld trek zich zijn laatste haren die hij nog heeft uit zijn hoofd en gaat orde op zaken zetten door wat tactische raadgevingen, geen lange ballen meer en alleen noch korte passen geven. Het begint dan ook langzaam beter te gaan met ons spelpijl, dat resulteert in de 27 ste minuut met een afstandsschot, dat wel huizenhoog over doel vloog. Ons veld overwicht, naar het einde toe van de eerste helft, wordt niet meer beloond met een doelpunt, integendeel bij een tegenaanval zijn onze verdediger weer aan het grasduinen en kan Heesakker de 2-1 gemakkelijk binnenkoppen. We gaan dan ook met een achterstand en ontevreden de kleedkamers opzoeken.

    We vangen de tweede helft aan met vers bloed in de ploeg, Guy en Danny nemen de plaats in van Erwin en Marty. Nu is het de thuisploeg die ons spel moeten ondergaan en de aanstormende Guy  niet kan beletten dat hij een voorzet van op rechts van kortbij de bal stevig binnenkopt (2de min).Stand is nu 2-2. Effen later komen we goed weg wanneer een schot van op links ons doel voorlangs passeert. Ali wordt vanaf nu meer actief en dribbelt enkele spelers en legt de bal dan in Eddy zijn voeten, die dan met een listig afgemeten schot, vanaf de grote baklijn, de bal binnenkant de doelpaal binnenmetselt. We komen voor het eerst op voorsprong. Stand 2-3. Het is ook deze losgeslagen Eddy die enkele minuten later op een corner het leder staalhard binnen kopt en zo de netten van Heesakker doet trillen.Stand wordt nu geruststellend 2-4 en er is nog een 10 tal minuten te spelen. Het is geen zuivere hattrick van onze Eddy maar de doelpunten tellen toch. We houden de thuisploeg nu in een stevige wurggreep en zoeken onze winst niet meer af te geven aan het toch verdienstelijke Heesakker, die zeker een goede wedstrijd spelen. Om de wedstrijd af te sluiten is het Danïel die de doelman effen test met een niet te hard, toch geplaatst schot, deze laat de bal tussen zijn handen glippen en de 2-5 einstand staat op het scorebord.

    We hebben de overwinning niet gekregen omdat Heesakker zijn vel duur heeft verkocht en zeker meermaals het spelbeeld bepaald heeft. Voor een daler hebben ze zeker een verdienstelijke wedstrijd gespeeld. Proficiat aan deze ploeg. We kunnen uiteindelijk tevreden zijn met de einduitslag. Zou dit gelegen hebben aan iemand die zijn afscheidsmatch aan het spelen was en toch voor drie doelpunten gezorgd heeft?

    Eddy bedankt, Uw inzet voor Paars Wit is ons niet ontgaan. We wensen U en Uw familie nog een gezonde en sportieve toekomst. Denk er eens over na, dat ons bestuur nog een goed bestuurslid kan gebruiken.


                                                                   Willy P.


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindrangschikking 2de Afd
    2de Afdeling
    Ploeg Gesp. Gew. Verl. Gelijk Doelpunten voor-tegen Punten
    SP BLAUW WIT 24 17 4 3 89 - 37 54
    SP PAARS WIT 24 17 6 1 88 - 38 52
    STEENWEG SP 24 16 5 3 81 - 33 51
    SK VANBROEKHOVEN 24 13 8 3 65 - 48 42
    FC MOTORCLUB B 24 11 7 6 63 - 56 39
    OLMEN SP 24 10 11 3 44 - 49 33
    WELKOM BOYS B 24 10 12 2 46 - 65 32
    FC ONDERSTAL 24 9 13 2 44 - 62 29
    DE HEIKNEUTERS 24 7 12 5 35 - 60 26
    REAL ROTH A 24 6 11 7 32 - 46 25
    VK KOLONIE 24 7 14 3 41 - 74 24
    WARANDE SP B 24 5 14 5 37 - 61 20
    REAL HEESAKKER 24 6 17 1 35 - 71 19

    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitslagen 2de Afd 23/09/06
    Datum Inh. Thuisploeg Bezoekers Uitslag
    23/9/2006 REAL HEESAKKER SP PAARS WIT 2 - 5
    23/9/2006 FC MOTORCLUB B SP BLAUW WIT 1 - 2
    23/9/2006 REAL ROTH A SK VANBROEKHOVEN 1 - 4
    23/9/2006 STEENWEG SP FC ONDERSTAL 6 - 2
    23/9/2006 WELKOM BOYS B OLMEN SP 5 - 0
    23/9/2006 VK KOLONIE DE HEIKNEUTERS 3 - 1

    » Reageer (0)
    24-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Topschutter zomer 2006
    Ronny   : 22
    Danny   : 15
    Besim   :  10
    Ali        :  7
    Guy      :  6
    Angelo  : 5
    Sven     :  4
    Eddy    :  3
    Hassan  : 2
    Luc P   :  2
    Marty   :  2
    Daniël  :  2
    Pipo      : 1
    Erwin   :  1

    Owngoals:

    Guy :         1
    Massimo:   1

    Gele kaarten:
    Danny   : 1
    Ronny   : 3
    Holly     : 1
    Sven      : 1
    Massimo: 1
    Besim    :  1
    Eddy     :  1
    Angelo  :  1

    Rode kaarten:
     
    Eddy     :    1

    Strafschop voor  : 6  (5X omgezet Ronny)
                                      (1X     "        Besim)
    Strafschop tegen: 1   (Tom)

    » Reageer (0)
    19-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sp Paars-wit - FC Motorclub : 5 - 0
    De laatste wedstrijd van onze Ed voor het thuisplubliek ging uiteindelijk gemakkelijker dan verwacht.
    Onze Eddy die volgende zaterdag met pensioen gaat hield het slot op de verdediging. (uit goede bron heb ik vernomen dat hij bij zijn laatste wedstrijd zich in de spits zal voortbewegen?)
    Reeds in de achtste minuut kon Sven de score openen en als er wat later een own goal valt zitten we meteen op rozen. Marty maakt er dan voor de koffie nog mooi. 3-0 van.
    Met nog twee doelpunten van Danny komt de gevleide forfaitscore op het bord.
    Peter, Walter P, Eddy, Massimo, Holly, Marty, Erwin (20' Walter V, 50' Luc C) ,Daniël, Sven, Guy, Danny,

     8'   1 - 0 Sven
    24'  2 - 0 Own goal
    32'  3 - 0 Marty
    ---------------------
    39'  4 - 0  Danny
    48'  5 - 0  Danny

    Walter V die gespeeld heeft tussen de twintigste en de vijftigste minuut stond dus bij 4 goalen op het veld !
    Niet vergeten de eetkaarten bij Guy af te rekenen nu zaterdag !

    » Reageer (0)
    12-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sparta Blauw wit - Sporting Paars-wit : 5 - 0
    De sterkste ploeg uit de reeks overklaste ons in het aanvangskwartier zonder een goede mogelijkheid af te dwingen.
    Toch komen ze op voorsprong rond de achtste minuut via een prachtig afstandschot.
    Op het kwartier kan Ronny het inzenden van Daniël niet gepast controleren, maar even later heeft hij pech als hij nogmaals door daniël bediend wordt en op de paal besluit;
    Een minuutje later gaat Peter gepast in de voeten van een stevig doorgaande sparta speler.
    Bij de volgende thuisaanval probeert Ed de snellere aanvaller op een sportieve manier de doorgang te beletten, door hem vast te grijpen,
    maar de scheids vindt dit gepast om met rood te bestraffen!
    Maar ook met tien zijn de betere kansen de resterende minuten van de eerste helft voor Paars -wit.
     29' Ronny van kortbij op de doelman
    33' Besim zijn voorzet beland op de lat
    Angelo en Tom worden vervangen door Marty en Hassan en met enkele verschuivingen op het plein vangen we gemotiveerd de tweede helft aan.
    Maar een vijftal minuten verder staat reeds de 3-0 op het bord.
    Ronny wordt vervangen door Sven en met nog twee doelpunten van Sparta wordt de 5-0 bereikt. Guy komt Walter V. nog vervangen en één minuut voor het einde wordt er nog rood getrokken voor een thuisspeler.

     8'    1 - 0
    22'   Rood voor Eddy
    -------------------
    37'    2 - 0
    41'    3 - 0
    54'    4 - 0
    58'    5 - 0

    Peter, Tom(35' Marty), Eddy, Massimo, Daniël, Angelo(35' Hassan)
    Erwin, Walter V(60' Guy), Ronny ('45 Sven), Danny, Besim

    » Reageer (0)
    07-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paars-wit wordt 2de op volleybaltornooi
    Met twee winstmatchen  en een 1-1 in de voorronde stoten wij door naar de halve finale.  Daar nemen we afstand met 2-0 van Sekoeroems en belanden tot onze verwondering in de finale. De andere finalist "Back for more" haalt de eerste set binnen en Paars-wit de tweede. En Tie-break tot elf moet uitsluitsel brengen, maar een sputterend Paars-wit trekt met een 11-5 nederlaag aan het kortste eind.
    Het was een prachtige dag en ze gaan ons volgend jaar met een iets betere voorbereiding terug zien. Ook dank aan Avanti voor de schitterende organisatie.

    » Reageer (0)
    02-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sp Paars-wit - De Heikneuters ; 7 - 0
    De Heikneuters daagden slechts met negen spelers op! Ook in de vorige weken kampten dezen met een gebrek aan spelers. over veertien dagen gingen ze met negen gelijk spelen op Warande Sp en vorige week versloegen ze FC Onderstal met zijn tienen !!!
    Het was dan ook logisch dat ze aan de wedstrijd begonnen met een verdedigend ingestelde instelling.
    Het was wachten tot de achtste minuut als Danny alleen voor de keeper opduikt, maae deze redding brengt.
    Enkele minuten later kan Danny, op pas van Ronny, het overdoen maar besluit naast.
    Rond het kwartier krijgt Danny nog twee goede mogelijkheden telkens op voorbrengen van Sven maar strand eerst op een verdediger en zijn tweede poging raakt hij slecht met zijn linker.
    Even later zet Angelo ons op enkele minuten op een 2-0 voorsprong, eerst op aangeven van Ronny en de tweede na een controle van Danny.
    Nog voor de rust kan Danny na een balverovering alleen op de doelman af maar stoot de bal te ver zodat de doelman redding brengt.
    Een lakser startend Paars-wit kan in het openingskwartier van de tweede helft maar één kans afdwingen. (Angelo voor langs)
    Rond de tiende minuut kunnen de bezoekers zelfs hun eerste kans afdwingen door van schuin voor de keeper op te duiken maar Peter laat zien dat hij bij de les is.
    Guy neemt dan de plaats in van Erwin, en als even later de bezoekers met acht komen te staan volgen de kansen zich snel op.
    55' Plaatsbal Ronny nipt over kruising
    56' Ronny tussendoor op Danny en 3-0
    58' Aanval uit het boekje met een vlotte balcirculatie, doch 
          Marty kan de kroon niet op het werk zetten.
    59' Ronny op randje buitenspel, werkt subliem af 4-0
    60' Schot van Daniël nipt langs de verkeerde kant van de paal
    63' Een lob van Ronny 5-0
    66' Guy plaatst aan de zestien meter de bal beheerst in de
          hoek 6-0
    67' Danny van kort bij op de paal
    69' Ronny maakt zijn derde hatrick van het seizoen 7-0

    Peter, Tom, Daniël, Holly, Marty, Erwin(53' Guy), Massimo, Sven, Angelo, Ronny, Danny

    15' 1-0   Angelo
    18' 2-0   Angelo
    ----------------------
    56' 3-0   Danny
    59' 4-0   Ronny
    63' 5-0   Ronny
    66' 6-0   Guy
    69' 7-0   Ronny

    Aan alle Paarswitters die van tennis houden en een pintje !!!
    Nu maandagavond om 22h00 staat er op het tennistornooi van Wezel
    in de derde ronde twee bekenden tegenover elkaar! Met name onze 'Ronny' neemt het op tegen gewezen Paarswitter en tevens zoon van onze voorzitter; 'Karel'
    Dus tot maandag op de GT Wezel en dat de beste mogen winnen!
    Guy zal er niet kunnen zijn want deze begint op maandag aan zijn tweede jaar avondschool met als richting; waar situeert zich  nu juist de " G plek " ......

    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaalvoetbal 40 +
    Het maandelijks 40+ zaalvoetbal onder elkaar is verplaatst van 07sep naar donderdag 14sep 20h30. Geïnteresseerden zijn nog altijd welkom !!!

    » Reageer (0)
    01-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eetdag Paars-wit
    Onze jaarlijkse eetdag is vastgelegd op 30 september 2006 van 11h30
    tot 14h00 en van 17h00 tot 21h00 en gaat door in de gildezaal te Korspel!
    Door de positieve reacties van vorig jaar wordt er niets aan het concept veranderd en bieden wij dezelfde menu's aan.
    *Als voorgerecht tomatenroomsoep
    *Als hoofdgerecht is er de keuze uit " Stoofvlees " "Halve haan "
      " Vidé " of " Koude schotel " met frieten.
    *Nagerecht
    De prijs is vastgelegd op 10 euro.
    Ook zijn er kindermenu's voorzien aan 5 euro.
    De kaarten zullen in de volgende weken verdeeld worden en hopelijk doen wij allemaal een inspanning om het streefdoel van vorig jaar te overtreffen.

    » Reageer (0)


    Topschutterslijst:

    Angelo M             12

    Joeri B                 4

    Sven B                 1

    Besim Y               1

    Kevin S               2

    Owngoal              1



    Gastenboek
  • match 17/04
  • aanvangsuur 17/04KR
  • Wandelgroetjes uit Borgloon
  • merciiiiiiii
  • reactie op bericht

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in ons gastenboek


    Blog als favoriet !



    Laatste commentaren
  • Nile Company for Web design and e-marketing (ahmed sabah)
        op
  • Nile Company for Web design and e-marketing (ahmed sabah)
        op
  • Nile Company for Web design and e-marketing (ahmed sabah)
        op
  • Nile Company for Web design and e-marketing (ahmed sabah)
        op
  • ???? (Joeri)
        op speeldag 5
  • Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!