Foto

Ik ben Luc en dit is een blogje over mijn petanqueclub en petanque in het algemeen. De club is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

Klik om mij te E-mailen

Foto
--- Zaterdag 9 maart Okapi - Bernardus Antwerpen ---

Federale Ploeg Okapi

Okapi A weekend

Okapi A 50+

Okapi B 50+

Okapi C 50+

PKT 2010 1e plaats

VKT Vet homogeen 2010 1e plaats

Foto
Foto
Foto

Claudy Weibel

Jean-François Hémon (Tichon)

Michel Vancampenhout

Michaël Masuy

Inhoud blog
  • 7 maart uitslag Okapi D - Gullegem D
  • Uitslag Okapi F - Oostendse C 7 maart 2013
  • Donderdag 28 februari
  • Volledige uitslag Gullegem C - Okapi D 50+
  • Donderdag 21 februari
  • 7 februari 2013 ZMM F - Okapi F
  • 7 februari De Bevers - Okapi D 50+
  • Donderdag 31 januari 2013
  • Donderdag 31 januari 2013
  • Donderdag 24 januari 2013
    Foto

    25-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste matchen wintercompetitie 50 plus

    Okapi A moest winnen tegen ZMM Middelkerke wilden ze in eerste afdeling blijven. Met de nodige inzet is het hen gelukt. Zo behoudt Okapi twee ploegen in eerste afdeling 50+. Okapi B was al zeker van hun plaatsje door winst tegen Kortrijk drie weken geleden. Vandaag verloren we met 4-5 tegen Blankenberge dat zijn eerste seizoen in eerste afsluit op een derde plaats. Lucien Bonte en François Peeters blonken uit vandaag. In hun drie partijen kregen ze in totaal maar 5 punten tegen. Wie doet beter?

    Uitslagen Okapi B

    A

    Cottereel Erik

    Tiebergijn Luc

    D

    Destercke Christian

    Belderbos Leo

    B

    Pauwels J-Pierre

    Bruyneel Franky

    E

    Deneire Frank

    Despeer Edouard

    C

    Van Gysel J-Claude

    Denijs Walter

    F

    Bonte Lucien

    Peeters François

    Inv Dufloucq Marianne Inv Deguchtenaere Renilde

    1 A-E 13 5
    B-D 13 5
    C-F 3 13
    2 A-F 2 13
    B-E 13 8
    C-D 2 13
    3 A-D 13 8
    B-F 0 13
    C-E 11 13
    Totaal 4 5

     


    18-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitslagen week 17

    Bij de 50+ was Okapi A deze week vrij. Volgende week moeten ze winnen tegen het laatst geklasseerde Middelkerke B om in eerste afdeling te blijven.

    Okapi C won in Blankenberge en is  Kampioen in 4de afdeling.

    Okapi B had niets meer te winnen of te verliezen en alleen Jean-Pierre en Franky wisten de eer te redden door het laatste spel te winnen.

    A

    Vanwynsberghe Johnny

    Compernol Johnny

    D

    Denijs Walter

    Van Gysel Jean-Claude

    B

    Vandeweghe André

    Devoldere Staf

    E

    Bruyneel Franky

    Pauwels Jean-Pierre

    C

    Breine Roland

    Bouckaert Willy

    F

    Cottereel Erik

    Tiebergijn Luc

    Inv Vens Claude   Dufloucq Marianne

    1 A-E 13 4
    B-D

    13

    5
    C-F 13 9
    2 A-F 13 12
    B-E 13 1
    C-D 13 0
    3 A-D 13 6
    B-F 13 5
    C-E 12 13
    Totaal 8 1

    Zaterdag kwam Singel Strombeek op bezoek naar Okapi voor de inhaalwestrijd van 9 januari af te werken. Na de eerste ronde stond het 2-1. Karim-Ronny-Francis en Glen-Stijn-Karel wonnen.Na de tweede ronde was het 3-3. In de laatste ronde wonnen Glen-Stijn-Karel hun derde partij en Luc-J-Pierre-Marc hun eerste. Voor het eerst werd ik opgesteld als schutter in federale. Erg op mijn gemak stond ik er niet bij. Toch voel ik dat het mogelijk moet zijn om mee te draaien. Als ik in mijn normale doen ben zal het wel lukken om in te springen waar nodig. Het was eigenlijk een normale zege voor onze federale ploeg die nu zeker is van een plaatsje in eerste federale van volgend seizoen. In het tussenseizoen kunnen ze nu werken aan de ploeg om volgend jaar stand te houden in eerste federale.


    14-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indoor eerste afd Oostende

    Zondag 14 februari (Valentijn) was de indoor eerste afdeling in Oostende. Vier tripletten van Okapi Zwevegem schreven zich in. De eerste X3 was André, Marc en Georges, de tweede X3 was Luc DN, Freddy en Francine. De derde X3 was Franky, Pedro en Etienne. De vierde X3 was Anita, Jacqueline en Luc T (mezelf). Der waren vier ronden winnaars/winnaars om uit te maken welke de beste triplette was uit eerste afdeling weekend. Wie zijn vier ronden won was automatisch indoorkampioen. Na de eerste ronde bleef alleen ons X3 ongeslagen en de X3 van André die bye was. Als ook wij verloren in de tweede ronde was onze hoop gericht op de X3 van André, Marc, Georges. Toen ook zij verloren tegen de X3 van De Bevers met Andy Deman, zijn pa en ?? was het al zeker dat we vandaag met lege handen naar huis zouden gaan. De jongste van allemaal, Andy, toonde zich een toekomstig kampioen. Op de moeilijke terreinen van Oostendse Pc speelde hij de hele namiddag op hoog niveau en zijn X3 won ook de laatste ronde tegen een sterk tegenspartelend Gullegem met Willy B., Marcel en Roland B.

    De uitslag van derde afdeling in Nieuwpoort ken ik niet. Ook daar speelden vier X3 van Okapi mee.

    Morgen zet ik mogelijk enkele foto's op de site.


    11-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitslagen week 16

    Okapi A kon geen vuist maken tegen een ontketend ZMM Middelkerke A (9-0). Okapi A zal nu de laatste match moeten winnen om in eerste afdeling te blijven. We hebben er alle vertrouwen in. De laatste match spelen ze thuis.

    Okapi B is nu zeker gered. Door de winst thuis tegen Kortrijk met 6-3 (slechts 19+punten) hebben we nu 7 punten en kunnen niet meer dalen. We hebben er hard moeten voor knokken maar we kunnen nu met gerust gemoed uitkijken naar volgend seizoen. Het is de verdienste van alle spelers dat we dit moeilijke seizoen tot een goed einde konden brengen. We bleven niet gespaard van ziekte en kwetsuren in onze ploeg. Hierdoor moesten we bij momenten moeilijke beslissingen treffen die uiteindelijk toch ten goede kwamen van de ganse ploeg. 

    De uitslagen van Okapi B - Kortrijk

    A

    Pauwels Jean-Pierre

    Cottereel Erik

    D

    Soubry Maurice

    Vanelslander Christiane

    B

    Bruyneel Franky

    Viaene Gerard

    E

    Kints Gaston

    Deschamps Freddy

    C

    Vercruysse Robert

    Tiebergijn Luc

    F

    Demeire Christophe

    Plaet Pascal

      Invallers:VDWiele Paula    

    1 A-E 3 13
      B-D 13 10
      C-F 13 5
    2 A-F 13 7
      B-E 6 13
      C-D 13 6
    3 A-D 13 4
      B-F 10 13
      C-E 13 7
    Totaal 6 3

    De federale ploeg maakt het onmogelijk geachte mogelijk. Ze winnen met 5-4 tegen de leider Olympia Heusden Zolder!!! Proficiat mannen. Na de eerste ronde stond het al 3-0. Zowel Glen, Stijn en Karel als de twee andere tripletten konden winnen. De tweede ronde was moeilijker en alleen de triplette van Karim, Ronny en Peter kon winnen. Tussenstand 4-2. In de laatste ronde moest er dus nog een partij gewonnen worden en het waren Bert, J-Pierre en Erik die het succes volledig maakten. Onze federale ploeg is nu zeker gered en de toekomst lacht ons opnieuw toe. Goe gedaan !!!

     


    07-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weekend week 15

    Voor de federale ploeg was het inderdaad geen makkie tegen Reynaert. Na de tweede ronde stond het al 2-4 en toch zou het nog spannend worden in de laatste ronde. Naar het einde toe wezen de bordjes 11-11,12-12 en 9-12 aan. Reynaert haalde het toch nog met 3-6. Eén spelletje winnen op 3 is niet genoeg, doch in de gegeven omstandigheden was het zeker niet slecht. De komende weken staat er nog één en ander te gebeuren.

    Zondag speelden we onze laatste weekendmatchen in de provinciale afdelingen.

    In eerste afdeling won Okapi A eerder gemakkelijk van Gulden Kamer A want na 2 ronden stond het 6-0. In de laatste ronde was de motivatie wat zoek en de einduitslag was 7-2. De Gulden Kamer had het met alle tripletten moeilijk in de pointage. En zonder een goede eerste bal kom je niet ver in petanque. Okapi A eindigt de wintercompetitie op een mooie tweede plaats op 1 puntje van Poperingse PK die zouden stoppen met de weekendcompetitie. Jammer, het was er plezant spelen op de grote pleinen met een piconske als afsluiter. Hopelijk kunnen we er nog op bezoek voor de 50+ competitie.

    Okapi B verloor met 3-6 tegen hekkensluiter De Bevers Waregem B. Hierdoor verliezen ze een plaatsje en zakken naar de vierde plaats in de eindrangschikking in derde afdeling. Okapi C was vrij vandaag en eindigt op de zesde plaats in derde afdeling weekend.

    Volgende week zondag 14 februari beginnen de indoors met die van eerste afdeling weekend in Oostende. Met de indoor zoekt men de beste triplette uit de reeks. De verschillende triplettes van Okapi A zullen voor 1 dag concurrenten zijn. Een reglement is nergens te vinden maar normaal begint de indoor 's morgens met enkele schiftingrondes, gevolgd door een 1/4, 1/2 en finale.


    03-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week 15

    Zaterdag ontvangt de federale ploeg Pc Reynaert Lokeren. Start om 14H00. Reynaert is nog in de running voor een plaatsje in nationale. Geen makkie dus.

    Met de inhaalwedstrijden van 10 januari sluiten we zondag de provinciale wintercompetitie weekend af met twee thuiswedstrijden. Zowel Okapi A als Okapi B spelen thuis.

    Uitslag van Poperingse PK A - Okapi B 50+.

    A

    Devloo Norbert

    Faghel Noël

    D

    Denijs Walter

    Van Gysel Jean-Claude

    B

    Stragier Francis

    Coquel Joël

    E

    Tiebergijn Luc

    Cottereel Erik

    C

    Dewilde Frans

    Sion Pierre

    F

    Bruyneel Franky

    Pauwels Jean-Pierre

     1    A-E  12 13 
     B-D  13
     C-F  13  10
     2    A-F  0  13
     B-E  13  9
     C-D  13  3
     3    A-D  13  7
     B-F  13  3
     C-E  13  7
        Totalen  103  68
     7 2 

     


    30-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitslagen week 14

    De federale ploeg verliest zoals verwacht zwaar in Alosta. Het was een droge 9-0 op de keiharde rolpleinen van Alosta. Dan valt er niet veel over te zeggen.

    Okapi A Weekend verliest tegen Zeemeermin A met 4-5.

    Okapi C ging winnen bij De Bevers B met 4-5.

     


    29-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week 14

    Donderdag begon het slecht voor Okapi A 50+ dat met 7-2 naar huis werd gestuurd in Gullegem (A). Alleen André en Jacqueline wisten 2 spellen te winnen. Ze staan nu 7de.

    Okapi B was vrij deze week en is voorbijgestoken door Kortrijk. Het staat nu 6de.

    Okapi C behoudt zijn leidersplaats in 4de afdeling, proficiat !!!

    De federale ploeg moet naar Alosta. Hopelijk wordt het geen afslachting.

    Zondag moet Okapi A thuis winnen om uitzicht te behouden op de titel in 1ste provinciale.

    Okapi B is vrij.

    Okapi C moet naar De Bevers in Waregem.


    24-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week 13

    Vijf van de 7 ploegen van Okapi winnen deze week. Toch niet slecht. Twee ploegen doen nog mee voor de titel en (bijna) alle ploegen zijn veilig voor degradatie. Er staan ons nog superspannende weken te wachten.


    23-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Federale zaterdag 23 januari

    Het was met enige moeite dat Okapi vandaag kon winnen van het Limburgse Zig Zag Ham. Het begon nochtans goed met een eerste ronde die volledig naar Okapi ging. In de tweede ronde wonnen alleen Erik, Ronny en Karim hun wedstrijd. In de triplette met Karel en Glen kon ik bij een stand 9-12 twee keer schieten voor uit. Ik mis de eerste, en zo moet Karel zijn eerste bal schieten voor winst. Hij heeft de verkeerde en we verliezen. Jammer, er zat zoveel meer in vandaag. Ik had moeite om te volgen. Het draaide niet  rond. Verschillende keren schiet Glen een dubbele carreau en nog steken we een punt toe. In de derde ronde verliezen zowel Karel, Luc en Glen als Peter, Francis en Stijn. Alle hoop is gericht op Erik, Ronny en Karim. Zij doen wat ze moeten doen en winnen. Uitslag 5-4 en weer een belangrijk punt voor Okapi.


    21-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.donderdag 21 januari

    Voor alle ploegen 50+ van Okapi waren het belangrijke wedstrijden. Okapi A en Okapi B vechten voor het behoud en Okapi C voor de titel. Okapi A verloor van rechtstreekse concurrent Kortrijk met 3-6. Okapi B won met het kleinste verschil tegen Gullegem B en Okapi C blijft aan de leiding in vierde afdeling door winst bij De Linde met 3-6. Hieronder de uitslagen van Okapi B.

    A

    Pauwels Jean-Pierre

    Tanghe Paul

    D

    Beckaert Etienne

    Witdouck Maria

    B

    Cottereel Erik

    Tiebergijn Luc

    E

    D'Hondt Liévin

    Defour Jacques

    C

    Bruyneel Franky

    Viaene Gerard

    F

    Claerbout Eddy

    Verheye Marcel

    1 A-E 13 10
    B-D 13 12
    C-F 05 13
    2 A-F 00 13
    B-E 13 07
    C-D 13 01
    3 A-D 05 13
    B-F 11 13
    C-E 13 10
    Totalen 86 92
    5 4

    Jammer dat Gerard nu (voorlopig) afhaakt. Hij zou zijn laatste competitiematch gespeeld hebben... Franky en hij voelden elkaar goed aan en sedert Gerard meedoet hebben we nog niet verloren. We zullen je (voorlopig) missen Gerard. Misschien nog één keer???

     


    20-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meli-melo februari
    De uitgestelde wedstrijden in de federale wintercompetitie worden gespeeld op de voorziene inhaaldag d.i. zaterdag 20 februari 2010.
    Voor PC Okapi is dit een thuiswedstrijd. 
    Op dezelfde datum staat ook onze meli-melo van februari gepland. Dit kan dus niet.
    De meli-melo wordt derhalve verplaatst naar zaterdag 27 februari 2010.
    Vriendelijk verzoek deze wijziging ook te willen meedelen aan de vrienden petanquespelers uit uw omgeving.
     
    Met dank en sportieve groeten,
    PC OKAPI vzw
    p.o. Paul Tanghe
           secretaris 

    16-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week 12

    Deze week winnen 6 van de 7 ploegen.

    Bij de 50+ wint iedereen een belangrijk punt.

    De federale ploeg wint tegen Gullegem.

    De zondag zijn de prijzen verdeeld en toch

    winnen er nog 2 van de 3 ploegen.

    Gullegem B tegen  Okapi A  2-7

    Okapi C tegen Colora Roeselare B  5-4

     


    14-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.50+ competitie donderdag 14 januari

    Alle ploegen 50+ wonnen weer vandaag. De A-ploeg ging winnen bij Gullegem B met 4-5, Okapi B won bij Zeemeermin B met 4-5 en Okapi C won thuis tegen Roeselare B met 6-3. Voor alle uitslagen moet je op de website zijn.

    Ik speelde mee met Okapi B in Middelkerke. Het was weer echt een dubbeltje op zijn kant. Na de tweede ronde stond het zoals je in de tabel hieronder kunt zien 3-3. In de derde ronde verloren J-Pierre en Erik als eerste hun spel. Ook wij stonden er slecht voor. Met heel veel moeite konden we aanklampen en terugkomen tot 8-6. Door een slechte bal (van mij) liep ZMM B uit tot 12-6. Op het terrein ernaast stonden de bordjes juist omgekeerd in het voordeel van Franky en Gerard. Gerard porde ons aan om voor de overwinning te gaan. Wilden we in eerste afdeling blijven, dan was 1 spel winnen niet genoeg. We gingen er voor en kwamen terug tot 12-9 en op een slechte mène van de tegenspelers speelden we uit. Maar de buit was nog lang niet binnen want Freddy en Johan waren ondertussen al teruggekomen tot 10-12. Johan S. verdedigt 1 punt en schiet carreau. Zmm B ligt met 2 punten en ze hebben nog 2 ballen. Johan 1 en Freddy VDG 1. Franky legt zijn laatste bal op punt en een beetje in de lijn van de dichtste bal van ZMM. Normaal is het spel 9 keer op 10 gedaan maar zowel Johan als Freddy proberen de counter te mijden om uit te spelen en ze missen alletwee. Okapi B wint en vreugde alom. Nog een overwinning die met de ganse ploeg gehaald werd.

    A

    Saevenberg Johan

    Vandeginste Freddy

    D

    Bruyneel Franky

    Viaene Gerard

    B

    Dierckens Christian

    Ottevaere Johan

    E

    Vercruysse Robert

    Tiebergijn Luc

    C

    Robert Raymond

    Paelinck Paul

     

    F

    Pauwels J-Pierre

    Cottereel Erik

      Invallers ZMM   Invallers Okapi
    B r3 Cools Ronny   Vandewiele Paula
    C r3 Cools Johnny    

    1 A-E 13 00
    B-D 10 13
    C-F 13 05
    2 A-F 08 13
    B-E 06 13
    C-D 13 05
    3 A-D 10 13
    B-F 13 06
    C-E 12 13
    Totalen 98 81
    4 5


    09-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag 9/01 meli-melo Waregem

    Uitslag 9 januari

    1. Tiebergijn Luc
    2. Pugliari Yves
    3. Roosenboom Ray
    4. Vanhoutte Ronny
    5. Cottereel Erik

    Einduitslag 2009 Dames

    1. Lottin Jacqueline
    2. Santens Anne
    3. Vandewiele Paula

     

    Einduitslag 2009 Heren

    1. Stragier Francis
    2. Vertriest Patrick
    3. Beernaert Freddy

     

    Komende zaterdag 16 januari is er meli-melo bij pc Okapi Zwevegem.

     


    07-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.competitie 50+ donderdag 7 januari

    Zowel Okapi A, Okapi B wonnen vandaag hun match tegen toppers uit de competitie. Okapi A won met 6-3 tegen Poperinge en Okapi B ging winnen bij Zeemeermin A met 3-6. Dit zijn de uitslagen van de wedstrijd Middelkerke A - Okapi B.

    A

    Matteoni Benito - Marcolini Armando D Bruyneel Franky - Cottereel Erik
    B Salvi Pietro (Emilio) - Rosselle Daniel E Pauwels J-P - Van Gysel J-Claude
    C Vermoere Eric - Geldof Lucien F Tiebergijn Luc - Viaene Gerard

    A-E 13 11
    B-D 10 13
    C-F 12 13
    A-F 12 13
    B-E 13 1
    C-D 12 13
    A-D 13 1
    B-F 1 13
    C-E 5 13
    Totaal 3 6

    Okapi C won thuis ook met 6-3 en blijft aan de leiding in 4de afdeling met 1 punt voorsprong op Blankenbergse B en Gullegem D.


    06-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tornooi 50+ Jeannot Backaert Alosta

    Vandaag was ons laatste tornooi van een reeks van 5. We trokken met twee tripletten van Okapi naar Aalst. Jacqueline Lottin, Marc Deplancke en ik vormden de eerste ploeg, André Demuynck, Georges Hennion, Anita Coopman waren het andere team. Er waren vier ronden en dan 1/2 finale en finale. Het zat de ploeg van André, Anita en Georges niet echt mee en ze verloren hun drie eerste matchen en waren uitgeschakeld. Wij hadden meer geluk en konden ons 4 eerste partijen winnen. Hiermee verzekerden we ons van een plaatsje in de halve finale. Daar botsten we op de sterke mixte triplette met Alain Hémon (vader Tichon), Alain Auréjac en Jeannot Backaert. Ze speelden op de hellende vlakken van het terrein en lieten ons geen kans. Het werd dus een gedeelde derde plaats. Als ik aan foto's geraak zet ik ze op de site.

    Met 3 vierde plaatsen, 2 derde en een eerste hebben we geen klagen. Heel wat beter dan verleden jaar toen we al blij waren om in de prijzen te vallen. Het team van André won ook nog een tornooi.

    Het volgende tornooi is voor eind maart in Lokeren. Het winterseizoen zit er dan bijna op en we zullen al hunkeren naar de buitenlucht.  


    31-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tornooi 50+ Zelzate

    Voor het tornooi van Zelzate waren er maar 14 plaatsjes. Ze hebben er immers maar 7 terreinen. Er waren 4 ronden. Twee met integrale trekking en dan winnaars/winnaars.

    Met drie ploegen van Okapi trokken we naar de Hollandse grens.

    1. Freddy Beernaert, Luc Deneef, J-Pierre Pauwels
    2. Anita Coopman, Georges Hennion, André Demuynck
    3. Camilla Lottin, Marc Deplancke, Luc Tiebergijn

    In de eerste ronde kwamen we uit tegen een ploeg uit die het moeilijk had met de mooie ballen van Jacqueline en Marc. We wonnen met een fanny.

    In de tweede ronde was het een dukdoende franstalige ploeg waar we tegen uitkwamen. Na twee mènes stond het al 0-4 voor de tegenstanders. Na eens diep adem te hebben gehaald bliezen we het kaarsje van de tegenstanders uit en ze maakten geen enkel punt meer.

    In de derde ronde kregen we met Marcel Vanhoecke, Werner Hoogerwijs en Marc Demeulenaere iets heel anders voorgeschoteld. Het werd een mooie partij die alle kanten uitkon. Marc Deplancke moest op een bepaald moment zelfs de cochonnet buiten schieten om ons te redden. De tegenstand liep uit tot 12-10. Op het einde waren we net dat kleine beetje sterker door een paar missers van Marcel. En ik had de eer (of is het de plicht) het 13de punt er bij te leggen. Een deugddoende overwinning.

    Voor de vierde ronde waren nog 2 ploegen ongeslagen. Een ploeg van Reynaert en wij. Door het lang uitlopen van ons vorige spel hadden we de tijd niet om ons terug te concentreren op het laatste spel tegen René Vandenbrande. Het plein lag ons niet en we vonden nooit de juiste weg of er mankeerde telkens dat tikkeltje geluk. Nu ja, de besten wonnen. Als het 13-3 is moet je geen excuses zoeken. Door ons zware verlies zakten we nog naar de 4de plaats. Francis Stragier (met Willy Symynck en Joël Cocquel), die ook al verloor tegen René Vandenbrande (13-2), wipte nog over ons naar de 2de plaats.

    De ploeg van Freddy won er 2 en de ploeg van André 1. Volgende woensdag gaan we naar Alosta.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dinsdag 29 december

    Jean-Pierre belde me zondag op om me uit te nodigen op het X2 tornooi in Ath. Het was de eerste keer dat ik meedeed aan een tornooi voor seniors in de Walen. De eersten die we daar tegen kwamen waren Luc, Freddy en Bertha. Het tornooi (om 14h30) ging over 4 ronden W/W met geldprijzen voor wie zijn 4 ronden won en naturaprijzen voor iedereen. Met 44 ploegen voor 11 pleinen wisten we al rap dat het niet rap zou gedaan zijn. Het was dan ook 23h15 toen ik thuis was. Alhoewel we slechts 2 wedstrijden wonnen heb ik er zeker geen spijt van. Mijn prijs was onze inleg waard en de ambiance hadden we er gratis bij. Met vele spelers uit nationale en eerste federale uit Walonië waren er mooie partijen te zien. Ze mogen ons daar deze winter nog wel eens verwachten. Luc en Freddy wonnen ook 2 partijen. Ze hadden het geluk tegen 2 sterke teams te spelen en boden heel wat weerwerk.


    24-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kersttornooi De Bevers Waregem

    Zaterdag 26 december spelen we het kersttornooi bij De Bevers in Waregem. Dit tornooi wordt gespeeld met vaste X3. Om te kunnen deelnemen moet je het afgelopen jaar aan minstens 3 meli-melo's hebben deelgenomen. Het tornooi begint om 10h00 en gaat over 5 ronden. 's Middags is er een warme maaltijd voorzien en iedereen is in kerstsfeer. Het is telkens drummmen om er bij te kunnen zijn. De Bevers zijn gekend om hun gastvrijheid. Een mooie afsluiter van 2009 dat voor de ene al meer vreugde bracht dan voor de andere.

    Er waren 34 tripletten ingeschreven. Zoals verwacht speelden we goed met ons team dat terug bestond uit Georges Hennion, Marc Deplancke en mezelf. We wonnen ons 5 partijen zonder veel tegenstand. Georges zorgde er weer voor dat we in een zetel speelden. Het was alleen nog een beetje rekenen wie gewonnen was omdat de punten van 1 (onbekende) ronde niet meetelden om valsspelen uit te sluiten. En er waren drie ploegen met 5 overwinningen. Het was dan ook een opluchting toen we onze naam als eerste hoorden afroepen. Het was een plezante dag waar winnen niet het belangrijkste was. Iedereen amuseerde zich en ging met een prijs naar huis. De Bevers hebben duidelijk de goede formule gevonden om van hun meli-melo's en tornooien een succes te maken. Op de laatste meli-melo's waren telkens meer dan 100 deelnemers en nu waren er weer 102. Voor enkele foto's moet je bij "Fotoalbums " zijn op de website.





    Foto

    Foto

    Foto


    Enkele petanque sites
  • pfv west-vlaanderen
  • boulistenaute.com (franstalig)
  • pfv
  • Filmpjes Petanque Youtube
  • histoire de la petanque
  • WEBSITE OKAPI
  • Gibbe's Web
  • Enkele links in Frankrijk
  • BLOG OVER TICHON

    Nieuws HLN
  • Je iPhone beter beschermen tegen diefstal? Deze Apple-functie kan je helpen
  • KIJK. Mannelijke AI-robot legt ongevraagd hand op bil van journaliste
  • REVIEW. Is de nieuwe MacBook Air van Apple zijn geld waard?
  • Proximus lanceert alles-in-één-app
  • Amerikaanse regering spant proces aan tegen Apple wegens monopoliepraktijken bij iPhone
  • KIJK. Verlamde man die als eerste hersenchip van Elon Musk kreeg, kan computer besturen met gedachten: “Heeft mijn leven veranderd”
  • Onbekende componist klopt ABBA en is meest gestreamde Zweedse muzikant op Spotify
  • “AI zal volgend jaar al slimmer zijn dan eender welke mens”, voorspelt Elon Musk
  • Tienduizenden WhatsApp-gebruikers melden storing, problemen bij Facebook en Instagram opgelost
  • Wat is visual voicemail, het ‘nieuwe’ handigheidje van Mobile Vikings?

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!