Foto

Ik ben Luc en dit is een blogje over mijn petanqueclub en petanque in het algemeen. De club is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

Klik om mij te E-mailen

Foto
--- Zaterdag 9 maart Okapi - Bernardus Antwerpen ---

Federale Ploeg Okapi

Okapi A weekend

Okapi A 50+

Okapi B 50+

Okapi C 50+

PKT 2010 1e plaats

VKT Vet homogeen 2010 1e plaats

Foto
Foto
Foto

Claudy Weibel

Jean-François Hémon (Tichon)

Michel Vancampenhout

Michaël Masuy

Inhoud blog
  • 7 maart uitslag Okapi D - Gullegem D
  • Uitslag Okapi F - Oostendse C 7 maart 2013
  • Donderdag 28 februari
  • Volledige uitslag Gullegem C - Okapi D 50+
  • Donderdag 21 februari
  • 7 februari 2013 ZMM F - Okapi F
  • 7 februari De Bevers - Okapi D 50+
  • Donderdag 31 januari 2013
  • Donderdag 31 januari 2013
  • Donderdag 24 januari 2013
    Foto

    25-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week 9 vijftig-plus Okapi

    Zoals verwacht won Okapi A gemakkelijk van Oostendse A met 8-1.

    Okapi C won thuis tegen De Bevers C en blijft alzo meedraaien aan de top van tweede afdeling. Ze zijn de best geklasseerde ploeg van Okapi.

    Okapi B moest naar het sterke Poperingse. Na een tijdje spelen stonden de drie bordjes in het voordeel van Okapi. Ongelooflijk, maar waar. Alleen Jean-Pierre/Albert moesten nipt de duimen leggen tegen Francis/Jacques met 13-10 nadat ze 5-10 hadden voorgestaan. 1-2 dus na de eerste ronde. In de tweede ronde kwamen Erik/Luc er niet aan te pas en kregen al rap een fanny aan de broek. Beide andere teams wisten echter te winnen en zo stond het al 2-4 voor ons. In de laatste ronde was het ook voor Franky/Johan rap algelopen tegen Francis/Jacques (13-1). We hadden nu nog twee teams in de running voor winst. Beide partijen gingen gelijk op en het was een hele opluchting toen Jean-Pierre/Albert hun tweede partij en het punt binnen haalden. Robert, ingevallen voor Erik, kon met Luc niet winnen van Frans/Pierre, maar het onverwachte puntje was binnen. Na Franky/Johan schijnen nu ook Jean-Pierre/Albert elkaar te vinden. Nu nog de doublette van Luc op punt zetten en we zijn vertrokken.

    A    

    Devloo Norbert

    Coquel Joël

    D

    Pauwels Jean-Pierre

    Vanhoutte Albert

    B

    Stragier Francis

    Deswarte Jacques

    E

    Tiebergijn Luc

    Cottereel Erik

    C

    Dewilde Frans

    Sion Pierre

    F

    Bruyneel Franky

    Vancoillie Johan

     

    Duthoit Jacques

    Lippinois Jules

    E R3

     

    Vercruysse Robert

    Vandewiele Paula

     
    1 A-E 9 13
    B-D 13 10
    C-F 11 13
    2 A-F 11 13
    B-E 13 0
    C-D 7 13
    3 A-D 8 13
    B-F 13 1
    C-E 13 9
    Totalen +13 -13
    4 5

    Alle ploegen 50+ winnen dus deze week !!!!


    23-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week 9 vijftig-plus

    En ja, al weer de negende week van deze wintercompetitie. De rangschikkingen beginnen stilaan vorm te krijgen. In eerste afdeling schijnt het een duel te worden tussen Gullegem A en Poperinge. Kan Gullegem eindelijk de zegereeks van Poperingse Pk onderbreken? Van de wedstrijden van morgen donderdag 25/11 zullen we niet veel wijzer worden want de topploegen spelen niet tegen elkaar. Aan de staart is er een interressante match voor ons met Okapi A dat het laatst geklasseerde Oostendse PC ontvangt. Okapi A moet winnen.

    In tweede afdeling is er de topmatch Gullegem B - Nieuwpoortse A. Ze staan samen met Okapi C aan de leiding met 6 punten. Als Okapi C morgen thuis wint tegen De Bevers C, dan blijven ze meedraaien aan de top. Okapi C heeft wel een match meer gespeeld en moet nog een weekje rusten in de heenronde.


    21-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag 20/11 Eerste Federale Okapi - Bernardus

    Tegen de derde in de stand Bernardus Antwerpen speelde onze federale ploeg een behoorlijke wedstrijd. Bernardus zakte vorig seizoen uit de nationale afdeling en ze willen zo vlug mogelijk weer hogerop. Toch scheelde het niet veel of Okapi kon hen kloppen. In de eerste ronde konden alleen de oudjes winnen (Freddy, Marc, Luc). De tweede, o zo belangrijke ronde zag er op een bepaald moment nog goed uit maar dan verloren toch alle ploegen. Hoewel Bernardus het punt al op zak had speelde Okapi toch om de schade te beperken in de laatste ronde. In de triplette van Andy kwam J-Pierre er in voor Stijn en samen met Steven wonnen ze overtuigend tegen de sterke X3 van de gebroeders Collas met Peter Thijs. De X3 van Ronny, Karel, Pedro wonnen ook en de oudjes bleven niet achter door winst tegen W. Cami, J-Marc Peeters en Patje Pari. Jammer van de nipt verloren partijen in de vorige ronden. Een vrolijke bende, die gasten van Bernardus.


    18-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donderdag 50+ Okapi week 8

    Okapi A en Okapi C deden een goeie zaak vandaag door op verplaatsing te winnen van respectievelijk Middelkerke A en Blankenbergse B. Okapi A won met 3-6 en Okapi C met 2-7. Hierdoor blijft Okapi C de derde plaats behouden in tweede afdeling. Okapi B daarentegen, wij verloren voor de vierde keer op rij. Alleen Franky en Johan zijn goed op dreef en blijven winnen.

    De uitslagen van Okapi B

    A

    Tiebergijn Luc

    Cottereel Erik

    D

    Destercke Christian

    Belderbos Leo

    B

    Bruyneel Franky

    Vancoillie Johan

    E

    Deneire Frank

    Despeer Edouard

    C

    Pauwels J-Pierre

    Vanhoutte Albert

    F

    Peeters François

    Vernaillen Wilfried

     

    Invallers

    Vandewiele Paula

    Vercruysse Robert

    Viaene Gerard

       

    1 A-E 11 13
    B-D 13 3
    C-F 2 13
    2 A-F 1 13
    B-E 13 4
    C-D 11 13
    3 A-D 6 13
    B-F 7 13
    C-E 10 13
    Totaal 2 7


    13-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verbroedering - Okapi

    Ik weet niet waarom, maar aan de sfeer te proeven heeft Verbroedering - Okapi duidelijk iets speciaals. Die van Verbroedering klopten er van in het begin met de grove hakbijl op los. Ons triplette met Freddy, Marc, Luc mocht al rap gaan rusten met 13-2. Alleen de triplette met de jongsten, Steven, Stijn en Andy kon nog een nipt verlies van 13-12 laten optekenen. Na de eerste ronde was het al 3-0. In de tweede ronde verloor ons triplette (F,M,L) weer met 13-2. De triplette Ronny, Francis, Pedro won van Gibbe met een fanny en de triplette van S, S, A verloor weer nipt met 13-10. De match was al gespeeld voor de boterhammetjes opgediend werden: 5-1. In de laatste ronde kon de triplette F,M,L zich nog enigzins herpakken en zo werd het 7-2 want de andere tripletten verloren.


    11-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donderdag 11 november 50-plus

    Okapi C zorgde vandaag voor de verrassing door een puike prestatie tegen het sterke Nieuwpoort. Tot 4-4 en 11-11 in de laatste partij gingen ze mee. Dan was het over en gingen de kustjongens met het punt lopen.

    Okapi B was al vroeger uitgeteld. Al na de eerste partij in de laatste ronde was de wedstrijd gespeeld. Franky was ziek vandaag en dat hebben we geweten. Hopelijk is hij tegen volgende week genezen zodat we weer met nieuwe moed kunnen beginnen aan de volgende opdracht. Toch een pluim voor Franky om zo door te bijten.

    De uitslagen van Okapi B - Kortrijk

    A

    Pauwels J-Pierre

    Cottereel Erik

    D

    Soubry Maurice

    Descamps Freddy

    B

    Bruyneel Franky

    Vancoillie Johan

    E

    Brillant Patrick

    Paet Pascal

    C

    Tiebergijn Luc

    Vercruysse Robert

    F

    Adams Noël

    Demeire Christophe

    Invallers

    C  R3  Vanhoutte Albert

    Vandewiele Paula

     

    Vanelslander Christiane

    Kints Gaston

    1 A-E 2 13
    B-D 3 13
    C-F 13 9
    2 A-F 13 4
    B-E 4 13
    C-D 11 13
    3 A-D 1 13
    B-F 13 2
    C-E 12 13
    Totalen 72 93
    3 6

    08-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vooruitblik naar donderdag 11 november

    Donderdag is Okapi A vrij. Okapi B speelt thuis tegen Kortrijk dat verleden week Okapi A een pandoering gaf in de Sint-Denijsestraat. We zullen van ons afbijten en ons tweede plaats in eerste afdeling duur verkopen! Verleden jaar wonnen we met 3-6. Okapi C verdedigt thuis zijn eerste plaats in tweede afdeling tegen Nieuwpoortse Pc A dat tweede staat. Dat zal spannend zijn. We duimen voor Freddy en de zijnen. We rekenen op hen om de eer van Okapi hoog te houden want alleen zij hebben nog uitzicht op een titel al zal het niet gemakkelijk zijn. Gullegem B en ook Nieuwpoort A  staan te drummen om hen de koppositie af te snoepen.


    06-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meli-melo van zaterdag 6 november

    Net als verleden maand was het terug Gilbert Pauwels die de meli-melo won. Het gebeurt niet dikwijls dat dezelfde speler twee keer na-een wint. Proficiat Gilbert!!! Tweede was vandaag Hugo De Bock en derde Etienne Handschoewerker. De volgende meli-melo is voorzien voor zaterdag 18 december.


    04-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donderdag 4/11 50+

    Okapi A ging vandaag verliezen in Kortrijk met heel zware 8-1 cijfers. Er zullen er nog veel verliezen in Kortrijk. Ze hebben een duidelijk thuisvoordeel.

    Okapi B verloor thuis tegen Colora Roeselare. In de eerste ronde won de doublette van Franky en Johan vlot, maar verloren J-P en Erik even rap. Wij (Albert en ik) stonden tegen Chris en Ludo met een riante 11-4 voorsprong, maar ik kon het niet afmaken. Colora maakt eerst 1 punt en de volgende mène moet Chris de cochonnet schieten om de boel te redden. Bij 11-5 neemt Albert een mooi punt af en ik mis dubbel op de carreau die  Chris er tegen legt. Colora komt op het einde van die mène terug tot 11-10 en de volgende mène krijgen we het deksel op de neus. Dat was het spel dat we op het einde van de namiddag zouden tekort komen. In de tweede ronde wonnen we snel van Gino en Christiane, J-P en Erik moesten zich weer gewonnen geven en Franky en Johan bezorgden ons een mooi spektakel. Ze stonden ruim achter toen de andere ploegen al gedaan hadden, maar mits ons aanmoedigingen kwamen ze beetje bij beetje terug. Bij 10-12 schoot Franky met zijn tweede bal voor punt. Hij raakt en Roeselare komt niet meer terug. Johan maakte er twee van en Franky maakte het af met zijn laatste, 3-3 op het bord.  In de laatste ronde verloren J-P en Paula, ingekomen voor Erik, van Chris en Ludo. De twee andere spellen moesten nu nog gewonnen worden. Franky en Johan konden echter niet opboksen tegen het geluk (en kunde) die Gino en Christiane te beurt vielen. Albert en ik konden nog winnen van Edouard en Wilfried, maar dat zal een partijtje zijn die ons alleen op het einde van het seizoen misschien kan helpen. Ieder spelletje kan belangrijk zijn.

    Okapi C ging naar de kust met de leidersplaats in tweede afdeling als inzet. Zeemeermin Middelkerke C kon haar thuisvoordeel niet uitbuiten en Okapi won er met 4-5 en staat nu stevig op kop met 5 op 6 en een punt los van de rest.

    De uitslagen van Okapi B

    A

    Bruyneel Franky

    Vancoillie Johan

    D

    Poelaert Gino

    Roose Christiane

    B

    Pauwels J-Pierre

    Cottereel Erik

    E

    Filez Wilfried

    Cockx Edouard

    C

    Tiebergijn Luc

    Vanhoutte Albert

    F

    Lagrou Chris

    Tommeleyn Ludo

    B R3

    Invallers

    Vandewiele Paula

    Vercruysse Robert

     

    Invallers

     

    Desitter Diana

    1 A-E 13 7
    B-D 3 13
    C-F 11 13
    2 A-F 13 12
    B-E 8 13
    C-D 13 4
    3 A-D 9 13
    B-F 0 13
    C-E 13 10
    TOTALEN 83 98
    4 5

    03-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.50+ Donderdag 4 november

    Alle drie ons ploegen 50-plussers hebben een belangrijke match in het vooruitzicht. Het wordt tijd dat Okapi A nog eens een puntje pakt. Uit tegen Kortrijk zal het weer moeilijk worden. Kortrijk is altijd te duchten in eigen huis. Toch moet Okapi A dat puntje meenemen naar Zwevegem. Ze hebben nu al de topploegen gehad en nu volgt de onderste helft van het klassement. Het moment om punten te pakken.

    Okapi B zou ook graag nog eens winnen na de uitschuiver van verleden week tegen Middelkerke A. Voor Okapi B is de situatie juist omgekeerd van Okapi A. Zij moeten nu nog al de topploegen ontmoeten. Dit is een van ons laatste kansen op een overwinning. Na volgende week zal het een beetje moeten meezitten om nog een puntje aan te tekenen. Er resten dan nog Poperinge, Blankenberge A en Gullegem A.

    Okapi C speelt uit tegen Middelkerke C met de leidersplaats in tweede afdeling als inzet. Wie de match wint, wordt ook alleen leider met 5 punten. Hopelijk staan ze sterk genoeg om deze topper aan te kunnen.


    30-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Okapi - Mol

    Zoals te verwachten was moest Okapi het onderspit delven tegen een sterk Mol. Toch begon het goed in de eerste ronde. Onze jongsten (Stijn, Steven, Andy) behaalden vlot de eerste overwinning binnen. Toen Ronny, Pedro, Francis verloren moesten wij (Freddy, Marc en ik) alles geven om ons in de match te houden. Tegen Didier Fifi en Jeroen Bleyen win je niet zomaar en toch speelden we het klaar. 13-7 en 2-1 voor Okapi. De tweede ronde kwam er te vlug aan voor mij en ik was niet helemaal mee. Serge Fifi wilde zijn mindere eerste ronde goedmaken en was gewoon formidabel. De eerste keer dit seizoen dat we op zo'n zuivere schutter botsen. Ik ben de tel kwijtgeraakt hoeveel pure carreau's hij na elkaar wel gooide. Toch stond het voor de laatste mène nog 7-10. Mol bleef echter sterk spelen en won op 7. Ons andere ploegen verloren ook zodat het 2-4 was. Reeds 2 weken na elkaar winnen we de laatste ronde volledig en ook nu was de start niet gemist. Wij winnen in 4 mènes met een fanny en nu was het uitkijken naar ons andere ploegen. Ploeg Ronny verloor echter en weg de hoop op het puntje. Onze jongsten hadden lang uitzicht op winst tegen Serge en John maar moesten toch de duimen leggen. Mol is toch iets te sterk voor het huidige Okapi. Ook verleden jaar, met een op papier veel sterkere ploeg ging Okapi ten onder met 4-5.


    28-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donderdag 28/10 Okapi 50+

    Okapi A verliest thuis tegen Gullegem A met 4-5. Het heeft dus niet mogen zijn. Ook Okapi B dat naar Middelkerke A moest kon het niet waar maken. We verloren ook met 5-4. Normaal gezien moeten we dat makkelijk winnen maar het ging niet te best. Alleen J-Pierre en Erik konden 2 keer winnen. Zowel Franky/Johan als Luc/Paula/Albert konden maar 1 keer winnen. Toch was het tot de laatste minuut spannend. Het stond 4-4 en 9-11 voor ons toen Middelkerke met 4 punten kon uit spelen en het punt aan de kust houden. Jammer, maar helaas...Want anders stonden we nu alleen aan de leiding.

    Okapi C ging zoals verwacht gemakkelijk winnen bij Oostendse Pc B om alzo mee aan de leiding te komen in tweede afdeling. Ze zitten er in het zog van Middelkerke C met 4 op 5.

    Uitslag Middelkerke A - Okapi B

    A

    Dressen Julien

    Van Geeteruyen Suzanne

    D

    Tiebergijn Luc

    Vandewiele Paula

    B

    Broeckaert Wilfried

    Lefevere Jeannine

    E

    Pauwels J-Pierre

    Cottereel Erik

    C

    Bonny Roger

    Dumont Aimé

    F

    Bruyneel Franky

    Vancoillie Johan

        D  R 2,3

    Invallers

    Vanhoutte Albert

    Vercruysse Robert

    1 A-E 13 09
    B-D 13 09
    C-F 03 13
    2 A-F 13 06
    B-E 12 13
    C-D 13 11
    3 A-D 01 13
    B-F 13 11
    C-E 02 13
    Totalen   83 98
      -15 15
      5 4


    25-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zware 5de week voor Okapi

    Het begint al donderdag bij de 50-plussers. Okapi A ontvangt het sterke Gullegem A dat tot nog toe alleen verloor tegen Middelkerke A. Okapi B moet juist ook naar datzelfde Middelkerke A. We gaan ons best doen en zien wel wat er van komt. Niks moet en alles wat we kunnen pakken laten we niet liggen. Okapi C moet naar Oostendse Pc B. Het zijn  moeilijke pleinen  in Oostende, maar ze moeten dat makkelijk kunnen halen.

    Zaterdag komt de federale ploeg van het sterke Mol op bezoek. Verleden jaar verloor Okapi met 4-5. Benieuwd wat we dit jaar gaan presteren. Mol is samen met De Singel en Bernardus kandidaat om naar nationale over te gaan.

    Zondag speelt Okapi A in Waregem tegen De Bevers A. Dat kan best een spannende match worden. Toch maar duimen voor Okapi. Okapi B gaat naar de kust. Blankenbergse Pv B is de gelukkige die hen mag ontvangen in de prachtige, maar dure, bowling. Okapi moet ook daar kunnen winnen. Die pleinen liggen ons wel. Ten slotte hebben we nog het Okapi C van Anne dat op bezoek gaat naar Den Akker. Zij gaan dat ook wel winnen, maar het zal toch nijpen...


    21-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Okapi 50+ donderdag 21 oktober

    Aan spanning niet er te kort vandaag bij Okapi. De A-ploeg was uit gaan spelen naar Poperinge en ging er zwaar verliezen met 7-2. Niet echt omdat ze zo zwak speelden, maar omdat Poperinge zo sterk was.

    Thuis was het spannender. Okapi B moest wachten tot de laatste partij om het puntje op te schrijven tegen Oostendse Pc en Okapi C stond na twee ronden 2-4 achter tegen Waregem B. Ze lieten de armen niet hangen en wonnen hun 3 laatste spellen om met 5-4 de buit binnen te halen.

    Uitslag Okapi B - Oostendse A

    A

    Bruyneel Franky

    Vancoilly Johan

    D

    Desmedt Marc

    Collard Leon

    B

    Tiebergijn Luc

    Vanhoutte Albert

    E

    Dierckens Christian

    Van San Paula

    C

    Pauwels J-Pierre

    Cottereel Erik

    F

    Lefevre Charlotte

    Van Heule Eric

    Invallers

    A R3

    B R3

    Vercuysse Robert

    Vandewiele Paula

    1 A-E 8 13
    B-D 13 11
    C-F 13 0
    2 A-F 8 13
    B-E 11 13
    C-D 13 8
    3 A-D 4 13
    B-F 13 12
    C-E 13 7
    Totaal 5 4

    Zondag hebben we thuiis de topmatch in eerste provinciale tussen Okapi A, dat aan de leiding staat, en Gullegem A dat op de tweede plaats staat. Okapi C speelt ook thuis tegen De Bevers B.


    19-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donderdag 21/10/2010 50+

    Okapi A zal het niet gemakkelijk hebben in Poperinge. Verleden jaar waren ze sterk thuis. Dit jaar hebben de grensbewoners het moeilijker. Moeizaam punt in Oostende en verleden week verlies bij Kortrijk. Wij, van Okapi B, zijn in de winning mood en zullen moeilijk te stoppen zijn door nieuwkomer Oostende. Na een paar doorgedreven trainingen hoop ik deze week beter te presteren dan de afgelopen weken. Spijtig voor Leon, maar dat punt is voor ons. Okapi C moet het ook kunnen tegen De Bevers B. Thuis zijn de onzen sterk.


    16-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Okapi 1ste afdeling federale Okapi - SPEM

    Tegen deze jonge ploeg van S.P.E.M. Everberg hadden we zeker kans. Ze hadden na 2 wedstrijddagen nog geen punten. Het begon echter al slecht in de eerste ronde. Alleen onze jongsten (Steven, Stijn en Andy) konden makkelijk winnen op 1. Ik speelde eens te meer ondermaats en we (Peter, Freddy en ik) verloren op 3. Ook Pedro, Ronny en Karel konden het niet halen. 1-2 dus. De tweede ronde liep het plots veel gemakkelijker en de 3 spellen werden gewonnen. Wij (Freddy, J-Pierre en ik) wonnen makkelijk op 3. Ook de ploegen Andy en Pedro verging het goed zodat het plots weer makkelijk scheen (4-2). Schijn bedroog eens te meer want zowel de jongeren (A, S, S) als wij verloren. Al onze hoop werd dan gevestigd op Pedro, Ronny en Karel. Zij stonden immers 10-5 voor. De ploeg met Stef kwam echter langzaam terug en Okapi kon het maar niet afmaken. Bij een 10-10 stand miste SPEM zelfs de kans om uit te spelen. Ze hadden ruim een meter om hun laatste punt te maken, maar bleven steken op 12. De volgende mène pointeert Spem hun eerste bal op 10 cm (afstand 8.5m). Pedro mist met zijn eerste, likt de bal met zijn 2de. Dat was al veel minder en Okapi stond plots 20/1 bij de bookmakers (Spem 1.5 ) , Maar niemand die zijn geld nog inzet op Okapi. Karel heeft nu 30 cm om het punt te pakken, wat hij ook doet. Spem schiet mis. Spem pointeert te hard (hun bal gaat zelfs buiten) maar duwt de bal van Karel een beetje achteruit zodat zij het punt hebben. Karel neemt terug het punt. Spem schiet mis en een tweede over en deze neemt Karel zijn eerste bal mee. Twee ballen op het plein en Karel nog steeds aan punt op 10cm. Ze schieten nog eens en missen. De kansen voor Okapi stijgen weer (2/1). Ronny heeft nog 2 ballen. Met zijn eerste neemt hij het punt niet. Okapi heeft nu 2 ballen op het plein, Spem 1. Met zijn laatste besluit Ronny te schieten met het risico van de counter want het staat 10-12. Hij schiet, raakt en blijft binnen !!! Of hoe je met je laatste bal nog de overwinning en het punt kunt pakken. Formidabel !!! Bij veel supporters kwamen de emoties los. Al moet ons spel nog veel verbeteren, Okapi heeft dit  jaar een PLOEG op het plein staan.


    14-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week 3 Okapi 50+

    Okapi A verloor vandaag thuis tegen het sterke Blankenberge met 3-6. Okapi B ging met een enthousiaste bende naar De Gulden Kamer Brugge. Na de eerste ronde zag het er niet te best uit voor Okapi. Toch konden we de schade nog beperken tot 2-1. Na de 2de ronde stonde het al gelijk en toen we in de laatste ronde de twee eerste wedstrijden wonnen was de buit eens te meer binnen. Erik en Robert zorgden nog voor de kers op de taart door ook de laatste partij te winnen op 8. Het kan niet meer op voor Okapi B !!! Okapi C ging verliezen in Gullegem B met 7-2.

    De uitslag van Okapi B- GK Brugge A

    A

    Ziani Hamed

    Vannieuwenhuyse Mady

    D

    Bruyneel Franky

    Vancoillie Johan

    B

    Callebert Willy

    Rooseboom Charles

    E

    Tiebergijn Luc

    Vandewiele Paula

    C

    Seynaeve Luc

    Gydé Christine

    F

    Pauwels J-Pierre

    Cottereel Erik

      Invallers   Invallers
      ---------------- E R3 Vanhoutte Albert
      ---------------- F R3 Vercruysse Robert

    1 A-E 12 13
    B-D 13 2
    C-F 13 2
    2 A-F 13 9
    B-E 10 13
    C-D 10 13
    3 A-D 3 13
    B-F 8 13
    C-E 7 13
    Totaal 3 6

    11-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat een week voor Pc Okapi

    Het begon donderdag al goed met de 50-plus. Alle ploegen wonnen op overtuigende wijze. Zaterdag herstelde de federale ploeg zich van de opdoffer die ze vorige week thuis kregen van Omega Oostakker. Bij Boekt stond het na de eerste ronde al 3-0. Zelfs Gert Quetin kon geen vuist maken tegen de formidabele pointage van mijn ploegmaten Freddy en Marc. In de tweede ronde kon de X3 van Stijn, Andy en Steven rap winnen terwijl Pedro, Bert en Karel verloren. Wij liepen gemakkelijk uit maar de tegenstanders herpakten zich en uiteindelijk stond het 12-12. In die laatste, spannende mène, hadden we een beetje geluk (zoals altijd) en Marc kon het uitmaken met een schampschot. De buit was binnen (1-5) en in de laatste ronde ging het toch wat minder geconcentreerd. De triplette met J-Pierre (die Pedro verving) Karel en Bert verloor en ook wij verloren glansrijk op 4. Alleen de jongsten wonnen ook hun derde ronde. Er stond geen maat op!!! Wij zullen nog op onze kop krijgen dit seizoen, maar wat we hebben, pakken ze ons niet meer af. De sfeer is goed, de inzet is er en dat moet volstaan om een goed seizoen te spelen.

    Zondag ging de pletrol van Okapi verder door thuis te winnen van Roeselare A (Okapi A 8-1), in Oostende B (Okapi B 2-7) en thuis tegen Roeselare B (Okapi C 5-4). De voorzitter moet tevreden zijn. Met de nodige training kunnen we nog allemaal een beetje beter en nog meer genieten van ons hobby. Onze club zorgt er voor dat we aan democratische prijzen ons hobby kunnen beoefenen. Laten we er alles aan doen om met onze inzet iets voor onze club terug te doen. Laten we er voor zorgen dat Okapi resultaten behaalt in alle afdelingen.


    07-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Okapi 50+

    Een goeie dag voor de 50-plussers van Okapi ! Zowel Okapi A (4-5 in Roeselare), Okapi B (6-3 thuis tegen De Bevers Waregem), als Okapi C (6-3 thuis tegen Middelkerke B) wonnen vandaag hun puntje. Okapi C, verleden  jaar kampioen in 4de afdeling, past zich dus goed aan in 2de afdeling door 2 weken naeen te winnen. Een goed begin dus...

    Voor onze ploeg van Okapi B is het seizoenbegin ook onverhoopt goed begonnen. Na een onverwachte zege verleden week tegen Okapi A, winnen we weer met 6-3. Wat nog meer tevredenheid geeft is dat onze nieuwe aanwinsten zich heel goed inwerken. Zelfs als het spannend wordt, verpinken ze niet en blijven alles geven. Dat belooft voor de toekomst. Het zal wel niet iedere week kermis zijn, maar de puntjes die we hebben kunnen ze ons toch niet meer afpakken. Hieronder de uitslagen van Okapi B - De Bevers A.

    A

    Tiebergijn Luc

    Vercruysse Robert

    D

    Desmeyter Raf

    Defresne Georges

    B

    Bruyneel Franky

    Vancoillie Johan

    E

    Libbrecht Frans

    D'Haeyere Gaby

    C

    Pauwels J-Pierre

    Cottereel Erik

    F

    Geldof Silvère

    Deruyck Jan

     

    Tr A    R2,3

    Invallers

    Vanhoutte Albert

    Vandewiele Paula

     

     

    Tr F    R3

    Invallers

    Mestdagh Arseen

    1 A-E 10 13
    B-D 13 9
    C-F 13 12
    2 A-F 13 1
    B-E 13 5
    C-D 7 13
    3 A-D 13 12
    B-F 5 13
    C-E 13 7
    Totaal 6 3

    04-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Okapi - Omega Oostakker

    Zoals verwacht was het een moeilijk begin. Voor verschillende spelers was het hun eerste wedstrijd in federale. Men verwachtte (te) veel van ons en ik speelde mijn slechtste wedstrijd in maanden. Na de eerste ronde stond het 1-2, maar 2-1 had ook gekund.Tot 2 keer toe vertikten we (Freddy, Marc en ik) het van uit te spelen. Een derde kans kregen we niet. Alleen Ronny, Peter en Pedro wisten te winnen in de eerste ronde. De tweede ronde wonnen we wel maar de andere ploegen verloren zodat het al 2-4 stond. In de derde ronde kwam Francis in voor Steven en samen met Andy en Stijn wonnen ze. Wij verloren echter al rap met een fanny zodat de buit al binnen was voor Omega. Echt mijn slechtste wedstrijd in maanden... Ronny, Pedro en Peter verloren ook nog zodat het 3-6 werd. Eenmaal wat meer ingespeeld op elkaar moeten we die ploeg aankunnen. Volgende week staat Boekt op het menu. Zij verloren ook en zullen er alles aan doen om ons er van langs te geven. Daarbij komt nog dat we een verplaatsing van 180 km voor de wielen krijgen.





    Foto

    Foto

    Foto


    Enkele petanque sites
  • pfv west-vlaanderen
  • boulistenaute.com (franstalig)
  • pfv
  • Filmpjes Petanque Youtube
  • histoire de la petanque
  • WEBSITE OKAPI
  • Gibbe's Web
  • Enkele links in Frankrijk
  • BLOG OVER TICHON

    Nieuws HLN
  • TikTok-verbod in Europa “niet uitgesloten”, zegt von der Leyen: “We weten hoe gevaarlijk app is”
  • Vooral grote operatoren voerden prijzen op: dit betaal (en krijg) jij vandaag meer voor je telecomabonnement
  • China wil geen Amerikaanse processoren meer in overheidscomputers
  • Nothing Phone (2a) review: uniek ontwerp voor 329 euro
  • Groet de opperpinguïn: Elon Musk drijft spot met rivalen na grote panne
  • Elon Musk wil concurrentie aangaan met YouTube: X gaat tv-app lanceren
  • Nu Amerika TikTok wil verbieden maakt ook Vlaamse expert zich zorgen: “De app bedreigt onze democratie”
  • Nieuwe gebruikers op X zullen voortaan moeten betalen om te posten
  • Waarom domiciliëring of automatische betaling van je telecomfactuur vaak geen goed idee is
  • Welke betaalbare alternatieven zijn er voor de Apple Vision Pro? En wat voor internet heb je nodig voor deze technologie?

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!