Foto

Ik ben Luc en dit is een blogje over mijn petanqueclub en petanque in het algemeen. De club is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

Klik om mij te E-mailen

Foto
--- Zaterdag 9 maart Okapi - Bernardus Antwerpen ---

Federale Ploeg Okapi

Okapi A weekend

Okapi A 50+

Okapi B 50+

Okapi C 50+

PKT 2010 1e plaats

VKT Vet homogeen 2010 1e plaats

Foto
Foto
Foto

Claudy Weibel

Jean-François Hémon (Tichon)

Michel Vancampenhout

Michaël Masuy

Inhoud blog
  • 7 maart uitslag Okapi D - Gullegem D
  • Uitslag Okapi F - Oostendse C 7 maart 2013
  • Donderdag 28 februari
  • Volledige uitslag Gullegem C - Okapi D 50+
  • Donderdag 21 februari
  • 7 februari 2013 ZMM F - Okapi F
  • 7 februari De Bevers - Okapi D 50+
  • Donderdag 31 januari 2013
  • Donderdag 31 januari 2013
  • Donderdag 24 januari 2013
    Foto

    10-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donderdag 10 februari

    Het mocht weer niet zijn voor Okapi B in Kortrijk. Voor de zoveelste keer dit seizoen werd er verloren met 5-4. De eerste ronde begon goed met 1-2. De tweede ronde volgde in dezelfde trend en met een 2-4 voorsprong begonnen we vol goeie moed aan de laatste ronde. Het draaide volledig in de soep en de volledige ronde ging naar Kortrijk. Al stond het in de laatste ronde 4-4 en 12-11 in de laatste partij. Toch moesten we voor de zoveelste keer de duimen leggen tegen een tegenstander die te pakken was.

    A

    Soubry Maurice

    Deschamps Freddy

    D

    Bruyneel Franky

    Vancoillie Johan

    B

    Brillant Patrick

    Plaet Pascal

    E

    Cottereel Erik

    Vanhoutte Albert

    C

    Demeire Christophe

    Adams Noël

    F

    Tiebergijn Luc

    Vercruysse Robert

     

    Kints Gaston

    Vanelslander Christiane

      Vandewiele Paula

    Volledige uitslag Kortrijk - Okap B

    1 A-E 13 1
    B-D 7 13
    C-F 7 13
    2 A-F 13 0
    B-E 5 13
    C-D 3 13
    3 A-D 13 5
    B-F 13 11
    C-E 13 8
    Totalen 87 77
    5 4


    09-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week van 10 tot 13 februari

    De 50-plussers van Okapi zullen het niet onder de markt hebben deze week. Okapi A is vrij en begint dan voor een reeks van 5 op 5. Okapi B staat het slechter voor. Eerst moeten we naar Kortrijk en dan volgt de top-drie met Blankenbergse, Poperingse en Gullegem A. Okapi C zal het ook niet gemakkelijk hebben bij Nieuwpoortse A. Het is daar nummer 2 tegen nummer 3 uit het klassement.

    Zaterdag 12 februari speelt de Okapi voor de beker van W-Vl tegen Colora Roeselare dat kampioen wordt in tweede federale. De match gaat over 3 ronden. In de eerste ronde worden 6 individuele partijen gespeeld (2ptn per overwinning), in de tweede ronde 3 doubletten (3ptn per overwinning) en in derde ronde 2 tripletten (5ptn per overwinning). Er speelt in elke ronde 1 dame mee. Wie het eerst 16 punten haalt is de winnaar.

    Vrijdag wordt er gespeeld voor de punten 50+ van Okapi.

    Zondag is Okapi A vrij. Okapi B gaat winnen in Oedelem en Okapi C gaat gaan verliezen naar Gullegem.


    03-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donderdag 3 februari 50+

    Okapi A speelde vandaag een sterke match door Kortrijk te kloppen met 6-3. Okapi B ging winnen bij Colora Roeselare met 4-5. Het was een thriller van  jewelste want na de tweede ronde was het 4-2 voor Colora. In de laatste ronde wonnen Jean-Pierre en Erik al snel op 3. Franky en Johan hadden het moeilijker. Ze stonden 12-10 achter en Colora liet 2 wedstrijdballen liggen. De volgende mène speelde Okapi uit (4-4). Albert en Luc stonden er al helemaal slecht voor:12-8. Na een slechte mène had Luc 2 ballen om de cochonnet te schieten. Met de tweede lukt het maar de cochonnet blijft liggen bij 3 punten van Okapi. Chris mist zijn 2 laatste ballen en Luc kan uitspelen, maar ook hij lukt het niet om het laatste punt te maken. Meer nog, we verliezen nog een punt en staan 12-11. De volgende mène lukt het weer niet om het laatste punt te maken, 12-12. En dan spelen we een goede mène en spelen eindelijk uit. Een onverwacht punt dat ons nu wel zeker in eerste afdeling zal houden. Proficiat aan heel de ploeg! Okapi C schijnt een off-day gehad te hebben, want ze verliezen thuis met 2-7 tegen ZMM Middelkerke C dat nu ook hun 3de plaats komt bedreigen...

    De volledige uitslag van Colora - Okapi B

    A

    Roose Christianne

    Guccio Emmanuel

    D

    Bruyneel Franky

    Vancoillie Johan

    B

    Lagrou Chris

    Tommeleyn Ludo

    E

    Pauwels Jean-Pierre

    Cottereel Erik

    C

    Poelaert Gino

    Cockx Edouard

    F

    Tiebergijn Luc

    Vercruysse Robert

    F

    Vandewiele Paula

    R3 Vanhoutte Albert

    1 A-E 7 13
    B-D 13 5
    C-F 13 12
    2 A-F 13 8
    B-E 13 9
    C-D 10 13
    3 A-D 12 13
    B-F 12 13
    C-E 3 13
    Totalen 96 99
    4 5


    27-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donderdag 27 januari

    Okapi A ging winnen bij leider Gullegem A met 4-5 !!! Wat een verrassing !!!

    Okapi B won thuis van Middelkerke A met 8-1. De uitslag weerspiegelt niet volledig het wedstrijdbeeld en is eerder overdreven. Toch zijn we heel gelukkig met het behaalde punt dat ons hopelijk in eerste afdeling houdt. Ook de 73 gewonnen spelletjes kunnen op het eind van het seizoen de doorslag geven.

    Okapi C verliest van Oostendse Pc B. Okapi C blijft nog alleen op de derde plaats.

    De volledige uitslag van Okapi B

    A

    Tiebergijn Luc

    Vandewiele Paula

    D

    Dressen Julien

    Vangeeteruyen Suzanne

    B

    Bruyneel Franky

    Vancoillie Johan

    E

    Brouckaert Wilfried

    Lefevere Jannine

    C

    Pauwels Jean-Pierre

    Cottereel Erik

    F

    Dumont Aimé

    Bonny Roger

    C

     

    A

    R3  Viaene Gerard

    Vercruysse Robert

    R3  Vanhoutte Albert

       

    1 A-E 13 9
    B-D 13 5
    C-F 13 5
    2 A-F 4 13
    B-E 13 3
    C-D 13 12
    3 A-D 13 9
    B-F 13 4
    C-E 13 9
    Totalen 108 69
    8 1


    22-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag 22 januari

    Onze federale ploeg verloor toch wel weer met 4-5 zeker? Na 6 keer verlies op rij met 4-5 moeten we stilaan toegeven dat we te zwak uitvallen voor 1ste federale. Er ontbreekt telkens opnieuw dat tikkeltje om het puntje binnen te halen. Tussenstanden: 1-2 (1verlies op 12), 2-4,4-5. Toch bedankt aan alle supporters die ons vandaag kwamen aanmoedigen.


    20-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donderdag 20 januari 50+

    Okapi A had het zoals verwacht niet onder de markt met Poperingse dat duidelijk zijn ambities voor de titel niet heeft laten varen.

    Okapi B had het wel veel moeilijker dan verwacht in Oostende. De eerste ronde begon goed met een 1-2, maar na de tweede ronde was alles te herdoen (3-3). J-Pierre won als eerste in de laatste ronde op 3. De andere ploegen gingen moeilijker vooruit. Toch haalden Paula en Luc met enige moeite en veel gestuntel het verlossende spel binnen op 7. Als kers op de taart wonnen ook Franky en Johan hun laatste spel op 8. Weer een puntje dichter bij het behoud. Met nog 1 puntje er bij moeten we gered zijn. Zelden zo'n spannend kampioenschap gehad bij de 50+. Zowel bovenaan als onderaan is niets beslist. Alles zit zo dicht op elkaar dat het klassement iedere week overhoop kan vliegen en iedere week is er wel ergens een verrassing te beleven.

    Okapi C won zoals verwacht tegen De Bevers B en is goed op weg om bij de eerste drie in tweede afdeling te eindigen. Zij blijven de best presterende ploeg van Okapi.

     


    18-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week van 20 tot 23 januari

    Donderdag ontvangt Okapi A de tweede in de stand Poperingse. Luc Dn en Freddy VDG zijn nog altijd ongeslagen sinds ze samen spelen. Dit wordt een serieuze test. Winnen ze weer alles, dan is de overwinning zo goed als binnen en tegen Poperinge kan dat tellen. Okapi B zou moeten winnen tegen Oostendse dat nog op zoek is naar zijn eerste punt. Okapi C moet ook kunnen gaan winnen naar De Bevers B.

    Zaterdag krijgt de federale ploeg Apollo Aalst op bezoek. Winst zit er in. Na vijf keer op rij te verliezen met 4-5 zou dat deugd doen.

    Zondag moet Okapi A naar leider in eerste afdeling Gullegem A. Dat wordt een harde noot om te kraken. In tweede afdeling krijgt Okapi B het moeilijk thuis tegen Nieuwpoortse Pc en Okapi C zou moeten kunnen gaan winnen bij de buren van De Bevers B Waregem.

    Iedereen succes !!! Hopelijk winnen alle ploegen van Okapi nog eens in dezelfde week.


    13-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donderdag 13 januari Okapi 50+

    Zoals verwacht kreeg Okapi A het moeilijk in Blankenberge. In de laatste ronde wisten ze nog de schade te beperken tot 5-4.

    Okapi B stond tegen GK Brugge met de rug tegen de muur. Er moest absoluut gewonnen worden! In de eerste ronde liep het al behoorlijk fout toen Gerard en Luc al vlug verloren op 8. Ook Erik en J-Pierre konden geen vuist maken en dropen af met een 5-13. Franky en Johan wisten gelukkig te winnen op 12 tegen Hammed en Mady. In de tweede ronde kwam Albert in voor Erik. De volledige tweede ronde bleef bij Okapi. Het moet gezegd dat de laatste partij, weeral bij een 12-12 stand, dé kantelpartij van de match was. J-Pierre en Albert leverden een verbeten strijd voor elk punt in die partij en wisten uiteindelijk het laken naar zich toe te halen. Tussenstand 4-2. In de laatste ronde maakten Franky en Johan al rap een einde aan de match door een 13-9 winst. Ook Gerard en Luc wisten nog te winnen. J-Pierre en Albert hadden te veel moeten geven in hun tweede ronde en verloren op 2.

    Okapi C, dat al zo goed presteerde dit seizoen, moest toch zijn meerdere herkennen in Gullegem B dat zonder veel problemen afstevent op de titel in tweede afdeling. Toch kan Okapi C terugblikken op een geslaagd seizoen. Wie weet zorgen ze niet nog voor een paar uitschieters.

    Volledige uitslag Okapi B

    A

    Bruyneel Franky

    Vancoillie Johan

    D

    Callebert Willy

    Rooseboom Charles

    B

    Tiebergijn Luc

    Viaene Gerard

    E

    Ziani M'Hamed

    Vanniewenhuyse Mady

    C

    Cottereel Erik

    Pauwels J-Pierre

    F

    Senaeve Luc

    Hellemans Carine

    c

    R2,3 Vanhoutte Albert

    Vandewiele Paula

    Vercruysse Robert

       

    1 A-E 13 12
    B-D 8 13
    C-F 5 13
    2 A-F 13 5
    B-E 13 2
    C-D 13 12
    3 A-D 13 9
    B-F 13 3
    C-E 2 13
    Totalen 93 82
    6 3

     


    11-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week 13 - 16 januari

    Het zal er spannen in de week die komt voor Okapi. De druk zal groot zijn bij enkele ploegen. Bij de 50+ gaat Okapi A op bezoek naar Blankenberge. Geen gemakkelijke opgave! Ze hebben echter niets te verliezen en Blankenberge kreeg vorige week toch ook het deksel op de neus van Kortrijk (2-7). Voor Okapi B ziet het er minder goed uit. Wij moeten thuis zeker winnen tegen GK Brugge. Bij verlies mogen we het vergeten om volgend seizoen in eerste afdeling te spelen. Ook Okapi C zal de 'kitten' mogen spannen! Ze krijgen bezoek van de leider in tweede afdeling, Gullegem B. Bij verlies mag Okapi C de titel vergeten, maar bij winst zit alles er nog in. Ze presteerden deze winter al uitzonderlijk en zijn nog altijd de beste ploeg van Okapi.

    Zaterdag moet de federale ploeg eindelijk nog eens winnen! Tegen het laatst gerangschikte SPEM moet Okapi winnen om nog kans te maken op behoud. De druk zal groot zijn bij Okapi en SPEM heeft niets te verliezen. Daar MOETEN we winnen. Geen excuses meer...Alleen winnen is goed genoeg!

    Zondag 16 januari, bij de weekendploegen, liggen alle plaatsen zowat vast en is er niets meer te winnen of te verliezen voor de ploegen van Okapi.


    06-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donderdag 6 januari 50+

    Okapi A won met bravoure tegen Roeselare A met 7-2. Okapi B ontgoochelde en verloor met 5-4 van De Bevers Waregem.

    Alle uitslagen van Okapi B:

    A

    Desmeijter Raf

    Mestdagh Arseen

    D

    Pauwels J-Pierre

    Cottereel Erik

    B

    Libbrecht Francis

    D'Haeyere Gaby

    E

    Bruyneel Franky

    Vancoillie Johan

    C

    Geldof Silvère

    De Ruyck Jan

    F

    Tiebergijn Luc

    Viaene Gerard

    D

    R3 Vanhoutte Albert

    Vercruysse Robert

    Vandewiele Paula

    1 A-E 13 5
    B-D 13 2
    C-F 13 10
    2 A-F 10 13
    B-E 13 3
    C-D 13 11
    3 A-D 7 13
    B-F 11 13
    C-E 9 13
    Totalen 102 83
    5 4

    27-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tornooien Oostende

    Bij Oostendse Pc wilden ze bij hun wintertornooien er voor zorgen dat iedereen kon spelen voor een prijs. Zowel de besten als de minder geroutineerden. Tezelfdertijd probeerde men fraude uit te schakelen door geen punten mee te tellen, maar alleen winst of verlies. De beste bedoelingen natuurlijk, waar ik volledig achter sta. Het systeem blijkt na 1 tornooi toch heel wat kinderziektes te vertonen. Door 4 categorieën te creëren met slechts 17 ploegen, zijn er te weinig middelen voorhanden om de A-categorie naar behoren met prijzen te bedelen. Als men ziet dat iemand die twee ronden meedraait in de A-categorie (dus winnaar van alle B's en alle C's) met een bierbonnetje naar huis moet terwijl een ander die zijn eerste 2 ronden verliest, wel met een geldprijs uit de D-categorie naar huis kan. Met een grotere bezetting zou dit systeem beter werken denk ik. Want men speelt geen 4 ronden zoals velen denken, maar men speelt in een piramide tot een finale (vanaf 17 t.e.m. 32 ploegen spelen de eersten 5 ronden). Een ander foutje in dit systeem zit hem in het feit dat er bij een onpaar deelnemersveld, men een bye heeft die wint met 13-7. Bij iedere verdere ronde in de A-cat. blijft er een bye zitten zodat men op het einde met een bye naar de finale gaat !!! Een bye is normaal voor de laatste geklasseerde (uitgenomen in de eerste ronde natuurlijk). Zo hadden de 3 eersten van het eerste tornooi (2H1D) alle drie een bye gehad. Nog nergens gezien natuurlijk. Om alles beter te begrijpen kan men het reglement er bij halen dat te vinden is op de site van pfv W-Vl. Ook de uitslag is er te vinden. De uitslag staat ook op de site van Okapi bij "Wintertornooien". Een groot voordeel bij dit systeem is wel dat het tornooi vlot verloopt omdat men nooit moet wachten tot iedereen gedaan heeft met zijn ronde, maar als er een terrein vrij komt, men gewoon de piramide verder afwerkt. De terreinen worden niet aangeduid, maar wie de toss wint, kiest een vrij terrein.


    17-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Okapi 50+ week 12

    Okapi B verloor zoals verwacht van Okapi A (4-5). Okapi C behaalde een ruime overwinning tegen GK Brugge en komt nu zelfs aan de leiding in tweede afdeling, zij het met een wedstrijd meer gespeeld. Ze doen nog altijd mee voor de titel.

    Uitslag Okapi B - Okapi A

    A

    Tiebergijn Luc

    Vandewiele Paula

    D

    Hennion Georges

    Deplancke Marc

    B

    Bruyneel Franky

    Vancoillie Johan

    E

    Vandeghinste Freddy

    Deneef Luc

    C

    Cottereel Erik

    Vanhoutte Albert

    F

    Lottin Jacqueline

    Demuynck André

     

    Vercruysse Robert

    Pauwels J-Pierre

     

    Handschoewerker Etienne

    Pauwels Gilbert

    1 A-E 10 13
    B-D 13 12
    C-F 13 6
    2 A-F 13 4
    B-E 9 13
    C-D 5 13
    3 A-D 7 13
    B-F 13 9
    C-E 11 13
    Totalen 94 96
    4 5

    12-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weekend week 11

    Zaterdag verloor onze federale ploeg jammergenoeg tegen rechtstreekse concurrent Boekt met 4-5. Alleen door De Vrienden en Spem achter ons te laten kan de redding nog verwezenlijkt worden. Dat zal niet simpel zijn, maar de weg is nog lang en onze ploeg heeft nog veel interessante thuismatchen. Met de steun van de ganse club moet het lukken. Met 3 W-Vl ploegen in eerste afdeling? Dat zou fantastisch zijn voor onze provincie met de weinige clubs die we hebben.

    Zondag was het ook geen kermis. Okapi A was vrij en zowel Okapi B (7-2) als Okapi C (3-6) verloren zwaar tegen Colora Roeselare.


    09-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donderdag 9/12

    In eerste afdeling 50+ behaalde Okapi A  een knappe overwinning op De Gulden Kamer Brugge (7-2) en is goed op weg naar het behoud. Okapi B ging verliezen bij Gullegem A dat nu alleen aan de leiding staat met 2 punten voorsprong op Poperingse en Blankenberge dat vandaag onverwacht verloor van Colora Roeselare.

    Okapi C behaalde een ruime overwinning thuis tegen Gullegem C (6-3). Ze blijven de beste ploeg van Okapi met hun tweede plaats in tweede afdeling.

    Voor alle uitslagen, zie op de website

    De volledige uitslag van Okapi B

    A   

    Compernol Johnny

    Vanwynsberghe Johnny

    D

    Bruyneel Franky

    Vancoillie Johan

    B

    Vandeweghe André

    Devoldere Staf

    E

    Pauwels J-Pierre

    Vanhoutte Albert

    C

    Breine Roland

    Bouckaert Willy

    F

    Tiebergijn Luc

    Cottereel Erik

     

    Demuynck Christiane

     

    F  R3   Vandewiele Paula

               Vercruysse Robert

    1 A-E 13 1
    B-D 3 13
    C-F 8 13
    2 A-F 13 8
    B-E 8 13
    C-D 13 7
    3 A-D 13 8
    B-F 7 13
    C-E 13 0
    TOTALEN 91 76
    5 4

    03-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wedstrijden uitgesteld

    Alle wedstrijden van dit weekend, 4 en 5 december zijn uitgesteld door het slechte weer.


    02-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wedstrijden afgelast

    Door het slechte weer zijn alle wedstrijden 50+ van deze week afgelast.


    29-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week 10 2-5 december

    Donderdag (50+) speelt alleen Okapi A. Ze gaan buurten bij De Bevers Waregem. De Bevers begonnen slecht aan het seizoen met alleen maar nederlagen. De laatste 2 weken zijn ze nu in gang geschoten en winnen 2 keer. Okapi A is ook goed bezig en het zou er kunnen spannen. De andere ploegen van Okapi zijn vrij.

    Zaterdag begint de terugronde in eerste federale. Okapi speelt zijn eerste terugmatch bij Omega Oostakker dat 2 overwinningen meer telt met een match minder gespeeld.

    Zondag is Okapi A vrij. In tweede afdeling speelt Okapi B uit tegen Den Akker Oedelem. Okapi C moet naar leider Gullegem B. Dat zal ook geen makkie zijn.


    25-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week 9 vijftig-plus Okapi

    Zoals verwacht won Okapi A gemakkelijk van Oostendse A met 8-1.

    Okapi C won thuis tegen De Bevers C en blijft alzo meedraaien aan de top van tweede afdeling. Ze zijn de best geklasseerde ploeg van Okapi.

    Okapi B moest naar het sterke Poperingse. Na een tijdje spelen stonden de drie bordjes in het voordeel van Okapi. Ongelooflijk, maar waar. Alleen Jean-Pierre/Albert moesten nipt de duimen leggen tegen Francis/Jacques met 13-10 nadat ze 5-10 hadden voorgestaan. 1-2 dus na de eerste ronde. In de tweede ronde kwamen Erik/Luc er niet aan te pas en kregen al rap een fanny aan de broek. Beide andere teams wisten echter te winnen en zo stond het al 2-4 voor ons. In de laatste ronde was het ook voor Franky/Johan rap algelopen tegen Francis/Jacques (13-1). We hadden nu nog twee teams in de running voor winst. Beide partijen gingen gelijk op en het was een hele opluchting toen Jean-Pierre/Albert hun tweede partij en het punt binnen haalden. Robert, ingevallen voor Erik, kon met Luc niet winnen van Frans/Pierre, maar het onverwachte puntje was binnen. Na Franky/Johan schijnen nu ook Jean-Pierre/Albert elkaar te vinden. Nu nog de doublette van Luc op punt zetten en we zijn vertrokken.

    A    

    Devloo Norbert

    Coquel Joël

    D

    Pauwels Jean-Pierre

    Vanhoutte Albert

    B

    Stragier Francis

    Deswarte Jacques

    E

    Tiebergijn Luc

    Cottereel Erik

    C

    Dewilde Frans

    Sion Pierre

    F

    Bruyneel Franky

    Vancoillie Johan

     

    Duthoit Jacques

    Lippinois Jules

    E R3

     

    Vercruysse Robert

    Vandewiele Paula

     
    1 A-E 9 13
    B-D 13 10
    C-F 11 13
    2 A-F 11 13
    B-E 13 0
    C-D 7 13
    3 A-D 8 13
    B-F 13 1
    C-E 13 9
    Totalen +13 -13
    4 5

    Alle ploegen 50+ winnen dus deze week !!!!


    23-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week 9 vijftig-plus

    En ja, al weer de negende week van deze wintercompetitie. De rangschikkingen beginnen stilaan vorm te krijgen. In eerste afdeling schijnt het een duel te worden tussen Gullegem A en Poperinge. Kan Gullegem eindelijk de zegereeks van Poperingse Pk onderbreken? Van de wedstrijden van morgen donderdag 25/11 zullen we niet veel wijzer worden want de topploegen spelen niet tegen elkaar. Aan de staart is er een interressante match voor ons met Okapi A dat het laatst geklasseerde Oostendse PC ontvangt. Okapi A moet winnen.

    In tweede afdeling is er de topmatch Gullegem B - Nieuwpoortse A. Ze staan samen met Okapi C aan de leiding met 6 punten. Als Okapi C morgen thuis wint tegen De Bevers C, dan blijven ze meedraaien aan de top. Okapi C heeft wel een match meer gespeeld en moet nog een weekje rusten in de heenronde.


    21-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag 20/11 Eerste Federale Okapi - Bernardus

    Tegen de derde in de stand Bernardus Antwerpen speelde onze federale ploeg een behoorlijke wedstrijd. Bernardus zakte vorig seizoen uit de nationale afdeling en ze willen zo vlug mogelijk weer hogerop. Toch scheelde het niet veel of Okapi kon hen kloppen. In de eerste ronde konden alleen de oudjes winnen (Freddy, Marc, Luc). De tweede, o zo belangrijke ronde zag er op een bepaald moment nog goed uit maar dan verloren toch alle ploegen. Hoewel Bernardus het punt al op zak had speelde Okapi toch om de schade te beperken in de laatste ronde. In de triplette van Andy kwam J-Pierre er in voor Stijn en samen met Steven wonnen ze overtuigend tegen de sterke X3 van de gebroeders Collas met Peter Thijs. De X3 van Ronny, Karel, Pedro wonnen ook en de oudjes bleven niet achter door winst tegen W. Cami, J-Marc Peeters en Patje Pari. Jammer van de nipt verloren partijen in de vorige ronden. Een vrolijke bende, die gasten van Bernardus.





    Foto

    Foto

    Foto


    Enkele petanque sites
  • pfv west-vlaanderen
  • boulistenaute.com (franstalig)
  • pfv
  • Filmpjes Petanque Youtube
  • histoire de la petanque
  • WEBSITE OKAPI
  • Gibbe's Web
  • Enkele links in Frankrijk
  • BLOG OVER TICHON

    Nieuws HLN
  • TikTok-verbod in Europa “niet uitgesloten”, zegt von der Leyen: “We weten hoe gevaarlijk app is”
  • TikTok-verbod in Europa “niet uitgesloten”, zegt von der Leyen: “We weten hoe gevaarlijk het is”
  • Groet de opperpinguïn: Elon Musk drijft spot met rivalen na grote panne
  • Elon Musk wil concurrentie aangaan met YouTube: X gaat tv-app lanceren
  • Vooral grote operatoren voerden prijzen op: dit betaal (en krijg) jij vandaag meer voor je telecomabonnement
  • China wil geen Amerikaanse processoren meer in overheidscomputers
  • Nothing Phone (2a) review: uniek ontwerp voor 329 euro
  • Amerikaanse tiktokkers bezorgd over impact dreigende ban in VS
  • “Apple stopt ontwikkeling elektrische auto”
  • Waarom domiciliëring of automatische betaling van je telecomfactuur vaak geen goed idee is

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!