Nu de chinezen ,die het grootste deel van de toeristen uitmaken hier in Vietnam,het land niet meer in mogen vanwege het coronavirus,is het maar treurig gesteld met de horeca, vele chinese restaurants waren genoodzaakt hun deuren te sluiten, grote luxe hotels staan leeg , maar ook de Seafood restaurants zien geen klanten meer. Chinezen zijn grote liefhebbers van kwallen, zeekomkommers, zee eend, oesters, tijgergarnalen, langoesten,en een hoop zaken uit de zee waarvan ik de naam niet ken.....Al dat lekkers wordt hier aangeboden in visrestaurants waar de beestjes lustig rondzwemmen in grote watertanks.Nha Trang noemt zichzelf dan ook trots"capital of seafood " om de plaatselijke economie een boost te geven ben ik gisteren een langoest gaan eten, dat lijkt wat op een kreeft maar is geen kreeft, het beest heeft geen scharen maar grote lange voelsprieten,smaakt enigszins anders dan zijn verwanten uit de koude noordelijke waters en is strikt biologisch zelfs geen kreeft maar behoord tot een andere familie, De langoest, een flink beest,werd geroosterd op een houtvuur,wat een vreemde smaak gaf die vaag aan chorizo deed denken, twee dipsauzen, een grote fles koud bier, dat was het dan. Kostprijs €13, te duur voor de Russen, toch een beetje schraal voor mij zo zonder brood en wijn.
|