Een verstokte roker als mevrouw Visser (39) uit Lelystad krijg je niet zomaar uit het rookhok tegenover het Zuiderzee MC – zelfs niet met een longontsteking. Sinds een week verblijft Visser – die niet met haar voor- én achternaam in de krant wil – in dit ziekenhuis in Lelystad. Het is de zesde keer dat ze wordt opgenomen in een paar jaar. „De verpleegkundige had donderdagochtend al tegen me gezegd: ‘Het is maar de vraag of je vanavond warm eten krijgt’.” Eigenlijk vond ik het al raar: we krijgen bijna elke dag snijbonen of spinazie. Een paar jaar geleden was dat wel anders. Er werd elke dag vers gekookt.” De hygiëne is er ook niet beter op geworden, zegt mevrouw Visser. „Het beddengoed is sinds afgelopen zaterdag niet meer verschoond. Ik neem mijn eigen beddengoed mee. En er is – je kunt nooit helemaal tegenhouden – ongedierte, vliegjes en zo. Het is overal vies. Als een kop koffie omvalt, boent niemand het: na drie uur ligt de koffie er nog steeds. Eigenlijk was ik allang klaar met dit ziekenhuis. Voor operaties kwam ik hier al niet meer. Maar als je voor even snel bloed prikken naar Almere of Harderwijk moet, is dat wel een drama.”
Weer thuis uit het ziekenhuis. Nu nog bijkomen. Vandaag rolstoel gepast. Nu wordt er een nieuwe gemaakt voor mij. Lia heeft de kleur blauw gekozen. Rood of geel vond ze niets. Ik heb wat proefritten gemaakt in de buurt. Ik hoef er geen rijbewijs voor te halen. Maar als de stoel klaar is zal het wel even wennen zijn om erin te rijden. Zitten is comfortabel.
Gistermiddag was er een roofvogelshow in de Breeje Hendrick, het verzorigingshuis in mijn dorp. Daar kregen d bewoners uitleg over de vogels. De verzorgers lieten de vogels vliegen in de recreatiezaal tussen de bewoners. Sommige vogels mochten op een hadschoen van een van de bewoners landen. Dat was best wel spannend voor de ouderen.
Vanavond weer foto's gemaakt van het optreden in de Breeje Hendrick van het koor Cheerio uit Schoonhoven. De bewoners genoten van de liedjes die door het koor gezongen werden.
"Anthonius Maginus-Den onvervalsten Italiaenschen vvaer-seggher, ofde oprechte prognosticatie, op het schrickel-iaer 1672" (=rampjaar)
27 maart oorlogsverklaring Engeland, 6 april volgde Frankrijk, 17 mei lag het Franse leger voor Wezet,12 juni stond prins van Condé voor Lobith, eind mei volgde de bisdommen Keulen en Münster, 19 juni viel Naarden, 30 juni lagen de Fransen voor Gorkum. 20 augustus zijn gebroeders De Witt vermoord. In de steden van Holland, Zeeland, Utrecht, Friesland was de paniek compleet. Charles de Batz de Castelmore, graaf van Artagnan(van de drie Musketiers) stierf tijdens het beleg van Maastricht.