Bij ons thuis bestaat de regel dat elke week 1 van de kindjes kookt voor het gezin. En ik maakte een keer een overheerlijke ovenschotel klaar, en die was verukkelijk! Al zeg ik het zelf.. (en de rest van m'n gezinnetje) En nu en dan gebeurt het dan (zoals vanavond) dat Padre mij bij zich roept en me vraagt of ik m'n ovenschoteltje nog eens wil klaarmaken. Natuurlijk zeg ik dan niet nee! Nog geen minuut later zie je mij al huppelen naar de winkel. Ik wil u dan ook laten delen in mijn vreugde, en ik zal u dit receptje eens geven, zo kan u uw gezinnetje eens gelukkig maken. Maar al mijn geheimen ga ik natuurlijk niet prijsgeven...
Annelies-schotel
Nodig voor 4 personen:
*1 kg gehakt * 2 potten (naar gelang uw behoefte eraan) sperziebonen * 1 zak rösti (heeeel lekker, dit maakt/kraakt je gerecht!) * 300 gram geraspte kaas
Bereiding: Je bakt het gehakt tot het net niet meer rood ziet, en de rösti tot hij goudbruin ziet. Je giet ondertussen de boontjes goed af, er mag geen vocht meer overblijven. Als alles gebakken is, pak je een ovenschotel en leg je een deel van het gehakt hier in (liefhebbers kunnen eerst een laagje kaas leggen, dan hebt u wel meer kaas nodig), daarboven op leg je de boontjes, en dan vervolgens de rösti. Dan legt u er ongeveer 100 gram kaas op. Vervolgens doet u dit proces opnieuw, met op het einde de rest van uw kaas om het af te maken. Mensen die een vrij groot gezin hebben kunnen dit alles ook maar 1 keer doen, en dan ineens al het gehakt etc in de ovenschotel leggen.
Let op! Mensen die gauw last hebben van hun cholesterol moeten een beetje oppassen dat ze hun vlees en rôsti niet in veel boter bakken, anders kan het een beetje vettig worden. Voor de rest is dit een bangelijk gerechtje bij dit barslechte weer, en het is zowat het enige gerecht dat iedereen lust bij ons thuis (en dat wil wat zeggen!)
Geniet ervan, en smakelijk..
Annelies
|