Foto
Foto
Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • openbaar vervoer
  • tel.nummer zoeken
  • kruidenwijzer
  • filters installeren
  • Foto
    Foto
    Mijn favorieten blogs
  • seniorennet.be
  • Zo was het weer
  • PSP werkjes
  • creatieve hobbies
  • eten en genieten
  • Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan.

    Pippi Langkous

    Inhoud blog
  • Marco
  • Kibbeling
  • Roos
  • Pasen
  • Bijna Pasen
  • Groei&Bloei
  • Marion
  • Hachee
  • Mijn Valentijn
  • Glimlach
  • Anika
  • Shashouka
  • Winter
  • Nieuw leven
  • Nieuwe start
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paint-Shop-Pro werkjes

    Leuke PSP werkjes en lekkere recepten
    17-04-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marco





    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (37)
    12-04-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kibbeling





    Ingredienten

    1. Kabeljauw filet of een andere witvis 300 gram ongeveer 3 porties

    2. Tarwebloem 45 gram + extra voor het paneren van de vis

    3. Water met prik 90 ml

    4. Viskruiden (zonder zout) 2 tl

    5. Bakpoeder 1/2 tl

    6. Frituurolie voldoende om een (frituur)pan te vullen

    Bereiding

    • Snij de vis in blokjes van  ongeveer 5 cm.

    • Zeef het bloem in een kom.

    • Voeg ook het bakpoeder en viskruiden toe aan het bloem. Mix alles goed.

    • Voeg geleidelijk het water met prik toe.

    • Roer alles goed tot er geen klonten zijn.

    • Doe wat bloem op een bord.

    • Bedek een kabeljauw filet met het bloem.

    • Klop het overtollige bloem af.

    • Dompel deze filet onder in het beslag.

    • Doe de filet meteen in de, tot 180 graden celsius, verhitte frituurpan.

    • Bak deze goudbruin.

    • Laat de gebakken kibbeling uitlekken op wat keukenpapier.

    • Serveer de kibbeling met b.v. kerriesaus.


    Categorie:Favoriete Recepten
    » Reageer (26)
    02-04-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roos





    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (39)
    28-03-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasen





    Leuke en gezellige Paasdagen

    gewenst aan iedereen, maak

    er een fijn weekend van.

    Veel liefs, Harmke


    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (20)
    21-03-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna Pasen





    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (25)
    09-03-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groei&Bloei





    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (35)
    27-02-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marion





    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (39)
    18-02-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hachee





    ingrediënten

    4 personen


    5 middelgrote uien

    700 g runderriblappen

    50 g boter

    3 el tarwebloem

    500 ml water

    2 el witte wijnazijn

    1 tl kristalsuiker

    2 laurierblaadjes

    4 kruidnagels

    5 korrels jeneverbessen


    Halveer de uien en snijd in ringen. Snijd het vlees in stukken van ca. 3 cm.

    Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit in een braadpan de helft

    van de boter en bak de helft van het vlees al omscheppend op middelhoog vuur

    in 3 min. rondom bruin. Schep uit de pan en bak de andere helft van het

    vlees in de rest van de boter. Doe al het vlees terug in de pan.

    Zet het vuur laag, voeg de ui toe en fruit 5 min. op laag vuur. Roer regelmatig.

    Bestrooi het vlees en de ui met de bloem en laat op laag vuur 3 min. gaar worden.

    Roer regelmatig. Voeg het water toe. Voeg de azijn, suiker, laurierblaadjes kruidnagels en jeverbessen toe.

    Breng aan de kook en stoof het vlees met de deksel op de pan op heel laag vuur in ca. 2 ½ uur

    gaar. Roer regelmatig.


    Haal na 2 uur de deksel van de pan en laat het laatste halfuur tot de gewenste

    dikte in inkoken op laag vuur. Breng de hachee op smaak met peper en zout.


    Categorie:Favoriete Recepten
    » Reageer (36)
    12-02-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn Valentijn





    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (34)
    04-02-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Glimlach





    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (37)
    28-01-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anika





    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (37)
    22-01-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shashouka





    Shakshuka

    1 ui

    2 tenen knoflook

    1 zoete puntpaprika

    15 gr. verse platte peterselie

    2 el. olijfolie

    ½ el paprikapoeder

    1 el komijnzaad

    800 gr. gepelde tomaten in blik

    4 eieren

    volkorenpita's

    15 gr. verse koriander

    Aan de slag

    Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Verwijder de steelaanzet van de paprika’s, snijd

    in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in

    dunne reepjes. Snijd de peterselie fijn.

    Verwarm de olie in de grote koekenpan (of hapjespan) op middelhoog vuur.

    Fruit de ui 5 min. onder regelmatig omscheppen. Bak de knoflook, paprika, peterselie,

    paprikapoeder en het komijnzaad 2 min. mee.

    Doe de gepelde tomaten bij het ui- paprikamengsel. Plet ze iets met een lepel

    tegen de zijkant van de pan. Schep om, breng op smaak met peper en zout

    en breng aan de kook. Laat 10 min. zacht koken. Verwarm de oven voor op 200 °C.

    Maak een kuiltje in het tomatenmengsel met de achterkant van een lepel en

    breek er voorzichtig een ei boven. Herhaal dit met de rest van de eieren.

    Bestrooi elk ei licht met peper. Leg de deksel op de pan en laat het

    mengsel 5-7 min. zacht koken, tot het eiwit net is gestold.

    Verwarm de pita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen

    de koriander fijn. Bestrooi de shakshuka met de koriander

    en serveer het gerecht met de pita’s.

    Eet smakelijk


    Categorie:Favoriete Recepten
    » Reageer (107)
    11-01-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winter





    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (37)
    04-01-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw leven





    Kikker met een legsel larven op zijn rug. Foto 2

    Zelfgemaakte foto.

    Deze kikker (epipedobates tricolor) lokt zijn vrouwtje met een hoge fluittoon en

    is het net of je een kanarie in huis hebt. Zijn oorspronkelijke

    woongebied is van Peru tot Colombia.

    Ze zijn met een maand of acht volwassen en worden ongeveer

    6 jaar oud. Ze zijn makkelijk met een aantal bij elkaar te houden, wat

    niet met iedere soort zo is.

    Voortplanting

    Gifkikkers hebben een bijzondere voortplanting. Anders dan onze

    eigen inheemse kikkers die na het afzetten van de eieren in het water

    hun legsel verlaten, leggen de meeste gifkikkers eieren in een plant en

    besteden ze daar intensieve broedzorg aan. Voorafgaand aan de paring

    laten mannetjes hun roep horen en heeft het paartje een urenlang durend

     ritueel. Dat fascinerende gedrag laten gifkikkers ook in gevangenschap zien.

     Naast het nathouden van het legsel dragen de ouders de uitgekomen

    larven op hun rug naar open water. Het mannetje gaat in het klompje legsel

    zitten en de larven moeten dan op zijn rug kruipen en zich vast houden.

    Bij ons in het terrarium heeft de kikker zijn larven in een bakje water

    afgezet en we  halen dat eruit en kweken ze op met o.a. zachte spinazie en visvoer.

    Het is een fascinerend gezicht hoe zo,n larve zich ontwikkelt tot

    een klein kikkertje en op kant klimt.


    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (34)
    02-01-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe start





    Een frisse start in het nieuwe jaar.

    Voor iedereen de beste wensen met veel gezondheid en

    zorg goed voor jezelf en elkaar.

    Bedankt voor de mooie berichtjes en we maken er wat moois van.

    Veel liefs, Harmke


    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (14)
    30-12-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dat wordt knallen



     

     

    Maak het leuk en gezellig met oudejaarswisseling.

    Dat is dan al een goed begin van het

    nieuwe jaar. .

    Voor de resterende dagen veel geluk, liefde en

    vooral een goede gezondheid voor al mijn lieve en

    trouwe bloggers.

    Harmke en Fred


    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (15)
    21-12-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fijne Kerstdagen





    Wens al mijn blogmaatjes

    en hun familie en dierbare

    een geweldige Kerst toe.

    Harmke en Fred


    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (38)
    14-12-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstmis is coming





    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (29)
    08-12-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterplaatjes





    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (24)
    01-12-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minke





    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (27)

    Over mijzelf
    Ik ben Harmke
    Ik ben een vrouw en woon in Maassluis (Nederland) en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 20/01/1952 en ben nu dus 72 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: PSP,zingen, nordic-walking en legpuzzels..
    Ik ben getrouwd met Fred en hebben een gezamelijke hobby n.l. Het houden en kweken van pijlgifkikkers.

    Foto

    Met duizend

    kleine stapjes

    naar je doel


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Mijn blogmaatjes
  • Voske-Dirk
  • Eddy
  • Steffie
  • Maarten
  • Sylvain

    Alle Meiden
  • Marianne
  • Mariska
  • Ingrid
  • Monique
  • Lenie
  • Benthe

    Mijn Blogmaatjes
  • Gewoon Jos
  • Beverse weetjes
  • Meeuw
  • Dini
  • Tiny en Ans
  • De westhoek
  • Corba Jack

  • Maassluis
  • Digitale stad Maassluis
  • Samen zijn wij maassluis
  • Maeslantkering

  • Foto

    Niets is zo hoorbaar

    als de stilte.


    Favorieten Pijlgifkikkers-sites
  • dendrobatesworld
  • Frogs and more
  • Plaatjes van Pijlgifkikkers
  • plumifrons

  • Archief per maand
  • 04-2024
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 05-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 04-2022
  • 02-2022
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 10-2020
  • 03-2020
  • 12-2018
  • 06-2015
  • 04-2012
  • 09-2011
  • 04-2011
  • 10-2010
  • 09-2010

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!