Foto
Foto
Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • openbaar vervoer
  • tel.nummer zoeken
  • kruidenwijzer
  • filters installeren
  • Foto
    Foto
    Mijn favorieten blogs
  • seniorennet.be
  • Zo was het weer
  • PSP werkjes
  • creatieve hobbies
  • eten en genieten
  • Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan.

    Pippi Langkous

    Inhoud blog
  • Fijne Kerstdagen
  • Naar de Kerst
  • December
  • kruidnoot
  • Kom je nog?
  • Rosanna
  • Jam van sinaasappel
  • Rozen verwelken en schepen vergaan.........
  • zomer/wintertijd
  • Herfst
  • creepy
  • Pompoensoep
  • Compilatie van de zomer
  • Even thuis
  • Marco
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paint-Shop-Pro werkjes

    Leuke PSP werkjes en lekkere recepten
    21-12-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fijne Kerstdagen





    Voor alle blogmaatjes hélé fijne feestdagen

    maak er gezellige en mooie dagen van.

    Allerliefste groetjes, Harmke en Fred


    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (1)
    12-12-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar de Kerst





    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (25)
    03-12-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.December





    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (31)
    29-11-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kruidnoot





    10 personen

    150 gram

    ongezouten roomboter

    125  gram

    donkere basterdsuiker

    2  eetlepel

    speculaaskruiden

    250 gram

    zelfrijzend bakmeel

    ½  theelepel

    zout

    4  eetlepel

    halfvolle melk

    Aan de slag

    Verwarm de oven voor op 160 °C. Kneed de boter, suiker, speculaaskruiden, het zelfrijzend bakmeel en het zout door elkaar.

    Voeg lepel voor lepel de melk aan het beslag toe, zodat het een lekker soepel deeg wordt.

    2

    Snijd het deeg in 4 gelijke stukken en vorm er 4 lange rolletjes van 1 cm dik van.

    Snijd de rolletjes in stukjes van 1 cm en rol elk stukjes tot een balletje. Leg de balletjes op de met

    bakpapier beklede bakplaten en druk ze een beetje plat.

    3

    Bak de balletjes in de oven in ca. 15 min. gaar en lichtbruin. Wissel de bakplaten halverwege.

    Neem uit de oven en laat in 15 min. helemaal afkoelen.


    Categorie:Favoriete Recepten
    » Reageer (16)
    20-11-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kom je nog?





    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (24)
    13-11-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rosanna





    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (32)
    05-11-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jam van sinaasappel





    Wat heb je nodig (voor 2 potten):

    • 4 sinaasappels (liefst biologisch)

    • 200 gr. geleisuiker

    • 1 citroen

    • 100 gr water

    • 1 steranijs

    • 2 kruidnagels

    • 1 kaneelstokje

    Hoe maak je het:
    Borstel twee sinaasappels goed schoon onder warm water. Snijd met een dunschiller

    de schil eraf en snijd in smalle reepjes (julienne).

    Zet de schilletjes met koud water op en breng aan de kook.

    Giet af in een zeef. Herhaal dit nog 2 keer met schoon water.

    Schil alle sinaasappels door de schil met het witte gedeelte weg te snijden.

    Haal met een klein kartelmes (ik gebruik een tomatenmesje) de partjes tussen

    de vliezen uit: snij telkens vlak langs de vliesjes, dan kun je de partjes er

    makkelijk tussen uit wippen. Vang het sap op in een kom of diep bord.


    Pers de citroen uit en doe dit bij het sinaasappelsap.

    Weeg het sap en de partjes sinaasappel.

    Doe nu de het sap, het water met de geblancheerde schillen en de

    specerijen in een pan. De partjes sinaasappel worden nu nog niet gebruikt.

    Breng alles aan de kook en regelmatig roeren gedurende 10 minuten op hoog vuur.

    Voeg nu de sinaasappelpartjes toe en breng opnieuw aan de kook. Draai dan het vuur laag

    en laat nog 10 minuten koken.

    Voeg de geleisuiker toe en laat nog drie minuten koken


    Controleer of de jam genoeg ingekookt is:  vul de potten.

    Draai de deksels dicht en zet de potten ondersteboven weg tot ze afgekoeld zijn.

     Wanneer de jam afkoelt, trekken de potten vacuüm en sluiten de deksels goed.


    Categorie:Favoriete Recepten
    » Reageer (28)
    30-10-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rozen verwelken en schepen vergaan.........





    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (27)
    23-10-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zomer/wintertijd





    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (31)
    14-10-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herfst





    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (26)
    06-10-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.creepy





    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (32)
    30-09-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pompoensoep



    1 ui grof gesneden

    2 tenen knoflook geperst

    1 wortel

    750 gram pompoen

    1 blokje groentebouillon 

    750 ml water

    olie om in te bakken

    Verwarm olie in een grote pan en fruit de ui met knoflook aan op medium vuur.

    Doe de wortel en de pompoen erbij en bak 5 minuten mee.

    Dan een bouillonblokje en het water erbij.

    Beng aan de kook en laat de soep 25 minuten koken.

    Pureer de soep met een staafmixer glad.

    Serveer de soep met een broodje. Lekker als lunch of snelle avondmaaltijd.

    Varieer met de soep door extra kruiden toe te voegen

    zoals tijm, rozemarijn of verse oregano.
    Serveer met een drupje kookroom of crème fraîche

    voor een lekker romige soep.


    Categorie:Favoriete Recepten
    » Reageer (21)
    24-09-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Compilatie van de zomer






    Hallo alle lieve mensen,.

    Bedankt voor de lieve berichtjes en trouwe bezoekjes de afgelopen weken.

    We gaan weer proberen om er een fijn seizoen van te maken met elkaar.

    Veel liefs, Harmke


    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (28)
    10-09-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even thuis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wij zijn even thuis om bij te komen van het herfstweer

    Maar gaan volgende week nog een paar dagen terug om

    na te genieten en om op te ruimen.

    Dus tot spoedig ziens als mijn blog nog werkt want er een 

    hoop vuil in de oude berichten.

    Veel liefs, Harmke


    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (20)
    17-04-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marco





    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (48)
    12-04-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kibbeling





    Ingredienten

    1. Kabeljauw filet of een andere witvis 300 gram ongeveer 3 porties

    2. Tarwebloem 45 gram + extra voor het paneren van de vis

    3. Water met prik 90 ml

    4. Viskruiden (zonder zout) 2 tl

    5. Bakpoeder 1/2 tl

    6. Frituurolie voldoende om een (frituur)pan te vullen

    Bereiding

    • Snij de vis in blokjes van  ongeveer 5 cm.

    • Zeef het bloem in een kom.

    • Voeg ook het bakpoeder en viskruiden toe aan het bloem. Mix alles goed.

    • Voeg geleidelijk het water met prik toe.

    • Roer alles goed tot er geen klonten zijn.

    • Doe wat bloem op een bord.

    • Bedek een kabeljauw filet met het bloem.

    • Klop het overtollige bloem af.

    • Dompel deze filet onder in het beslag.

    • Doe de filet meteen in de, tot 180 graden celsius, verhitte frituurpan.

    • Bak deze goudbruin.

    • Laat de gebakken kibbeling uitlekken op wat keukenpapier.

    • Serveer de kibbeling met b.v. kerriesaus.


    Categorie:Favoriete Recepten
    » Reageer (25)
    02-04-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roos





    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (33)
    09-03-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groei&Bloei





    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (33)
    27-02-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marion





    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (35)
    18-02-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hachee





    ingrediënten

    4 personen


    5 middelgrote uien

    700 g runderriblappen

    50 g boter

    3 el tarwebloem

    500 ml water

    2 el witte wijnazijn

    1 tl kristalsuiker

    2 laurierblaadjes

    4 kruidnagels

    5 korrels jeneverbessen


    Halveer de uien en snijd in ringen. Snijd het vlees in stukken van ca. 3 cm.

    Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit in een braadpan de helft

    van de boter en bak de helft van het vlees al omscheppend op middelhoog vuur

    in 3 min. rondom bruin. Schep uit de pan en bak de andere helft van het

    vlees in de rest van de boter. Doe al het vlees terug in de pan.

    Zet het vuur laag, voeg de ui toe en fruit 5 min. op laag vuur. Roer regelmatig.

    Bestrooi het vlees en de ui met de bloem en laat op laag vuur 3 min. gaar worden.

    Roer regelmatig. Voeg het water toe. Voeg de azijn, suiker, laurierblaadjes kruidnagels en jeverbessen toe.

    Breng aan de kook en stoof het vlees met de deksel op de pan op heel laag vuur in ca. 2 ½ uur

    gaar. Roer regelmatig.


    Haal na 2 uur de deksel van de pan en laat het laatste halfuur tot de gewenste

    dikte in inkoken op laag vuur. Breng de hachee op smaak met peper en zout.


    Categorie:Favoriete Recepten
    » Reageer (35)

    Over mijzelf
    Ik ben Harmke
    Ik ben een vrouw en woon in Maassluis (Nederland) en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 20/01/1952 en ben nu dus 72 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: PSP,zingen, nordic-walking en legpuzzels..
    Ik ben getrouwd met Fred en hebben een gezamelijke hobby n.l. Het houden en kweken van pijlgifkikkers.

    Foto

    Foto

    Doe dingen waar je hart van gaat zingen.


    Foto

    Met duizend

    kleine stapjes

    naar je doel


    Foto

    Foto

    Mijn blogmaatjes
  • Ton en Loekie
  • Voske-Dirk
  • Eddy
  • Steffie
  • Maarten
  • Sylvain

    Alle Meiden
  • Marianne
  • Mariska
  • Ingrid
  • Monique
  • Lenie
  • Benthe

    Mijn Blogmaatjes
  • Gewoon Jos
  • Beverse weetjes
  • Meeuw
  • Dini
  • De westhoek
  • Corba Jack

  • Maassluis
  • Digitale stad Maassluis
  • Samen zijn wij maassluis
  • Maeslantkering

  • Foto

    Niets is zo hoorbaar

    als de stilte.


    Favorieten Pijlgifkikkers-sites
  • dendrobatesworld
  • Frogs and more
  • Plaatjes van Pijlgifkikkers
  • plumifrons

  • Archief per maand
  • 12-2024
  • 11-2024
  • 10-2024
  • 09-2024
  • 04-2024
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 04-2022
  • 02-2022
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 10-2020
  • 03-2020
  • 12-2018
  • 06-2015
  • 04-2012
  • 09-2011
  • 04-2011
  • 10-2010
  • 09-2010

    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!