samengestelde vader
het leven in een samengesteld gezin
Inhoud blog
  • een fotootje van Stinooken
  • zijn/haar eerste foto
  • veel in te halen
  • amaai mijn ...
  • Het is goed in eigen hert te kijken, nog even voor het slapen gaan. Of ik van dageraad tot avond geen enkel hert heb zeer gedaan.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Hoofdpunten blog puber_annelies
  • U kent mij
  • Een jaar voorheen
  • Hersenspinsels *
  • De aangekomene
  • Kriebel in de vingers
  • Aan allen..
  • Gefeliciteerd padre
  • Metafoor
  • Even niet
  • Toneelmicrobe
    Foto
    16-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moederdag
    Terug aan 't werk, na de zware inspanning van gisteren... een reeks moeders vieren zit snel in je kleren...

    We hebben weer heel wat bijgeleerd: Istrië ligt gedeeltelijk in Kroatië, Slovenië en Italië (en als 't op internet staat is 't waar). Verdere discussies hierover zijn zinloos. Wat sommigen ook mogen beweren...

    Ook minder prettig nieuws, de cyberoma ligt plat (haar cybergedeelte toch) want ze is tegen een bliksem gelopen. Een noodelectricien heeft gisteren al bijna 4 uur gewerkt om het euvel te verhelpen, vandaag komen er nog een pak bij... We steken Cyberoma een hart onder de riem met een éclaireke.

    Onze Kevin (zie gisteren) doet het uitstekend, hij staat daar te staan met een gratie van royale betekenis. Madre is zielsgelukkig. Waarom ze voor zichzelf gisteren een klein roosje kocht is me nog niet heel duidelijk... Ze ziet toch niet graag bloemen? Of heeft Padre weer iets niet goed begrepen. Vrouwen... Ze zijn zijn niet gemaakt om te doorgronden!

    Van de onderweg-zijnde geen nieuws maar dat is ook normaal, zijn/haar draadloze internetverbinding is nog niet aangesloten... Daar verwachten we pas op 4/9 iets meer van...

    Onze Rambo heeft zijn taalkamp in de farwest goed doorgemaakt hij spreekt er al helemaal naar... Dit is niet tot eenieders blijdschap maar in een samengesteld gezin heb je nu eenmaal van alles en nog wat. De allochtone invloeden moeten we er bij nemen. Als we hem niet verstaan roept hij het wel eventjes. Gelukkig heeft hij nog voldoende autochtone mazelen in zijn genen. Anders was het gewoon Spaaitig...

    Weet u wie er roept?

    Het werk... dan houden we het hier voorlopi bij... Tot binnenkort,


    Padre

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    16-08-2006, 10:34 geschreven door padre
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Charlotte Simmons
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Boekbespreking (voor even tussendoor)

    Op aanraden  van onze puber (Annelies voor de intimi) en om haar beter te kunnen doorgronden heb ik een lijvig boek gelezen van de voor mij totaal onbekende auteur Tom Wolfe. Ziehier mijn bevindingen:

    Tom Wolfe is een iewat exentriek schrijver en publicist van Amerikaanse origine, die al een heel leven in New York City woont met zijn gezin.
    Zijn (voorlopig) laatste werk is "i am Charlotte Simmons", vertaald naar "ik ben Charlotte Simmons" (slecht) vertaald in het Nederlands en uitgegeven door Prometheus.
    Het boek verscheen voor het eerst in 2004.

    Het verhaal:
    Boerenmeisje, slim en beste van de klas, in haar bergdorpje Sparta, lokaal superster enzoverder, verdient een beurs aan de prestigevolle universiteit 'Dupont', voortbrenger van diverse Nobelprijzen en bekend om zijn uitstekende wetenschappelijke background.
    Ze vertekt met angst om te slagen, ze heeft amper geld en een 'fout' jurkje is zowat haar enige bagage.
    Haar roommate Beverly is een verwaande snob die haar amper ziet staan...

    In de lessen vergaat het haar goed, ze haalt tienen en is hongerig naar wetenschap en studeert vlijtig.
    Op de campus wordt ze aangezogen door het liederrijke studentenleven wat ze zo verafschuwt...
    Ze maakt kennis met de 'jockstraps' (slecht vertaald naar corpsballen) en alle 'geneugten' van het leven.
    Zal ze volhouden of zwichten?

    Bespreking

    Wolfe (74) is een begenadigd verhalenverteller. Zou ik een Leuvense stoof hebben hij was geïnviteerd.
    Intrige en psychologische ontwikkeling van zijn personnages zijn hem zeer eigen. Hij blijft echter steken in het ééndimensionale. Zo is de sociale armoede van Charlotte te verklaren door haar afkomst uit het bergdorpje en haar geldelijke vermogen. Bekrompenheid opgelegd door de lokale godsdiensten, gebrek aan kennisniveau aan de lokale scholen, eenzijdig televisieverslag, Amerikaanse oppervlakkigheid zijn zeker geen oorzaken. Zelfs The old American Dream is geen punt voor Wolfe.

    Diverse werledauteurs hebben in het verleden al andere oorzaken geschetst van dergelijke naïviteit.

    Recent in de krant gelezen dat madam Paris Hilton dacht dat Tony Blair een voetballer was (ze heeft nochtans wat centen en komt niet uit Sparta...

    Zijn beschrijvingen komen je na een paar honderd bladzijden de strot uit. Je hebt de neiging een blad om te slaan en een pagina verder te lezen. Een foto (geschreven) meegeven is noodzakelijk, voor de 25ste keer de lambrisering van de bibliotheek uit de doeken doen, vervelend...

    Afgezien van deze mankementen - elke auteur heeft wel iets - is dit boek een zeer leesbaar en aangenaam werk, een roman voor aan het strand, om in bed wat lectuur te hebben voor het slapengaan of wellicht zelfs in de trein... Het is geen literatuur, daarvoor weegt het te licht (ligt ook aan de manke vertaling), het is geen psychologisch, sociaal of maatschappelijk relevant werk, daarvoor is het te simpel en te oppervlakkig.
    Wie meer wil weten over wat een puber bezighoudt is er aan voor zijn moeite.

    Wolfe schrijft teveel met zijn pik in plaats van met zijn pen. Hij verplaatst zich te weinig in het persoontje Simmons, hij werkt eerder zijn eigen fantasieën uit. Maar nu ben ik wel erg streng.

    Wolfe die in de States bekend staat als de vader van de 'new journalism' maakt op mij enkel een vermoeide indruk. Hij bewijst elke dertig pagina's de jeugd niet te kennen. Jongeren van vandaag zijn echt in meer geïntresseerd dan zuipen en neuken. Ik ben er stellig van overtuigd dat het in de States net zo is... (getuige de verslagen van mensen die ginder een BA gingen halen enz)
    Wie Wolfe gelooft verliest al zijn vertouwen in de jeugd, hoeksteen van de beschaving van morgen.

    De typering van de millenniummutanten, een stel 'linkse' en 'kritische' rakkers is zo oubollig en onjuist dat je betwijfelt of Wolfe ooit met zijn eigen verleden in het reine zal komen. Als hetero met een bord gaan demonstreren op een rally voor 'potten en flikkers' (sic) om op een goed blaadje te komen bij zijn vrienden is het tegenovergestelde van wat je van deze mensen mag verwachten.

    Wel boeiend is de wijze waarop Charlotte's ontwikkeling (nu ja) wordt geschetst en je gaat al na een paar hoofdstukken symphatie of antipathie voelen voor een aantal rollen in Charlotte's leven aan Dupont.
    Je dwaalt wel eens af naar je iegen herinneringen en beseft dat een of ander persoon je wel heel dicht benaderd... Dat is het leuke aan een dergelijke roman.

    Het einde en het verloop van het boek waren voor mij geen verrassing, allemaal nogal voorspelbaar... Maar dat maakt het werk niet minder prettig.

    Ik heb mijn dochter niet beter leren kennen, ook het campusleven aan de universiteit van de USA niet, allemaal nogal vlak...

    Quotering

    inhoud: 6/10
    verhaal: 7/10
    stijl: 5/10
    meerwaarde: 0/10

    totaal score: 6/10

    Voor wie veel leest een tussendoortje, wie weinig leest kan beter zijn tijd in iets anders steken.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    16-08-2006, 10:11 geschreven door padre
    Reacties (0)
    15-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Starring ...
    Zozo luitjes en luitinnetjes,

    happy modderkensday ! ! !

    We hebben Madre vanmorgen met de (voorlopig) voltallige crew van kids uit de nest gezongen met het alom gekende chanson: happy mamaday toe joe, gevolgd door het luidkeels verwoorde hip, hip, hip HOERAAAAAA !!!

    Een stralende Madre (alle verhoudingen in acht genomen, als ge lekker ligt te maffen en de voltallige spionkop van Manchester United staat te roepen) ontving de eerste wensen.
    De eropvolgende 'vleeshoop', dit is een uniforme beweging waarbij alle aanwezige lijven zich letterlijk storten bovenop een zorgvuldig geselcteerd slachtoffer, was een nooit gezien succes. Vooral omdat de driejarige Rambooke als tweede in de rij onder de wat gevuldere Padre, Annelies en ons aller gewichtig zoontje Stinooke zat. Toen hij purper werd en dus de juiste kleur van de ploeg kreeg, zijn we uiteengegaan...

    Wat een fun!

    Nadien kreeg Madre de enige twee eitjes, een grote plant (bijgenaamd onze Kevin), en een paar gevulde pistolets van de kenner. Was Padre dan te lui om meer eitjes te halen? Helemaal niet maar alle zelfstandigen in de omtrek van 50 Km van onze burcht waren vandaag niet zinnens uit hun bed te komen... dus de laatste twee eitjes waren voor de Madre, die ze met smaak verorberde. Het speeksel dat uit ons aller mondhoek droop heeft ze gelukkig niet opgemerkt...

    Wie ik nog niet vernoemde is onze jongste dochter: Lebbeke (zo werd ze al genoemd door de onbezonnen puber vooraleer ze puber was). Dit lieve meisje, mooi, braaf en gedienstig is een droom voor alle vaders, dus ook voor mij... Soms word ik wakker en is ze net iets anders dan de liederrijke beschrijving laat vermoeden... Ach ze is pas 9... En we houden ook van haar...

    De volledige cast kent u nog niet, er komen nog figuren aan te pas... U leert ze al lezend kennen.
    Straks brengen we een bezoek aan de oermoeders... De stamvrouwen van onze gemeenschap. In onze Kibboets werd de afgelopen maanden druk geplant, verpot en gesnoeid zodat we met een deftige struik kunnen aandraven bij de Cyberoma en de Moma (volia weer een brandnew member of the cast). Hierbij zullen ze respectievelijk worden bijgestaan door de Godfather en de Bopa (toe maar, het kan werkelijk niet op...)
    Eens ontdaan van onze gewassen zullen we met onze bus nog ergens heen gaan, hoewel met dit ....... weer er niet heel veel te doen valt.

    Ach misschien verbeiden we de dag wel met een spelletje van niveau zoals zwarte pieten, Antoinette wie heet den bal of schipper mag ik overvaren?
    Toen ik vroeger jongeling was en eenmalige spruit droomde ik ervan eens op zondag naar de scouts te kunnen gaan... Nu wonen de scouts allemaal bij mij, geweeeeeldigggg zou de heer Wally uitkramen...

    Onze kleinste telg, de nog-onderweg-zijnde, heeft zich nog niet geroerd. Hij/zij wacht zijn/haar moment rustig af. Zo te horen aan de jolige drukte achter mij staat hem/haar een rustige woonomgeving te wachten...

    Er rest me nog een woord van dank voor de blogger van het eerste uur: puber_annelies, die op haar gevierde webstek recentelijk veel reclame maakte voor mijn debuut. De eerste gasten door haar verwezen zijn dan ook warm welkom geheten.

    We gaan nu door... en zoals de Mancunians (de spionkop van Manchester United - zie hierboven - )het letterlijk verwoorden : You'll never walk alone...

    Tot binnenkort,


    PAdre
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    15-08-2006, 10:53 geschreven door padre
    Reacties (1)
    14-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eerste stapjes
    Daarvoor is het nog wat vroeg, zo snel gaat een blog nu ook weer niet...
    Ik heb het hier over mijn eigen eerste stapjes in deze nieuwe wereld... Aanmoedigingen van alle kanten. Ons anders zo rustige huishouden staat op zijn kop!!!

    PADRE BLOGT !

    Wel dat doet me nu veel plezier dat den ouwe ook bij de jeugd aanslaat.

    De uitdaging wordt nu: volhouden en blijven boeien...

    Ik zal mijn uiterste best doen, zo tussen het werk door.

    Heel knap is de lay-out aangeboden door Seniorennet, je maakt een blog op een minuutje en je krijgt een professioneel uiterlijk (op het scherm toch) zonder dat je er iets van kan.

    Een klein woordeke over ons gezinnetje:

    Rambooke is back and kicking!!!
    Welcome home kerel, we hebben je gemist.

    Morgen voorstelling van de hoofdrollen...
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    14-08-2006, 13:58 geschreven door padre
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.debuut
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Toen ik een aantal jaar geleden voor het eerst met 'blogs' geconfronteerd werd, dacht ik er in de verste verte niet aan hier ooit aan mee te doen.

    Maar u weet wat Bredero zei: 'het kan verkeren...'

    Een oude Chinese spreuk zegt: 'een man is pas een man als hij drie belangrijke zaken realiseert: een boek schrijven, een boom planten en een kind verwekken.'

    Van dat laatste heb ik al 3 streepjes, van de bomen een veelvoud maar dat boek... Vermits het om een oud Chinees gezegde gaat zal de bedenker ervan ook wel 'blog' bedoeld hebben, zeker?

    Op weg naar de man dus!

    Mijn oudste streepje: Annelies (onbezonnen puber) in de gelijknamige categorie blogs van deze unieke site, zette me aan het denken. Ik verneem soms meer van haar via de blog, dan van haar zelf. We zitten dagelijks enkele malen samen aan tafel, ze vertelt duizenduit maar gevoelens brengt ze soms nog iets meer genuanceerd over in haar gedichten en andere pennevruchten.

    Zit er iemand op mijn relaas te wachten: NEEN driewerf Neen!
    Is het therapeutisch?
    Is het eigenwaan?
    Is het massavolgen?

    Ik moet u heel eerlijk het antwoord schuldig blijven. Ik wil gewoon aan wie het lezen wil mijn ervaringen, wetenswaardigheden en gevoelens delen. Misschien kunnen mijn ouders, die niet meer dagelijks aan tafel zitten, mij zo ook beter begrijpen. U zal ze herkennen in Cyberoma en Godfather, de terminologie is van Annelies.

    Waar gaat het over?

    Over alles en niets. Alles: ik deel met u mijn vreugde over een nieuw leven dat groet in de schoot van mijn geliefde. Wellicht zal u meegenieten van vreugdemomenten en van droeve tijdingen (het kindje hoest, of zoiets).
    Misschien ventileer ik ook wel eens gevoelens of opninies over andere wetenswaardigheden... Wie weet?

    Het gaat allezins over leven, gewoon dus. Hoewel gewoon? Leven is wonderlijk mooi, een dagelijks mirakel. Daar zal ik het over hebben.

    Wat mag u niet verwachten?

    Verwacht geen intimiteiten die niet voor u bestemd zijn, geen politieke, ideologische of andere standpunten.

    Vindt u er iets van, het treft u, u vindt het belachelijk, u amuseert zich of u verveelt zich, laat het me weten via mijn gastenboek.

    Mijn hersenspinsels en uw reacties maken een Blog pas echt compleet.

    Tot binnenkort,


    Padre
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    14-08-2006, 12:20 geschreven door padre
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
    Foto
    Rondvraag / Poll
    wat wordt het volgens u?
    een jongen
    een meisje
    een tweeling
    een nog meerling
    iets anders
    Bekijk resultaat

    Gastenboek
  • groetjes en een leuke avond wens ik u pietie uit ternat
  • Heb mij hier even geparkeerd, en je hebt een goede blog .
  • Hallo Padre
  • terug
  • Regenhint...

    Laat me eens weten wat je er zoal van vindt...

    Blog als favoriet !
    Foto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!