Het Schoonselhof kent een rijke geschiedenis. Het was in 1319 eigendom van Jan van Wilrike, gezegd van Sconsele. Het kasteel Schoonselhof was in de 16de eeuw een huis van plaisante, een buitenverblijf dus van vermogende Antwerpse kooplieden. In 1871 wordt J.Moretus de laatste kasteelheer. In 1911 verwierf de stad Antwerpen het domein en bestemde het tot begraafplaats. Keizer Jozef II had al in 1784 beslist dat begravingen niet meer mochten plaatsvinden in kerken en op kerkhoven in de stad.(de huidige Groenplaats was vroeger het Groenkerkhof). Begravingen dienden te gebeuren buiten de stadskern. Op 29 augustus 1914 werd de begraafplaats Schoonselhof in gebruik genomen met de begraving van een Duits soldaat.
Een wandeling door het Schoonselhof is de moeite waard door zijn mooie dreven, de fauna en flora. Men ontmoet er de graven van gewone stervelingen maar ook van beroemdheden, die op ereparken werden begraven: burgemeesters, auteurs, schilders, senatoren, enz.
Dank zij onze beslagen gids konden we heel wat opsteken over de symbolen waarmee de grafzerken zijn getooid en over hun bewoners. Kortom het was een leerrijke ontmoeting met de funeraire wereld.
Het breughelbuffet dat op ons wachtte in Extra-Time was een geslaagde afsluiter