NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • viva vakantieka in Amerika
 • De tijd van Karnaval
 • Het leven gaat verder
 • Vrijdag de 13de...'n rotdag
 • 2005 Gedaan , Hello 2006
 • Nieuwe afdeling
 • Het laatste Nieuws
 • Zwarte gordel 2de Dan
 • Belangrijk examen
 • Begin van een nieuw seizoen
 • Regenweekend in Augustus
 • Dagje Limburg
 • Wie zijn wij
 • Dames en zelfverdediging
 • Reis naar China
 • Song Park in Gent
 • vakantie...ja en neen
 • Stage in Moscow
 • Drukpunten
 • Bravo , mooie prestatie SDB
  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Zoeken in blog

  "AMAC" - MARTIALE KUNSTEN
  zelfverdediging
  08-03-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.viva vakantieka in Amerika
  Hello iedereen. Heb op mijn laatste blog een dikke kemel geschoten , de datum van het karnaval is deze maand en niet zoals ik verkeerd melde , eind Februari. Sorry daarvoor.
  Verleden weekend een stage van 2 dagen meegemaakt in Brussel met E. Pantazi (usa) een meester in drukpunten. Het was de beste stage die ik tot nu toe heb meegemaakt. Van de 3 meesters in drukpunten waarvan ik stages gevolgd heb (andere meesters waren G. Dillman (usa) & B. Burch (usa)) was hij de meest interessanste en voor herhaling vatbaar.
  En nu nog één weekje trainen en dan VERLOF .
  Ik vertrek namelijk voor een maand naar de Verenigde Staten meer bepaald naar Florida , weg van het slechte weer hier , op naar de zon.
  Het zit namelijk zo , mijn dochter woont al 18 jaar ginder, is ook Amerikaanse geworden en runt een ranch waar zij zich bezig houd met paarden , zij is "paardenfluisteraarster" van beroep.
  Dus mijn vakantie zal er in bestaan om een maand lang mijn dochter mee te helpen met haar werk op de "Farm" zich bezig te houden met mijn kleindochter Ashley (7 jaar) , uitstapjes maken en profiteren van de zon.
  Zalig is dat zo een vooruitzichten , en even weg van mijn passie hier , ik weet dat de club zal verder draaien zonder mij , ik reken daarvoor op mijn 3 assistenten
  Pascal , Rudi & Audrey , het zijn mensen met verantwoordelijksgevoel , en daarom kan ik met gerust gemoed vertrekken. (wat kan het leven mooi zijn)
  Salut en tot in April , Karel 

  08-03-2006 om 13:31 geschreven door sensei

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (8 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  20-02-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De tijd van Karnaval
  Hello iedereen , gisteren zondag stond er een kadertraining op ons programma ,maar het werd afgelast door ziekte van de shihan (Hoofdleraar).
  Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik er niet kwaad om was  dat de training afgelast werd. Zo kon ik eventjes ook een dagje "niksdoen" en lekker lui in mijn zetel kijken naar de finale van Kim Clysters op TV.
  Zaterdag was ik ook tesamen met mijn assistent Pascal naar de Sportacademie van de VUB geweest voor een ganse dag les te gaan geven aan jongeren (12 tot 18 jaar) in de voormiddag en aan volwassen in de namiddag , en ik moet toegeven dat de vermoeitijd begon toe te slagen zaterdagavond. (wat wil je als men een dagje ouder wordt).
  Maar geen nood , ik ben goed uitgerust om er morgen terug tegen aan te gaan.
  Volgend weekend staat er een gans andere aktiviteit op mijn agenda , namelijk "Karnaval" ; De Halse karnaval is één van de hoogtepunten van het jaar hier in onze streek, dan wordt er 5 dagen aan een stuk doorgevierd.
  Ik ga het rustig houden met enkele wandelingen in de stad op zaterdag om al de verklede mensen hun gang te zien gaan. En op zondag ga ik zeker de Karnavalstoet bekijken , ik weet dat het de moeite loont.
  En dan zijn we bijna in de maand Maart en dan vertrek ik op verlof , daar meer over volgende week.  Groetjes  Karel

  20-02-2006 om 16:09 geschreven door sensei

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (5 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-02-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het leven gaat verder
  3 weken al, en nog altijd heb ik het moeilijk met het verlies van mijn goeie vriend Tex , voor sommige mensen is zoiets onbegrijpelijk , een hond is dood en zoveel bla-bla daar rond.
  Maar er zijn ook mensen die mij heel goed begrijpen, en weten wat het is thuiskomen en uw trouwe viervoeter die u niet meer komt begroeten , of in de tuin rondwandelen en hij met al zijn entousiasme  niet meer komt vragen om de bal even weg te gooien, en de parking oprijden en hij u welgezind niet meer komt verwelkomen,of gewoon zijn aanwezigheid in huis , wat een gemis.
  Maar zoals de titel van dit bericht duidelijk stelt " het leven gaat verder" gewoon onverstoorbaar verder, en dus , ook wij moeten verder met de goeie maar ook met de minder plezante "dingen" van het leven.
  Deze maand was terug een drukke maand op het gebied van trainingen en stages , Zondag 15/1 was er de jaarlijkse openluchttraining in het Provinciaal domein van Huizingen.
  We hadden geluk met het weer dus was de opkomst ook redelijk , met 25 trokken we de bossen van het domein in waar we ons eens echt "uitgeleefd" hebben , we hadden een kontainer warme soep en enkele stokbroden meegenomen om gedurende een pauze naar binnen te werken , van 13:30 tot 16:30 zijn we in het domein verbleven , en zelfs toen we gingen vertrekken vonden sommige dat het nog te vroeg was, maar ik denk wel dat iedere aanwezige die nacht geen moeite moest doen om in slaap te vallen. Dus van een succes gesproken, maar geen nood volgend jaar komen we terug.
  Zondag 22/1 was er de jaarlijkse AMAC nieuwjaarsstage in Antwerpen , traditioneel worden dan de nieuw aangesloten clubs bij AMAC voorgesteld en die laten dan op de mat zien wat hun dicipline zowat inhoud.
  Dit jaar was het de club uit Deurne "Ido Ko Yama" van Sensei Patrick Cosemans die zijn dicipline Happo Jutsu voorstelde. En daarmee heten we Patrick welkom in onze Federatie.
  Voor de jaarlijkse AMAC vergadering waar alle clubs v/d Federatie aanwezig zijn werdt er nog een Chinees etentje aangeboden (lekker) waarna de echte vergadering van start kon gaan en iedereen zijn zegje kon doen over het afgelopen jaar en hoe hij de toekomst voor zijn club en AMAC inzag , er werdt dus "vergaderd".
  Op 28/1 was ik uitgenodigd om les te gaan geven op een internationale stage georganiseerd door H. Emankaf in Brussel. Er waren ongeveer 200 Budoka's op de tatami's die konden proeven van ongeveer 10 verschillende diciplines van de gevechtsporten en zelfverdedigingstechnieken.
  De aanwezigen waren tevreden over de lesgevers en wij over hun , dus iedereen tevreden naar huis , zo hoort het te zijn in deze wereld.
  Salut en tot volgende keer.  Karel

  05-02-2006 om 11:26 geschreven door sensei

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-01-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijdag de 13de...'n rotdag

  Klavertje 4 - Hoefijzers  e.a zijn gelukbrengers zeggen ze , zwarte kat zien - onder een ladder doorgaan , enz. brengen ongeluk zeggen ze ook ,ik persoonlijk echt niet zo veel belang aan die gezegden . Ik denk van mezelf dat ik een nogal nuchter persoon ben , en toch.... gisteren vrijdag de 13de is TEX gestorven , een hond , mijn hond.
  Tex een Dobberman was 11 jaar, een pracht van een dier, echt sociaal en niet een agressieve hond zoals de dobberman soms door bepaalde mensen wordt afgeschilderd ,ik denk dat hij echt gelukkig was hier bij ons , hij had plaats genoeg om te rennen en te spelen in onze tuin (want een speelvogel was het geloof mij) .
  Hij was mijn dagelijkse "kompagnon" waarmee ik heel veel tijd doorbracht , wij verstonden elkaar.
  Een hond is eerlijk in wat hij doet , is trouw , liegt nooit , men kan er op rekenen.
  Mijn vrouw heeft uuuuren met hem gaan wandelen hier in het mooie pajottenland , Kms en Kms hebben ze gedaan te samen , want ja..mijn vrouw was zijn beste vriendin .
  En zo hebben wij 11 prachtige jaren meegemaakt met onze TEX .....tot over een kleine 14 dagen terug ,eerst een beetje ziekskes , en het verslechterde elke dag een beetje meer, en we bleven maar langs de veearts binnenlopen en medikatie toedienen... maar niks hielp.
  Gisteren heeft hij zijn laatste 100 meter gaan wandelen met mijn vrouw , hij was hoo toch zo gelukkig , al konden we zeer duidelijk merken dat hij pijn had.
  En dan gisterenavond...toen ik thuis kwam van de training zij mijn vrouw dat we nog langs de veearts moesten want dat onze vriend er erg aan toe was (ik bespaar hier de details) .
  Toen we binnenkwamen bij de veearts en hij zijn uitleg deed , begrepen we dat het ver gedaan was en wij een verdomd moeilijke beslissing moesten gaan nemen.
  Het laatste spuitje ...Inderdaad , gingen wij onze trouwe viervoeter laten inslapen en hem al de pijn besparen die hij nu al doorstond.
  Wij konden dat lijden niet verder aanzien en kozen voor het spuitje.
  Mensen wat een moeilijke beslissing , iemand de dood injagen , zelfs al is het een hond , mijn echtgenote en ikzelf stonden daar als 2 onmachtige wezens die niks , maar dan ook niks konden doen om het leven van onze levensgezel te redden. Shit , Shit en Shit het leven is soms klote.
  Sorry dat ik mij effkes laat gaan , maar ik zit hier nu deze Blog te typen , en het huis is hier zo leeg zonder mijn vriend , mijn beste vriend.
  Zoals ik reeds eerder zei , geloof ik niet zozeer in die gezegden , maar vrijdag de 13de blijft voor mij altijd in mijn geheugen geprint als een rotdag.
  TEX jongen waar u ook moge zijn nu , ik wens u alles toe wat een hond kan verlangen.
  Uw verdrietige maat .
  PS: Ik weet wel dat het onderwerp van vandaag niets te maken heeft met "Martial Arts" maar ik moest even mijn verhaal & emoties kwijt raken.

  14-01-2006 om 13:04 geschreven door sensei

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-12-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2005 Gedaan , Hello 2006
  Hé beste bezoekers ,hier ben ik nog eens , voor de laatste keer dit jaar. Wij hebben tussen Kerstmis en Nieuwjaar een kleine rustperiode ingelast, ik denk dat er in die periode andere zaken op de éérste plaats komen , het is een familiefeest , of zou het toch moeten zijn .
  Ik probeer deze week alles in orde te brengen voor het begin van het nieuwe jaar , die voor onze club start op Dinsdag 3 januari.
  Dus worden de inschrijvingen , lidgelden , verzekeringen, overschrijvingen en ander papierwerk in orde gebracht.
  Deze week (dinsdag) verscheen ons artikel plus foto in "Het Laatste Nieuws"
  plus een intervieuw donderdagmorgen op "Radio 2" wat zeker een goede afsluiter is voor 2005 , goeie publiciteit noemt men dat.
  En om af te sluiten wil ik iedereen die een berichtje achterliet in mijn mailbox bedanken alsook de mensen die mij een mailtje stuurden met allerhande vragen en inlichtingen betreffende mijn Club en andere.
  Langs deze weg wil ik iedereen het beste wensen voor 2006 en hopelijk blijft de gezondheid opperbest en geeft het nieuwe jaar wat u er van hoopt.
  "Een jaar zonder problemen"
  See you in 2006 , Salut  Karel

  30-12-2005 om 11:43 geschreven door sensei

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-12-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe afdeling

  Hello , hier ben ik terug en de reden van mijn toch wel lange afwezigheid is natuurlijk het in orde brengen van mijn nieuwe afdeling "Self Defence" in Halle (Buizingen) .
  En zoals reeds gemeld in mijn vorig blognieuws  ben ik van start gegaan op 1 December , en laat ons zeggen dat deze maand de "inloopmaand" is en dat we oficieel starten met onze 2de afdeling na Anderlecht nu Halle dus op 3 Januari 2006. Om te beginnen wordt er alleen les gegeven aan volwassen , voor de kinderen zien we later nog wel, het belangrijkste is goed starten.
  De opkomst voor de eerste lessen mag redelijk genoemd worden, zelf het dagblad "Het Laatste Nieuws" is op bezoek geweest (de reportage zou deze week moeten verschijnen) .
  De lessen worden gegeven op Woensdag (van 19 tot 20 uur) en Donderdag (van 19 tot 20:30)
  In Anderlecht op Dinsdag (van 19 tot 20:30) en Vrijdag (van 19 tot 20:30).
  Zoals u kunt merken zijn de avonden goed gevuld , tel daarbij nog de Nat. en Internat. Stages en trainingen bij , en u weet met wat ik bedoel als ik zeg dat een hobby een soort van levenswijze wordt.
  Een levenswijze die ik niet betreur , en mensen die een beetje in de Oosterse sfeer of in de Martial Arts wereld thuis zijn zullen me best begrijpen , maar later daar meer over.
  Gisteren ben ik met 3 van mijn leerlingen naar Brussel geweest waar een stage van politietechnieken plaats vond, gedurende 3 uur werd er keihard geoefend en waren we tevreden met het geleverde werk en konden tevreden huiswaarts keren.
  Nu met de feestdagen in aantocht hebben we deze week nog training , en dan nemen we de laatste week van het jaar verlof, om dan op Dinsdag 3 januari 2006 er terug tegenaan te gaan, hopelijk zijn de leden dan goed uitgerust en kunnen ze het nieuwe jaar aanvatten met heel veel energie en leergierigheid .
  Mensen die interesse moesten tonen in de lessen kunnen steeds even langs komen in Anderlecht of Halle , zij zijn steeds welkom , of stuur mij gewoon een mailtje.
  Salut Karel

  19-12-2005 om 16:10 geschreven door sensei

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-11-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het laatste Nieuws
  Lang geleden dat ik nog "geblogd" heb ,maar u kunt zich niet voorstellen hoe druk  een persoon het soms kan hebben. Dus let's go ,
  Na mijn examen 2de Dan op 2 oktober had ik op de 22 ste van dezelfde maand mijn examen van instruktor voor Kyusho Jitsu (drukpunten) , geen gemakkelijk examen mag ik zeggen , het begon om 14:00 uur en ben buiten gekomen om 19:00 uur , ik was kompleet leeg en moe, maar het belangrijkste was dat ik geslaagd was.
  De week daarop was het ons spagettifestijn , de leden van de club werkten praktisch allemaal mee om het weekend te doen slagen.
  En van een succes gesproken , het was er een , dus bravo voor iedereen.
  Daarna kon de club zich gaan klaarmaken voor "HET" evenement van het jaar,namelijk de "Antwerp Budo Odyssey" georganiseert door AMAC en dat om de 2 jaar .Gedurende 3 dagen was het een waaier van "Martial Arts" met als hoogtepunt de Gala van zaterdagavond, ook ik was van de partij met het demo team van "Daochi Dim Mak" (als u er meer van wil weten ga eens een kijkje nemen op de site www.kyusho.be onder de rubriek "demonstraties & fotos".
  En tenslotte was er verleden week het "vechtsportgala" in Gent en ook daar was ik van de partij met het demo team (zie terug www.kyusho.be ) .
  Het was een organisatie van W. Toch , onze welbekende vriend uit Gentbrugge.
  En ook daar in Gent gelijk in Antwerpen hebben de mensen echt voor hun geld gehad , het zou leuk zijn indien er eens mensen afkwamen naar zo een evenement die er echt niks van afweten , eens komen kijken naar het grote onbekende , een zaak is zeker , vervelen zullen ze zich niet.
  En nu volgende week donderdag 1 december staat er iets belangrijks op het programma van onze club Suigetsu Dojo Brussels . Die dag geef ik mijn éérste initiatieles zelfverdediging om 19:00 uur in Halle (Turncentrum start '65 - D'exaerdestraat 214).
  Indien het een succes moest worden , opent de club buiten Anderlecht een 2de afdeling , in Halle (Buizingen) dus . Laat ons het beste hopen , we zien wel volgende week wat het wordt.
  Zo dat was een pak nieuws in minni uitvoering.
  Tot binnenkort  Karel

  24-11-2005 om 14:25 geschreven door sensei

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (7 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-10-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwarte gordel 2de Dan
  Hello iedereen , zoals verleden week reeds uitgelegd heb ik zondag mijn examen 2de Dan moeten afleggen in Antwerpen.
  Om 7:00 opgestaan , ontbijt genomen en zak klaargemaakt om te vertrekken , mijn echtgenote had beslist om mee te komen om te zien hoe haar "vent" het er ging vanaf brengen met dat examen , en ik was tevreden want er was een supporter meer.
  Tegen 9:00 waren we aan onze dojo waar wij afgesproken hadden met de 8 andere leden die mijn Uke's (helpers leerlingen) gingen zijn bij het examen.
  Rond 10:00 waren we ter plaatse in Merksem waar alles ging gebeuren , de juryleden kwamen druppelgewijs de dojo binnen , ook wij maakten ons klaar , en begonnen aan de opwarming.
  Om 10:30 ging mijn examen van start, ik moet zeggen dat ik een heel rustig gevoel had maar dat ik wel super gekoncentreerd was , tenslotte heeft men maanden naar dat examen toegeleeft en er keihard voor gewerkt , dus ik was er klaar voor.
  Tegen 12:30 was alles achter de rug,en was het wachten achter de resultaten van de 8 juryleden , in afwachting van het resultaat ging het examen terug door mijn hoofd , en zag ik het goede en het mindere goede terug te voorschijn komen, ook voelde ik mij echt moe en had overal pijn , het was alsof ik 2 uur vanbinnen in een betonmolen gezeten had.
  En inneens werd ik wakker geschud door shihan Hugo Bleys (voorzitter AMAC) die de resultaten ging voorlezen , het kwam er op neer dat ik geslaagd was met 71,50 % op 100.
  Ik voelde mij op dat moment een tevreden man niet meer of niet minder , ik had gedaan wat ik moest doen , en was daarin gelukt als bijna 60 jarige.
  Maar ik heb dus ook ondervonden dat ik geen 20 jaar meer ben en dat ik vandaag 3dagen na het examen mij maar eerst terug normaal begin te voelen , al heb ik gisterenavond al een training gegeven.
  Om te eindigen wil ik nog zeggen dat ,op aanvraag van de voorzitter ik ga beginnen werken en trainen om mijn zwarte gordel 3de dan te behalen.
  Dus ik weet wat te doen .
  Wat ik gekregen heb als beloning voor het lukken van mijn examen vraagt u ?
  Wel ,,,Tevreden en gelukkig man en een...... zoen van mijn echtgenote die ik niet vlug zal vergeten , en meer moet dat niet zijn .
  Salut Karel

  05-10-2005 om 15:37 geschreven door sensei

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-09-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belangrijk examen

  Amaai zeg, al 3 weken niet meer aan mijn blog gewerkt , wat gaat de tijd snel , zeker als men zich niet verveeld.
  En dat doe ik zeker niet , op zondag 11/9 was ik op het Blues festival van Beersel, een muziekgenre die ik heel graag hoor , prachtige dag doorgebracht ginder aan het kasteel van Beersel.
  Maar ik wijk af , zoals reeds in mijn vroeger artikeltje vermeld waren wij te gast in de Topacademie van W. Toch in Gentbrugge voor een training in Kung Fu.
  Ik mag zeggen dat het heel goed meegevallen is, iedereen was vol interesse voor de les, voor herhaling vatbaar , zeker weten.
  De 18de moest ik naar de kadertraining in Merksem , en op zondag 25/9 nog een stage Kyusho Jitsu meegedaan in Brussel onder leiding van Sensei Th. De Gelaen.
  Maar het belangrijkste is dat ik keihard aan het trainen ben voor mijn examen zwarte gordel 2de Dan van Zondag 2 Oktober .
  Dat examen moet ik gaan afleggen in Antwerpen voor de Dancommissie van onze AMAC Federatie.
  Voor het ogenblik ben ik dan ook 7 dagen op 7 bezig mij voor te bereiden op dat examen, het moet en zal lukken nu Zondag.
  Het resultaat van dit alles laat ik u volgende week weten.
  Salut , Karel
  www.amac.be

  28-09-2005 om 11:57 geschreven door sensei

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-09-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Begin van een nieuw seizoen
  Hello iedereen , Een rustpauze inlassen doet soms wonderen zeggen sommige , en ja dat klopt. Onze club heeft voor de éérste keer in zijn 6 jarig bestaan zijn deuren gesloten gedurende de laatse 14 dagen van Augustus.(Lekker nietsdoen)
  Het gevolg was dat de leden op de eerste trainingsdag van Dinsdag 6 September massaal aanwezig waren en vol ongeduld stonden te wachten tot wanneer de deuren van onze Dojo open gingen.
  Ik persoonlijk had Zondag al een Kyucho Jutsu stage achter de rug , die cursus ging namelijk door in Terneuzen (NL) in de Dojo van Theo Lindgreen .
  Het nieuwe seizoen ging dus van start dinsdag voor de "Adults" en nu vrijdag voor onze "Kids" , voor de kinderen zal er "iets" nieuw in de les zitten , want zij zullen een nieuwe lesgever onder ogen moeten zien .
  Rudi v/d Broek heeft zijn strepen in het verleden reeds verdient als     jeugdtrainer ,dus dat zal wel vlotten en daarbij wensen wij hem veel succes met zijn nieuwe job en welkom in onze club.
  Vogende week Woensdag gaan wij met onze "Adults" een trainingsles meepikken in de Topacademie van Sifu Walter Toch in Gentbrugge , het zal een hele ervaring zijn voor sommige leden , Sifu Walter is namelijk de 1ste westerling met graduaat Shaolin Tempel Henan China.
  Aangezien Kung Fu voor de meeste van mijn leden nieuw is , zal het een hele nuttige ervaring worden ginder in Gentbrugge.
  En aangezien ikzelf en mijn club openstaan voor andere diciplines in het "Martial Arts" gebeuren kan men bij die andere stijlen alleen maar bijleren , en dat is nu juist de bedoeling van een echte Budoka , men weet nooit genoeg.
  Zo , dat was het voor nu , tot de volgende Blogstory.
  Groetjes Karel

   

  08-09-2005 om 12:57 geschreven door sensei

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-08-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regenweekend in Augustus
  Hello , als fervent supporter van Schotland hadden mijn echtgenote en mezelf voorgenomen om zaterdag in Ooidonk de Schotse dagen te bezoeken .
  Aangekomen ter plaatse regende het pijpestelen , dus ons regenfrakske aan en wij weg, na ongeveer 300 meter gestapt te hebben stelde wij vast dat we al doornat waren ,en dus besloten wij terug te keren naar de wagen en daar geduldig te wachten tot de regenbui voorbij trok .
  De organisatie had ons ergens doen parkeren op een weg tussen 2 velden , en daar stonden wij dan , auto's kwamen aangereden , maar er stapte heel weinig mensen uit, ook wachtend tot het ophield met regenen.
  En wij maar wachten , en op tijd eens naar de hemel gekeken om te zien of ze die sluizen gingen dichtdraaien , maar neen het bleef gieten .
  Na 1 uur en 30 min daar in de wagen gezeten te hebben vonden wij het dan ook welletjes en deden wat velen ons al voorgedaan hadden , namelijk vertrekken .
  En in plaats van Schots te eten zijn we dan maar een Chinees restaurant binnengestapt , (van een verschil gesproken).
  Maar één zaak staat vast ..... Ooidonk volgend jaar komen wij terug.
  Zondagmorgen was het niet veel beter met het weer , maar toch vertrokken wij om 8 uur naar de kust , meer bepaald Oostduinkerke.
  Er stond namelijk een laatste trainingt op ons programma om het seizoen af te sluiten , wat ook gebeurde , het werd een training van 90 min in de prachtige duinen rond Oostduinkerke . Nadat we ons opgefrist hadden zijn wij  met zijn allen een echte Belgische biefsteak/frit gaan eten in het "Vissershuis" (wij waren met 40 personen).
  En in de late namiddag zijn we dan nog eens een gezamelijke wandeling gaan doen met een koffiestop op de dijk.
  Rond 19:30 namen we afscheid van elkaar en keerde iedereen moe maar tevreden terug huiswaarts. (ook ikke)
  En nu 14 dagen geen training , begin September beginnen we er terug aan .
  Salut Karel
                                                      

  22-08-2005 om 17:54 geschreven door sensei

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-08-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagje Limburg

  Beste bezoekers  , even een "blogje" neertikken . Zaterdag 13 augustus ,een dagje in het mooie Limburg doorgebracht , Redelijk vroeg vertrokken , want voor de stage van Kyucho Dim Mak in Peer wilde ik eerst nog vrienden een bezoekje brengen in dezelfde gemeente , het was al een tijdje geleden dat ik die nog gezien had en het deed werkelijk plezier om nog eens een babbeltje te kunnen slaan .
  Afscheid genomen om 12:30 want de stage begon om 13:00 , Sensei Theo De Gelaen had het zo aan boord gelegd dat we in open lucht konden oefenen, en het weer zat mee , dus prachtig was dat .
  Toen de training om 17:00 er op zat begonnen we ons klaar te maken om naar Neerharen te gaan (Nabij Lanaken) daar waren we namelijk uitgenodigd om een demonstratie te brengen in onze dicipline.
  Neerharen was in feeststemming , er werdt een Oosterse avond georganiseerd met al wat er bij hoort ,eten , muziek, decoratie, standjes en natuurlijk oosterse gevechtsporten.
  Toen we met onze demo starte om 20:00 , begon de zaal al redelijk goed vol te lopen, en  mogen we zeggen dat de aanwezigen onze demonstratie wisten te aprecieren en zij met veel aandacht luisterden naar de uitleg van de Sensei.
  Na een klein uurtje zat het er op , en konden wij zelf nag genieten van de andere clubs die aan hun demo begonnen.
  Om 10:00 vond ik het tijd om naar huis (150 km verder) terug te keren , en dat met een goed gevoel , goeie training , goeie demo .
  Rond middernacht was ik thuis en kon ik van een welverdiende nachtrust genieten,en moest geen enkele moeite doen om in slaap te vallen .
  Groetjes Karel, en tot binnenkort.
   

  14-08-2005 om 12:10 geschreven door sensei

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-08-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie zijn wij
  Hé beste bezoekers, leve de vakantie , ook in de club kan men merken dat het verlof is , om te beginnen trainen we maar 2 maal in de week inplaats van 4 keer.
  Ook het aantal leden tijdens de trainingen is gehalveert , de rest spendeert zijn of haar vakantie waar ze zich het beste bij voelen , en dat kan gaan van strandliggen ergens op een zonnig strand tot rondtrekken met de rugzak ergens in de wijde wereld , of zelfs citytrips kunnen aangenaam zijn , er zijn zoveel soorten om uw vakantie door te brengen, het belangrijkste is , doen wat u graag wil doen.
  En vermits het iets kalmer is, is het misschien het goede moment om onze club even voor te stellen .
  Suigetsu Dojo Brussels  (SDB) bestaat sinds 01/01/2000 , er wordt les gegeven aan de volwassen in het anticiperen op straatagressie . Aan onze kinderen (kids vanaf 7 jaar ) wordt een meer traditionele krijgskunst aangeleerd gebasseerd op Kung Fu, waarna ze dan om 14 jaar de volwassen afdeling vervoegen  , en zij dan toch een goede basis bezitten om het "ernstige" werk bij de "groten" aan te vatten.
  De club telt ongeveer 40 leden waaronder 15 meisjes.
  De aangeleerde technieken  komen uit Japanse , Chinese en Israelische diciplines,
  waarbij ZELFVERDEDIGING op de éérste plaats komt , er wordt ook aangeleerd om met wapens om te gaan en er zich tegen te verdedigen.
  De club neemt ook regelmatig deel aan Nationale en Internationle stages om zodus te werken met andere clubs en diciplines , en zo de leden de  nodige ervaring laten op te doen .
  SDB is ook aangesloten bij de AMAC federatie (Association of Martial Arts & Combat) .
  Voor meer info betreffende onze club zie de site van onze federatie www.amac.be en ga dan naar "clubs" waar u zo bij Suigetsu Dojo Brussels terecht komt.
  Moesten er mensen zijn die nog vragen willen stellen of informatie over onze club  willen , stuur maar een e mailtje.
  (Wel bedankt aan de mensen die mij al gemailt hebben) 
  Tot volgende keer , Karel             

  07-08-2005 om 12:12 geschreven door sensei

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  31-07-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dames en zelfverdediging
  Hello Bloggers , ik wil het vandaag even hebben over de meisjes en vrouwen in de wereld van de gevecht- en verdedigingstechnieken.
  Het is mij de laatste tijd al meermaals opgevallen dat er meer en meer dames lid worden van gevechtsportclubs.
  Het is natuurlijk zo dat het onveiligheidsgevoel hier een grote rol speelt, slaag maar eens uw dagblad open en u zult ook wel al gemerkt hebben dat de zogezegde "kleine kriminaliteit" toeneemt.
  U moet het maar eens meegemaakt hebben , op straat of thuis overvallen worden ,voor gelijk welke reden ook , een hele behangstige belevenis .
  Ook in mijn club heb ik leden die straatagressie  meegemaakt hebben , (meestal vrouwen)en ik moet zeggen dat deze personen het meest gemotiveerd zijn om zelfverdedigingstechnieken aan te leren.
  Dames hebben natuurlijk een voordeel op mannen bij een agressie indien ze de aangeleerde verdedigingstechnieken volledig onder de knie hebben , namelijk de verassing. De agressor verwacht niet dat een vrouw zich gaat verdedigen , en dat is een enorm pluspunt.
  En dus gaan de dames clubs opzoeken waar men leert zich te verdedigen, en dat mag gaan over Karate- Judo- Kung Fu of andere clubs zoals bevoorbeeld onze club die zich gespecialiseerd heeft in straatagressie.
  Men leert er buiten zich te verdedigen ook nog de konditie op peil houden, wat zeker ten goede komt aan uw gezondheid.
  Maar zoals ik steeds zeg tegen nieuwe leden , " Ik zal jullie iets leren in de hoop dat u het nooit, maar dan ook nooit hoeft te gebruiken , maar indien toch , dan moet u er 200% klaar voor zijn "
  Prettige vakantie verder , groetjes  Karel.

  31-07-2005 om 12:40 geschreven door sensei

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  17-07-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reis naar China

  Hé , hello iedereeen. Zoals jullie al zullen gezien en gelezen hebben op mijn blog, ben ik een "klein" beetje oosters gericht, maar wat ik nog mis is een reis naar het oosten.
  Mijn echtgenote en mezelf mogen zeggen dat we  toch al een stukje van de wereld gezien hebben, maar het oosten ,,neen nog nooit geweest, maar dat gaat veranderen , wij hebben namelijk beslist om volgend jaar naar China te reizen.
  En nu komt mijn vraag . Zijn er mensen die al naar China geweest zijn en mij nuttige info kunnen doorspelen zowel positief als negatief , en die mij kunnen zeggen wat te doen en zeker wat niet te doen bij zo een reis ?
  Hopend op enige reactie van jullie bloggers , tot binnenkort,  Karel

  17-07-2005 om 11:52 geschreven door sensei

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-07-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Song Park in Gent
  Hello iedereen , afgelopen zaterdag was ik te gast in de Topacademie van Sifu Walter Toch in Gentbrugge, een bekende in de gevechtsportwereld . 
  Walter heeft volgens mij een van de mooiste prive dojo's in Belgie (kijk maar eens op zijn site) .
  Ik was er dus om een stage te volgen van Meester Song Park die uitgenodigd was door Sensei Theo De Gelaen van Daochi-Dim Mak , Meester Song Park is een koreaan die in Californie (USA) woont en die de wereld rondreist om lessen en stages te geven in Kiai Jitsu & Gi Gong.
  Gedurende de bijna 6 uren durende stage hebben we gezien wat een mens kan doen met zijn enerie (Gi Gong) en klanken (Kiai jitsu) , het is verbazingwekkend wat een menselijk lichaam in zich heeft, en hoe interessant het is wanneer hij die energie en klanken goed weet te gebruiken.
  Deze technieken  plus de aangeleerde Kyucho jutsu (drukpunten)verweef ik in mijn dicipline "Kradjukemkai"(anticiperen op straatagressie) zodat we proberen met zo weinig mogelijk geweld een agressieve aanval te neutraliseren en onder bedwang te houden.
  Maar zo simpel is het natuurlijk niet , daarom dat er bijna dagelijks geoefend wordt om de aangeleerde technieken onder de knie te krijgen , maar zo blijven wij in vorm want "rust , roest" nietwaar , Salut  Karel
                                 

  13-07-2005 om 12:35 geschreven door sensei

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-06-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vakantie...ja en neen
  Hé beste bloggers,,vandaag rustdag , dus tijd om te bloggen , Zaterdag 2 examens afgenomen, M.D.S goed gelukt voor de bruine gordel, alsook A. W. voor haar oranje , maar wat mij ook enorm plezier deed was dat de jury mij achteraf meedeelde dat het niveau van onze club wel hoog is , dat doet natuurlijk plezier om dat te horen van andere Sensei's van onze federaties.
  Dat wil dus ook zeggen dat we goed bezig zijn, we mogen niet vergeten dat de club maar 5 jaar bestaat, en dat er dus al heel wat werk verzet is geweest op die relatief korte tijd.
  Nu...Vakantie...ja en neen , om te beginnen sluit onze grote Dojo (Turnzaal in een school) voor 2 maanden gedurende de schoolvakantie. Gelukkig heb ik nog mijn kleine Dojo waar ik terecht kan , wat wil zeggen dat de trainingen herleid worden van 4 maal per week naar 2 maal per week en dat tot half Augustus want dan is de club  en dojo gesloten voor 2 volle weken tot de 1ste week in september.
  Dus zoals ik reeds zei , vakantie niet helemaal maar toch....
  Tot binnenkort , Salut   Karel

  27-06-2005 om 12:36 geschreven door sensei

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-06-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stage in Moscow
  Hello iedereen, mijn reistassen zijn leeggemaakt , beetje gerust en er nu terug tegenaan ,maar eerst een woordje uitleg over de stage in Moskou.
  Om eerlijk te zijn had ik niet verwacht dat het zo goed zou meevallen ginder, maar het was een leerzame, plezante en goed georganiseerde trip.
  Om te beginnen was de stage , die twee dagen duurde van heel hoog niveau , de lesgevers hebben allemaal hun hele kennis naar boven gebracht en het proberen over te brengen op de aanwezige deelnemers. En dat het hun lukte bewees het ongelooflijke enthousiasme waarmee de deelnemers te keer gingen , na twee dagen waren we doodmoe maar dat woog niet op tegen de kennis dat we opgedaan hadden.
  Dat de Russen kunnen vechten weet iedereen denk ik , wel dat klopt inderdaad voor 100 % . Men kon zien dat deze mensen in het verleden het niet altijd gemakkelijk gehad hebben en dat zij moesten "vechten" om te overleven,wel dat stralen zij nu nog altijd uit. (gelukkig hebben zij het nu veel beter dan vroeger).
  Er was natuurlijk ook tijd voor ontspanning , om te beginnen zijn we overal begeleid geweest door mensen van de Ju-Jutsu club uit Moskou (gelukkig maar, anders zaten we misschien nog ginder).
  En zo hebben we de metro ondekt , we hebben er ongeveer 4 uur in rondgetoert , met als gevolg dat we weten dat de metro van Moskou speciaal is,zo zijn er de niveau verschillen en dan die gangen , het lijken soms wel galerijen van kunstwerken , en dat gaat dan over kunstwerken van mozaiek , schilderijen ,  marmer , brons en zelfs grote lusters die men alleen maar in herenhuizen of kastelen ziet hangen,een aanrader voor iedereen die eens in Moskou verblijft.
  Het hoogtepunt was natuurlijk het bezoek van het trainingcenter voor kosmonauten in Zvezdniy , dit kon maar alleen gebeuren dank zij bemiddeling van niemand minder dan Musa Manarov , kosmonaut en een nationale held in Rusland.
  Musa Manarov is namelijk de persoon die het langst in de ruimte verbleef , namelijk 541 dagen , en die persoon is ook voorzitter van de Russische federatie Ju-Jutsu afdeling Moskou.
  Het was voor mij dan ook een hele eer om met Musa Manarov na het bezoek aan het (goed bewaakte) opleidingscentrum aan tafel te kunnen zitten om een uitgebreide lunch te benuttigen , en daarna natuurlijk tesamen op de foto , zodat ik het aan mijn kleinkinderen kan vertellen over wie , wat en hoe.
  Dan kregen we ook nog een uitgebeide rondrit door Moskou zelf met de nodige stops , bv. Het rode plein - Kremlin - belangrijkste orthodoxse kerk - plus nog andere belangrijke bezienswaardigheden.
  Het afscheidfeest  werdt gehouden in een groot "Dans Restaurant" in het centrum van Moskou waar de ondertussen gelegde vriendschapsbanden nog nauwer werden aangehaald , en waar er zeker blijvende vriendschappen tot stand gekomen zijn tussen Russen en Belgen (Wij waren met 10 personen van 4 verschillende clubs , mijn club was vertegenwoordigd met 4 man).
  Om te besluiten dank ik onze Federatie AMAC (Association of Martial Arts and Combat) die het ons mogelijk gemaakt heeft zo een ervaring mee te maken, "en nen dikke merci" aan de Ju-Jutsu Club Moscow die ons behandeld hebben als echte VIP's.
  Er staat één ding vast , moest er in de toekomst nog een stage plaatsvinden "ginderachter" wel ik sta op de eerste rij om me in te schrijven , zeker weten .
  Salut en tot de volgende  Blogstory.....Karel  22-06-2005 om 16:13 geschreven door sensei

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-06-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drukpunten
  Hello iedereen . Verleden week zondag erg interessante stage meegemaakt , de wereldbekende (in de Marial arts wereld tenminste) Meester Georges Dillman was even in Brussel om het gedurende 3 uren te hebben over de drukpunten op het menselijk lichaam.
  Nu is het zo dat ik persoonlijk erg geinteresseert was in die stage met deze broemde Amerikaan aangezien ik zelf de cursussen volg in Kyusho jutsu-Dim mak gegeven door Meester Theo De Gelaen .
  Kyusho jutsu is namelijk gericht op het aanvallen van vitale lichaamspunten, de drukpunten worden op een dusdanige manier aangevallen dat onderliggende meridianen , zenuwen ,spieren , bloed , en energie gemanupuleerd kunnen worden met als doel het lichaam te verzwakken. Dat is in heeeeel kort uitgelegd wat deze dicipline zowat inhoud.
  De cursussen die ik daarover volg zijn wel nodig aangezien het toch gevaarlijk wordt indien men bepaalde technieken toepast zonder degelijke opleiding , men moet weten waarmee men bezig is in Kyusho jutsu.
  Voor de rest was de voorbije week druk zoals gewoonlijk , buiten de normale trainingen heb ik nog 2 dagen les gaan geven over "Self Defence"in een school in Dilbeek .
  En deze week vertrek ik voor een Internationale stage naar Rusland (Moskou) over deze ervaring binnenkort meer.  Salut  Karel

  12-06-2005 om 12:29 geschreven door sensei

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (32 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-05-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bravo , mooie prestatie SDB
  Hello , Zaterdagnamiddag een stage gaan volgen met mijn assistent M.P. in Antwerpen van "escrima"(verdediging korte stok) onder leiding van Sensei Goosens Ch., kort gezegd ,, goede stage , ik denk er zelf aan de Sensei uit te nodigen om in onze club een stage te komen geven .
  Zondag was er het "Martial Arts Gala" in Ekeren , waar mijn club meedeed in de kata wedstrijden , "kata lopen" zoals het gezegd word , is een gevecht tegen één of meerdere ingebeelde tegenstrevers .Er zijn meerdere kategorien ,zoals idividueel traditioneel - groep traditioneel - met /zonder wapens - syncroom groep - niet syncroom  enz. enz.
  Met zeker fierheid mag ik dan ook meedelen dat onze club Suigetsu Dojo Brussels enkele prijzen en bekers mee naar huis genomen heeft zoals , M.D & R.K hebben de 2de plaats behaald in "Kata traditioneel syncroom volwassen" en M.P. behaalde de 1ste plaats bij "Kata traditioneel volwassen" en niet vergeten N.D. die ook 2de werdt bij de "fighting wedstrijden volwassen". van 70 tot 75 kg.
  Ook de andere meegereide leden hebben goede prestaties neergezet , maar vielen juist buiten de prijzen , maar niet getreurd , blijven trainen en volgende keer er terug tegenaan.
  U ziet het beste mensen , onze club is een aktieve club waar iedereen aan bod kan komen , jong & oud (wat is oud ?)
  Kom maar eens een kijkje nemen , u bent meer dan welkom.
  Suigetsu Dojo Brussel
  Itterbeekselaan 390
  1070 Anderlecht
  02 360 38 52


  30-05-2005 om 15:13 geschreven door sensei

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-05-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nat. & Internat. Stages
  Hello , zoals beloofd verleden week ,hier enkele woorden over "Stages".
  Stages worden georganiseerd door clubs of federaties van eenders welke dicipline in gevechtsporten . Dus kunt u uitkiezen welke stage u wilt meedoen , naargelang uw interesse .
  Ze worden georganiseerd zowel in binnen als buitenland , het belangrijkste is dat u in contact komt, en les krijgt van heel goede (meestal toch) leermeesters.
  En aangezien ik persoonlijk open sta voor elke dicipline , doe ik dus ook veel stages.
  Als Sensei (Leraar) probeer ik vandaag de dag (zelfs al ben ik er bijna 60) nog altijd bij te leren ,en dat is nu juist het aangename aan "Martiale Kunsten" men kan en zal nooit kunnen zeggen "Ik kan alles" dat bestaat gewoon niet.
  Wat dus wil zeggen ,men leert altijd bij.
  Tot nu toe heb ik gedurende mijn 40 jaar "gevechtsport" bijna elke Belgische stad en gemeente afgedweild waar ik stages gevolgd heb. Internationaal heb ik ook goede herinneringen aan mijn buitenlandse stages in bijvoorbeeld Zuid Afrika (Johannesburg) waar ik zelf les gegeven heb , USA (Ocala , Florida) ook les gegeven , iets korterbij in Europa , Duitsland ( Bonn , Bremen ) Frankrijk ( Engouléme ) England (Londen) , Zwitserland (Luzerne) , en nu volgende maand Rusland (Moskou) plus nog enkele minder belangrijke stages.
  U vervelen , wa is da ?
  Tot volgende week    Karel

  25-05-2005 om 13:08 geschreven door sensei

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-05-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Examen gelukt 2
  Hello iedereen , eindelijk even tijd voor enkele lijnen te "bloggen".
  Om te beginnen zeggen dat de 2 bruine gordels , 1 van de club uit Essen en 1 van de club uit Kapellen gelukt zijn met hun examen voor zwarte gordel. Proficiat mannen. Dat was vrijdagavond , maar zaterdagmorgen stond voor mijn club ook een belangrijk examen op het programma , L.D (11 jaar) legde haar examen oranje gordel af bij de "Kids" , en ja , ook daar proficiat, bravo L.D
  Vandaag binnen een maand vertrek ik naar Moskou voor een stage van een week,voor mij een onbekend avontuur tegemoet,het is namelijk de éérste keer dat ik naar Rusland ga. (Heeft er iemand ervaring met reizen in Moskou ?) Ik heb wel al les gekregen van Russen maar dat was hier op stages in het westen. Dus afwachten wat het wordt.
  Stages Nationale zowel als Internationale zijn bijzonder leerzaam men leert er technieken die in uw dicipline soms niet voorkomen, men leert er interessante leermeesters kennen, die u als sensei dan tips meegeven die u in uw dojo kunt toepassen en overbrengen op uw leerlingen.
  Volgende week ietsje meer uitleg over die stages , want ik heb niet veel tijd meer aangezien ik mij moet klaarmaken voor de dinsdagavondtraining
  Tot volgende week      Karel

  17-05-2005 om 17:02 geschreven door sensei

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-05-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Examen gelukt

  Hello daar , goeie week gehad ? ik wel, buiten de traditionele 4 trainingen per week en de geplande trainingen aan het verplegend personeel van een Brussels ziekenhuis (zie agressie in hospitalen), was deze week het belangrijkste feit een examen van een lid van onze club.
  J.M.D heeft Zaterdag met succes zijn examen (bij de "Adults") tot een goed einde gebracht ,  hij mocht dan ook de groene gordel met een zekere fierheid in ontvangst nemen. Bravo J.M
  Ook nu Zaterdag is er een examen ( bij de "Kids") L.D. (11 jaar)zal haar examen oranje gordel afleggen , maar dat komt wel in orde ze is keihard aan het trainen voor dat examen.
  Deze week zijn er maar 3 trainingen voorzien (voor mij 2) want Donderdag is een feestdag en Vrijdag neemt mijn assistent de training van mij over , aangezien ik verwacht wordt (ik zit in de Dancommissie van de Federatie)  in Kapellen (Antwerpen) waar er 2 bruine gordels hun examen gaan afleggen voor de zwarte gordel.
  Belangrijk is ook dat er nieuws kwam uit Rusland waar ik volgende maand een stage ga doen , ze lieten me weten dat ik vanaf de 16de Mei mijn papperassen mag gaan ophalen in de Russische ambasade in Brussel , EINDELIJK ik dacht dat ze mij vergeten waren. Maar meer daarover later.         Salut en tot volgende week  Karel

  02-05-2005 om 15:33 geschreven door sensei

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-04-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sportieve jongeren
  Hé iedereen
  Verleden week ben ik enkele dagen les gaan geven
  in zelfverdediging aan jongeren van de middelbare scholen op de "Doe aan sport beurs" in Leuven. Ik had verleden jaar op diezelfde beurs al opgemerkt dat het niet al te best gesteld is met de konditie van onze jeugd ,er zijn natuurlijk uitzonderingen maar in het algemeen is het maar pover gesteld, en ik heb verleden week weer dezelfde symtomen opgemerkt.
  De kinderen waren aanwezig (omdat ze moesten van de school)op de beurs maar echt aan sport doen dat was wat anders. Voor hun was het meer een vrije dag en zich eens goed uitleven en plezier maken ,dat bleek het belangrijkste.
  Spijtig natuurlijk,want het initiatief van de "Beurs" is perfekt, laat de jongeren sporten en geef ze de mogelijkheid om hun favoriete sport uit te oefenen,en dat konden ze verleden week in Leuven gedurende 4 dagen ten volle uit doen.
  De keuze aan sporten was ook "een beetje van alles wat"ze hadden maar te kiezen.
  En dan in het dagblad maar lezen dat onze jeugd te dik wordt.
  Mijn club Suigetsu Dojo Brussels heeft gisteren zondag een uitstapje gemaakt om echt te ontspannen "Paradisio" was de bestemming en het werdt een echt leuke dag de 52 meegereisde leden hebben er het beste van gemaakt.
  En vanaf morgen vliegen wij er terug tegenaan voor de rest van de week , de "Dojo" (trainingsplaats) verwacht jullie.
                                     Tot binnenkort    Karel

  25-04-2005 om 16:24 geschreven door sensei

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-04-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Agressie in hospitalen

  Hello iedereen
  Drukke week gehad , maar dat is niks nieuw.
  Ben deze week terug gestart met les geven in zelfverdediging aan een nieuwe groep mensen uit de ziekenzorg , namelijk het verplegend personeel van hospitalen, en meer bepaald mensen van de spoedgevallen .
  Men staat er niet bij stil, maar deze mensen komen dagelijks in kontakt met agressie van patienten en bezoekers, dus wordt er door de hospitalen maatregelen getroffen om die mensen doeltreffend te beschermen.
  En zo krijgen de verplegers en verpleegsters van de "spoed" een cursus "aangepaste zelfverdediging" .
  En dat is wel begrijpelijk als men volgende cijfers heel goed leest.
  In 2004 werd er een onderzoek gedaan in 15 hospitalen, en er werden 784 agressies vastgesteld in één jaar ,waarvan 42 % verbaal 31 % bedreiging en 27 % fysiek geweld.
  53 % van de agressie is veroorzaakt door de bezoekers en 47 % door de patienten.
  In gans het land waren er in 2004 .......7.644 aangegeven incidenden.
  En dat is veel (zelfs één geval is nog te veel) . Het verplegend personeel heeft het al niet gemakkelijk , werkschema,,,werkdruk,,,verantwoordelijkheiddruk en doorbovenop nog de agressie van patienten en bezoekers, (en zeker die 27 % fysiek geweld).
  Dus beste mensen denk daar eens aan als u een hospitaal binnenwandeld of u er eventueel moet verblijven.
                                          Tot binnenkort     Karel


  16-04-2005 om 15:43 geschreven door sensei

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-04-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.spagetti & kumite
  Hé , het weekend zit er terug op.
  Zaterdag ben ik met mijn echtgenote naar het spagetti festijn geweest van Kempo club "5 Elements" uit Mortsel, heel gezellig was het daar, goede spagetti gevolgd door een demonstratie "Shaolin Kempo" uigevoerd door de leden van de club.
  Gisteren zondag dan ,ben ik in Edegem gaan kijken naar de "Open Kumite Kampioenschappen" van  de Federatie AMAC (Association of Martial Arts & Combat), dit evenement werd georganiseerd door " Karateclub Kamakura" uit Edegem.
  Onze club "Suigetsu Dojo Brussels" deed niet mee omdat onze agenda al redelijk vol zit ,zodus konden de leden eens een "normaal weekend" doorbrengen.
  Vandaag maandag is het mijn rustdag, aangezien er de rest van de week trainingen en les geven op het programma staan.
  Dus zit ik de rest van de dag mijn tuin aan het proper maken, zalig is dat.
                                         Tot binnenkort     Karel

  11-04-2005 om 12:38 geschreven door sensei

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-04-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voorstellen 2

  Hé ,heb juist opgemerkt dat er een ander blog "krijgskunsten" is,proficiat Jigotai Hoboken
  Nu verder mezelf en mijn club (in het kort )even voorstellen :Zoals gezegd komt mijn ouderdom heel dicht bij de 60 jaar aanleunen,na jaren zelf altijd getraint te hebben in verschillende clubs heb ik besloten om op 01/01/2000 zelf mijn club te stichten,wat dus ook gebeurde,het werd SUIGETSU DOJO BRUSSELS gevestigd in Anderlecht(In mijn streek" het pajottenland" was geen enkele zaal te vinden om te oefenen)  Er wordt 4 dagen in de week les gegeven in pure zelfverdediging ,(anticiperen op straatgeweld),    In de weekends wordt er naar Nat. & Internat. stages gegaan om de leden de nodige ervaring  te laten opdoen   De club telt 20 "kids" en 21 "adults". (Zijn juist terug uit Londen).
  Zo dat was het voor vandaag de rest volgt nog.
                                            Groetjes   Karel

  09-04-2005 om 12:52 geschreven door sensei

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-04-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voorstellen

  Hello iedereen en welkom op de blog die het zal hebben over  diciplines die misschien ietsje minder bekend zijn bij het grote pupliek namelijk de "Martiale Kunsten" "gevechtsporten " en "zelfverdedigingsmethodes".
  Maar eerst wil ik mijzelf even voorstellen ,mijn naam is Karel , 59 jaar jong en reeds bijna 40 jaar aktief bezig met "Martial Arts", maar later meer daarover.
  Eerst even  checken wat de respons zal zijn op deze blog , want ik weet uit ervaring dat er redelijk veel "seniors" bezig zijn met gevechtsporten.
  Hopelijk worden er langs deze weg ervaringen  of gewoon informatie doorgespeeld, prachtig zou dat zijn.
                                 Tot binnenkort    Karel

  08-04-2005 om 18:36 geschreven door sensei

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
  Proficiat!

  Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

  U kan uw blog bekijken op http://blog.SeniorenNet.be/sensei60

  We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

  U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

  Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

  Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

  Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

  WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
  De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
  - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

  WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
  Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

  WAT IS DE "WAARDERING"?
  Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


  Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

  Met vriendelijke groeten,
  SeniorenNet-team

  08-04-2005 om 17:43 geschreven door

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  >> Reageer (0)

  Iedereen van harte welkom.

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Archief per week
 • 06/03-12/03 2006
 • 20/02-26/02 2006
 • 30/01-05/02 2006
 • 09/01-15/01 2006
 • 26/12-01/01 2006
 • 19/12-25/12 2005
 • 21/11-27/11 2005
 • 03/10-09/10 2005
 • 26/09-02/10 2005
 • 05/09-11/09 2005
 • 22/08-28/08 2005
 • 08/08-14/08 2005
 • 01/08-07/08 2005
 • 25/07-31/07 2005
 • 11/07-17/07 2005
 • 27/06-03/07 2005
 • 20/06-26/06 2005
 • 06/06-12/06 2005
 • 30/05-05/06 2005
 • 23/05-29/05 2005
 • 16/05-22/05 2005
 • 02/05-08/05 2005
 • 25/04-01/05 2005
 • 11/04-17/04 2005
 • 04/04-10/04 2005

  Blog als favoriet !

  Mijn favorieten
 • SeniorenNet.be
 • AMAC (association of martial arts and combat)
 • BED & BREAKFAST "ROSEBANK"


 • Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!