Dinsdag 17/05 gingen wij met onze S-Plus Bornem groep naar Antwerpen. Eigenlijk eerst naar Berchem om de tour te doen in de brouwerij De Koninck.
We waren 10 minuutjes te vroeg en dachten binnen te kunnen, maar dat was zonder waard gerekend; Klokslag 11.00 uur konden we onze tickets nemen aan de toog van hun winkel aldaar. 60 stuks aan de gelukkig nog de oude (afgesproken) prijs van € 10,00/stuk.
De rondgang is virueel en daarom luchtig opgevat. Er zijn zelfs acteurs op de video's die de rollen van de ceo's van vroeger vertolken. Grappig en alles wordt wel verteld. Maar je kan niets vragen aan zo'n scherm, wat wel kan met een gids. De tour begon met een proevertje in de bar. Halverwege de tour ongeveer volgde nog een 2de waarvoor je een muntje had gekregen dat dan in de tapinstallitie diende gestoken te worden.
Het was ruim 13.00 uur als we het pand verlieten en er liet zich al een hongertje voelen bij de meesten. Hop naar het restaurant op ongeveer 250 meter. Teminste als je niet de verkeerde straat neemt.
In het restaurant aangekomen stuurde men ons naar de 2de verdieping waar gedekt was voor onze groep. Niet zo simpel als je enkele deelnemers met een rollator mee hebt. Maar eens boven viel het nog mee al was de voorziene plaats maar aan de krappe kant.
Het grootste probleem moest nog komen...
Blijkbaar waren er maar 2 mensen voor de bediening voorzien, die ook beneden in het restaurant en buiten het terras voor hun rekening namen. Er was iemand niet komen opdagen was de uitleg. Kwam daar nog bij dat een van hen, waarschijnlijk onder de immense werkdruk, vrij onhandig overkwam. Dat liet zich blijken uit een aantal dopen die onze mensen moesten ondergaan met de aangevoerde produkten. Van soep, bier tot zelfs coq au vin belanden al eens op onze deelnemers. De bierdoop was de grootste via een rug van een van onze dames.
Op het eten zelf viel niets aan op te merken. Maar een heel simpele menuutje van een soepje, een hoofdgerecht en een koffie heeft ons daar wel 3,5 uur binnen gehouden.
Waardoor de geplande vrije namiddag in Antwerpen op Meir e.d. op een uurtje moest afgehaspeld worden. Onze buschauffeur dacht dat we een gastronimisch 7 gangen menu hadden genuttigd.
Men kan plannen en nagaan, maar sommige dingen zijn onvoorspelbaar. Weer een ervaring rijker waar we in de toekomst rekening mee zullen houden.
|