Foto

mijn zorgenkind Stefke ( leeuwke )

Foto
Foto
Mijn zonnetjes ! mijn kleinkinderen & partners & achterkleinkinderen !
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
We zijn de 13de week van 2024
Foto
Bij steffie

21-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21- beertjes
Ons leeuwke heeft  buiten eten weinig aandacht voor wat er rond haar gebeurt , de de tv vinds ze maar niets - muziek soms wel soms niet .Het enige wat haar aandacht waard is zijn haar knuffels , al is dat dan weer  op stefkes haar eigen  originele manier ...ze plukt ze voledig kaal en geen pluisjes meer dan word de knuffel door haar afgedankt ! Daar ze heel veel tijd doorbrengt op kaar kamertje tussen haar knuffels , probeer ik die dan maar wat op te fleuren en gezelliger maken met enkele kadertjes  aan de muur .Net weer ééntje afgewerkt en nu nog een plaatsje zoeken hoog aan de muur buiten het bereik van haar grijpgraage handjes .

Ola bijna vergeten ...we zijn vrijdag vandaag daarom aan allen een gezellig fijn weekend gewenst .
liefs

>> Reageer (22)
20-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20-geroddel
Amaai ...mijn mam durft hier nogal roddelen over mij , wat moeten jullie wel van me denken ? Ik ben wie ik ben ...stefke en als het me niet aanstaat wel ....dan zal je het ook duidelijk zien .Duikel dan onder mijn hoofdkussen.....

Pas op aan diegene die  dan probeert dichterbij te komen die kan zich meteen aan een " petat of flinke duw " verwachten . Als ik vies gezind ben moeten ze me gerust laten né maar ben niet altijd een donderbui hoor ...soms ben ik zelf het zonnetje in huis !.Dit wilde ik nu even kwijt maar ...  toch allen een fijne dag gewenst met een dikke knuf van leeuwke

>> Reageer (19)
19-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19- voila...

" Voila sé !" wel wat later dan anders , maar moest  toch éérst die gebakken visjes veilig stellen voor de grijpgraage handjes van ons Stefke .Nu zijn we toe aan een koffietje en vlug ff hier loeren en als het kan een krabbeltje zetten .Als ons mademoiselleke me die kans gunt natuurlijk , want zoiets is steeds afwachten .Al proberen we hier te leven zoals het volgende ...

Met ons Leeuwke is theorie steeds een dode letter en mag je die in de vuilbak kieperen maar ....we blijven koppig  proberen zunne !

Oesje daar gaan we weer dus ..

liefs


>> Reageer (18)
18-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18- al ....
Al goed buiten gekeken ? Wat  ligt & staat er alles belabberd bij ,  de bloemekes buigen door onder het gewicht van de regen - de blaadjes met hun regenpareltjes erop die eraf druppelen net of ze wenen  .

Zonder dan nog die afgevallen blaadjes te vergeten die troosteloos overal verspreid liggen ...dit is nu de echte herfst . Je zou er warempel zelf triest van worden , gelukkig bestaat er nog zoiets als.......

Met een  kopje troost aan de pc  bij  de verwarming doet het je dat herfstweer vlug vergeten en mischien reeds dromen van beter weerwie weet ! .Want dat is nu eens een  wensdroom die zeker in vervulling zal gaan aleen ......hoef je maar wat geduld te hebben want het " waneer " dat blijft steeds één groot vraagteken !
liefs

>> Reageer (21)
17-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17- daar...

Daar gaan we weer ...


Tijd te kort voor een krabbeltje maar .....


liefs


>> Reageer (17)
16-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16- vuur ?

Dit was wat je  gisterenavond kon zien  van uit ons keukenraam ...


Een prachtig avondrood ...al zou avondvuur een betere benaming zijn .Je moet geen verre oorden opzoeken om mooie dingen te zien . Ons eigen kleine " belgiekske " heeft ook mooie hoekjes en soms liggen ze voor onze neus  , we moeten aleen maar de moeite nemen om te zien  .Heb nog nooit een sausepan gezien die zichzelf aan het roeren was , als we geen aangebrand eten willen ....vlug in de pottekes gaan roeren sé .
liefs


>> Reageer (31)
15-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15- stilte
Ze speken steeds maar over " de stilte voor de storm " je weet wel de tijd dat het net is of de natuur zijn adem inhoud ...en  daarna in alle hevigheid  een daverend  onweer los  barst.Wel is zoiets dat ik bedoel al is het dan totaal omgekeerd , hoe kan het ook anders als het ons Stefke betreft .

Eerst voor dagen aan een stuk als een tornado door het huis waaien en dan .....komt de silte" de platte rust " !  Ook al komt ze nu en dan piepen het smijten en gooien heeft weer voor even afgedaan ( tot de volgende bui ).Meteen ook voor mij wat tijd om hier wat te krabbelen !
liefs

>> Reageer (15)
14-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14- windspeling

Héla wat gebeeurd hier ? -wie trekt er nu zo aan mijn kleed ? -zou ik nu kunnen  vliegen ?

Even nadenken ...gelukkig was het aleen maar de wind die aan het stoeien was.... oef!!! 
liefs van ikke  & de mama 

>> Reageer (21)
13-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13- is zover ..
Het is weer zover ook al was die foto van in de verte ...

Het is geen leuk zicht  die daverende machines die ongenadig de laatste vruchten  doen verdwijnen van de akkers .Straks alles  zal weer kaal en  braak liggen te wachten op het voorjaar .Liever niet teveel denken aan de Winter die voor de deur staat , die is net als de andere seizoenen  nuttig . Ook al wegen de nadelen van die kou en de daar uit voortkomende ongemakken soms zwaar en kunnen we er niet altijd het nut van inzien.Maar ..."eens een optimist - altijd een optimist "daarna komt de Lente terug ...en dat is iets waar we dan weer kunnen naar uitkijken !.
liefs

>> Reageer (15)
12-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12- hela !
 Hallo ...is weer eens ikke " stefke ".Hoor hier altijd maar over huistornados ...ze kunnen mij daarmee toch niet bedoelen zeker ? Ben altijd heel behulpzaam doe niets liever dan de kasten opschommelen , maar iedere keer komt de mama vlug weer alles in die kasten stoppen ...weeral werk voor niets...Pfff! Ikke een " tornado " ? hier zijn de bewijzen dat daar nu eens niets van aan is sé .Hela - hola beer..je neemt hier nogal wat plaats in , dat is hier mijn bedje zunne ...jou plaats is daar in het hoekje !

Nu kan je zelf zien hoe braaf ik ben en veel werk heb met mijn knuffels !
Alé ..tot de volgende keer é ..oja nog groetjes van de mama

>> Reageer (16)
11-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11- op een...
"Op een witte paddestoel met rode stipjes , zat kabouter ......enzovoort !" .

Maar dit is er ééntje zonder rode stipjes maar wit met een zwart randje , heb er trouwens nog niet veel gezien met rode stipjes of ....bestaan die slechts in fantasie om dat wit & rood  tot de verbeelding spreken ? .Amaai zunne moet je daarvoor senioor geworden zijn om je af te vragen of iets uit sprookjes of kinderliedjes werkelijk bestaat !!! ...dit doe nu echt de deur dicht ..hihi.Paddestoelentijd maar ook vallende blaadjestijd of liever het samenvegen ervan en ...dat is verdraaid een stuk minder prettig dan in het bos wandelen op een  dik bladerenbed en ...als niemand het ziet ....zoals een kwajongen er eens lekker in " shotten ".Nog steeds stormweer buiten en ....ook binnen ...dus dan maar weer ...
liefs

>> Reageer (21)
10-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10-kort ...
Voor de zoveelste keer word het weer " kort en bondig " vandaag .Maandag en Stefke die in haar toeren is , dat is nu bepaald een goede kombinatie om de inspiratie en het blog gekrabbel te bevorderen .Voor nu hou ik me bij ...
grtz & bedankt

en de rest is voor deze avond als onze huistornado ( stefke ) in dromenland vertoeft !
liefs

>> Reageer (18)
09-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9- nostalgie ?
Noem het zo als je wil ....jeugdsentiment - nostalgie of eender wat , maar aan dit kan ik nooit voorbijgaan zonder even stil te staan en te bewonderen.

De pracht van deze " paardjesmolen " .Ondanks al die moderne atrakties met luid galmende muziek , staat hij ieder jaar steeds op zen zelfde plaatsje bij de "Oostendse foor " .Zolang ik me kan herinneren stond hij er al , ook al draait dat  draaiorgeltje nu wel een moderner deuntje ...de paardjes en de ganse atraktie bleven  door de jaren steeds hetzelfde .Liefdevol verzorgd door de eigenaars dat kan je zo zien , de paardjes en de ganse molen blinken nog steeds evenveel of ze nieuw zijn .
Nu terug naar het nu en dat is ..... kan je wel raden.....
liefs

>> Reageer (23)
08-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8- ogen

Ogen !!!


ééntje die vlug ff komt koekeloeren op de blog en ééntje  die een oogje in het zeil houd of dat eten niet aanbrand !

en ....een paar die ons leeuwke in het oog houd !!!
Oesje ...heb er maar één paar  ...kom vandaag  een  paar tekort !
" Vrouwen kunnen vele zaken tegelijk aan " word er gezegd , maar er zijn verdorie grenzen aan zunne ! .
Zal dan ook maar dat oogske die naar dat scherm zit te kijken voor iets anders gebruiken sé  .
maar toch nog vlug ...veel liefs en ..." see you later "  


>> Reageer (10)
07-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7- verd....
Verdorie dat belooft een totaal ander weekend te worden dan vorige week zunne !Verleden week in zomertenu nu de winterbottekes uit de kast gehaald .Maar geen gezeur is de gang van de seizoenen en waneer zouden we anders onze winterbottekes kunnen shouwen ? .Vandaag is krabbelvaatje blijkbaar tot op de bodem leeg !!!! Zal er dan maar een eind aan breien maar ......



(oud worden é )liefs

>> Reageer (15)
06-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6- stormweer
Nu dat mooi weer verdwenen is ...kunnen we weer een zaag spannen over " dat weer ".Het is hier vashouden aan de takken van de bomen zunne ! .Al betwijfel ik of het nu met dat stormweer zo een goed idee is , samen met de vallende  takken  & bladeren op de grond terecht  komen is nu ook weer niet de bedoeling .Hier is ook de herfst ingezet ...de deuren weer op slot ... hoe moet  je anders  uitleggen aan ons Stefke dat het te frisjes word buiten .Ze is wel aan het mokken dat ze niet meer buiten kan zal wel weer ogen moeten hebben op mijn g.. hopelijk geeft ze het vlug op om aan die deur te rammelen .Dat weer heeft ook  wel zo zijn voordelen ....nu is de ruimte om achteraan ons " mademoiselleke "te crossen wat beperkter .Steeds in alles de pluspuntjes zien hé , er werd me steeds geleerd ...


liefs

>> Reageer (19)
05-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5- niewelingen ..
Als je zo een boom omhakt dan zit je plots met een groot gapend gat in de beplanting , want alles die eronder stond waren echte sukkeltjes en met die grote werken was het ...weg ermee ! dan maar een bezoekje brengen aan een tuincentrum ( wat dan ook weer plezant is ) Ze hier allen laten zien zou wat teveel zijn , maar toch 2 nieuwelingen  voorstellen ...
grtz & bedankt

Dit is een parelbes ...( nie moeilijk zunne zen naam stond op het potteke !

Dit is ???????? geen naamkaartje ...dus heb ik die maar grijsbaard gedoopt !
Dan maar terug tot de orde van de dag" opruimen "want Stefke heeft verdorie weer  pakgraage pollekes !
liefs

>> Reageer (17)
04-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4- oplossing
Vandaag zoals beloofd de naam van dat poppetje .....als ik zeg " joske Vermeulen " zijn bekenste typetje -  Leo Martin  en eigen standbeeld "begint er al een lichtje te dagen ? Het is inderdaad een karikatuur poppetje van deze grote meneer ....


"Gaston Berghmans ".Oesje daar vliegen weer vliegende schotels door de lucht met alle plezier gelanceerd door ons stefke , dus  dan maar weer ....
liefs

>> Reageer (16)
03-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3- Sant....
Veel van onze zangers klagen dat ze geen " Sant in eigen land " zijn , dat ze meer suces hebben in het buitenland dan in eigen land .Nochtans is het voor velen anders , aan bijval hebben ze niet te klagen en zijn enorm populair en als kers op de taart .... er worden zelfs poppetjes met hun evenbeeld op de markt gebracht ....denk maar aan K3 bijvoorbeeld . Heb er ééntje gezien van iemand die je totaal niet zou verwachten .

Ook al is de foto niet wat het zou moeten zijn.... kan je dit  leuke grappige popje  herkennen ? ( morgen is de naam hier te vinden ) Mischien een  tip .....hij heeft mensen  doen dubbel vouwen  van het lachen !
liefs

>> Reageer (19)
02-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2- muziek
" Muziek verzacht de zeden !" .Dat is zeker van toepassing op deze mensen ....


Je kan geen jaarmarkt - braderie of eender welk evenement opnoemen of zij zijn van de partij . Niemand kan hen zomaar voorbijlopen , met de  soms vrolijke dan weer klagende tonen vol heimwee   uit hun thuisland  doen ze iedereen genieten en voor even dromen van verre landen .Kan je verzekeren dan  doe je de rest van dat shoppen een stuk opgewekter .Maar wat je ook doet  vandaag ...lekker lui in eigen tuin -sporten -  terrasje doen ...geniet van het weer en de Zondag
liefs

>> Reageer (17)


Foto

Foto

moeder van 7kinderen ( waaronder een zorgenkind)
oma van 8 zonnetjes van kleinkinderen  en partners &
  10 achterkleinkinderen  !


Foto

Foto

Gastenboek
  • Goede morgen Steffie
  • WITTE DONDERDAG !!!
  • prachtig
  • Witte donderdag
  • Dag Steffie ,,


    Foto


    voor de zieken 


    Foto

    De kinderen
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Over mijzelf
    Ik ben Jackie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Steffie.
    Ik ben een vrouw en woon in of liever bij Oostende () en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 07/12/1941 en ben nu dus 82 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: .
    waken over de kinderen en ons leeuwke
    Foto

    Een interessant adres?

    .


    Foto

    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!