NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto

mijn zorgenkind Stefke ( leeuwke )

Foto
Foto
Mijn zonnetjes ! mijn kleinkinderen
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
We zijn de 29de week van 2019
Foto
Archief per jaar
 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008
 • 2007
  Foto
  Bij steffie

  06-11-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6- vlug - vlug

  Als je een kunstschilder bent dan toon je graag je talent aan iedereen .......voledig mee akkoord en dat kan je aleen maar toejuichen ! Maar als mijn eigen kunstschilder (stefke )  dit midden in de nacht doet ( met van die verf die 1 uur stinkt in de wind - je weet wel wat ik bedoel zeker ?) je als gevolg daarvan 2 keer haar voledig bedje mag verversen ....dan is dat verdorie een heel stukske minder plezant  zunne ! Met als resultaat van haar schilderwerk .....een hymalayberg was & strijk ...en .....geen tijd voor meer gekrabbel op dat blogje dus....
  liefs

  >> Reageer (14)
  05-11-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 -levende ...
  " Levende standbeelden " In drukke straten zie je ze soms staan en er zitten echte meesterwerkjes tussen .Heb er eentje tegen het lijf gelopen maar dan eentje die meer weg had van een  " wandelend standbeeld " of hoe je het ook mag noemen , eentje die het zo leuk vond dat hij waarschijnlijk vergeten was  dat Halloween reeds voorbij is !

  Sommige van de kleinste bubbeltjes vonden het blijkbaar geen leuke ontmoeting en kropen angstig weg achter de mama...die zullen wel nare dromen gehad hebben ." Dromen "of het nu prettige of nare zijn moet ik hier vandaag zeker niet doen , daar zorgt mijn eigen spookje( stefke )  voor .Ook al zit ze nu voor even op haar kamertje ...als ik voor nu na een gebroken thermoskan  de schade wat wil beperken is het vooruit met de geit en de wacht houden bij de soep en de pattatjes!

  liefs

  >> Reageer (15)
  04-11-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4- genieten
  En of we genieten van dat prachtige najaar maar we zijn niet aleen  ....de planten genieten ook mee .Denk zelfs dat ze net als wij wat overdonderd zijn  door het weer.Neem nu deze Acantus ....  Normaal rond deze tijd van het jaar staat hij hij er maar belabberd bij of liever ligt hij al  door de de nachtkou plat tegen de grond nu ....heeft hij zelfs deze zomer er niet zo fier met nog  bloeiende bloemen   bijna gestaan .Op het gevaar af om versleten te worden voor een oud bemoeiziek bezeke heb ik slechts één raad ...geniet - geniet en nog eens geniet van dat mooie weer ...de winter is dan nog wel lang genoeg voor onze knoken !


  >> Reageer (18)
  03-11-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3- nuttig ding !
  Wat in onze keuken zeker niet mag ontbreken is een oven , een heel nuttig ding !.Vlees bakken - andere gerechten krijgen een mooi krokant laagje - koekjes ovenvers ...noem maar op ! .Maar hier heeft die oven buiten het bakken & braden nog een heel speciale bestemming .Het is hier de gewoonte van s'morgens het eten " standby " te zetten voor s' middags want ....als ons leeuwke in haar toeren is heb je soms handen en tijd te kort om alles tegen de middag op tafel te krijgen (als dat eten op zich laat wachten  dan is ons mademoiselleke niet te pruimen zunne !) Daar is dan " de oven " als reddende engel als bergplaats voor de potten en pannen voor haar grijpgraage handjes .......


  Verdorie ......zal mijn theorie moeten herzien want leeuwke heeft  net doodleuk haar gereedstaande kommetje soep uigekieperd in de oven dus ...opkuisen!!!
  liefs

  >> Reageer (23)
  02-11-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2-oef!
  Een van die moeilijke dagen zit er weer op !  Al zit er in het volgende veel waarheid ....


  en  zal het wel altijd zo blijven maar ...tegen de cirkel van het leven kan je niet vechten of ook maar even doen stilstaan , het gaat zijn gangetje of je nu wil of niet we moeten er ons bij neerleggen .
  Maar we proberen  vooruit te kijken en zijn danbaar voor allen die ons omringen .
  liefs

  >> Reageer (20)
  01-11-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1- denken aan ...
  Twee dagen van bezinning ....terug denken aan diegenen die niet meer onder ons zijn .Ook al leven ze verder in ons hart .....we missen ze nog steeds evenveel .

  liefs

  >> Reageer (14)
  31-10-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31-vlug !
  Door de omstandigheden is dat peeceetje gisteren totaal verlaten en aleen in zijn hoekje blijven staan , kan wel eens gebeuren hé maar ben in geen 7 sloten tegelijk gelopen hoor en ben er terug sé .Het word voor nu een ...


  en daarna met grootste spoed ( die verd...maandag é ) er terug in vliegen maar niet zonder een groetje en dikke


  na te laten voor jullie !

  >> Reageer (18)
  30-10-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30- modeshouw!
  Ik hou er steeds van als de herfst in het land is en de winter op komst , mijn mooie hersttooi met zijn prachtige kleuren te shouwen .Ook al laat ik er niets van merken geniet in stilte van de bewonderende blikken .Ben trots op die herfst outfit ,zou er alles aan doen om er op mijn best uit uit te zien aleen ...dat heupwiegen en draaien met mijn g...hoort er niet bij ...dat betaamt niet als je een statige fiere ...

  boom  bent met als naam " beuk "zoals ik !!!!!
  liefs

  >> Reageer (12)
  29-10-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29- oude gevels
  Oude Oostendse gevels ...


  Hopelijk valt dit mooie gebouw niet te prooi aan de sloopphamer en winstbejag !


  Dit huisje .... nog een overblijfsel van van het oude Oostende van 1741 werd in alle geval in  ere gehouden en naar zijn oorspronkelijke staat terug gebracht , hopelijk weegt het bewaren van ons erfgoed zwaarder dan geld en winst !
  liefs

  >> Reageer (18)
  28-10-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28- grijs !
  Grijs - grijs  - overal grijs - nog geen zon te bespeuren maar... wat nog niet is kan nog komen ! Steeds proberen alles zonnig in te zien hoe grijs ook alles eruit ziet. Een goede gewoonte of ...kan je het een manier van leven noemen ?Het leven heeft net als het weer zijn " ups & downs " of is het net andersom ? Of het nu wat is die wat navolgt zal er voor nu mijn koppeke niet mee breken of zal ik het anders samenvatten ...ons Stefke zorgt ervoor dat er geen tijd is gedurende dag voor muizenissen en houden daarom ook dit als een leidraad ....

  liefs


  >> Reageer (22)
  27-10-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27- tegenstrijdig !
  Al eens goed rond gekeken hoeveel  tegenstrijdigheden of onwaarheden je in de reclame ziet ? Je toch laten verleiden om eens dit of dat produkt uit te proberen ? Dat schoonmaak produckt dat de hemel in geprezen word en je  werk zal herleiden tot een schijntje maar ....heb me nog nooit  kunnen spiegelen  in die vloertegels zunne ! Heb ook kraantjes in de badkamer die niet meewillen ...ze doen totaal niet wat het beloofd op het flesje  !Soms brengt die reclame verwarring  tussen beeld en woorden .....

  Denk dat we best die reclame laten voor wat ze is en vertrouwen op onze  eigen ervaring ( oesje dat is nu echt gesproken als een oud bezeke..hihi )
  liefs

  >> Reageer (18)
  26-10-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26- een raadsel !
  Is voor mij een raadsel ...stralende zon en mijn ferarie niet buiten ? Wou er het fijne van weten en vlug als de mama even niet keek er van onder gemuist naar buiten ( gelukkig was die deur niet op slot ), amaai was da koud !Dan maar braafjes (?) in men ferarie binnen zitten en wat toezicht houden of dat eten vooruit gaat want ....mijn maagje begint al te knorren hoor !


  d knuf van leeuwke ( en de mama )

  >> Reageer (16)
  25-10-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25- gek doen ?

  Ben nu niet bepaald een grote halloweenfan maar ...de kleinste kleinkinderen zouden zeker aan mijn oren trekken als ik alles zomaar  voorbij laat gaan zonder ook maar één keer te vermelden !Voor mij persoonlijk hoeft die ganse opgeklopte " reutemeteut " echt niet , maar voor de kinderen en mensen met een jong hart die houden van verkleedpartijen & griezelen zijn het feestdagen .Gun ze van harte hun plezier ...zeker weten ! Dit eens voorbij dan kunnen we al beginnen met ons suf te denken  , hoe  we dit jaar de goede Sint kunnen op de hoogte brengen wat onze kleinste bubbeltjes graag in hun schoentjes zouden vinden .Maar dat is vooruit lopen op de tijd en dat hoeft nu ook weer niet want ....de tijd vliegt zoal vlug genoeg .Dan maar terugkeren naar de orde van de dag en ....je mag twee keer raden wat dit hier is .....juist ja !
  liefs

  >> Reageer (21)
  24-10-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24- in ...

  Auto van stal gehaald en raas hierdoor met  zo een vaart zodat de beste autorenner er nog niet kan aan tippen ....


  Want ik sta in vol ornaat ... die Maandag zou je soms doen flippen !
   

   


  en nu terug aan de slag of alles loopt hier op de klippen !

  >> Reageer (22)
  23-10-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23- betrapt !

  Beloofd ! zal er alleen maar even naar kijken !


  Is maar eens kijken of ze al eetbaar zijn , ze zien er lekker uit !


  Oesje ...verdorie toch betrapt !
  liefs

  >> Reageer (22)
  22-10-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22- probleem !
  Zit met een probleemtje ...wat zal het vandaag worden ?????? ...een fijn weekend wensen ? ...heb ik gisteren al gedaan niet dus ! .Over ons Stefke vertellen ? ...doe ik ook meermaals ...straks vragen jullie zich af of ik het  nog over iets anders kan hebben ( al kan je boeken over haar & haar kuren schrijven ) ook niet dus !. Het weer ? ziet er goed uit maar  het gaat toch stilletjesaan naar de winter ..ook niet dus .Dat ik  iets  " geweldig " ( om het met de woorden van " de Wally te zeggen ) beleefd of gezien heb  ? hier het gewone treintje van iedere dag ..ook niet dus .Hou me dan op deze zaterdag bij dit ...


  met veel liefs van mij

  >> Reageer (15)
  21-10-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21- beertjes
  Ons leeuwke heeft  buiten eten weinig aandacht voor wat er rond haar gebeurt , de de tv vinds ze maar niets - muziek soms wel soms niet .Het enige wat haar aandacht waard is zijn haar knuffels , al is dat dan weer  op stefkes haar eigen  originele manier ...ze plukt ze voledig kaal en geen pluisjes meer dan word de knuffel door haar afgedankt ! Daar ze heel veel tijd doorbrengt op kaar kamertje tussen haar knuffels , probeer ik die dan maar wat op te fleuren en gezelliger maken met enkele kadertjes  aan de muur .Net weer ééntje afgewerkt en nu nog een plaatsje zoeken hoog aan de muur buiten het bereik van haar grijpgraage handjes .

  Ola bijna vergeten ...we zijn vrijdag vandaag daarom aan allen een gezellig fijn weekend gewenst .
  liefs

  >> Reageer (23)
  20-10-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20-geroddel
  Amaai ...mijn mam durft hier nogal roddelen over mij , wat moeten jullie wel van me denken ? Ik ben wie ik ben ...stefke en als het me niet aanstaat wel ....dan zal je het ook duidelijk zien .Duikel dan onder mijn hoofdkussen.....

  Pas op aan diegene die  dan probeert dichterbij te komen die kan zich meteen aan een " petat of flinke duw " verwachten . Als ik vies gezind ben moeten ze me gerust laten né maar ben niet altijd een donderbui hoor ...soms ben ik zelf het zonnetje in huis !.Dit wilde ik nu even kwijt maar ...  toch allen een fijne dag gewenst met een dikke knuf van leeuwke

  >> Reageer (19)
  19-10-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19- voila...

  " Voila sé !" wel wat later dan anders , maar moest  toch éérst die gebakken visjes veilig stellen voor de grijpgraage handjes van ons Stefke .Nu zijn we toe aan een koffietje en vlug ff hier loeren en als het kan een krabbeltje zetten .Als ons mademoiselleke me die kans gunt natuurlijk , want zoiets is steeds afwachten .Al proberen we hier te leven zoals het volgende ...

  Met ons Leeuwke is theorie steeds een dode letter en mag je die in de vuilbak kieperen maar ....we blijven koppig  proberen zunne !

  Oesje daar gaan we weer dus ..

  liefs


  >> Reageer (18)
  18-10-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18- al ....
  Al goed buiten gekeken ? Wat  ligt & staat er alles belabberd bij ,  de bloemekes buigen door onder het gewicht van de regen - de blaadjes met hun regenpareltjes erop die eraf druppelen net of ze wenen  .

  Zonder dan nog die afgevallen blaadjes te vergeten die troosteloos overal verspreid liggen ...dit is nu de echte herfst . Je zou er warempel zelf triest van worden , gelukkig bestaat er nog zoiets als.......

  Met een  kopje troost aan de pc  bij  de verwarming doet het je dat herfstweer vlug vergeten en mischien reeds dromen van beter weerwie weet ! .Want dat is nu eens een  wensdroom die zeker in vervulling zal gaan aleen ......hoef je maar wat geduld te hebben want het " waneer " dat blijft steeds één groot vraagteken !
  liefs

  >> Reageer (21)


  Foto

  Foto

  moeder van 6 kinderen & nog  1 zorgenkind (7 dus)
  oma van 9 zonnetjes van kleinkinderen  en partners -4
  achterkleinkinderen  !


  Gastenboek
 • Fijn weekend
 • Lieve groetjes vanwege DEWESTHOEK 001
 • Dag lieve Steffieke en Leeuwke
 • knuffel voor jou en je leeuwke
 • Veel liefs van willy


  Foto

  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


  Voor de zieken


  Foto


  Tekstgrootte aanpassen?
  Klik op + of -

  BLOG ZOOM


   De kinderen
  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Foto

  Over mijzelf
  Ik ben Jackie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Steffie.
  Ik ben een vrouw en woon in of liever bij Oostende () en mijn beroep is huisvrouw.
  Ik ben geboren op 07/12/1941 en ben nu dus 77 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: .
  waken over de kinderen en ons leeuwke
  Zoeken met Google  Een interessant adres?

  .  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!