Foto

mijn zorgenkind Stefke ( leeuwke )

Foto
Foto
Mijn zonnetjes ! mijn kleinkinderen & partners & achterkleinkinderen !
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
We zijn de 16de week van 2024
Foto
Bij steffie

17-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17- als ....

Als je nu dacht ..."Die kersttijd gaat aan mensen die zwaar mentaal mindervalide zijn  zo maar aan hen voorbij , ze hebben geen notie van tijd of dagen "

Wel denk dan maar vlug iets anders , wel is waar is de kersboom hier verbannen ,ze vond het plezant om haar in die boom te verbergen , het resultaat kan je wel raden zeker ?Maar toch proberen we hier wat Kerstsfeer te scheppen ,al moet ik eerlijk zijn ons Leeuwke haar bijdrage is ieder jaar het zelfde .Die bestaat hoofdzakelijk uit ...met de kerstballen weglopen en op de grond smijten ( onderussen allen vervangen door onbreekbare )  die de  mama dan maar weer opraapt en teruglegt of hangt pffff!De sneeuwman  heeft ook haar voorkeur ondertussen is de sukkel al...lichtje kapot- buik gescheurt  en voor de rest van versiering ? ben al dik kontent als ze Nieuwjaar "Kunnen"halen !Maar voor nu genoeg want .....enzovoort

liefs


>> Reageer (11)
16-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16- zon

Zon laat het vandaag afweten, verdraaid zijn wij toch verwende mensen .Een dag geen zon en we gaan al dat klaagtoer op en dat in putje winter (shame on us !). Dat ik persoonlijk vandaag niet in  stemming ben ( kan gebeuren é ) om het voorbeeld van deze Kerstman te volgen ...

grtz & bedankt

Laten  jullie daardoor niet tegen houden om aan de wasbak of voor het fornuis  zen voorbeeld te volgen , een danspasje hier en daar en wie weet vallen die saaie steeds terug kerende huishoud klusjes toch nog best mee !Dus ....maak er een fijne dag van ( met of zonder danspasjes )

liefs


>> Reageer (15)
15-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15- ben ....

Ben toch tevreden dat ik als vroegere verwoed boekenlezer  die zo te zien niet de enige ben sinds de intrede van de pc in ons leven , dat " in een hoekske met een boekske " wat links heeft laten liggen ! Och de tijden veranderen en we moeten met de stroming mee hé .Wat er nog veranderd is ?????? die Kerstsfeer of liever de afbeeldingen die  er naar verwijzen , gedaan met die  eeuwige sobere saaie kerstboompjes en kribbetjes die als enige symbolen  of plaatjes dienden om aan te tonen dat Kerstmis op komst was .Nu heb je een ruime keus wat plaatjes -beeldjes & lichtjes  betreft in overvloed .Je zou al een echte zuurpruim moeten zijn om niet opgewekt te worden bij het zien van al die leuke dingen !!Ola...... de tijd uit het oog veloren , maak er vandaag  nog een gezellige dag van en

liefs


>> Reageer (11)
14-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14- oef !

Oef .....we zijn terug onder de mensen , is wel ff schrikken als het seniorennet er niet is ! Maar wij leven toch ook niet in huis dat  niet ondehouden word ? Die " server " moet ook af en toe (bij manier van spreken ) onderhouden worden .Hier is ff bij de maatjes langs gaan avondwerk als Leeuwke in dromenland  is dus heb je me gisterenavond niet gezien  was het buiten men wil om .....

 Heb  dan maar de pijp aan Maarten gegeven er een tv avondje van gemaakt.Maar vanavond zitten we weer  trouw  in ons hoekje ( niet met een boekje ) aan ons peeceeke !

liefs


>> Reageer (10)
13-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13-voila sé

Voila sé ... kinderachtig - gek of hoe je dat plaatje ook wil noemen , mij geeft het een vrolijk gevoel ! Soms vraag ik me af waarom moeten we onszelf steeds zo ernstig nemen ? Omdat het als volwassene niet past om eens gek te doen  ? wie bepaalt zoiets ?vrezen we de neerbuigende blikken van anderen ? .Humor of het nu met woorden of daden is houd  jezelf in evenwicht tegen de zorgen  en ernst van het werkelijke leven ! Oeioei .....was me weer 't onderwerp zunne vandaag maar van kind af aan  geleerd .." wat op het hart ligt - moet er ook weer af !"

liefs


>> Reageer (13)
12-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12- ook.....

Ook nog toen de kinderen babytjes waren het " truckje " van " een lepeltje voor mama- een lepeltje voor papa- een lepeltje voor oma " enzovoort  gebruikt ?

Wel bij kleine Maybelleke  gisteren werd dat ook gebruikt of liever een variatie erop ...... een lepeltje voor Belleke - een lepeltje voor tante Mietje ( dat is Stefke maar de klein & achterkleinderen noemen haar allen " tante Mietje ) en ...die ouwe truckjes doen het nog steeds hoor !Maar nu aan de slag want is vandaag .........enzovoort !

liefs


>> Reageer (20)
11-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11- vandaag .....

Geen grauwe lucht - regen of sneeuw te zien maar ....

Zo'n winterzonnetje mag er gerust dagelijks bij zijn , zou dat niet heerlijk zijn ? Och eens dromen mag toch of niet soms ? Maar dat dromen zal voor een andere keer moeten zijn want waarom ??????? goed geraden ben weer eens laat vandaag ! Soms ben ik wel wat jaloers op een "octopus " stel je voor dat we 4 of 6 paar handen hadden - leeuwke soep geven - patattjes schillen - en de afwas doen ...... Spijtig genoeg hebben we er maar twee dus dat wil zeggen . "Steffie wens iedereen een Prettige Zondag en hou verdorie op met je getokkel "

liefs 


>> Reageer (15)
10-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10- is

Is niet bepaald een soort staatgeheim of beter .....maak er geen geheim van dat is als ik de kans krijg graag ff ga shoppen .Samen met de dochter winkeltjes kijken - koffietje drinken ( zonder Leeuwke op de schoot ) voor mij bestaat er voor zoiets slechts één woord " Zaaaaaaaaaalig " Maar in de Kerstsfeer geniet ik nog dubbel zoveel dan doe ik ook graag aan " menjes kijken ".Die gezichten hebben onder - naast en boven die Kerstverlichting een totaal ander gelaat , niet de Winterse -norse haastige uitdrukking maar een vriendelijke  bijna onmerkbare glimlach .We willen  het misschien niet toegeven maar het is net of die Kerfstsfeer ons vriendelijker- verdraagzamer maakt Zou er toch iets van waarheid zitten in de Kerstboodschap " Vrede op aarde voor de mensen van goede wil ??"


>> Reageer (17)
09-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9- goede....

Ik, anders wel hoor , heb zelfs als voorproefje op het weekend  genomen en  mezelf "  getrakteert " op een potje koffie .Dat is het voordeel van je eigen baas te zijn , je kan zelf beslissen waneer je aan koffiestop toe bent ! Verdorie ... nu is dat toch wel " larie en apekool "  wat ik hier net schrijf zeker . Heb wel een "chef "(Stefke ) eentje die als ik niet vlug genoeg spring om haar orders uit te voeren , nog lichamelijke straffen uitdeelt .Ben vandaag weer een soort spotvogel zo te zien , zal er maar een punt achter zetten

liefs


>> Reageer (14)
08-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8- ben ....

Ben het er volledig mee eens ...Als het Winter is kan je vriezekou - sneeuw en nog meer van die minder prettige dingen verwachten ! Maar... vandaag is het verdraaid toch een heel stuk aangenamer als die temperatuur wat klimt zunne !Zit hier nu niet te zagen en te klagen( zou niet durven ) , is gewoon een vaststelling !Wat ik vandaag zeker niet mag vergeten ( dat gaat zo als je een oud meeke word , je moet jezelf nu en dan eens aan iets herinneren  é ) Van harte bedankt voor de vriendelijke wensen  ...

van Steffie


>> Reageer (13)
07-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7- wat .....

Wat kan de tijd toch alles doen veranderen of...zijn wij het die veranderen ? Vroeger toen de kinderen klein waren was het met groot plezier het dagelijkse brood( was dan zelfs nog zonder die broodbakmachine van nu ) -boterkoeken - taartjes - snoep  maken en nu ....ben al dik kontent dat die 2 dozen wafeltjes erop zitten Pfff!. Zeg nu zelf ......zijn  het de tijden die veranderen of wij ?????? weet er nog steeds geen antwoord op of is het  antwoord ..."een ietsipitsie  van beide ? "

liefs


>> Reageer (16)
06-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6- de sint

Met die fotos van de achterkleinkinderen en de Sint deed me terugdenken aan de tijd dat in het rommelkotje  de Sint op bezoek moest komen .Ben dan maar wat gaan rommelen in oude fotos .Was dan nog geen sprake dat de Sint  aan huis kwam , maar wel op school .

Wie dit meisje  was van de broers en zussen ? Als ik een hint geef aan de trouwe bezoekers van de blogmeetingen ingericht door Frieda en erbij vertel dat dit steeds men welwillig chaufeurke was ......al geraden ?

liefs


>> Reageer (20)
05-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5- de Sint

Natuurlijk kregen de achterkleinkinderen ook bezoek van de Sint !

Voor Noah was zoiets een fluitje van een cent , hij had al  een tijdje door waar de Sint de mosterd haalt !Guilliano gedroeg zich als een stoere bink zelfs die   Zwarte piet kon hem niet bang maken .Was met alle plezier dat hij bij de Sint op schoot zat ! Maybelleke ....dat was een ander verhaal de traantjes kwamen tevoorschijn bij het zien van van iemand zo raar gekleed en haar dan nog op zen schoot zette .....dat was er teveel aan ! Ze kon pas weer lachen toen ze veilig en wel bij haar papa op de arm zat ! Het was  voor hen een kennismaking met iets nieuws en vreemd  en volgend jaar zullen ze  vast en zeker ongeduldig op de  komst van de Sint wachten ( of is het om te zien wat die Sint zal meebrengen ????)

liefs


>> Reageer (22)
04-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 ook ....

i

Ook al komt er misschien van dat heerlijk luieren niets in huis , erover dromen is al een genot op zich zelf !Maar 1 minuut stllte zou ook al welkom zijn want ons Leeuwke is  in haar " brulperiode " of .....ze is haar stem aan het uit testen ." Luid "amaai zunne  ....je kan jezelf niet meer horen denken .... het is  wel weer ff wennen pffff .Genoeg voor vandaag ... hoe je die Zondag ook invult ...geniet ervan !!!!!

liefs


>> Reageer (15)
03-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3- oeioei

is weer van datte hol weer  eens achterop zunne , verdorie toch die tijd gaat vlug maar ....een babbeltje slaan met de een van de kinderen krijgt nog steeds voorrang op al het andere ! Dat is moeder zijn zeker ? Soit ....toch nog vlug ff tokkelen om jullie allen een fijne Zatedag te wensen de zon  is van de partij en die kou nemen we er dan maar bij

Liefs


>> Reageer (9)
02-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2- hoef....

Weet onderussen wel al dat het Winter is maar toch  dik tevreden dat de temperatuur wat zachter is en dat is dan weer prima voor die krakende knoken ....ola stop !!!!!!! Vandaag geen woord over oud worden -  oud zijn en al die aanverwanten die er mee samen gaan ! We kijken vooruit naar  de  feestdagen die er  aan komen .Beloofd een drukke tijd te worden want wie wil er nu  niet iets extra doen op die dagen ? Je suf denken " wat zullen we eens eten dit jaar ?" Wie mag dit en wie mag niet dat ? Welk geschenkje voor wie ?  enzovoorts .Gelukkig moet alles niet van vandaag op morgen en kunnen we nog de tijd nemen om  er iets moois - plezant en gezellig samenzijn van te maken !

liefs


>> Reageer (19)
01-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4- belofte ...

" Belofte maakt schuld " dus vandaag een verklaring over de zelfspot van gisteren ...Dinsdagnamiddag er een 3u  van tussendoor samen met de dochter om te shoppen in Oostende , rustig in het midden lopen van de Kapellestraat ( die is autovrij ) en zie in de hoek van men oog een jonge man in vliegende vaart uit een winkel op me af  komen maar op een halve meter van me draait hij zich plots om en gaat de andere kant uit dus geen botsing en maar rustig verder wandelen tot ....Er een vrouw van ongveer 35 jaar naast me komt lopen en verontwaardigd zegt " madame heb je gehoord wat die jonge man daarnet zei over je ? "het antwoord was nee dus  ging ze verder " hij zegt dat die oude mensen steeds in de weg lopen "( dat was dan op mij bedoeld )  Viel totaal uit de lucht maar die vrouw kon het blijkbaar niet verteren en bleef verder door razen over jongelui en hun gebrek aan eerbied voor de ouderen .Keek nog ff rond maar de jonge man was nergens meer te bespeuren .had  heel simpel willen zeggen " Het is dank aan ons de ouderen  van nu en je eigen oma dat je hier nu kan rondlopen !" Vandaar kwam dus gisteren die belachelijke overdrijving over onze toestand als senioor vandaan , me kwaad maken is niet men ding ( slecht voor het hart ) dan maar liever  lekker er mee spotten Gelukkig mag je niet iedereen over dezelfde kam scheren  want veel jongeren houden met hart en ziel van hun oma en opa !

liefs


>> Reageer (19)
30-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30- zelfspot !

Over het weer zullen we het vandaag niet hebben want veel variatie sedert gisteren zit er niet in dus...we zwijgen erover !Vandaag een beeld van hoe sommige jongeren ons zien , al hou ik het liever bij een grote dosis zelfspot ..

Waarom vandaag die zelfspot ???? zal het morgen uit de doeken doen want....wat op het hart ligt ...moet er ook af !

liefs


>> Reageer (16)
29-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29- wou...

Wou nu toch wel  hier net hetzelfde  intikken zeker pff !.Onze ouwe  knoken komen in opstand  het zal wel weer ff wennen worden aan die temperatuur !Toch één pluspuntje ...We hebben gelukkig nog wat zon om de dag wat op te vrolijken !Het minpunt voor nu is ......moet er een dikke punt achter zetten want.....plicht roept ( over het wat moet ik daar geen tekeningetje bij maken zeker ?)

liefs


>> Reageer (14)
28-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28- was....

Was er gisteren ff niet en dat had zo zen reden namelijk .

.

De kleinste pruts van de Clan mocht haar éérste verjaardag vieren .Kan je verzekeren haar chocolade taart  was vlug verleden tijd !Ondertussen is dit ook al achter de rug en zijn we vandaag een dood gewone Maandag pffff!

liefs


>> Reageer (22)


Foto

Foto

moeder van 7kinderen ( waaronder een zorgenkind)
oma van 8 zonnetjes van kleinkinderen  en partners &
  10 achterkleinkinderen  !


Foto

Foto

Gastenboek
  • Bijna weekend
  • Hallo
  • Goede middag Steffie en Leeuwke
  • Genieten doe ik elke dag, Steffie.
  • Weekend groetjes.


    Foto


    voor de zieken 


    Foto

    De kinderen
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Over mijzelf
    Ik ben Jackie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Steffie.
    Ik ben een vrouw en woon in of liever bij Oostende () en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 07/12/1941 en ben nu dus 82 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: .
    waken over de kinderen en ons leeuwke
    Foto

    Een interessant adres?

    .


    Foto

    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!