Foto

mijn zorgenkind Stefke ( leeuwke )

Foto
Foto
Mijn zonnetjes ! mijn kleinkinderen & partners & achterkleinkinderen !
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
We zijn de 13de week van 2024
Foto
Bij steffie

20-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20-al......

Al goed en wel is dit wel de waarheid ? ...... Dat  "goeie " die mag blijven maar die morgen zit al weer eens meer dan halweg op  -dat rustig zullen we maar ff schrappen - dat éérste kopje koffie ? die is ondertussen al gevolgd door enkele andere .Maar zie je met al starten met " een goede 10,30 u gewenst Blogmaatjes ?" jullie zouden zich zeker afvragen of er bij Steffie ergens een vijs los zit .Al gezien ?????? is weer nonsens vandaag , Was pannekoeken aan het maken ( ben een ouwerwets meeke bak nog altijd liever pannekoeken zelf ) ff alles aan de kant gezet en dat restje deeg staat te wachten want  zelfbakkende pannekoeken zijn  er voorlopig nog niet  op de markt dus ....

liefs


>> Reageer (13)
19-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19- je ......

 Je zou bijna  " vandaag een herhaling van gisteren " intikken , rotweer enzovoorts maar.... we gaan in staking wat betreft het gekrabbel over het weer dus mondje toe . We laten  onze Zondag niet verpesten door dat wat je bijna mag noemen " stormweer "!We richten ons resoluut op het goede van deze dag , wat extra nasoezen in bed ( al staat zoiets hier nooit op de dagorde )uitgebreid ontbijt met een extra kopje koffie of thee . Zelfs een extraatje mag en kan allemaal , we vegen op Zondag eens lekker onze botten aan die teveel aan " cholesterol " om het kort te houden .....jezelf ff verwennen op Zondag dat kan en mag  dus......

liefs


>> Reageer (16)
18-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18- al.....

Al zouden we die beter toelaten vandaag , dan zien we tenminste dat rotweer niet !" Niet zagen Steffie over dat weer  wees danbaar voor de mooie dagen die we gekregen hebben ".Af en toe jezelf terug tot de orde  terug roepen moet kunnen hé , het plezante kantje van zoiets is  .... niemand spreekt je tegen . We  zijn weekend en vegen onze broek aan dat weer , wat een opmerking weer als je alles letterlijk gaat nemen zou je verdorie nogal hoofdbrekens kosten om uit te zoeken hoe je dit voor elkaar zou boksen . Alé is weer zover zunne met flauwe grappen het weekend inzetten maar .....alles beter dan mopperen over het weer waar we toch niets aan kunnen veranderen !

liefs en geniet van je Weekend !


>> Reageer (5)
17-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17- indien .....

Indien je een drukke week voorgeschoteld kreeg dan kom ik met de boodschap ....

.

Nu en dan is het wel nodig onszelf ( en ook anderen ) eraan te herinneren  " het weekend is er om ff adem te halen " .Zet voor ff die zorgen wat opzij , geniet - doe eens gek of  eender wat als je maar geniet .Zal er maar mee ophouden want er is er hier ééntje ( Leeuwke ) die me een handje komt helpen met dat getokkel en  " wacht ff " staat niet in haar woordenboek , dan maar vlug  met  haar rug voor men neus  proberen links of rechts om dat scherm te zien er een punt achter zetten.

liefs  


>> Reageer (10)
16-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16-good

Veel uitleg wat het weer betreft als je het plaatje bekijkt  hoeft daar niet bij zeker ? We kunnen niet altijd stoeffen over dat weer maar geniet van wat de weervrouw zegt ons laatste dagje heerlijk Lenteweer is !Wat ik wel moet of liever van harte doe  vandaag is......in naam van iedereen die probeert minder valide kinderen en mensen zowel de thuis of  de mensen in de instellingen  een zo normaal mogelijk leven te bezorgen bedanken voor de vriendelijke woorden ! Dat is een schouderklopje voor ons dit te horen dat raakt bij ons de verzorgers en mantelzorgers  een gevoelige snaar en gaat recht naar het hart  daarom  ..... dikke merci !!!!!!

liefs 


>> Reageer (10)
15-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15- toeval

Kwam gisterenavond bij toeval het volgende tegen ....

Je moet maar eens gaan wandelen met een wagentje met een mindervalide erin .Hoe je nagestaard word of ff verpozen met een drankje als je binnen komt de verstoorde blikken van " wat komt  die hier nu doen   " Mensen die een mindervalide hebben in hun naaste omgeving weten wat ik bedoel maar ..... ze zijn ook mensen hoor !

liefs van een moeder die ondanks alles toch trots is op haar Leeuwke


>> Reageer (11)
14-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14-voor ....

Voor nu is het nog niet zover , er hangt een dikke mistlaag maar....is er is iets mis mee met de optimist uit te hangen en hopen en duimen dat het zonnetje erdoor komt  ?" Het leven is een  stuk makkelijker als je steeds op het goede hoopt en het slechste verwacht" Dat was de instelling die ik van huis uit mee kreeg en men moeder kon het weten ....ze had 2 oorlogen meegemaakt 7 kinderen groot gebracht en 3 kinderen en haar man  verloren en toch kon ze al fluitend rondlopen .Ze probeerde steeds van alles het beste te maken  ondanks haar zwakke hart l Soms vraag ik me af ...hebben  we in deze moderne  tijd nog zo'n  sterke karakters als die mensen toen ?????

liefs   


>> Reageer (11)
13-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13- maandag

Dat de Maandag niet bepaald men lievelingsdag is dat is geen geheim ! Maar ..of ik er zo kattig- kribbig  en onaanspreekbaar uit zie als dat plaatje ?????Denk het niet ! Och we mogen wel eens onszelf  voor  " Piet snot " zetten , waarom moet het altijd even ernstig zijn ? Als we slechts één mens een glimlach op zen gelaat doen verschijnen is onze dag goed !Alé zit hier maar wat te lullen ( sorry voor het woord )maar ondertussen is het nog steeds Maandag dus....we  vliegen er met volle moed (en blijgezind) terug in !

liefs


>> Reageer (10)
12-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12- je

Je kan niets anders dan in een opgewekte bui zijn als je dat ziet, hopelijk hebben ze nog enkele van die zonnige dagjes in voorraad .We kunnen daar maar één ding op zeggen " laat maar komen - hoe meer hoe liever !"Wil nu niet meteen zeggen dat ik een slokkop ben maar van mooie dagen kunnen we er nooit teveel van krijgen !Als er nu ééntje is die de Lentekriebels  voelt kriebelen dan is het wel ons Stefke .Ze loopt steeds naar buiten en draait dan rondjes in afwachting dat haar" ferarie "buiten gebracht word , al vrees ik dat het daarvoor nog wat te frisjes is . Met als resultaat keukendeur staat open en juffrouwke loopt lekker binnen en buiten ( en de mama moet een dikkere trui aantrekken pffff)

liefs


>> Reageer (12)
11-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11- dat...

Dat is wat het zou moeten zijn maar ....zoals in alles theorie en praktijk liggen soms hemelsbreed uit elkaar ! Over theorie gesproken .....dat doet me nog  altijd glimlachen over het volgende ook al is het een tijd geleden .....kreeg een bezoekje van ziekenbond uit  in verband met ons Stefke .Het was een heel jong ding  waarschijnlijk net afgestudeerd al goed en wel geen probleem tot.......ze me begon raad te geven wat betreft ons Leeuwke hoe ik moest reageren en buien kon voorkomen allemaal theorie uit de studieboeken !Je kan dan op 2 manieren reageren ...je kwaad maken of je ernstig en beleefd houden maar binnenin bulderen van het lachen , had voor het laatste gekozen  .  Ze had niet eens door dat ze  haar  boekenwijsheid  aan het verkondigen was  tegen iemand met reeds 45jaar ervaring  wat de praktijk ervan  betreft ! Voila  sé dat lag al lang op men lever en moest er ff af !!!

liefs


>> Reageer (7)
10-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10- vrijdag

Als men daar niet opgewekt en vrolijk van word - Vrijdag en morgen Weekend en een stralend zonnetje wel dan ben je misschien  iemand die het leven steeds langs de donkere kant bekijkt  ! Ben er volledig mee eens het leven kan soms hard zijn maar het heeft ook zen mooie zonnige kantjes en die helpen ons door de donkere tijden. Ondertussen zijn we hier weer aan de late kant en als we niet willen dat er gerommel van komt  ...einde getokkel en " soeptime" voor ons altijd hongerige Leeuwke

liefs 


>> Reageer (11)
09-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9- koffietijd

Koffietijd en daar kijken we altijd naar uit want  dat is gelijk aan ......ff adem halen - ff op de pc loeren ! Ook al verloopt dat loeren en gekrabbel in schuifjes te danken aan ons grijpgraage leeuwke maar zolang we dat kunnen tot een goed einde  brengen  is de dag goed !Oef .....vandaag nog geen regen gezien , zon trouwens ook niet maar zijn al dik kontent dat ( voorlopig) alles nog droog is buiten ! Na gisteren een strijdbare " mood " door die vrouwendag loopt alles   vandaag weer zen gewone treintje en staan we weer met beide voetjes op de grond . We weten maar al te goed  dat gelijkheid van man en vrouw ( ook al is het hier voor ons beter )op vele plaatsen nog " taboe " is .Pfff..... zit ik weer op men stokpaardje vandaag ? blijkbaar wel dus we zwijgen erover  en

liefs    


>> Reageer (10)
08-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8- wij .....

 

Dat mag nu eens goed in de verf gezet worden sé . Opkomen voor onszelf zouden we meer moeten doen  , sommige van onze soortgenoten staan in het zonlicht en vechten voor hun en onze rechten ! Wij die in de schaduw staan vechten op onze manier , we proberen of probeerden toch onze kinderen bij te brengen dat man en vrouw gelijkwaardig zijn elk met hun eigen verantwoordelijkheid maar dat er niets mis is met elkaars verantwoordelijkheid te helpen dragen .Zal er maar een eind aan maken voor het hier meer lijkt op een verslag van een fanatieke feministe of wat ze vroeger smalend " de dolle Minas " noemden  ! Zover zullen we niet gaan maar vergeet nooit ook ondanks die grijze of witte haren....... WIJ KUNNEN HET !!!!!!

liefs 


>> Reageer (12)
07-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 kiekeboe !

Van uit een zonnig( eindelijk ) Rommelkotje vandaag , een mens fleurt ervan op !Of zijn we weer eens" het vel van de beer aan het verkopen voor hij geschoten is "?( te vroeg met iets stoefen ) Verdorie is dat toch een  dieronvriendelijke uitspraak , blijkbaar hadden ze vroeger daar geen  hinder van .Ben bijna zeker dat de ouderen onder ons nog van die uitspraken herinneren zoals ..."de kat de bel aan binden (iets aan het daglicht brengen dat anderen proberen geheim te houden)en zo zijn er nog vele.... teveel !!Tegenwoordig zou  je  al met een scheef oog bekeken worden door die uitspraken maar" andere tijden - andere zeden" zeker .Ondertussen is die zon verdwenen pfff !  maar toch van harte.... liefs 


>> Reageer (11)
06-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6-alles......

 

Dat vraag ik me dikwijls af sé.....wat is de reden van sommige dingen ? wat is het nut ervan ? waarom moet of moest zoiets gebeuren ? Vele vragen waar niemand een antwoord of waar er nooit een antwoord op zal komen .De zin  van " dat is nu eenmaal het leven " en dat is jou en ons  lot " is niet voldoende , want de vraag" waarom" is daarmee nog niet opgelost !Vrees dat we daar nooit een antwoord zullen op krijgen , dus proberen we die vraag wat naar de achtergrond te schuiven  en storten we  ons vol overgave  op de Maandagse klusjes!

liefs


>> Reageer (14)
05-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5- voila

Voila sé ....daar zijn we dan weer terug , dat pceeke loopt weer als een trein .Hij was toe zoals een auto aan  nu en dan groot onderhoud , wat de dochter gisterenavond ook gedaan heeft met als gevolg ...... geen blogavondje pffff!Gelukkig is alles weer achter de rug en zijn we trerug onder de mensen als is het  zonder Windows 10 .Maar genoeg daarover .Wat ik  vandaag wilde doen is .......samen met een bloemetje jullie een zonnige ( die bestaat nog hoor die zon )Zondag wensen !

grtz & bedankt

 


>> Reageer (15)
04-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4- wat

grtz & bedankt

Dat  zijn nu niet bepaald de mooiste woorden om er een krabbeltje mee te beginnen maar ...er zit er hier een aan de knoppekes die zegt wat ze denkt ! Misschien denken jullie er net zo over ! Ondertussen ben ik al weer aan de late kant maar bezoek krijgen van je kleinzoon en achterkleind Maybelleke en .....de tijd vliegt voorbij .Vraag me af is dit nu een negatieve of positieve krabbel ? Zal het maar bij het laatste houden zeker weten !!!!!Maar nu is men tijd toch opgebruikt , geniet van het weekend  en wat er ook gebeurd " SMILE "( ondanks het kloteweer )

liefs


>> Reageer (7)
03-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3- kan ...

Sorry maar....... kan gebeuren dat Leeuwke al je aandacht opeist  en dat je tijd te kort komt  voor wat je wilde doen daarom......

grtz & bedankt

maar toch met heel veel liefs


>> Reageer (16)
02-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2- amaai !!!

 

grtz & bedankt

Amaai is me weer 't weertje , als je buiten gaat dan waai je nog net niet weg ( al scheelt het niet veel ).Zitten weeral te kankeren over dat weer pfff dus we zwijgen er maar over ! Ons juffrouwke ( stefke) zit wat te bokken op haar kamer omdat ze vandaag moet thuis blijven en niet naar de opvang mag , wat haar betreft is alles daar prima.Veel ruimte om rond te lopen en te ontdekken,  een eigen plekje  waar haar" ferarie" staat als ze ff wil uitrusten .Het enige dat volgens haar een minpunt is ....je moet s' avonds terug naar huis ! Als ze aan de auto komt dan loopt ze vlug terug naar binnen , had het nooit durven dromen maar volgens haar is  alles het daar " pico bello " En wij hier maar erover piekeren .....moeders hé

liefs


>> Reageer (13)
01-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1- ook....

grtz & bedankt

We laten verdorie door die regen onze dag niet vergallen , wie weet haalt  de zon toch nog de bovenhand ." Optimist tot in de kist " dat zijn en blijven we en daar kan de regen niets aan veranderen ! Moeten we toch buiten .... heerlijk droog weg gestoken onder een pluke zal het ook wel lukken !Al zal ik vandaag hier geen wijsheden ( ?) gaan verkondigen want vind er hier ééntje(stefke ) dat het wel zal volstaan voor vandaag en eist men volle aandacht op en als ze zegt " spring " dan spring ik of er sneuvelen nog wat haren (  heb er al niet teveel meer pffff).

liefs


>> Reageer (11)


Foto

Foto

moeder van 7kinderen ( waaronder een zorgenkind)
oma van 8 zonnetjes van kleinkinderen  en partners &
  10 achterkleinkinderen  !


Foto

Foto

Gastenboek
  • Goede middag Steffie en Leeuwke
  • Lieve groetjes! En wens je een prachtige Paasdagen toe!
  • FIJNE VRIJDAG LIEVE VRIENDEN
  • MOJI MILÍ KAMARÁDI
  • fijne dag...


    Foto


    voor de zieken 


    Foto

    De kinderen
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Over mijzelf
    Ik ben Jackie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Steffie.
    Ik ben een vrouw en woon in of liever bij Oostende () en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 07/12/1941 en ben nu dus 82 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: .
    waken over de kinderen en ons leeuwke
    Foto

    Een interessant adres?

    .


    Foto

    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!