Foto

mijn zorgenkind Stefke ( leeuwke )

Foto
Foto
Mijn zonnetjes ! mijn kleinkinderen & partners & achterkleinkinderen !
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
We zijn de 13de week van 2024
Foto
Bij steffie

13-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13- sterdahlia

Ook al zijn ze wat uit de gratie bij vroeger , ik persoonlijk blijf het  een mooie bloem vinden

 

"De sterdahlia "herinner me nog van de kindertijd .... we hadden geen te grote tuin en bijna alle plaats was ingenomen door groenten en aardappelen maar de mama had een klein hoekje waar er bloemen stonden ! Waaronder deze plant waarop ze fier was toen hij bloeide ! Och het is alles al zo lang geleden en nu heb je keus ten over wat bloemen betreft dat je bijna niet meer weet welke planten te kiezen .Maar toen kocht je die niet die bloemplantjes of bloembollen, ze  werden uitgewisseld tussen buren ! Zou je nu eens moeten proberen .......

liefs


>> Reageer (12)
12-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12-wacht ......

Want als je op een mooie zonnige goede dag moet wachten ..... vrees dat het weer niet voor vandaag zal worden , dus maken we er maar het beste van !Het is weekend we mogen de touwtjes wat vieren dus laten we daar dan maar van genieten  ! Maar voor ons Leeuwke is iedere dag gelijk ,  ze moet op tijd en stond haar natje en droogje en het  is bijna " soeptime "dus ...

liefs


>> Reageer (9)
11-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11- oef !!!!!

Oef - Oef en nog eens Oef ! Het is een grote opluchting te zien dat bijna alle bloggers met het zelfde probleem geplaagd zitten ! Had al een andere brouwser opgezet " firefox" en gedaan zoals vele onder jullie reeds hebben moeten doen , het "gastenboek "en" reageer "geblokeerd .Hopelijk zal er vlug een einde gestelt worden aan die ongeweste berichten want moet eerlijk bekennen de moed zat in de schoenen zunne gisterenavond !Na 13jaar bloggen en moeten stoppen ???????? zou verdorie met pijn in het hart zijn hoor ! Nu genoeg woorden aan vuil gemaakt heb een bloemetje bij een " dubbele  tweekleurige Datura" !

liefs

Blijkaar zou alles weer oké zijn dus .... ff uitproberen !


>> Reageer (12)
10-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10a -problemen .....

Weet niet of het voor jullie zichtbaar is maar zit steeds met een reclame boodschap als ik iets wil doen , reeds het gastenboek verwijderd maar blijkbaar helpt niets . Zal nu afwachten wat het word en denk erover als het niet ophoud met bloggen te stoppen ! Grtz


>> Reageer (6)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10- oeioei ....

Als je deze bloemen ziet bloeien .....

"De Daturas" dan weet je dat de zomer op zen laatste benen loopt ( als we voorlopig van een zomer mogen spreken ) Spijtig genoeg maar we hebben al lang genoeg geleefd om te weten " na iedere zomer komt er ook een winter " maar .... na die Winter komt er terug een zomer !En daarbij we  zwijgen nog maar over " dat wintergedoe  " en duimen voor een warm najaar wie weet ! Niet te ver vooruit kijken in het leven of het mooie van de dag  gaat aan je neus voorbij zonder het te zien dus ..... genieten we maar van die  bloemen !

liefs


>> Reageer (3)
09-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9- a neen hé !

A neen hé maatje , zitten lachen met me omdat men koffie leeg is ? Zal vlug ff bijtanken dan zal je er mogen voor zorgen dat die lekker warm blijft  ! Voila sé dat is beter...met een koffietje naast je gaat alles vlotter !  Al gezien ......we zijn hier weer aan het gek doen hoor vandaag maar ....dat is soms zoiets als een tegenhanger om alle zorgen ff aan de kant te zetten .Zal er maar mee ophouden met dat zot gedoe of  Leeuwke zou zich afvragen waneer het eindelijk "soeptime "is ....

liefs


>> Reageer (9)
08-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8- als.....

 Als je zo buiten kijkt .... niet bepaald één dagje waarvan je zou kunnen zeggen " Joepi weer een schitterend zomerdagje " pffff Denk dat de zon al haar energie verbruikt op andere plaatsen van de wereldbol en voor ons sukkeltjes van Belgen is er helaas niets meer over !Och erover foeteren helpt niet maar een opkikkertje zouden we wel kunnen gebruiken , een bloemetje en een vriendelijke groet ?

Dat is dan toch al iets ook al zal het straks aan die donkere wolken te zien binnen blijven worden want.... met een paraplu op het terras gaan zitten zou nu ook niet bepaald een zicht zijn  of toch? Mischien  de voorbijgangers aan het lachen krijgen zou ook toch al iets zijn zeker ?

liefs


>> Reageer (11)
07-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7- ook .....

 

Ook al zijn we senioren iets nieuws uit testen kan nog altijd ( we zijn nog niet afgeschreven hoor )  als we eerlijk zijn met onszelf hoeveel onder ons die nog nooit een computer van dichtbij hadden gezien , hebben het  niet met een bang hartje het voor de éérste maal uit getest  ? en die Gsm ? en ga zo maar door ! Al was ook voor vele nieuwe dingen in het begin soms de paniek nooit veraf , tot we ontdekten dat het best wel meeviel om niet te zeggen dat je nu niet meer zou willen missen ! Valt er iets tegen wel .... dan ben je een ervaring rijker !Al die woorden komen hierop neer ..... geniet van het leven en alles rondom U !

liefs


>> Reageer (8)
06-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6- beter .....

" Beter laat dan totaal niet "met dat in gedachten nog vlug ff een krabbeltje (ook al is het voor mij veel later dan normaal )Veel hoef ik niet in te tikken op een mogen  we wel zeggen zonnige Zondag , een bloemetje en de tekst doet de rest .....

 


>> Reageer (6)
05-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5- hier ....

Hier zijn we dan terug na een avondje zonder ff langs te komen , komt ervan als je zit te kletsen dan is de avond vlug voorbij en dan.....wenkt het bedje Pffffff! Bij jullie ook dat de zon haar speeldagje houd en nu en dan verstoppertje speelt ? hier anders wel hoor ! We denken al met heimwee terug aan die mooie zomerse dagen die we gekregen hebben ! Oesje ... al zo laat hoogtijd voor " soeptime " voor er vodden van komen !

liefs


>> Reageer (11)
04-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4-bloem(pje)

Het antwoord van gisteren moet ik jullie helaas schuldig blijven al gok ik persoonlijk op 1 man - de vriendelijk zwaaiende middelste zonder zonnebril ( of niet ?????) Maar zou het vandaag over bloemen hebben ...een van de laatsbloeiende bloemenstruiken in de tuin staat weer te pronken met zen bloemmetje of zou ik beter zeggen " bloemen " ook al heeft hij er momenteel nog maar 2 . Trek niet aan men oren als het mis is maar denk dat het er ééntje is uit de familie van " de hibiscus " ..

 

Uit pure nieuwsgierigheid heb ik deze keer de diameter gemeten en kom aan ....26cm ! Alleen spijtig met dit weer  houden ze nog geen drie dagen stand ! Heb ze nog nooit ergens zien staan en weet iemand soms de naam van die bloemen ?

liefs


>> Reageer (8)
03-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 een .......

Een raadseltje uit Oostende ......

Kunnen jullie uit vissen hoe die 3 mannen het doen ? Of nr1 van onder echt is ? denk het wel of niet ? - nr2 in het midden is echt want lachte en zwaaide naar de vele fotograven - nr3 heb ik zo men twijfels bij maar de vraag blijft ..... hoe doe ze het toch je zag nergens een trapje of zoiets ?????? Blijkbaar ben ik niet de enige die zich die vraag stelde want ze hadden veel toeschouwers die probeerden uit te dokteren hoe de vork aan de steel zat !Jullie de oplossing gezien ????????

liefs


>> Reageer (11)
02-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2- herinner ......

Herinneren jullie nog van  in de tijd van toen de dieren nog spraken   het liedje .....

Waar het over ging moet je me niet meer vragen maar had het over dat op wacht staan , kan nu heel nauwkeurig uitleggen hoe dat voelt  .Heb namelijk daarnet letterlijk zelf op wacht gestaan bij ons Leeuwke , de huisgenoot was aan de voordeur aan het werken en die moest al en toe iets gaan halen van een of ander matriaal .Tot daar alles oké maar een voordeur die openstaat dat is voor haar een hemelpoort naar de vrijheid om er vanonder te muizen en ik maar op wacht staan ernaast Pfffff Kan voorlopig de woorden "op wacht staan"  niet meer horen!!!gelukkig is alles nu opgelost en verzekerd met een touw en planken en ben van die wacht af .....oef !( anders was er geen getokkel vandaag )

liefs 


>> Reageer (11)
01-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1- amaai ......

Amaai - amaai .....dat begint goed , de dag starten met zo'n domme vraag want het is ondertussen al meer dan  9.30u .Denk dat zelfs de lange slapers nu ook al uit de veren zijn ! Je moet het voorlopig nog niet doen om te genieten van het mooie weer want die zon is momenteel nog niet van de partij ( die nog niet is kan .... enzovoort ) Wat ik niet denk maar zeker weet is ...... tijd om verder aan te slag te gaan want ben weer dat toverwoord vergeten dat met een zwaai van men toverstokje alles netjes op ze plaats terecht komt dus dan maar zelf de handen uit de mouwen steken !

liefs


>> Reageer (9)
31-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31- " vroeger ....

" Vroeger was alles veel beter " De jongere generatie denkt waarschijnlijk als ze die woorden horen "  het is weer zover , daar gaan we weer pfff " Daarom spreek ik die woorden nooit uit want ..... was alles beter ??????? volgens mij persoonlijk .... sta liever in men eigen schoenen dan dat ik in die van men mama had gstaan hoor ! Heb nooit moeten zeggen tegen men kinderen zoals ik mijn mam dikwijls hoorde zeggen " kindje vandaag is het vlees in de pattatjes gebakken " ( dat wilde dan zeggen er is geen geld voor vlees )Dus van mijn mond zul je die woorden nooit horen !Al zijn er die daar niet mee eens zijn ......

liefs  


>> Reageer (13)
30-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30- kan het ....

Kan het echt niet laten ....telkens ik een spotprentje zie te raden wie er de tekenaar ervan zou kunnen zijn ! Een vrouw met een grote dosis humor en graag haar zelf en soortgenoten voor aap zet of..... een man die graag vrouwen in hun blootje ( figuurlijk dan ) zet !Zoals het volgende ......

Wat denken jullie het eerste of het tweede ? Of moeten we dood gewoon genieten van de humor zonder nadenken ? Maar over het volgende weet ik stellig dat ik 100% gelijk heb ( zou er toch iets van waarheid in dat plaatje zitten ?)Het is Zondag vandaag ....  geniet ervan !

liefs


>> Reageer (9)
29-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29- het zotje .....

Het zotje uithangen zit er vandaag niet in , de stemming is er niet naar ! Nog steeds teveel onder de indruk  en  de goesting om een opgewekt krabbeltje hier te krabbelen is ver zoek uit eerbied voor ons overleden blogmaatje .Dus hou ik het kort en wens jullie toch een ......


>> Reageer (4)
28-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28- helaba!!!!

Helaba daar ..... we zien en horen misschien niet zo goed meer als vroeger maar met dat koppeke is nog niets mis ! We weten maar al te goed dat het weekend voor de deur staat hoor  !Had graag nog ff terug gekomen op  het krabbeltje van gisteren  .......voor velen onder ons thuisblijvers is de blog bijna het enige kontakt met mensen van de buitenwereld , sommige mensen  ken je ondertussen  langs deze weg al jaren .Anderen heb je al ontmoet op een blogmeeting ( wat steeds een gezellige bedoening werd ) Als er één van de blogmaatjes komt te overlijden ( zoals nu Rozenmarijn " rust in vrede maatje "  we zullen je missen ). Dan doet het pijn net of je iemand van de familie verliest .Niet de hoeveelheid bezoekers tellen maar de warmte die in de soms simpele wooden van een " grtz en wens je een fijne dag of gezellige avond " verborgen zit  .....dat is waardevol - dat is  bloggen !

liefs


>> Reageer (10)
27-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27- al.....

Al gaat die vlieger hier niet op !!! ( nu volgt ouwemeetjes praat hoor )Als 14jarige hadden we nog nooit van een dagboek gehoord .Over gevoelens daar werd niet over gesproken of geschreven , voor zoiets hadden we toch geen tijd want als dochter van een gewoon werkmensje lag die schooltijd al achter je en was  op je 14 jaar al druk aan het werk ! Wat het tweede Facebook betreft ..... heb er zelfs geen dus ook geen volgers of " likes"Wat  meteen niet wil zeggen dat ik me niet goed voel op de blog . Integendeel ben dankbaar voor de mensen die ik langs deze weg heb leren kennen ( ook al heb ik sommigen nog nooit persoonlijk ontmoet ) Voila sé dat was het éérste die bij me opkwam als ik dat plaatje zag !

liefs


>> Reageer (9)
26-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26- oud?

"Age is just een number " Oud  is juist een getal ???????? Daar stel ik me verdorie toch vragen bij  hoor  , we voelen allen ( als we eerlijk zijn ) dat dit of dat niet meer zo goed lukt als vroeger ...... we hebben altijd wel ergens een kwikje of een kwakje maar we zwijgen erover !We leren er mee leven dat is nu éénmaal de cirkel van het leven !Toch zijn er altijd die graag nog de stoere- alleskunnende jonge tiener  willen uithangen zoals die hieronder .......

Spijtig dat het geen reeks fotos geworden zijn om te zien hoeveel  hulp ze moest krijgen om terug op haar 2 benen te staan (hihi)

liefs


>> Reageer (7)


Foto

Foto

moeder van 7kinderen ( waaronder een zorgenkind)
oma van 8 zonnetjes van kleinkinderen  en partners &
  10 achterkleinkinderen  !


Foto

Foto

Gastenboek
  • MOJI MILÍ KAMARÁDI
  • fijne dag...
  • Goedemorgen
  • vriendelijke Donderdagsgroetjes
  • Dat koffietje is voor zo dadelijk Steffie.


    Foto


    voor de zieken 


    Foto

    De kinderen
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Over mijzelf
    Ik ben Jackie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Steffie.
    Ik ben een vrouw en woon in of liever bij Oostende () en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 07/12/1941 en ben nu dus 82 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: .
    waken over de kinderen en ons leeuwke
    Foto

    Een interessant adres?

    .


    Foto

    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!