Foto

mijn zorgenkind Stefke ( leeuwke )

Foto
Foto
Mijn zonnetjes ! mijn kleinkinderen & partners & achterkleinkinderen !
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
We zijn de 19de week van 2024
Foto
Bij steffie

04-08-2021
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4- want ...





Want je weet nooit wat de dag van morgen je zal brengen ! Denk nu niet dat dit een donkere gedachte is hoor ... integendeel zoiets is een bevestiging dat je bereid bent om wat ook die nieuwe dag ons zal bieden er uit te halen wat er inzit of ... wat we er zelf  kunnen  van maken !Nooit de minpuntjes in het leven optellen maar de pluspuntjes koesteren ! Soms liggen die open en bloot zonder dat we ze opmerken ! Ola ... wasautomaat laat me weten dat haar  werk erop zit en buiten  stralende zon ( voorlopig toch ) Dat wil zeggen ... laat dat wasgoed maar lekker drogen in de zon ! Voila sè dat is al een pluspuntje voor vandaag ... die droogautomaat mag rusten vandaag !!

liefs 


>> Reageer (8)
03-08-2021
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3- dat ....

Dat is nu wat je kan noemen ...





Maar dan ook totaal voor iedereen ... de achterkleinkinderen in Plopsaland daar moet je geen tekeningetje bij maken é . Voor de papas & mama die hun kinderen zo zien genieten !En ook  voor mezelf .... omdat na al dat corona gedoe van weinig zien enzovoort ....  nu ziet  hoe de kleinkinderen en die achterkleinkinderen   weer de familie banden terug   wat strakker aanhalen en dat is ook hier  wat je kan noemen   .... Genieten !!

liefs

 


>> Reageer (6)
02-08-2021
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2- en ---





En dat zullen we zeker doen want die nieuwe dag is er eentje met zon ... hier toch ! Dat moet er nogal dikwijls bij zeggen  want hoe klein ons landje ook is ... wat wij hebben van weer hebben de mensen verder in Belgie misschien  niet of omgekeerd !Zijn we toch weer bezig over dat weer ?? genoeg daarover ! Dus we starten die nieuwe week met een goed humeur .. ( ook al is het maandag )maar .... maandag is klusjesdag ( met een big smile )

liefs 


>> Reageer (7)
01-08-2021
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1- na ...

Na een drukke  voormiddag  zijn we  hier toe aan dat Zondags kopje koffie om ff op adem te komen ! Als er zoals de spelen in Tokio gouden ereplakjes uitgedeeld  zouden worden voor drukte te maken in het huishouden .. dan weet ik zeker dat ons Leeuwke iedereen zou overdonderen met haar kunsten ! Dus hou ik het nu voor bekeken want trekt er hier al weeral eentje aan men arm ! Toch nog vlug dit ..






.

liefs 


>> Reageer (9)
31-07-2021
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31- en ......

" 31Julie " en  de laatste dag van de maand .... Vele jaren terug lag ik op die dag in het moederhuis wachtent op de geboorte van spruit nr 4 me afvragend zou het na 3 jongens eindelijk een meisje worden ????? In die tijd was er geen echografie dat je reeds het geslacht van die kleine die geboren zou  worden  wist !.... Leg dan maar eens uit aan die 3 broertjes die de oren van men hoofd zaagden  dat ze naam van dat babytje die op komst was wilden weten  dat zoiets niet kon ... dus kozen we voor een naam die voor beide geslachten paste " Claude " En 4 uur in de namiddag was het zover  ... een meisje  .Oja ... die 3 broertjes waren apetrots op hun zusje hoor en dat kleine zusje is ondertussen ook al oma geworden  !  Amaai wat een datum toch herinneringen kan oproepen !Wens je ondanks het kwakkelweer toch een .






.

liefs


>> Reageer (8)
30-07-2021
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30- een ...






" Een vrolijke Vrijdaggroet .. dit is wat het aankomende Weekend doet !" dat rijmt nog ook  !Dat vrolijke is zeker niet te wijten aan dat zonnige zomerweer maar daar spreken we niet meer over we zijn het ondertussen al gewoon ons pulleke bij de hand te hebben als het weer zijn kuren bovenhaalt  ! Dus zoeken( en vinden)  we maar iets anders die ons een goed gevoel bezorgt !  In deze soms moeilijke tijden zien we goed hoe kostbaar de kleine dingetjes in het leven zijn die we anders misschien zelfs  bijna niet opmerkten of voor normaal aanvaarden . Is  dit nu weer  ouwewijvenpraat???? hou er dan maar mee op maar wens jullie toch ondanks alles een Vrolijke dag SMILE 

     liefs


>> Reageer (10)
29-07-2021
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29- alles...

 Alles weer bijgevuld in die vooraadkast  dus dat is weer achter de rug en nu ... zijn we toe aan een koffietje en daarbij komt steeds na al die jaren  zomaar als vanzelf ff op de blog loeren  ! Op die blog krabbelen is nog zo gezellig als er een kopje koffie naast die pc staat . Al  vraag ik me soms af ... wat geeft nu van die twee de meest voldoening dat neuzen op de blogs of dat ff halt toeroepen aan al dat  druk gedoe met een koffie ?? Al denk ik toch dat de kombinatie van die twee voor dat rustgevoel zorgt  ! Of zie ik het mis ???Koffie uit dus terug aan de slag en vergeet vooral dit niet ... wat je ook doet ...






liefs   


>> Reageer (7)
28-07-2021
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28- over ..

Over het weer van vandaag zullen we maar zwijgen als we zeggen ... hetzelfde zoals de laatste dagen weten we al genoeg ! Het is voor nu in vliegende vaart want heb een afspaakje wat me doet terugdenken aan vroeger ....  als we eerlijk zijn we  herinneren ons allen wei nog die afspaakjes van vroeger in de tienerjaren .... mens wat stonden we dan te popelen om te vertrekken , hopende dat de mama niet zou raden of zien dat we een afspraakje hadden !  We dachten toen dat de mama haar kinderen niet kende maar door de latere  ondervinding wisten we wel beter ! Maar nu als senioor zijn die afspraken gewoonlijk bij de de dokter of in het ziekenhuis zoals nu  en kijken we niet  uit  naar de persoon maar ... naar de uitslag van de onderzoek.

 

liefs  


>> Reageer (11)
27-07-2021
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27- zou ...

Zou wel willen jullie een vrolijke zonnige zomerse  dag toe wensen maar... aan de lucht te zien en de regenbui die we daarnet kregen en nog zullen krijgen  zou  dit ongepast zijn ! We moeten roeien met de riemen die we krijgen of hebben en wens jullie toch  dit ondanks alles een ...

met de  2 dingen die ons allen een extra duwtje in de rug  kunnen geven ... een koffietje of thee om ff op adem te komen  en ....een bloemetje om niet te vergeten ondanks alle ellende en rotweer er toch nog mooi dingen in het leven zijn ! 

liefs


>> Reageer (12)
26-07-2021
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26-de ..

De dag begint zeker goed als je start met dit ...

 

Ook al is het een Maandag  en was het vroeger dan andere dagen  gewekt door een stortbui !  Met al die waterellende die je ziet in het land is een mens toch wat alerter wat de regen betreft ! Gelukkig was alles vlug achter de rug  en voorlopig  weer een waterzonnetje ! We zullen er dan zoals iedere dag er er het beste van maken ..... jullie ook ? .

liefs


>> Reageer (8)
25-07-2021
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25- we ...

We gaan iedere dag voor zoiets in het leven maar spijtig genoeg lukt zoiets niet altijd ! Maar de Zondag hebben we dubbel zoveel kans dat het wel lukt dus kijken we opgewekt naar wat de dag ons zal brengen ! Bij het openen van de pc zag je( weeral )  voor hoeveel mensen het vandaag geen zorgloze dag zal zijn , je kan alleen maar machteloos toezien  als je   die ellende ziet  en zoiets raakt je  ! Hopelijk word het voor hen een dag zonder regen en nieuwe  waterellende ! 

liefs


>> Reageer (11)
24-07-2021
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24- wat ...

Wat het voorspelde weer betreft geen zon te zien   ... het is nog steeds wat je zou kunnen noemen " geen weer " of heeft de weerman gelijk en is het een soort van stilte  voor de storm?Vrees dat het afwachten zal worden hoe alles zal verlopen ! Maar ondertussen kunnen we genieten van de kalmte en rust van de " Weekendmodus " daarom houden we het  hier vandaag  eens superkort alleen nog dit ....






.  

En een gezellig weekend  !

liefs


>> Reageer (8)
23-07-2021
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23- een ...

En dat zonnige erbij doet altijd goed! Ook al kregen we van de weerman te horen van een minder goed weekend in het vooruitzicht ,  we laten dit  die zonnige dag van vandaag niet verknoeien ! Het leven heeft ons geleerd dat als we de kans krijgen   moeten genieten van het nu en niet wachten op wat  de dag van morgen ons( misschien ) zal brengen ! Ook al kijken we stiekem toch uit naar dat Weekend dat voor de deur staat ! Maar vandaag is het nog een zonnige dag dat wil zeggen ..... laat dat pas gewassen wasgoed maar lekker buiten drogen ( en zal die woorden maar vlug in daden omzetten sè  )

liefs 


>> Reageer (9)
22-07-2021
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22- een hobby...

Ieder mens heeft een hobby in zen leven of het nu sporten of naaien eender wat als het maar de druk van het dagelijks leven wat lichter maakt  ! Voor mentaal  mindervalide mensen is dat een stuk moeilijker .. sommigen kunnen niets alleen van wassen & kleden tot niet alleen kunnen eten en zelfs niet spreken zoals ons Leeuwke .En toch heeft ze een hobby in haar leven en die hobby is .... "Snoepen "  ook al kan ze niets alleen ze weet verdraaid goed in welke kasten de koekjes & snoepjes zitten ! Als ik niet vlug genoeg reageer ( volgens haar mening )als ze me bij de arm komt trekken dan is het zelbedieng !

Al zit ze dan wel  met nog een probleempje als die kast open is ... die doos moet ook nog open en haar oplossing ervan is smijt die op de grond en die doos is open ! Dat ze diabeet is kan haar niets schelen want de mama zorgt toch dat alles suikerloos is ! 

Zo zie je maar ieder mens heeft een hobby en geniet er maar van! ( zoals ons Leeuwke)

liefs 


>> Reageer (7)
21-07-2021
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21- wens ..

Wens jullie allen op die 21Juli een fijne feestdag .. al heb ik zo het idee dat er op veel plaatsen zoiets te wensen erg misplaast zou zijn ! Met  al die  ellende staat de wereld niet stil en draait gewoon door ook al lijkt het soms onrechtvaardig!  Ondanks dat alles geniet van je dag nu we nog de kans krijgen ! 

liefs


>> Reageer (6)
20-07-2021
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20- en

En met dit starten we vandaag ..

.

Met deze temperatuur en een stralende zon kan het bijna niet anders maar .... toch is er steeds wat terughoudenheid  in dat geluksgevoel!   We kunnen het niet laten te  denken hoeveel mensen er in diepe ellende zitten of iemand verloren hebben   terwijl wij hier kunnen genieten  , die gedachte  kan je niet zomaar opzij zetten . 

liefs


>> Reageer (9)
19-07-2021
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19- een ...

"Een bloemetje helpt de Maandag beter starten" hoor je soms wel hier en daar , of het waarheid is daar heb ik totaal geen idee van ! Maar we starten de week hier  toch met  een bloemetje uit eigen tuin ...

De Yucca staat in bloei en dat doet steeds plezier om zien !Moet erlijk bekennen bloemen zien maakt inderdaad je dag goed ! Wens iedereen wat ook op de dagagenda staat vandaag een zonnige dag  .

liefs


>> Reageer (10)
18-07-2021
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18- ook..;

Ook al kunnen we alle  ellende die zich tegenwoordig afspeelt niet uit ons hoofd zetten   ... probeer vandaag te genieten van famlie en  vrienden  ! Want zoals we gezien hebben plots kan alles wegvallen en dan is het te laat !

liefs


>> Reageer (6)
17-07-2021
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17- een ...

Een opkikkertje kunnen we ook al zijn velen onder ons gelukkig gespaard gebleven van al die ellende toch nog gebruiken ..






Achterkleinkind Liam in plopsaland...  het doet plezier te zien hoe zorgeloos kinderen  genieten .Als je dan denkt aan de kinderen in de getroffen gebieden wat ze hebben moeten meemaken, het zal waarschijnlijk  hun ganse leven bijblijven  .... zoiets doet je als moeder  pijn aan je hart !

liefs


>> Reageer (6)
16-07-2021
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16- vind ...

Vind het vandaag wat misplaats om een fijne & vrolijke dag te wensen als je  al die ellende ziet  op sommige plaatsen in ons land! Je kan het niet laten te  denken  ... hoe zou zoiets hier verlopen ? Is bijna niet te begrijpen alles weg op enkele uren en sommigen hebben zelfs iemand verloren . De rillinge lopen langs je rug met alleen maar er aan te denken wat die mensen moeten  mee maken ! Hopelijk komt er vlug een einde aan hun bang afwachten op wat er nog zou kunnen volgen !

liefs


>> Reageer (8)


Foto

Foto

moeder van 7kinderen ( waaronder een zorgenkind)
oma van 8 zonnetjes van kleinkinderen  en partners &
  10 achterkleinkinderen  !


Foto

Foto

Gastenboek
  • Lieve Steffie.
  • Hallo
  • Goede middag Steffie en Leeuwke
  • fijne mid-week
  • MOJI MILÍ KAMARÁDI


    Foto


    voor de zieken 


    Foto

    De kinderen
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Over mijzelf
    Ik ben Jackie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Steffie.
    Ik ben een vrouw en woon in of liever bij Oostende () en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 07/12/1941 en ben nu dus 82 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: .
    waken over de kinderen en ons leeuwke
    Foto

    Een interessant adres?

    .


    Foto

    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!