Foto

mijn zorgenkind Stefke ( leeuwke )

Foto
Foto
Mijn zonnetjes ! mijn kleinkinderen & partners & achterkleinkinderen !
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
We zijn de 19de week van 2024
Foto
Bij steffie

30-03-2023
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30- een ...

Een ...


Dit  plaatje doet me nu wel dromen over  de tijd dat de rozen  terug zullen bloeien ... zullen  ze weer   tweemaal opnieuw bloeien met prachtige rozen  te  danken aan  een  warme zomer ??? Och dat is nog toekomstmuziek maar soms zie   je voor even in een plaatje de toekomst met een struiken vol bloeiende witte  rozen ... Maar je ziet  ook de werkelijkheid  want dat koffietje staat hier naast me en als dat tot op de bodem leeg is wil  dat zeggen " genoeg met dagdromen... terug tijd voor de werkelijkheid " Dus voor nu de zon is een gevecht aan het leveren met de wolken en wie de winaar zal worden zijn  ???? Toch een gezellige dag gewenst !

liefs 


>> Reageer (8)
29-03-2023
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29- of...


OF het een mooie gezellige dag word ? dat ligt voor een stukje aan ons zelf ! Maar of het een mooie zonnige dag word ? dat is een ander paar mouwen daar hebben we niets in de pap te brokken en moeten tevreden zijn met  wat ze ons  geven !Als ik eerlijk ben het  doet het wel stiekem veel  plezier als je ziet dat sommige van die grote  mannen (zonder namen te noemen ) denken dat ze alles kunnen en mogen  ( zels een land &  volk vernietigen ) dat ze almachtig zijn !Maar  dat zij  net zoals wij kleine mensjes machteloos staan wat het weer betreft   en dat die  zelfs hun plannen in de war kunne kunnen  sturen ! Zoiets geeft me binnenpretjes   en zie  zelfs  hier in men  verbeelding een stralende zon schijnen   !!!  Het is een nieuwe dag en of het nu met of zonder zon is we maken van iedere dag opnieuw  het beste !

liefs


>> Reageer (10)
28-03-2023
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28-was...

Was daarnet een plaatje aan het uitzoeken en bij het zicht van dit ...


kwam een ooud liedje uit de kindertijd bij me op " ik heb de zon zien zakken in de zee " hoe het verder gaat moet je me niet meer vragen  ! Het zal als je buiten kijkt en die grijze lucht ziet zal het zeker niet van toepassing zijn ! We zullen eerst die zon moeten zien om van het prachtige schouwspel van de ondergaande zon in de zee te zien zakken ! Maar zoals steeds we blijven optimist en wat nu niet is....  kan nog komen ! Dus wens ik jullie toch ( meschien tegen beter weten in ) een gezellige ( zonnige ?)Dinsdag !!

liefs


>> Reageer (9)
27-03-2023
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27- we-- ...

We  moeten  toch niet omdat wij senioren zijn altijd even ernstig en braafjes  zijn ??? Waarom zouden wij ook  niet eens mogen  gek doen of een onze kleinkinderen ( fiuurlijk dan ) bij de neus nemen   of hen een poets bakken ?? Zijn we bang dat ze zullen denken " Bij die zit een vijsje los " ??Wel laat ze dat dan maar zeggen eens lekker  uit de bol gaan voor even  wat zomaar in je koppeke opkomt   wat dit dan ook inhoud  .. een dansje een luid  ( vals ?) gezongen lied of eender wat  of zoals hier eens een gek plaatje  als begroeting ...


  Daarna weer  braafjes en rustig ( met stiekem binnenpretjes) zoals dat van ons senioren verwacht word ! 

liefs


>> Reageer (10)
26-03-2023
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26-ook...

Ook al is die Zondag al langs gestart..  Hier stareten we vandaag met dit .

 

Een opkikkertje kunnen we zeker gebruiken want als je buiten kijkt.... pfff  het is ver van een mooie  zonnige dag !Maar of het nu buiten in de regen of  warm binnen we maken er toch op deze Zondag er het beste van ! Een Zondag is een verwendag en de keus hoe die zal verlopen ligt als het weer niet mee wil volledig in onze handen dus.... geniet !

 liefs


>> Reageer (9)
25-03-2023
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25- amaai...

Amaai .. als je buiten komt dan waai je hier bijna weg ..het lijkt meer een Oktober weer dan Lenteweer! Als je toch wandelen gaat vandaag dan mag je wat extra gewicht  in je mantel of vestzakken steken om steviger op je benen te staan ! Toch nog 1 pluspuntje aan dat weer ( voorlopig ) nog geen regen ! We kunnen beter  naar de pluskant  van de dingen kijken  in het leven dus waarom ook niet wat het weer betreft  ! We kunnen een mooi voorbeeld nemen aan dit ...


De magnolia trekt zich totaal niet aan van die herfst Lente en laat trots haar bloeiende bloemen zien ook al zullen ze te danken aan die wind vlugger verdwenen zijn dan andere jaren  !Dus we kunnen  dat voorbeeld  volgen en ook  genieten van het weekend wat het weer ook is of word en.... dat doen we dan ook  !

liefs


>> Reageer (9)
24-03-2023
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24- ook...

Ook al Weten  we het allemaal maar al te goed dat het de laatste dag van de werkweek is en  het Weekend eraan komt en  we  zoiets zeker niet  zullen vegeten ... toch iedere week opnieuw is dat het tradionele  onderwerp op Vrijdag ! Is dat een soort gewoonte ? ... of is het heel simpel omdat we tevreden zijn dat het weekend er aan komt  en  hopen & wensen  dat iedereeen  er net zo over denkt  ???  Ola ...  genoeg daarover  want het is nu nog geen weekend dus .


liefs


>> Reageer (10)
23-03-2023
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2-- welles...

Welles of nietes - zon of geen zon ? zonnige dag of grijze dag ?Denk dat ze daarboven nog niet tot een overeenkomst gekomen zijn wat het zal worden ! Och we kunnen er  beter mee lachen  dan de brompot uit  te hangen -we zullen wel zien wat het word !Verdraaid waarom willen we altijd graag weten hoe alles verder zal verlopen ????We  hebben nochtans gezien en ondervonden  in ons  leven dat niets of niemand kan voorspellen hoe alles in de wereld en je omgeving  of zelfs het weer verder zal verlopen of eruit zien !! Dus zetten we dat gepieker aan de kant en  we proberen te genieten van het nu ...


  !

liefs


>> Reageer (7)
22-03-2023
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22- al..


Al zit het er dik in als je buiten kijkt we er zelf zullen moeten voor zorgen om er een om er een vrolijke en mooie dag van te maken ... geen zon maar regen pfff ! Och we zullen er ons maar bij neerleggen  en denken aan de natuur die  waarscijnlijk buiten de zon ook water nodig heeft om ons een mooie bloemenpracht te tonen en de bomen die regen  kunnen gebruiken om  er  straks sterker &  mooier en voller uit te zien  en ... zoiets is dan weer een opkikkertje voor ons mensen ! Dat is zoals alles in het leven ...wat  of waar wij  niet van houden  -  is soms meer dan welkom en een zegen  voor iets of iemand  anders... het weer gaat toch zen eigen gangtje .Wat en hoe het weer ook  is of uitvalt laat het je niet tegen houden om er zelf een gezellige dag van te maken !

liefs   


>> Reageer (9)
21-03-2023
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21- je ..

Je ziet ze overal .. langs de wegen - in de tuinen ze vrolijken je op en geven je een Lentegevoel waarom dan ook niet hier op de blog ?


 

Zijn we ouwerwets omdat we nog steeds die 21 Maart als de eerste Lentedag zien ook al was de start gisteren ??? Och gisteren of vandaag wat maakt het uit de Lente is er ! We kunnen die Winter terug  opbergen  en vergeten tot  na hopelijk een heerlijke Lente en Zomer ! We gaan niet doemdenken aan  die Aprilse grillen  voor even  nog aan de kant zetten want die kunnen verdraaid  nogal  voor een sroorzender spelen  in onze wens  naar mooi zonnig weer !  Dus voor vandaag .. zon of geen zon geniet van je dag !

liefs


>> Reageer (10)
20-03-2023
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20- klusjes

Klusjesmaandag... niet bepaald men lievelingsdag maar ... als je zo tussendoor even in je e-mail box kijkt en je ontdekt dit ...


 

Het lachende snoetje van de tweede kleinste van de clan ..Lèon( die graag  met zen mondje speekselblaasjes blaast ook al is hij aan her eten   )wel kan je verzekeren dat je dag er plots zonnig uit ziet ( ook al is die zon nog nergens te bespeuren )En dan zijn we wel eens aan het terugkeren in de de tijd  van toen zijn mama ook zo'n klein bubbeltje was  en  zien we in gedachten haar weer voor ons als dat kleine trotse en zelstandig meisje ! Och die tijd  gaat toch vlug voorbij .... en toch is het nu nog altijd klusjesmaandag en die koffiestop zit er op dus ...

liefs 


>> Reageer (10)
19-03-2023
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19- op...

Op zen Zondags hier ....weer kort en bondig  ook al zou ik het wel anders willen! Maar  met Stefke op men schoot lukt zoiets niet al te best ! Heb al enkele keren opnieuw begonnen en geef nu  de pijp aan Maarten ...hou het  voor nu bij dit ...


liefs


>> Reageer (10)
18-03-2023
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18- grijs ..

Grijs ... grijs en overal grijze lucht buiten maar zoals sreeds wat nu niet is kan nog komen en daarmee punt uit ... we zullen wel zien ! Of ons dag daaardoor naar de vaantjes is ??? Totaal niet want we zijn Weekend en we  laten  niets of niemand  dat verpesten  we gaan er voor  wat ook onze persoonlijke plannen zijn...  wandeling - lekker fietsen of doodgewoon er een rustrige dag van maken  ... iedereen heeft  zen eigen keuze en geniet ervan ! Kan je toch nog een klein opkikkertje gebruiken ????? Wel hier is dan het  jonste bubbeltje  Elay ( voorlopig toch ) om jullie met een lachend snuitje jullie een  ..


.

te wensen !

liefs  


>> Reageer (8)
17-03-2023
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17- we...


We starten vandaag nog eens met wat je zou kunnen noemen " winterse bloemen "Net als hun naamgenoten ' Lente & zomerbloemen fleuren ze in de Winter je living ( & leven )wat op ! En .... al voorbereid op wat we naar uitkijken  het Weekend ???? .Of voel je  nu al ook  wat de Weekendmood kriebelen en maak je er vandaag al een test om te zien hoe dat Weekend er zou of zal uitzien ??? Als het zo is niemand kan je tegen houden buiten je zelf dus.... DOEN !!!! Dan geniet je niet van 2 dagen maar van 3dagen ! Dat alles komt in het Kort hier op neer  .... Dat druk leven ligt achter ons geniet  van je dag en alle dagen  die het leven je schenkt !i

liefs


>> Reageer (9)
16-03-2023
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16-een ...

Een ...


En daarmee is onze dag op de blog gestart ... een grijze dag ( voorlopig ) zonder zon ! Blijkbaar was ze oververmoeid van gisteren namiddag ons teveel willen geven en doet ze nu een extra dutje !!! Verdraaid zijn we hier al weer  aan het  krabbelen over dat weer ? Och waarom ook niet want het weer heeft of we nu willen of niet een grote invloed op ons leven zelf al geven we dat niet graag toe  ook op ons humeir ! Waarom zouden de mensen anders een warm land kiezen voor hun zomervakantie ? Heb nog nooit gehoord dat er iemand koos  in de zomerperiode voor een vakantie aan of tegen  de noordpool !Helaba ...  zo te zien  zou ze nu toch stilletjes aan proberen door die grijze wolken te loeren ???Hopelijk lukt het want dan kunnen we dubbel genieten van deze dag !

liefs 


>> Reageer (9)
15-03-2023
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15-laten ...


Laten we die Woensdag beginnen met kleur & fleur.... die woorden  doen me wei terug denken aan de drukke tijden die reeds lang achter ons liggen ! Opstaan in de morgen bijna geen tijd om te eten  en dan een soort van wedloop om alle 7 kinderen  eten -  gewassen en  netjes gekleed klaar te stomen om op tijd naar school te krijgen ! Daarna even op adem komen ??? vergeet het maar die sneltrein bolde in grote snelheid verder ...  de zorg voor dat kleine Stefke - alles opruimen - de was enzovioort ! Was al dik tevreden als alles weer op zen  pootjes stond  en het eten   op tafel als ze terug  binnen kwamen  ! Aan zoiets denken doet ons senioren steeds gelukkig voelen dat alles nu veel rustiger is ...  tijd  om hier even rond te neuzen en wat te krabbelen op die blog ! Tijd voor een koffietje en  babbeltje  als een van de kind of kleinkinderen onverwacht binnen stuiven dat is in 2 woorden SUPER HEERLIJK ! Nu genoeg achterom gekeken ... wens jullie allen een zonnige dag en geniet nu we de tijd en nog de kans hebben !

liefs  


>> Reageer (7)
14-03-2023
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14-olala...

Olala ... ziet er  buiten naar uit  dat we vandaag een herhaling van gisteren  zullen krijgen wat het weer betreft maar spijtig genoeg zonder zon ! Och we kunnen er toch niets aan veranderen aan dat stormweer ( en regen?)maar het is nog altijd beter dan sneeuw en ijzel ! Verdraaid  weeral gepruttel over het weer .... we  zwigen  voor de rest van de dag er over en maken we er zoals iedere dag  er het beste van  en kijken hoopvol vooruit naar wat deze dag ons nog zal brengen ! Oei .. de koffiestop hier  zit er op want die wasautomaat verwittigd me dat zijn( of haar ?)werk erop zit dus ...nog  ( ondanks dat weer )een heel ...


gewens !!!

liefs


>> Reageer (9)
13-03-2023
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13- een ...


Een goed begin van de nieuwe week en dat zal het zeker zijn als je zoals hier aan de kust enkele voorzorgen neemt ..... oppast dat je niet wegwaaid  - je  zorgt best  voor oordoppjes ( wat een lawaai die stormwind )   een kam( want die harenn zullen ala paraplu staan hoor )  in je handtas of mantel  als je buiten komt  !!Dan is dat een goede start voor vandaag en deze week ! Och ... we mogen toch inplaats van te klagen over die stormwind  het ook eens van de grappige kant bekijken ! Zolang die nog niet toeneeemt en begint schade aan te richten  dat is  dan een ander paar mouwen dan zou dat spotten met de stormwind vlug over zijn ! Maar we weten niet wat het word  maar  hier duimen we voor wat zon erbij en die wind ????? hopelijk is die  toch vlug uitgeraast !

liefs


>> Reageer (8)
12-03-2023
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12- als ...

Als je nu denkt dat ons Stefke die 100% mentaal minde valide is niets kan ... vergeet het maar ! Ook al kan ze niet spreken dingen die haar aan belangen maakt ze goed duidelijk en vergeet ze zeker niet en weer verdraaid goed waar bv de snoepenkast is ben daarom eens met de Gsm achterna gecrost op een Zondagvoormiddag haar verwendag ... nr 1 Aha eerst een Zondags aperetiefje ! nr 2 maar daar hoort toch een chipke bij zeker dus even loeren in mijn stuk van de snoepenkast waar mijn vooraad ligt ! Nr 3 gevonden nu smaakt dat aperetiefje nog zo lekker ! Nr 4  En nu met een gelukzalige glimlach ongeduldig wachten wat het eten zal zijn en ... is dat eten nu nog niet gereed ???


( en zo gaat het de ganse dag verder door  al is het na het eten haar dessertje op haar verwendag )

liefs  


>> Reageer (13)
11-03-2023
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11- oef ...V

We zijn er oefff !Wat later dan anders maar jer hebt zo vcan die dagen dat alles wat in het 100 lijkt te lopen  ... och wat voorbij is - is voorbij dus hier zijn om jullie allen dit te wensen ....


Een zonnige dag vandaag ???  die zon heeft toch wat moeite zo te zien om  volledig door die wolken te breken  hier toch maar zoals steeds we zeggen en blijven zeggen " wat nog niet is kan nog ... "enzv !Dus geniet van je zonnige dag want morgen zijn we weer regen belooft pffff ( maar toch eerst afwachten of het zo zal zin )

liefs 


>> Reageer (5)


Foto

Foto

moeder van 7kinderen ( waaronder een zorgenkind)
oma van 8 zonnetjes van kleinkinderen  en partners &
  10 achterkleinkinderen  !


Foto

Foto

Gastenboek
  • Lieve Steffie.
  • Hallo
  • Goede middag Steffie en Leeuwke
  • fijne mid-week
  • MOJI MILÍ KAMARÁDI


    Foto


    voor de zieken 


    Foto

    De kinderen
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Over mijzelf
    Ik ben Jackie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Steffie.
    Ik ben een vrouw en woon in of liever bij Oostende () en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 07/12/1941 en ben nu dus 82 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: .
    waken over de kinderen en ons leeuwke
    Foto

    Een interessant adres?

    .


    Foto

    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!