NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto

mijn zorgenkind Stefke ( leeuwke )

Foto
Foto
Mijn zonnetjes ! mijn kleinkinderen
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
We zijn de 21de week van 2019
Foto
Archief per jaar
 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008
 • 2007
  Foto
  Bij steffie

  30-08-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30- spelen
  Als er in het lichaam van iemand van 39j een verstand huist van een klein kind zoals  van ons Steke , dan kan je ook verwachten dat  ze ernaar handelt en het leuk vind om schootje te zitten - dat je haar oppakt en verder draagt maar ......waar ze niet van bewust is dat die 75kg van haar zich zo maar niet laten oppakken en ergens anders neerzetten .Zoiets lukt me niet meer maar de zoon & schoonzoon kunnen het nog wel .... al is het daarna wel even naar adem happen !.Vind het verdraaid spijtig dat die momentopname van de verkeerde kant was ...je had haar lachend snoetje moeten zien en nog een foto maar dan van aan de andere kant ....dat wilde ik de schoonzoon echt niet aandoen!!!

  liefs

  >> Reageer (23)
  29-08-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29- de gang ...
  Als de kinderen de deur uit zijn dan is dat huis plots leeg , wat kan je dan beter doen dan  de trouwste vriend van de mens in huis halen .Ze zijn gezelschap - je kan ze eens lekker knuffelen - ze  geven je al hun hun liefde en trouw zonder voorwaarden .Dus is er naast de deense dog van de zoon watoe - zivas van de kleinzoon ....nu nog aangevuld met een klein dik " palodderke " van de dochter luisterend naar de naam " Xena "..
  Valt nu nog af te wachten  bij de samenkomst van de clan of ze met hun drietjes een leuk span gaan worden of ....daar gaan we maar niet aan denken !.Waar we wel aan denken ...het is weer die drukke Maandag vandaag  dus .....
  liefs

  >> Reageer (14)
  28-08-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28- joehoe !!!!!!

  joepie !!!! daar zijn we dan terug !!!!! Peeceeke weer in blakende gezondheid en ....

  Al is het (weeral ) in vliegende vaart zunne ! Wat zal dat krabbeltje worden ? een weerbabbeltje ? ....daar spreken we zelf niet meer over  of we nu steen & been klagen het helpt geen sikkepit maar ....we leven op hoop .Vrees dat ik het voor nu er zal moeten bij laten want ons Stefke heeft weer een leeg plekje  in haar  maag die  dringend moet bijgevuld worden .Gedaan met tokkelen en ...eerst de hongerigen spijzen .

  liefs


  >> Reageer (20)
  27-08-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 -straks...
  Met veel geduld en horten en stoten voor even de zieke (pc ) op de been gekregen voor een krabbeltje , hopelijk lukt het me om te " uploaden " .Straks komt de grote operatie  en  is de pc tegen deze avond( hopelijk ) weer oké dus.........het word vingers kruisen & duimen  op een  goede afloop !!!!! 
  Liefs


  >> Reageer (8)
  26-08-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26- sorry !!!
  van aan de dochter haar pc mijn  pc maakt bokkesprongen ...het word foefelen !!!!!! die bezoekjes zullen zullen een avondje moeten uitgesteld worden ...sorry
  liefs

  >> Reageer (8)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26- nuttig
  Je zal waarschijnlijk geen moeite hebben om te raden wat het nuttigste ding voor vandaag is  .....juist goed geraden ..." de paraplu " !.Amaai zunne ..het komt steeds met bakken uit de lucht gevallen , hebben ze daarboven dan nooit eens geen water tekort ?.Het word weer de deuren op slot houden of ons Stefke brengt haar versie van " Singing in the rain " . Daarmee zit het dagelijks gezaag over dat weer er dan ook al weer op ! .Liever uitkijken naar het ( nat ?) weekend dat voor de deur staat .Ook al hebben we als senioren dat drukke uitwerkengaangedoe achter ons gelaten , het weekend blijft nog altijd een " specialleke " .Dan hoeven de touwen van ons schema niet zo strak gespannen te zijn , het mag er gerust wat losser aan toe gaan !.Daarom.....


  Of het nu met of zonder regen - met of zonder stralende  zon is maak er het beste van ...
  liefs

  >> Reageer (14)
  25-08-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25- slechte naam !
  Ze hebben hun naam tegen hen , ze worden al eeuwen in een woord genoemd met magie - hekserij en toverknollen .De mensen zijn tegen hen een stuk onverdraagzamer dan tegen kikkers , onveranderd sedert  de Pre historie zijn ze nu niet bepaald " moeders mooiste " .Op een bepaalde tijd bijna uitgeroeid maar nu terug in opgang .Heb het hier over " padden " ....


  Een fotoke kon nog net  maar het beestje oppakken ????? dat was een brug te ver zunne !Heb hem (of haar) dan ook maar  laten voort zijn ding doen en weg was onze onverwachte bezoeker !!
  liefs

  >> Reageer (15)
  24-08-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24- onmogelijk ?

  Om 11u in de avond bij de visvijver van de zoon proberen kleine visjes vast te leggen op foto als ze hun kopje boven water steken om adem te happen - je ziet ze  bijna niet is want is al donker  - zonder grote lens met een gewoon digitaaltje - zonder extra verlichting  ...wat denk je ...onmogelijk ???????.Wel is het me dank zij de samenwerking " kleinzoon & memé "  toch gelukt  !.

  Blijkbaar zijn we een goed span ...hij zien en zeggen wanneer af te drukken ....en ik  vliegensvlug afdrukken zonder te zien ..hihi.
  liefs


  >> Reageer (21)
  23-08-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2- regenweer...
  Noem het zoals  je wil  .... regenweer - rotweer - maar goed weer voor de planten ....een optimist ziet steeds in iedere tegenvaller  toch iets positiefs hoe klein het ook is zelfs aan dat rotweer !Je hoeft het aleen eens van de andere kant te bekijken ...geen wandel of terrasjeweer ????.Mischien net de juiste  gelegenheid om eens iets te doen dat we steeds maar opnieuw op de lange baan schuiven( hier toch ) ...zoals bv eens in die fotos te rommelen en op orde stellen .Het doet plezier die kleinkinderen die nu al groter zijn , sommige al volwassen terug te zien als klein bubbeltje .


  Genoeg gerommeld in het verleden want het heden ( stefke ) trekt me bijna van mijn stoel want verassing...... ze wil iets om te knabbelen !
  liefs

  >> Reageer (19)
  22-08-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22- raar ....
  Iedereen kent de mooie bloemen van een  " aronskelk " of hoe ze ook in de volksmond worden genoemd .

  Die latijnse naam waar men tong over zou struikelen  .... moet ik helaas schuldig blijven .Maar af en toe heeft de natuur rare streken ... ligt het aan het weer ? is er een foutje in de genen van de plant ? is het een  siamese tweelingbloem .... het is een raden naar de oorzaak en zal wel altijd een duister geheim blijven .

  Wat ook de reden ervan  is ...het is een raar geval geworden  .
  liefs

  >> Reageer (16)
  21-08-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21- wensen
  " Wensen " kleine simpele wensjes - grotere wensen we  hebben er allen zoveel, ook al proberen we steeds te vreden te zijn met wat we hebben .Voor vandaag zullen we het bij twee houden ...
  Nr 1 ....voor allen een ....


  Nr 2 ...dat het zwoele weer  geen voorbode is van een kletterend onweer , dat de avondzon de ganse horizon in een rode gloed mag kleuren en het er zo rustig mag uitzien zoals hieronder !


  Dit waren mijn 2 wensen voor vandaag !!!! en nu hopen dat ze vervuld worden .
  liefs

  >> Reageer (14)
  20-08-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20- spijtig...
  Spijtig maar waar ...ook al is het vandaag stralende zon...de zomer zit er al weer bijna op .Is ook te zien in de tuin  de late zomerbloeiers  staan in knoppen en  sommige tonen reeds hun  bloemekes onder andere deze ...


  Op de vraag wat de naam ervan is moet ik het antwoord schuldig blijven , aan de bloem te zien is het er eentje uit de familie van de hibiscus maar dan groot uitgevallen Als is " bloem " een beter benaming voor die joekel van een bloemeke. Heb nu toch uit nieuwsgierigheid een meetlat boven gehaald en de middellijn ervan gemeten ..22cm en dat is niet met een vissermaat gemeten hoor !Amaai is me dat stoeffen met eigen kweek .....zal er dan ook maar een eind aan breien ...
  liefs

  >> Reageer (15)
  19-08-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19- grijs
  Grijs - grijs ...nog tot waar je kan kijken zit die lucht nog grijs na het onweer van gistern .Dat krabbeltje zetten lukt vandaag niet al te best ....de gedachten dwalen af naar pukkelpop !.Toch gelukkig omdat de kleinzoon een trouwe pukkelpopfan er door de omstandigheden dit jaar  niet kon bij zijn .Maar  toch vlug een telefoontje geslegen voor de zekerheid en de geruststelling of hij toch maar veilig en wel thuis was .Kan me voorstellen wat het geweest  moet zijn voor diegenen die wisten dat kinderen of kleinkinderen daar aanwezig waren , niet wetend of ze nog oke waren ...je zou voor minder in paniek geraken .Wens de getroffenen heel veel sterkte .
  liefs ...


  >> Reageer (17)
  18-08-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 - waarom niet ?
  Als je nu denkt dat het slechts de kleinkinderen zijn die gekke bekken trekken als dat je met dat fototoestel op de proppen komt .....wel denk dan maar vlug iets anders .Wij senioren kunnen er ook nog wat van zunne !!!!! Een plaatje schieten voor die 2 als aandenken waar ze braafjes poseren als " stijve hendrik " naast dat leuke " bolleke " ( autootje ) is nu echt niets voor mij ....geef mij maar wat aktie en ...de twee gewillige slachtoffers waren maar al te bereid  om mee te werken .

  We zijn wel senioor maar een grapje uithalen is nog altijd even plezant !.
  Nu gaan we terug naar de ernstiger zaken zoals ....alles terug op zijn plaats zetten want ....ik hier tokkelen is ons Stefke de boel op stelten zetten .
  liefs

  >> Reageer (11)
  17-08-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 - voor of er achter ?
  Als ik te kiezen heb " voor of er achter " dan kies ik resoluut met grote voorsprong achter. Achter wat ?????  ....die camera natuurlijk ! .Als de kleinkinderen er van onder muizen met dat fototoestel en je onverwacht dat geklik hoort valt het nog mee , ook al sta je er soms op als ...( laat me ff nadenken ) ...jaja je weet wel wat ik bedoel hé .Als een van de kleinkinderen zegt .." trek er eens eentje van mij en de memé " amaai zunne ...das een ander paar mouwen ! Zet dan mijn vooroordelen wat voor de camera staan betreft opzij om hen een plezier te doen .Dan moet ik wel even de rug strekken om op mijn grootste te lijken ( hihi) gelukkig steeds hoge hakken aan of  ik verdwijn  helemaal onder de arm van de kleinzoon maar toch ...apetrots !!!! zeker weten !
  liefs


  >> Reageer (25)
  16-08-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16- oef!
  Oef .... die drukke maar leuke  dag van gisteren zit er weer op !Gezelschap van kleinkinderen is altijd plezant , zeker als ze in een speelse bui zijn ....wat dan gisteren weer eens het geval was .Die volwassen kleinkinderen  hangen ook nog graag eens het klein kind uit en die kleinste bubbels vinden dan  zoiets natuurlijk reuze plezant en doen dan ook met volle overgave mee aan het zotte gedoe .Doet goed aan het hartje hen zo bezig te zien maar.... wat nog het meeste  plezier doet dat is dat ze hun " tante stefke " niet vergeten en voor haar  een reuzegrote beer mee brachten van de rommelmarkt en hun fratsen met het arme sukkeltje van beer nemen we er dan ook maar al te graag bij ....zeker als dat fototoestelletje bij de hand is om alles vast te leggen ...hihi

  liefs

  >> Reageer (22)
  15-08-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15- rommelmarkt
  Het rommelkotje is gelegen in een rustige wijk maar ....1 maal in het jaar is het in die anders zo rustige straat razenddruk en vandaag is dan weer zover .....rommelmarkt in de bijzonderste straten van onze gemeente  .Was vroeger een van de grootste van het land of het nu nog zo is laat ik wijselijk in het midden .Een plaatsje om te parkeren mag je naar fluiten straat voledig ingenomen door marktbezoekers en als je dan zoals wij als laatste huis  in een doodlopende straat woont ...

  Kan je wel begrijpen van s' morgens vroeg druk - druk voor de deur !.Gelukkig is het maar 1 dag op het jaar 15 augustus en word morgen weer alles rustig
  liefs

  >> Reageer (18)
  14-08-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14-Geen nieuws ..

  " Geen nieuws is goed nieuws " zo luid toch het gezegde !Wel vrees dat het vandaag hier van datte is aleen .....een klein petitterig be richtje ....

  Laat je niet van de wijs brengen door het weer , geniet van je Zondagse rustdag !!!!!!

  liefs


  >> Reageer (16)
  13-08-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13- nat !
  Regen - regen en nog eens regen ....was ons belooft en ...we krijgen het ! .Straks zal ik hier alle dagen nog moeten een bloemeke neer planten om wat onze mooie zomer (?) te doen vergeten !.

  " Daturas " al dragen die ook duidelijk de sporen van teveel aan  regen . Wat is dat toch met ons dat we maar niet kunnen zwijgen over dat weer ? Is het om met een zeeterm te zeggen " het loopt echt de spuigaten uit dat weer " of .....ligt het aan als we maar over iets kunnen foeteren ????? .Genoeg getokkeld want dat wasmachientje verwittigd dat zijn werk gedaan is dus ....nieuwe lading invoeren !
  liefs en ondanks die regen een ...

  grtz & bedankt

  >> Reageer (17)
  12-08-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12-daar ...
  Oeioei ...daar zijn ze weer met de regen , dat ziet er niet goed uit voor de weekend .De horeca zal weer sakkeren en kan hen verdraaid goed begrijpen maar .....ons gesakker lost niets op .Dan maar lijdzaam ondergaan en dankbaar zijn dat we hier toch regen krijgen en we niet wonen in een verdorde streek , waar bij gebrek aan dat hemelwater hongersnood heerst .Je bent een optimist of je bent het niet , in alles proberen de goede kanten te zien ...hier is het glas nooit half leeg maar steeds half vol .Maar toch om wat op te monteren een bloemetje ...

  Dat was wat ze noemen " 2 vliegen in één klap " ook al hebben ze niets te maken met vliegen of toch ? .Een van de fijnste  bloemetjes uit de vele soorten fuchsias en wat het beestje is die er opzit ....daar heb ik het raden naar !.
  Vanuit een natgeregend rommelkotje ......liefs

  >> Reageer (23)


  Foto

  Foto

  moeder van 6 kinderen & nog  1 zorgenkind (7 dus)
  oma van 9 zonnetjes van kleinkinderen  en partners -4
  achterkleinkinderen  !


  Gastenboek
 • Wens je een fijne midweek!
 • De beste groeten van willy
 • Ik wens al mijn blogvrienden een fijne midweek toe
 • Goeie morgen.
 • groeten op woensdag


  Foto

  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


  Voor de zieken


  Foto


  Tekstgrootte aanpassen?
  Klik op + of -

  BLOG ZOOM


   De kinderen
  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Foto

  Over mijzelf
  Ik ben Jackie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Steffie.
  Ik ben een vrouw en woon in of liever bij Oostende () en mijn beroep is huisvrouw.
  Ik ben geboren op 07/12/1941 en ben nu dus 77 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: .
  waken over de kinderen en ons leeuwke
  Zoeken met Google  Een interessant adres?  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!