En hoe doen uw beleggingen het dit jaar? SRS Finance staat op 28% voor 2008
Archief per maand
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 07-2008
    Inhoud blog
  • Nieuwe site
  • Markt overkocht maar gedraagt zich goed
  • Is deze short squeeze anders?
  • Psychologie rond het nemen van verlies met aandelen
  • Azie en Europa maken bounce
  • Geen vervolg op de uitbraak
  • Distributie blijft plaatsnemen
  • Opgepast
  • Short gaan is heel riskant nu
  • Hou het grote beeld voor ogen
  • De bodem is in zicht
  • De veer staat hard gespannen!
  • De hammers geven ons nog geen duidelijk signaal
  • We nemen een kijkje naar een paar recente aankopen
  • Het verrassings potentieel omhoog blijft groot
  • Tijd om uit te zien naar koop opportuniteiten
  • Is dit de kapitulatie?
  • Dit is anders dan anders
  • Het reddingsplan blijft een groot risico
  • Daar zijn de verkopers terug!
  • Wat een wilde rit!
  • De bodem waarschijnlijk in zicht
  • De VIX
  • Regressie Theorie en Reversal dagen
  • Onze recente aankopen
  • Touwtje trek!
  • Luisteren naar de markt
  • Voorlopig nog geen teken van stabiliteit...
  • De rally van gisteren alweer verkocht...
  • NIEUWE OPPORTUNITEITEN IN DE BOUWSECTOR
  • GEDULD HEBBEN
  • BEETJE UTLEG OVER HALVE EN VOLLEDIGE POSITIES
    SWINGTRADEN MET AMERIKAANSE AANDELEN

    Amerikaanse aandelen kopen en verkopen voor swingtrades. Dat wil zeggen dat de aandelen maximum zo´n 2 a 6 dagen in uw portefeuille blijven. Het grote voordeel van beleggen in de USA is dat de markt opent om 15u30 onze tijd en pas sluit tegen 22u... Ideaal om na de werktijd te volgen dus! Swingtraden op zijn best!
    21-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat een wilde rit!

    Tijdens de laatste 2 weken was de volatiliteit nog nooit zo hoog geweest. De markt stond aan de rand van een crash, verloor bijna 10% halverwege de week, werd dan gered door de Fed en maakte tegen het einde van de week alle verliezen weer goed.

    Het risico was heel hoog en zij die grote risico´s namen hebben ook grote verliezen opgelopen. Wij hielden ons hoofd koel en schermden onze leden af van het grote risico, dat ongetwijfeld veel beleggers heeft pijn gedaan.

    In het begin van vorige week en op het einde van de week daarvoor, begonnen we winsten te nemen met onze shortposities. We konden eigenlijk iets meer winst maken met die posities maar onze meter toonde aan dat het risico aan de short zijde enorm was toegenomen en we vonden het daarom verstandiger om onze winsten te nemen ipv hebzuchtig te worden.

    Het was een goede beslissing want vrijdag opende de markt met een enorme stijging van 6%. Terwijl anderen nog meer shortposities innamen, begonnen wij tijdens de zwakke momenten aandelen te kopen en zagen die aandelen vrijdag dus mooie winsten maken.

    Ondanks het feit dat heel wat beleggers verlies hebben gemaakt de voorbije 2 weken, hebben wij onze portefeuille mooi laten aangroeien, eenvoudig weg omdat wij ons niet lieten leiden door emoties en omdat wij ons hielden aan onze regels.

    21-09-2008 om 21:30 geschreven door YELLOWMAN


    19-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De bodem waarschijnlijk in zicht
    Zoals we de laatste tijd hebben gemeld in onze blog hier, zijn de veiligste kansen voor de shorters op dit moment voorbij. De SPY testte gisteren de $113 zone die we hadden aangehaald als een mogelijke bodem. Maandag schreven we:


    "Zoals we een tijd geleden al eens hadden verteld, zal het $117 niveau waarschijnlijk werken als een magneet. Als we kijken naar de hevige beweging van gisteren, is het zelfs mogelijk dat de SPY misschien wel de $113 zou kunnen raken."


    Na de beangstigende shakeout bij de start van de sessie gisteren, haalde de VIX zelfs de $42. De kopers kwamen op het toneel en verdedigden de lange termijn steun op $117. De VIX viel helemaal terug tot $33 en de SPY kon afsluiten boven de $120.

    Het is onwaarschijnlijk dat de beren het hier zullen bij laten, maar duidelijk is dat er een bodem in zicht is en dat dit de start kan zijn voor een aantal mooie aankoop opportuniteiten.

    19-09-2008 om 00:00 geschreven door YELLOWMAN


    18-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De VIX
    De VIX bevindt zich nu in een zone waar de markt dit jaar belangrijke bodems heeft gezet. Ook het volume blijft hoog. Ofwel zijn we een belangrijke bodem aan het vormen, ofwel is er iets veranderd deze keer. Ondanks alle negatieve berichtgevingen blijven wij vermoeden dat er in deze zone een bounce beweging zit aan te komen. De tijd zal het uitwijzen.

    18-09-2008 om 06:38 geschreven door YELLOWMAN


    17-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regressie Theorie en Reversal dagen
    In mei van dit jaar hebben we gemeld dat het risico om short te gaan, klein was. Onze conclusie was gebaseerd op het feit dat de SPY zowel tegen zijn 200MA (dag) als tegen zijn dalende trendlijn bewoog. Wij gaven toen het advies om de bounce bewegingen te shorten.

    En inderdaad, de beurs zakte sinds de top in mei met meer dan 15% en onze tactiek om de bounces te shorten leverden ons de eerst weken van mei de meest winstgevende posities op.

    Vandaag vinden we de tijd rijp om uit te kijken naar aankoop kandidaten. Wilt u mee profiteren van deze long setup, neem dan een proefabonnement en ontvang de komende 2 weken gratis en zonder enige aankoop verplichting onze aandelentips.

    Nu dat de markt zich al meer dan 2 maanden in een dalende beweging bevindt, zien we een omgekeerde situatie.
    Alhoewel onze shortposities het de laatste maanden goed deden, moeten we zeggen dat het risico bij het nemen van shorts op dit moment vergroot is tov van een paar maand geleden. Het toegenomen risico kan u gemakkelijk afleiden uit de verhouding tussen de onderkant van de bollinger band en de 50 MA op de week grafiek. (zie onze Risico Beoordelings Meter, onderaan)

    Gisteren nestelde de SPY zich in de onderkant van de B-band (week).

    Herinner u ook een interessante eigenschap van een dalende markt: de prijs probeert steeds terug te keren naar zijn gemiddelde. Het gemiddelde waar de markt naar toe wilt bewegen in een dalende markt is de 50MA op de week grafiek. Vandaag bevindt die MA zich op $133,60, zo´n 8% boven de huidige prijs.

    Merk bovendien op dat de $117 zone steun voorstelt (trendlijn in zijn 20 jaren grafiek).

    De dalende trend is nog steeds intakt en de weg zal de komende weken zeker nog hobbelig worden. Maar we zien dat er iets ie veranderd tov van de top in mei en dat is dat de SPY oververkocht is, en zich in een zone bevindt dat mogelijks steun is en dat het volume dat we gezien hebben toen de SPY in de buurt kwam van de $117, het signaal is dat we kunnen verwachten als een reversal plaatsneemt.

    Met ander woorden, shorten in deze zone is onverantwoord en beleggers zouden stilletjes aan moeten uitkijken naar aankoop opportuniteiten bij elke dip van de markt.

    Voor de risico Beoordelings Meter, klik hier (seniorennet is niet bepaald de meest handige blog om foto´s op een snelle manier, op de juiste plaats op de blog te krijgen...vandaar)

    17-09-2008 om 17:57 geschreven door YELLOWMAN


    16-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze recente aankopen
    De laatste tijd is de markt extreem volatiel, dus vonden we het geen slecht idee om enkele van onze recente aankopen eens van naderbij te bekijken en om te tonen waarom de huidige marktomgeving zo moeilijk is om in te beleggen.

    Voor we van start gaan we een beurswijsheid nader toelichten: Als u het risico juist beheert, dan komen de winsten vanzelf.

    Een van de belangrijkste zaken bij risicobeheer is dat u probeert, niet tegen de trend in te handelen. In een dalende markt (bear market) kunnen de bounce  bewegingen hevig zijn en is de volatiliteit altijd hoger dan bij een stijgende trend.

    Bounce bewegingen in een dalende trend kunnen dikwijls leiden tot setups voor mogelijke aankopen. En het is hier dat heel wat beleggers in de problemen komen. Dezelfde setups die goed werken tijdens een uptrend, zijn dikwijls aankoop valkuilen in een dalende markt. Verrassingen gebeuren meestal in de richting van de trend en zij die hebben gekocht tijdens één van de bullish setups van vorige week, hebben zwaar verlies geleden na zo´n zware verliesdag als gisteren.

    Wij hebben vorige week zowel onze lezers als onze leden geadviseerd om hun short posities te handhaven en een grote hoeveelheid cash aan te houden en dat heeft ons gisteren een goede dag opgebracht terwijl heel wat beleggers, die zichzelf aan veel te veel risico hadden blootgesteld, zwaar hebben verloren.
    Op naar de grafieken:

    EEV


    EEV is een EFT (indexvolger) dat tegengesteld beweegt aan de EEM. We zijn waarschijnlijk iets te vroeg uit deze positie gestapt maar rekening houdende met de huidige hoge volatiliteit, zijn we tevreden met de winst die we hebben genomen.

    EWW


    EWW bood onze leden een zeer goede risico/winst verhouding nadat het zijn steun had doorbroken en op zoek ging naar nieuwe laagtes. We proberen om vandaag deze positie te verzilveren.

    ADM


    ADM bood ons een snelle winst met een zeer goede risico/winst verhouding.

    Laten we nu een kijkje nemen naar een aantal posities die niet deden wat ze moesten en welke lessen wij daaruit kunnen leren:

    HBC


    HBC maakte initieel een mooie winst. Nadat de positie op winst stond, hebben we onze stop verlaagd zodat we niets konden verliezen als het aandeel tegen ons zou keren. Dit is een perfect voorbeeld van het vervelende gedrag dat aandelen kunnen hebben in deze markt. Het bood een goede risico/winst verhouding, het bewoog heel snel naar onze target maar dan bleef het heen en weer bewegen en waren we onze winsten kwijt.
    Er zijn 2 lessen die we hieruit kunnen leren: Ten eerste is het belangrijk om onze stop aan te passen als we op winst staan. Ten tweede aandelen maken hevige bewegingen in een markt zoals vandaag en dan is het belangrijk om niet te hebzuchtig te zijn. Als u kijkt naar EEV zou u zich kunnen afvragen waarom we daar niet langer hebben gewacht met verkopen. De reden is dat we onze winsten wilden verzilveren toen we de kans hadden omdat het bijna onmogelijk is te weten welke aandelen verder zullen stijgen en welke niet.

    CNI


    CNI is een ander voorbeeld van een aandeel dat een sterke start maakte om dan in de volatiele omgeving zijn winsten weg te geven.

    Dus onthou, risico beheer is doel nummer 1. Handel altijd in de richting van de trend. Pas uw stops aan, eens u winst hebt. En neem uw winsten als u de kans krijgt want het kan sneller keren dan u denkt.

    Als u aandelentips wilt ontvangen zoals hierboven besproken, kan u altijd een gratis proefabonnement nemen en 2 weken lang tips ontvangen:

    ONTVANG GRATIS PROEFABONNEMENT











    16-09-2008 om 17:32 geschreven door YELLOWMAN


    15-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Touwtje trek!

    De laatste 2 dagen toonde de markt relatieve sterkte. De korte termijn trend is bij de meeste indexen lichtjes bullish geworden maar op de langere termijn blijft de trend nog steeds naar beneden wijzen, waardoor de markt ons op dit moment geen goede risico/winst verhouding opbrengt.

    Tijdens het weekend is het mogelijk dat LEH en AIG financiële steun krijgen van de Amerikaanse overheid, wat maandag eventueel voor een boost kan zorgen. Aan de andere kant, bevinden zich enkele booreilanden mogelijk op het pad van een nieuwe orkaan, wat de olieprijs naar boven kan duwen.

    De markt bevindt zich de laatste tijd in een touwtje trek tussen de kopers (bulls) en de verkopers (bears) dus is het moeilijk om te zeggen wat er maandag gaat gebeuren. Op dit moment is het dus weinig zinvol om de markt proberen te voorspellen.

    We houden eigenlijk niet van een situatie waarbij de beurs zowel in het voordeel van de kopers als in het voordeel van de verkopers spreekt, dus blijven we de positie in EWW aanhouden (wat momenteel op winst staat) en proberen we vandaag opnieuw om een betere uitstapprijs te verkrijgen voor APOL.

    Als de risico/winst verhouding opnieuw verbetert, zullen we onze cash positie opnieuw aan het werk zetten.

    15-09-2008 om 00:00 geschreven door YELLOWMAN


    12-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luisteren naar de markt
    Het is belangrijk om te luisteren naar de markt. Spijtig genoeg is de boodschap op dit moment volledig verknoeid.
    Het feit dat het niet verder wilt dalen is zeker interessant maar maakt ons niet echt wijzer.
    Gaat de markt terug bewegen in een range? Gaat de markt vanaf hier opnieuw neerwaarts bewegen? Probeert de markt gewoon nieuwe kopers te lokken om nadien verder door te zakken?
    De beweging van gisteren kan ons geen antwoord geven op deze belangrijke vragen. Totdat de situatie een beetje opklaart, is het beter om grotendeels in cash te blijven zitten.
    EWW blijft goed presteren en APOL weigerde om verder te dalen. We proberen vandaag onze APOL positie iets onder onze aankoopprijs af te sluiten, zodat we alleen nog overblijven met EWW, dat zich in een gezonde situatie bevindt.
    Cash is een goede positie op dit moment en daarom doen we geen aankopen vandaag....

    12-09-2008 om 06:37 geschreven door YELLOWMAN


    11-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorlopig nog geen teken van stabiliteit...
    De markt maakte een lichte bounce gisteren maar het volume was ondermaats. Op korte termijn zien we de markt een beetje stabiliseren maar op de langere termijn toont de markt ons geen enkel teken van kracht dus de verkoop zal waarschijnlijk verder gaan.
    Eén order van gisteren werd uitgevoerd maar het andere heeft nog steeds een open gap dat vermoedelijk zal gesloten worden. We laten ons order open staan en zien of het vandaag nog kan worden uitgevoerd.
    We hebben dus momenteel 2 open posities in portefeuille

    11-09-2008 om 16:32 geschreven door YELLOWMAN


    10-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De rally van gisteren alweer verkocht...
    De FNM/FRE rally bleek een valse uitbraak te zijn want gisteren sloegen de verkopers weer hard toe.

    Zelfs onze aankoop van gisteren met zijn lage instapprijs kon de verkoop niet overleven en stopte ons uit.

    Het verlies met HIW werd gecompenseerd door onze winst op onze short positie EWW

    We proberen vandaag 2 aandelen te shorten...

    10-09-2008 om 21:36 geschreven door YELLOWMAN


    09-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWE OPPORTUNITEITEN IN DE BOUWSECTOR
    Na de sluiting vrijdag, besliste de Fed om FRE en FNM over te nemen. Beleggers in die posities zagen hun aandelen waardeloos worden maar die aankondiging zorgde wel voor een hevige beweging in de bouwsector en de RIET´s.

    De markt is nog niet uit de moeilijkheden maar er zijn een aantal korte termijn opportuniteiten in de sector van de onroerende goederen.

    Vorige week hebben we een groot deel van onze shortposities verzilverd en EWW en HBC maken nog steeds een goede kans. Als beiden worden uitgestopt, dan zal dat aan onze aankoopprijs zijn zodat we geen verlies maken op deze posities.

    We proberen vandaag een long positie in te nemen in een aandeel uit de sector van het onroerend goed....

    09-09-2008 om 00:00 geschreven door YELLOWMAN


    05-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GEDULD HEBBEN
    Het zat er aan te komen, de hevige neerwaartse beweging... als je de blog van SRSFinance zo een beetje volgt was je een beetje gewaarschuwd. Maar ja ik laat het niet aan mijn hart komen, in ieder geval 3 short posities gingen deze week de deur uit met toch leuke winsten. eentje van 20% en 2 van 10%. Dit maakt de maand augustus alweer goed. zolang je meer kan winnen als je wint en minder verliest als je verliest, kan je het lang uithouden met beleggen in aandelen. De voorbije maanden hebben dit weer eens bewezen. Augustus was niet bepaald de beste maand maar door deze winsten sta ik weer lekker in de plus.
     
    Prettig weekend!

    05-09-2008 om 17:46 geschreven door YELLOWMAN


    20-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BEETJE UTLEG OVER HALVE EN VOLLEDIGE POSITIES
    Ik wil effe toelichten hoe ik mijn portefeuille en mijn posities verdeel..

    Ik moet er voor zorgen dat ik ten alle tijden voldoende geld heb om aandelen te kunnen kopen...de vraag is, hoeveel aanbevelingen krijg ik per week en hoelang blijf ik gemiddeld in positie? Wel, gemiddeld worden er 2 aandelen voorgesteld per week....gemiddeld houden we het aandeel bij voor een week...dus als we in het begin van de week onze 2 aandelen kopen, zijn we uit onze posities tegen het einde van de week. De volgende week hebben we dus ons volledige werkkapitaal terug tot onze beschikking....MAAR het zijn gemiddelden...soms ben je sneller en soms ook langer in positie

    Daarom wil ik met mijn kapitaal ten allen tijden 5 posities kunnen innemen.... ik deel dus mijn werkkapitaal door 5.
    Stel dus dat je 30.000USD hebt, dan deel je dat door 5 en heb je 6000USD voor elke positie.
    Ik kan dus gedurende 2,5 weken posities innemen zonder in geldnood te geraken...

    Als ik dus een voorstel krijg om een aandeel te shorten dan doe ik dat met 1/5 van mijn kapitaal....in ons voorbeeld dus met 6000USD....als ze vragen om een halve positie in te nemen dan doe ik dat met 1/10 van mijn kapitaal, in ons geval dus met 3000USD.

    Telkens dat mijn kapitaal is aangegroeid met 5000USD, in ons geval dus naar bijvoorbeeld 35.000USD, herverdeel ik dit terug en wordt het bedrag per positie 7000USD (delen door 5)... als we 40.000USD hebben wordt dat 8000USD per posities enz....op die manier herbeleg ik mijn winsten en het is heel plezant als je telkens uw posities kunt vergroten!

    Voila, ik hoop dat dit een beetje duidelijk was...je hoeft het uiteraard niet op die manier te doen maar zo doe ik het nu al drie jaar en het werkt prima zo....

    20-07-2008 om 00:00 geschreven door YELLOWMAN




    VRIJBLIJVENDE PROEFWEEK
  • 2 GRATIS PROEFWEKEN
  • Onze nieuwe blog

  • RESULTATEN
  • RESULTATEN 2004
  • RESULTATEN 2005
  • RESULTATEN 2006
  • RESULTATEN 2007

  • Neem een proefabonnement en ontvang 2 weken het volgende:

    1/ SRS slimme Beleggings Strategieën E-Boek
    2/ Dagelijks Gratis AandelenTips
    3/ 14-Dagen "Stappen voor Succes" programma
    4/ Dagelijks Beurs Commentaar
    5/ "Aan de slag" E-boek


    :
    :

     


    En hoe doen uw beleggingen het dit jaar? SRS Finance staat op 28% voor 2008.


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!