My Guardian Angels of the Sunny Dogs They say memories are golden well maybe that is true I never wanted memories, I only wanted both of you.
A million times I needed you, a million times I cried. If love alone could have saved you you never would have died.
In life I loved you dearly, In death I love you still. In my heart you hold a place no one could ever fill.
If tears could build a stairway and heartache make a lane, I'd walk the path to heaven and bring you back again.
Till we meet again my angel.
24-01-2011
Kai mook wordt voorbereidt ...
Wie de volgende weken een bezoekje brengt aan de Antwerpse Zoo hoeft niet te schrikken. Het olifantje Kai Mook is niet stout geweest.
Rond de poot van Kai Mook hangt sinds kort een ketting. Het olifantje wordt op die manier voorbereid op een transport naar het dierenpark Planckendael eind dit jaar. Dan verhuizen Kai Mook en zijn familie naar een nieuw olifantenverblijf in het park.
Om Kai Mook klaar te maken voor het transport zijn zijn verzorgers nu al begonnen met de training. Olifanten worden immers aan kettingen vastgelegd eens ze in de transportkist zijn gestapt.
Binnenkort wordt de ketting ook al een keertje vastgeklikt. Tijdens het transport zal de olifant aan haar vier poten geketend zijn.
Trouwe bezoekers van de Antwerpse Zoo hoeven niet te wanhopen. Na de verhuis van Kai Mook en zijn familie, krijgt het Antwerpse olifantenverblijf zeker nieuwe inwoners. En Kai Mook en zijn familie kunnen ook bezichtigd worden in hun nieuwe thuis in Mechelen.
In Planckendael komt een gloednieuw en vooral groter olifantenverblijf. Kai Mook heeft nu al een ketting rond haar poot. Later zal ze ook even worden vastgebonden zoals tijdens het transport. Alle Antwerpse olifanten verhuizen op termijn naar Planckendael. Het nieuwe verblijf daar wordt 2ha groot en kost 10 miljoen euro.
Opnieuw 12 vergiftigde buizerds gevonden in Limburgse bossen
Een wandelaar heeft maandagochtend in Opoeteren (Maaseik) vijf vergiftigde buizerds aangetroffen. De vogels leken gelokt te zijn met ander dood wild. Terwijl mensen van het Natuurhulpcentrum ter plaatse waren om de zaak te bekijken, liep er in Opglabbeek een nieuw telefoontje binnen over gelijkaardige feiten. Ook in Rotem (Dilsen-Stokkem) had een wandelaar vergiftigde buizerds gevonden.
"Vanmorgen kregen we een telefoontje over weeral een schandalige vervolging van roofvogels. Tijdens een wandeling vond iemand in Opoeteren vijf dode buizerds die vlak bij mekaar lagen. Omdat dit wel erg verdacht leek, nam hij contact op met het Natuurhulpcentrum", klinkt het bij het Natuurhulcentrum.
"Op de vindplaats vonden we ook een dode houtduif, een fazantenkop en de kop van een wild konijn. Deze kadavers om de buizerds te lokken bleken geschoten te zijn. Op het duivenkadaver waren blauwe puntjes te zien, duidelijk het gif waarmee de roofvogels vergiftigd werden."
"5 verdwenen vogels"
"Terwijl we op de eerste plaats bezig waren, kwam er een oproep binnen over, waarschijnlijk alweer, vergiftigde buizerds, dit keer uit Rotem. Gedurende de hele week had een wandelaar maar liefst zeven dode buizerds gevonden. Twee ervan had hij meegenomen naar huis. De volgende dag echter, waren de overige vijf vogels verdwenen. Het Agentschap voor Natuur en Bos heeft ook deze twee buizerds meegenomen voor onderzoek", aldus het Natuurhulpcentrum.
Vorige week nog vonden spoorwegarbeiders in Hoeselt veertien dode buizerds. Volgens het Natuurhulpcentrum worden ze door jagers vergiftigd omdat de roofvogels - die momenteel in ons land overwinteren - "concurrentie" vormen. De natuurliefhebbers vragen om striktere regels voor de jagers.
Het griepvaccin dat jaarlijks aan miljoenen Nederlanders wordt gegeven, werkt niet goed. Dat stellen directeur Roel Coutinho van het Nederlandse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en viroloog Ab Osterhaus.
Bij mensen die vanwege hun leeftijd of gezondheid in aanmerking komen voor de vaccinatie, blijkt de prik het slechtst te werken, zo werd in het tv-programma Zembla gezegd.
Deskundigen weten volgens de makers van Zembla al langer dat het vaccin niet goed werkt.
Het is nooit bewezen dat na het vaccineren het aantal sterfgevallen van griep daalt. "Dat het vaccin niet werkt is eigenlijk logisch. Het heeft een goed afweersysteem nodig en die hebben oude of zieke mensen niet", zegt Zembla-woordvoerder Sander Rietveld.
Het griepvaccin zou zelfs nadrukkelijk gesponsord zijn door de farmaceutische industrie.
Slechte studies Volgens de Nederlandse hoogleraar innovatie en medische biotechnologie Huub Schellekens bleken studies die op het nut van de griepprik wijzen, zo slecht uitgevoerd, dat ze nauwelijks bruikbaar zijn. "En van die studies die wel bruikbaar waren, luidt de conclusie dat het vaccin eigenlijk niet werkt."
In Pennsylvania moesten reddingswerkers een vrouw uit een hachelijke situatie bevrijden. De dame was met haar wagen in de kruin van een boom beland, zo'n tien meter boven de begane grond.
Met behulp van touwen en ladders kon de 33-jarige Dana Bowser gered worden.
De vrouw raakte van de weg af, knalde door de vangrails en eindigde met haar pickup truck in de top van een boom. Een geluk bij een ongeluk, want naast de boom gaapte een diepe ravijn. Wellicht ging het voertuig aan het slippen op een ijsplek.
Bowser was de hele tijd bij bewustzijn en kon communiceren met haar redders. Ze hield het hoofd koel tijdens de reddingsoperatie. Als bij wonder hield de vrouw geen zware verwondingen over aan de slippartij. (eb)
Man aan verkeerde kant van de muur na dichtmetselen kelder
In Duitsland heeft een bejaarde man zichelf opgesloten in zijn kelder nadat hij die had dichtgemetseld.
De 64-jarige man ontdekte pas na de klus dat hij zich aan de verkeerde kant van de muur bevond. Hij spendeerde een weekend in de ruimte en besloot vervolgens met een sloophamer een andere muur te lijf te gaan. Meer bepaald de muur van de buren - met wie hij al geen al te beste verstandhouding had.
Voor het eerst in de geschiedenis van het park is er een dwergnijlpaardje geboren in Zoo Parc Overloon. Moeder Bagatelle beviel maandagnacht van een gezonde dochter.
Het baby'tje weegt ruim zeven kilo. Het is de eerste keer dat Bagatelle voor nageslacht zorgt.
Dwergnijlpaarden komen oorspronkelijk voor in West-Afrika, met name in tropische bossen langs rivieren. Het is een bedreigde diersoort waar Europese dierentuinen een fokprogramma voor hebben opgezet. Er worden weinig dwergnijlpaarden geboren in dierentuinen. Als er jongen worden geboren, zijn het meestal vrouwtjes.
In Florida is een vrouw gearresteerd omdat zij een kat doodschoot. De 52-jarige Polly Boykin handelde naar eigen zeggen uit zelfverdiging omdat de kat haarzelf, haar hond en haar zus bedreigde.
Het incident begon toen de kat, Skeeter genaamd, in de tuin van Boykin ronddoolde. De poes werd weggejaagd door de pitbull van de vrouw en zocht beschutting onder de camper van een buurman.
Eén welgemikt schot Toen de zus van Boykin de kat vanonder die camper probeerde te jagen, werd ze naar eigen zeggen aangevallen door het dier. Op dat moment verschijnt Polly Boykin ten tonele met een revolver. Met één welgemikt schot hielp ze de poes naar de kattenhemel.
Aan de politie verklaarde de schutster dat ze uit zelfverdediging handelde. Haar zus beweert dat de kat haar hand had opengekrabd en dat die wonde geïnfecteerd is. Zij moest zich laten verzorgen in het ziekenhuis.
Ander verhaal De buren van de kattendoodster zien het verhaal enigszins anders. Zij beweren dat er geen nekele reden was om het dier neer te knallen vermits het zich op de eigendom van een buur verscholen had. De buren verklaren bovendien dat de vermoorde kat eigenlijk werd bedreigd door de pitbull van Boykin.
De schutster werd gearresteerd. Ze wordt beschuldigd van dierenmishandeling en het afvuren van een wapen in het openbaar !!
Het is de jaarlijkse periode van het moslimfeest, het offerfeest en vooral in Antwerpen is dat niet zonder betekenis. Voor zon 24.000 moslims werden dinsdag (gisteren) 4000 schapen geslacht. Zonder verdoving vernamen we.
Meteen komt de problematiek van het onverdoofd ritueel slachten van dieren weer naar boven. De politiek kijkt daar niet naast. Ook bij N-VA niet.
Kamerlid Flor Van Noppen heeft naar aanleiding hiervan zijn wetsvoorstel om daar komaf mee te maken, opnieuw ingediend. Tijdens de vorige legislatuur werd het niet behandeld. In het voorstel wordt het artikel uit de dierenwelzijnwet geschrapt, dat bepaalt dat dieren die in een slachthuis geslacht worden, niet moeten verdoofd worden, als ze geslacht worden volgens speciale methoden die vereist zijn voor religieuze riten.
"We kunnen als maatschappij niet langer aanvaarden dat dieren op een dergelijke manier aan hun einde komen", zegt Flor Van Noppen, die voor de goedkeuring van zijn voorstel rekent op de steun van alle politici die het onverdoofd ritueel slachten verwerpelijk vinden.
Maar het offerfeest blijft een religieus gebeuren, waarbij traditioneel een schaap wordt geslacht. Onze vleesproductie vraagt uiteraard dat dieren worden gekweekt, getransporteerd en uiteindelijk gedood. Hoe zouden we anders vlees op ons bord krijgen?
Maar het is zo dat daarbij zeer strenge regels moeten worden gevolgd om het zo diervriendelijk mogelijk te laten verlopen. Dat er uitzonderingen bestaan voor het onverdoofd slachten van dieren - om welke reden dan ook - is voor de N-VA in strijd met alle inspanningen op dit vlak. In de meeste Europese lidstaten is het trouwens al lang verboden.
Van Noppen wil een halt toeroepen: "Uit dossiers van GAIA blijkt dat slachthuizen om economische redenen nogal soepel omspringen met het begrip rituele slachting. Bijna elk schaap en een vijfde van alle kalveren in ons land wordt blijkbaar ritueel geslacht. Dit misbruik moet stoppen."
Het verbieden van het onverdoofd ritueel slachten is dus zeer eenvoudig. Het vraagt enkel de schrapping van de uitzondering voor rituele slachtingen uit de dierenwelzijnwet. Flor Van Noppen heeft het voorstel om die uitzondering uit de wet te halen, dus opnieuw ingediend en rekent op een snellebespreking en goedkeuring ervan in de Commissie Volksgezondheid van de Kamer.
Vervolg van het verhaal hieronder.... Passagiers met honden : een belediging voor de moslims dan maar een pony ↓ ↓
DEARBORN - De blinde moslima Mona Ramouni gaat zonder blindengeleidehond door het leven. Aangezien dit volgens haar religieuze ouders onreine dieren zijn. Ze willen geen hond in huis, maar wel een pony.
De Amerikaanse Ramouni werd kort na haar geboorte blind, maar mocht door haar geloofsovertuiging geen blindenbegeleidehond in huis nemen. In april 2008 hoorde ze over pony's die hetzelfde kunnen als honden. "Ik was hier zelf nooit op gekomen. Dus spaarde ik voor een pony die getraind wordt om me te begeleiden."
Sinds de moslima pony 'Cali' heeft, is haar leven ontzettend veranderd. De pony helpt haar uit de auto en baant zich een weg door de massa. Het dier is 76,2 centimeter groot en opgeleid om binnenshuis stil te staan. "Het is een geweldig dier. Dankzij haar heb ik opnieuw het zelfvertrouwen dat ik als kind had."
Passagiers met honden : een belediging voor de moslims
Waar gaan we naartoe ??????
Een wereldstad als Londen....uit welke mensen bestaat daar het stadsbestuur dat ze zoiets kunnen toelaten....
Straks zitten we hier allemaal op een matje
Dit is echt niet meer normaal !
In Londen worden op bepaalde lijnen geen passagiers met hond meer toegelaten. De reden is niet dat het hier om bijzonder grote, luide of gevaarlijke honden gaat..... neen, de reden is dat het honden zijn en honden zijn nu eenmaal een belediging voor de moslimgevoelens.
Een chauffeur verduidelijkt dat een moslimdame zich beledigd zou kunnen voelen in de nabijheid van een hond. De passagier met hond moet wachten op de volgende bus en hopen dat daar geen moslimdame zit, of te voet gaan. Als bij de volgende bus een moslimchauffeur aan het stuur zit, dan is elke kans op een rit sowieso uitgesloten.
Normaal gezien zijn kat en hond niet de beste vriendjes, maar Tinkerbell, een kleine chihuaha, lijkt niet zo van clichés te houden. Het hondje heeft het tegenwoordig erg druk, ze neemt immers niet alleen de zorg voor haar eigen vier puppies op zich, maar ontfermt zich ook maar al te graag over drie piepjonge poesjes.
Dierenziekenhuis Tinkerbell onderging een keizersnede in het Hobart Dierenziekenhuis in Australië nadat er zich wat problemen hadden voorgedaan die een gewone bevalling uitsloten. Het resultaat waren vier sterke, kerngezonde chihuaha-pups. Koud en hongerig Terwijl Tinkerbell's baasje, Angie Reynolds ongeduldig wachtte aan het ziekenbed van haar kleine hondje, bracht een man drie pasgeboren kittens binnen die hij had gevonden. De kleintjes hadden het koud en waren hongerig. De dokters van het ziekenhuis schatten de overlevingskansen van de weesjes erg klein in, en planden om de katjes te doen inslapen. Maar dat was buiten Angie gerekend.
Accepteren Zij besloot de diertjes mee te nemen naar huis en op te voeden met het flesje. "Toen we thuiskwamen zette ik de kittens bij de hond om te zien of Tinkerbell ze zou accepteren", zo getuigt mevrouw Reynolds. En tot ieders verbazing accepteerde het hondje de poesjes wonderwel: "Tinkerbell heeft de katjes niet alleen aanvaard, ze wast ze, knuffelt ze en wordt helemaal wild als ik er eentje ophef."
Kroost Tinkerbell de heldin verzorgt de poesjes nu samen met haar eigen kroost. Ze gaat er op exact dezelfde manier mee om. Het flesje is ook niet meer nodig aangezien de poesjes mogen meedrinken van haar melk.
Angie Reynolds plant de poesjes voor adoptie op te geven zodra ze oud genoeg zijn.
Achter deze lieflijke uitdrukking gaat een dierentrauma schuil. Molly werd twaalf maanden geleden geboren met ontropion, een aandoening waarbij stukjes huid tegen het oog schuren. De Shar-Pei (bekend voor z'n rimpels) riskeerde zelfs blijvende blindheid. "Heel aanhankelijk" Een extreme face-lift bracht daar echter verandering in. "In het begin sliep ze de hele tijd omdat ze zoveel pijn had", vertelt baasje Louise Walsh uit het Britse Romford. "Nu speelt ze constant, verkent ze de wereld en jaagt ze op kraaien. Ze is een geweldige hond en toont zich heel aanhankelijk."
Molly heeft de geweldige ommekeer te danken aan dierenarts Richard Marks. Hij was diegene die de cruciale operatie uitvoerde. "Eigenlijk gaf ik haar een extreme facelift. Ik sneed een groot stuk huid weg en hechtte de rest weer vast aan de achterkant van haar hoofd. Drastisch ja, maar het was dat of definitief blind worden."
Fout kweekproces Marks legt de schuld bij een fout kweekproces. "Het uitzicht van de hond is altijd belangrijker dan de gezondheid", betreurt hij.
Mevrouw Walsh legde vorige maand 570 euro op tafel om Molly te kopen, maar gaf intussen al over de 800 euro uit aan dierenartskosten. Ze is dan ook van plan om de vorige baasjes uit Wales voor de rechter te dagen. "Ze waren niet eerlijk over haar gezondheidstoestand", luidt de klacht ...
Duitser heeft 7.000 euro veil voor niertransplantie van kat
Hoe ver kan een mens gaan in zijn liefde voor een dier ?
Heel ver als het van de Thomas Raetsch afhangt. De man uit Hannover ziet zijn kat Max zo graag dat hij er duizenden euro's voor veil heeft om haar gezond te houden. Max lijdt aan acuut nierfalen en heeft dringend een niertransplantatie nodig. Die kan enkel in de Verenigde Staten uitgevoerd worden voor het duizelingwekkende bedrag van bijna 10.000 dollar (zo'n 7.000 euro). Toch is dierenweldoener Thomas vastbesloten om zoveel geld aan de ingreep te spenderen. ......
De hond van Jennifer Aniston deed een tijdje vreemd. De actrice ging met haar viervoeter naar de hondentherapeut die meedeelde dat haar huisdier depressief is. Hoe herken je een depressie bij een hond?
1) Als je hond zich niet goed in zijn velt voelt, heeft hij minder eetlust. Het kan natuurlijk ook wijzen op een gebitsprobleem. Dat moet je dus uitzoeken. Bij een depressie zal je hond naast minder eten ook minder drinken.
2) Als je hond fysiek kerngezond is, maar toch fel gewicht verliest, dan check je best of je huisdier zich niet down voelt.
3) Is je hond minder actief dan anders? Houdt hij het bij veel slapen en trage bewegingen? Ook dat kan wijzen op een dip.
4) Is je hond niet meer geïnteresseerd als je met hem speelt? Negeert hij zijn hondenspeelgoed? Misschien helpt het om eens iets nieuws te kopen en hem weer op te fleuren. Blijft hij langer tam, dan zoek je best uit of er niet meer aan de hand is.
5) Wil je hond ook niet meer mee naar buiten voor een wandeling? Ook al is er lichamelijk niets aan de hand? Alweer een teken aan de wand.
6) Bij een depressie kunnen er ook vachtproblemen ontstaan. We spreken dan over haarverlies dat niet tot de gewone rui behoort.
7) Ook agressief gedrag of juist rusteloos en angstig gedrag kan een symptoom van depressie zijn.
8) Ben je overdag vaak weg en zit je hond in die zware periode veel alleen? Schakel dan wat hulp in om je hond toch uit te laten of bezig te houden.
Onze moderne viering van Halloween stamt af van het oeroude Keltische vuurfestival dat "Samhain" genoemd wordt, het wordt uitgesproken als 'snow in' waarbij 'sow' rijmt met cow...