My Guardian Angels of the Sunny Dogs They say memories are golden well maybe that is true I never wanted memories, I only wanted both of you.
A million times I needed you, a million times I cried. If love alone could have saved you you never would have died.
In life I loved you dearly, In death I love you still. In my heart you hold a place no one could ever fill.
If tears could build a stairway and heartache make a lane, I'd walk the path to heaven and bring you back again.
Till we meet again my angel.
14-09-2011
Babydolfijntje te zien bij Dolfinarium
AMSTERDAM
In het Dolfinarium is dolfijn Nalu bevallen van een gezond jong. Hoewel de eerste dagen na een bevalling kritisch zijn voor moeder en jong, zijn verzorgers en dierenartsen zeer tevreden over de eerste nacht. De baby is zichtbaar voor publiek.
Het jong zoogt goed en moeder is erg waakzaam en alert. Het geslacht is nog niet vastgesteld. Verzorgers observeren de komende dagen 24 uur per dag. Zij letten dan vooral op ademhaling, zogen en het algemene gedrag van Nalu en haar jong.
Even na 22.30 uur maandagavond 12 september ontdekten nachtwakers van het Dolfinarium het begin van een bevalling. Ruim een uur later, iets voor middernacht, zwom er een klein babydolfijntje rond tussen de 22 andere dolfijnen in het leefgebied. Verzorgers en nachtwakers waren getuige van de bevalling. Omdat het leefgebied van de dolfijnen zowel boven als onderwater bekeken kan worden kunnen zowel bezoekers als verzorgers moeder en jong goed zien.
Nalu en haar jong zwemmen in een speciale kraamkamer samen met drie andere hoogzwangere dolfijnendames !!!
Er is een plaats in de hemel die Regenboog brug heet.
Als een dier waar je veel van houdt doodgaat, dan gaat dat dier naar de Regenboogbrug.
Daar zijn uitgestrekte weiden en heuvels voor onze lieve vrienden, zodat ze met elkaar kunnen rennen en spelen.
Er is genoeg eten, water en zonneschijn en onze vrienden voelen zich daar warm en prettig
Alle oude en zieke dieren worden daar weer jong en beter.
Alle dieren die gewond of verminkt waren, worden weer sterk en gezond, precies zoals wij ze herinneren in onze dromen.
De dieren zijn gelukkig en tevreden, er is echter een klein ding: Ze vinden het jammer dat ze hun baasje of bazinnetje achter hebben moeten laten. Ze rennen en spelen met elkaar, maar dan komt de dag dat er twee* plotseling stoppen met spelen en in de verte turen..
Hun ogen beginnen te stralen, ze beginnen te trillen van opwinding. Plotseling verlaten ze de groep, rennen over het groene gras, sneller en sneller.
Ze hebben mij gezien en als ik en mijn lievelingen elkaar eindelijk treffen, houden we elkaar stevig vast, bij deze vreugdevolle hereniging. Om nooit meer uit elkaar te gaan.
De vrolijke kussen overstelpen mijn gezicht, mijn handen aaien hun liefdevolle kopjes en ik kijkt weer in die trouwe ogen, die ik zolang niet hebt gezien, maar die altijd in mijn hart zijn gebleven.
Is een droom dat misschien ooit werkelijk wordt ...
Het is lente en daar horen jonge dieren bij. In de singel aan de Viottakade in Dordrecht is een nest van acht kuikens geboren.
De familie laat zich graag filmen. De kleintjes wijken geen moment van de zijde van hun moeder. De brutaalste van de acht weet zelfs een plekje op moeders rug te veroveren. Vader en moeder zijn echt de baas in de singel, en kuikens op de rug of niet, moeder neemt regelmatig een flinke spurt om haar territorium te bewaken.
De kuikens zijn een attractie in de buurt, per dag komen tientallen mensen even kijken hoe het met de donsbolletjes gaat.
KAATSHEUVEL - Een vrouw uit Kaatsheuvel die 93 dieren in huis heeft, dreigt uit haar woning te worden gezet. Voor de woningbouwvereniging is de maat vol.
Sandra Maaijwee uit de Brabantse plaats vangt al jaren gehandicapte dieren op om ze thuis een opknapbeurt te geven. De dierenvriend heeft tientallen honden, katten, reptielen, vleermuizen en eenden.
De buren van de vrouw hebben geklaagd over stank -en geluidsoverlast. Woningbouwvereniging Casade had al een deadline gesteld: voor 1 april moest Sandra het aantal dieren dat ze thuis hield terug hebben gebracht tot twintig. Dat is haar echter niet gelukt. Ze weigert om de beesten te laten inslapen Ook is het volgens Maaijwee lastig om nieuw onderdak voor de dieren te vinden, zo weet Omroep Brabant.
De woningbouwcorporatie is begonnen met het ontbinden van het huurcontract. Sandra is al op zoek naar een nieuw onderkomen, maar met een uitkering en al dieren is dat erg moeilijk.
Oud mogen worden is een zegen, maar t zijn de jaren die wegen. Het geheugen laat het weten, men begint alles te vergeten. t Gehoor, t gezicht is aangetast, en iedere beweging zorgt voor last! Slapen zoals voorheen, vergeet dit maar meteen. Want slapeloze nachten, dat staat u te wachten!
En, medicijnen die worden voorgeschreven, dat is voor gans uw verder leven. Begin maar iedere morgen, met u goed te verzorgen! U mag ook niet vergeten, wat u niet meer mag eten. En voor het drinken, wat zal het zijn? Altijd en alleen nog vogelwijn!
Over de vermoeidheid spreek ik niet, het volstaat dat u ons goed beziet! Trappen werden vroeger op en af gelopen, nu is het eerder op en af gekropen! Reizen, feesten, t was een lust. Nu zoekt men alleen nog rust! Winkelen of wandelen, gaan of lang recht blijven staan, is ook al uit den boze, t zorgt voor pijn, t is artrose!
Dit alles en nog meer Zorgt voor last en dat doet zeer! Dit noemt men de schone ouden dag Laat mij even toe dat ik eens lach
Het is niet gebruikelijk voor een Koala van een tweeling te dragen, helaas werd de moeder getroffen en gedood door een passerende auto.
Gelukkig is de chauffeur gestopt en nam de moeder mee naar de plaatselijke dierenarts, niet wetende dat ze dood was, waar ze ontdekten dat ze een tweeling had in haar buidel.
Zondagmiddag (6/2) om 12.11 uur is in Dierenpark Emmen een olifantje geboren. De bevalling vond plaats in het buitenverblijf voor de ogen van de toegestroomde bezoekers.
Als snel stond het olifantje - een mannetje - op zijn pootjes. Zijn oudste zus, Ma Palai, wijkt niet van zijn zijde en samen met moeder Htoo Yin Aye en een jonger halfzusje houden ze de pasgeborene steeds in de gaten.
Het olifantje is niet erg groot. De verzorgers schatten het geboortegewicht op 80 - 90 kilo, maar het jong maakt een uitstekende indruk en loopt netjes met de kudde mee. Om hem beter in de gaten te kunnen houden hebben de verzorgers de kudde op stal gezet. Bezoekers kunnen de kleine bewonderen via een groot raam dat uitzicht biedt op de olifantenkudde.
Wie de volgende weken een bezoekje brengt aan de Antwerpse Zoo hoeft niet te schrikken. Het olifantje Kai Mook is niet stout geweest.
Rond de poot van Kai Mook hangt sinds kort een ketting. Het olifantje wordt op die manier voorbereid op een transport naar het dierenpark Planckendael eind dit jaar. Dan verhuizen Kai Mook en zijn familie naar een nieuw olifantenverblijf in het park.
Om Kai Mook klaar te maken voor het transport zijn zijn verzorgers nu al begonnen met de training. Olifanten worden immers aan kettingen vastgelegd eens ze in de transportkist zijn gestapt.
Binnenkort wordt de ketting ook al een keertje vastgeklikt. Tijdens het transport zal de olifant aan haar vier poten geketend zijn.
Trouwe bezoekers van de Antwerpse Zoo hoeven niet te wanhopen. Na de verhuis van Kai Mook en zijn familie, krijgt het Antwerpse olifantenverblijf zeker nieuwe inwoners. En Kai Mook en zijn familie kunnen ook bezichtigd worden in hun nieuwe thuis in Mechelen.
In Planckendael komt een gloednieuw en vooral groter olifantenverblijf. Kai Mook heeft nu al een ketting rond haar poot. Later zal ze ook even worden vastgebonden zoals tijdens het transport. Alle Antwerpse olifanten verhuizen op termijn naar Planckendael. Het nieuwe verblijf daar wordt 2ha groot en kost 10 miljoen euro.
Opnieuw 12 vergiftigde buizerds gevonden in Limburgse bossen
Een wandelaar heeft maandagochtend in Opoeteren (Maaseik) vijf vergiftigde buizerds aangetroffen. De vogels leken gelokt te zijn met ander dood wild. Terwijl mensen van het Natuurhulpcentrum ter plaatse waren om de zaak te bekijken, liep er in Opglabbeek een nieuw telefoontje binnen over gelijkaardige feiten. Ook in Rotem (Dilsen-Stokkem) had een wandelaar vergiftigde buizerds gevonden.
"Vanmorgen kregen we een telefoontje over weeral een schandalige vervolging van roofvogels. Tijdens een wandeling vond iemand in Opoeteren vijf dode buizerds die vlak bij mekaar lagen. Omdat dit wel erg verdacht leek, nam hij contact op met het Natuurhulpcentrum", klinkt het bij het Natuurhulcentrum.
"Op de vindplaats vonden we ook een dode houtduif, een fazantenkop en de kop van een wild konijn. Deze kadavers om de buizerds te lokken bleken geschoten te zijn. Op het duivenkadaver waren blauwe puntjes te zien, duidelijk het gif waarmee de roofvogels vergiftigd werden."
"5 verdwenen vogels"
"Terwijl we op de eerste plaats bezig waren, kwam er een oproep binnen over, waarschijnlijk alweer, vergiftigde buizerds, dit keer uit Rotem. Gedurende de hele week had een wandelaar maar liefst zeven dode buizerds gevonden. Twee ervan had hij meegenomen naar huis. De volgende dag echter, waren de overige vijf vogels verdwenen. Het Agentschap voor Natuur en Bos heeft ook deze twee buizerds meegenomen voor onderzoek", aldus het Natuurhulpcentrum.
Vorige week nog vonden spoorwegarbeiders in Hoeselt veertien dode buizerds. Volgens het Natuurhulpcentrum worden ze door jagers vergiftigd omdat de roofvogels - die momenteel in ons land overwinteren - "concurrentie" vormen. De natuurliefhebbers vragen om striktere regels voor de jagers.
Het griepvaccin dat jaarlijks aan miljoenen Nederlanders wordt gegeven, werkt niet goed. Dat stellen directeur Roel Coutinho van het Nederlandse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en viroloog Ab Osterhaus.
Bij mensen die vanwege hun leeftijd of gezondheid in aanmerking komen voor de vaccinatie, blijkt de prik het slechtst te werken, zo werd in het tv-programma Zembla gezegd.
Deskundigen weten volgens de makers van Zembla al langer dat het vaccin niet goed werkt.
Het is nooit bewezen dat na het vaccineren het aantal sterfgevallen van griep daalt. "Dat het vaccin niet werkt is eigenlijk logisch. Het heeft een goed afweersysteem nodig en die hebben oude of zieke mensen niet", zegt Zembla-woordvoerder Sander Rietveld.
Het griepvaccin zou zelfs nadrukkelijk gesponsord zijn door de farmaceutische industrie.
Slechte studies Volgens de Nederlandse hoogleraar innovatie en medische biotechnologie Huub Schellekens bleken studies die op het nut van de griepprik wijzen, zo slecht uitgevoerd, dat ze nauwelijks bruikbaar zijn. "En van die studies die wel bruikbaar waren, luidt de conclusie dat het vaccin eigenlijk niet werkt."
In Pennsylvania moesten reddingswerkers een vrouw uit een hachelijke situatie bevrijden. De dame was met haar wagen in de kruin van een boom beland, zo'n tien meter boven de begane grond.
Met behulp van touwen en ladders kon de 33-jarige Dana Bowser gered worden.
De vrouw raakte van de weg af, knalde door de vangrails en eindigde met haar pickup truck in de top van een boom. Een geluk bij een ongeluk, want naast de boom gaapte een diepe ravijn. Wellicht ging het voertuig aan het slippen op een ijsplek.
Bowser was de hele tijd bij bewustzijn en kon communiceren met haar redders. Ze hield het hoofd koel tijdens de reddingsoperatie. Als bij wonder hield de vrouw geen zware verwondingen over aan de slippartij. (eb)