Bij ons zijn ze verzot op zelgemaakte pizza. Niet moeilijk om doen, wel een beetje planning want de saus moet afgekoeld zijn en is het lekkerst als ze een dag op voorhand gemaakt is.Bij ons zijn er geen regels over wat er op moet, wij leggen er gewoon op wat we lekker vinden. Zo'n pizzadag is een gegarandeerd succes. Zo maken wij hem hier;
De bodem; Pizzadeeg van maizena, snel klaar, beetje water bij het deegmengsel en je kan direkt beginnen. Geen rijstijd, of rusttijd voor het deeg, het kan onmiddellijk verwerkt worden.
De saus; een dikke spagettisaus
nodig; 2 dikke uien 2 grote wortelen 1 kleine courgette 1 rode, gele en groene paprika 2 doosjes van 1/2l passata (tomatenpuree) 750 gr gehakt (wil je pizza met vis dan laat je het gehakt eruit) gedroogde oregano, pizzakruiden, spagettikruiden en een beetje groentebouillon
- De groenten in kleine blokjes snijden en een beetje opstoven. - Tomatenpuree toevoegen en aan de kook laten komen. - Het gehakt met een klopper onderroeren ( zo krijg je geen grote klonten vlees in je saus, maar heel kleine stukjes) - Kruiden en bouillon toevoegen - De saus een uurtje laten sudderen op een klein vuurtje. - Laten afkoelen.
De extra's op je pizza bepaal je zelf. Ik zet alles vooraf klaar gesneden zodat ik het maar te nemen heb als ik met de pizza zelf bezig ben. Bij ons hebben ze graag schijfjes tomaat, stukjes hesp, ananas, hele dunne uiringen, champignons.
Als ik alles klaar heb begin ik met het deeg. Voor ik het uitrol tot de gewenste dikte bestrijk ik de bakplaten met olie zodat de pizza niet aan de plaat blijft kleven. Deeg op de bakplaat leggen en de randjes afsnijden. Dan het deeg bestrijken met een goeie laag saus. De extra's erop leggen en voor de kaas erop gaat nog eens bestrooien met gedroogde oregano en pizzakruiden. Hier hebben ze graag veel kaar op de pizza, daarom gebruik ik mozarella die ik in kleine blokjes heb gesneden en doe ik er ook nog een goeie laag geraspte kaas bovenop.
De pizza bakken in een voorverwarmde oven op 180 à 200°, ongeveer een half uurtje. Ik bak in een warme luchtoven, Voor een gewone oven kan de baktijd iets langer zijn.
Hier zijn ze er dol op, ik hoop de mensen die dit uitproberen ook.