Ben je op zoek naar een recept? Klik dan op Webchef
.
28-10-2006
Grand marnier parfait
Ingrediënten:
4 eieren 2 eidooiers 100cc grand marnier 150 gr suiker 3dl slagroom aardbeien
Bereidingswijze:
Doe de eieren en de eidooiers in een kom. Kluts deze. Doe de suiker en de grand marnier erbij en verwarm het geheel au bain marie. (niet laten koken). Neem de kom van het vuur en mix het geheel 10 minuten tot er een romige massa ontstaat. Klop de slagroom (zonder suiker) lobbig en roer dit erdoor. Doe het beslag in een diepvriesbakje en laat dit ongeveer 5 uur invriezen. Je kunt hier plakjes van snijden of bolletjes van scheppen. Dit is erg lekker met aardbeien. Ook met chocoladevlokken als garnering is dit lekker. In de diepvries is het toetje ongeveer 3 weken houdbaar, dus altijd gemakkelijk bij onverwachte gasten!
1 l melk 250 g dessertrijst 2 pakjes saffraan of 2 kleine potjes saffraanpoeder 125 g suiker 1 vanillestok bruine suiker
Bereiding:
Zet de rijst op in koud water en laat hem één minuut koken. Spoel af onder koud stromend water. Voeg de uitgelekte rijst bij de kokende melk en laat ze gedurende 15 minuten op een zacht vuurtje gaar koken. Roer regelmatig met een houten lepel om aanbranden te vermijden. Voeg tijdens het koken de vanillestok en de saffraan toe. Strooi ophet einde van de kooktijd de suiker erin. Blijf roeren met een houten lepel. Bind de nog vloeibare rijstpap met een weinig vanillepuddingpoeder. Roer koud, eventueel in een ijsbad. Stort de hemelse spijs uit op bordjes en serveer met bruine suiker en gouden lepeltjes
500 gr. krieltjes 1/8 zure room mayonaise mosterd peper zout peterselie 3 à 4 tenen knoflook
Bereiding:
De aardappeltjes koken met zout. Zure room, mayonaise, theelepeltje mosterd, peper, zout en knoflook vermengen. Aardappeltjes erdoor. Peterselie fijnknippen en erdoor mengen. Paar uur in de koelkast zetten
Aardappelen koken en pureren. Puree mengen met kaas,zout,peper en bieslook Eiwit en slagroom door puree spatelen. Gelatine in ruim koud water een 5 tal min laten weken Gelatine met aanhangend water,op zacht vuur laten smelten,en door de puree roeren. Vorm met plastiekfolie bekleden,puree erin storten en glad strijken. Afgedekt in de koelkast een 4 tal uren laten opstijven In plakken gesneden serveren,met créme fraiche en de zalmeitjes. De zalmeitjes kunnen ook vervangen worden door een stuk gerookte vis (gerookte forel,heilbot,zalm).
8 halve perziken uit blik 50 gr amaretti koekjes 25 gr zachte boter 25 gr basterdsuiker 1 eierdooier 4 el amaretto (likeur) 2,5 dl droge witte wijn 8 takjes oregano(voor de garnering) roomijs 1/4 liter slagroom 1 eetlepel cacaopoeder
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180ºC. Hol de binnenkant van de perzik voorzichtig met een lepeltje iets uit, zodat er ruimte is voor de vulling. Snij het weggesneden vruchtvlees fijn en zet het apart.Doe de amaretti koekjes in een kom en breek ze in kleine stukjes.Roer de boter en suiker glad en roer het vruchtvlees, de eierdooier, de helft van de likeur en de verkruimelde koekjes erdoor.Vet een ovenschaal in met boter waar de perzik helften naast elkaar inpassen.Schep de vulling in de perziken en zet ze in de schaal. Meng de overige likeur met de wijn en giet dit mengsel over de perziken.Bak ze ongeveer 10 minuten. Leg op elk bordje 2 halve perziken, en een bolletje ijs. Spuit wat toefjes slagroom rondom de perziken. Doe de cacaopoeder in een zeefje en bestrooi de slagroom hiermee.Garneer het geheel met de oregano. Eet smakelijk.