Inhoud blog
  • Appelbeignets
  • Visserspotje
  • Bladerdeeghoedje
  • Waterkerssoep
  • Vogelnestje
  • Visschelpen
  • Russische petatjes
  • Kaasdessert
  • Voorgerecht met gerookte vis
  • Garnalencoktail
  • Gevulde paddestoelen
  • Lekker fruitdessert
  • Scampi's
  • Rijstpap
  • Mosselbrochetjes
  • Ananasijs
  • Aardbeien-kiwi dessrtje
  • Aardbeien ijs
  • Kaasmousse met fruit
  • Mousse van perziken
  • Rijstgebak met abrikozen
  • Pikante remouladesaus
  • Grand marnier dessert
  • Bavarois van ananas
  • Ananasschuim
  • Aardappel-kaaskroketjes
  • Advokaat
  • Luchtig dessertje
  • Zalmkoekjes
  • Pompoensoep met curry
  • Gevulde champignons 2
  • Gevulde champignons
  • Tiramisu 3
  • Tiramisu 2
  • Tiramisu
  • Vlaggetjes pudding
  • Gevulde aardappelen met grijze garnalen
  • Lekkere goulash
  • Grand marnier parfait
  • Rijstpap 2
  • Knoflookaardappeltjes
  • Romige aardappelterrine
  • Pina colada pudding
  • Gevulde perziken met amaretto
  • Syllabub
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     



        



    WebChef Recept

    Ben je op zoek naar een recept?
    Klik dan op Webchef


                                           


           

                       
          
                  


                               
               
                     


           

                          
      
                                        



           








            





                   



                        


             

                    


                

                

             

        


                


                 


      


      

               

                  



                       




             




             



                  








                      




          



          



       



                      




      




     




       



            


             

                






          




        


      


           


     


                     


     
     



     



           



        



         



      

      



        


      


          
    .

    19-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijstpap 2
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingrediënten:

    1 l melk
    250 g dessertrijst
    2 pakjes saffraan of 2 kleine potjes saffraanpoeder
    125 g suiker
    1 vanillestok
    bruine suiker

    Bereiding:

    Zet de rijst op in koud water en laat hem één minuut koken. Spoel af onder koud stromend water. Voeg de uitgelekte rijst bij de kokende melk en laat ze gedurende 15 minuten op een zacht vuurtje gaar koken. Roer regelmatig met een houten lepel om aanbranden te vermijden. Voeg tijdens het koken de vanillestok en de saffraan toe. Strooi ophet einde van de kooktijd de suiker erin. Blijf roeren met een houten lepel. Bind de nog vloeibare rijstpap met een weinig vanillepuddingpoeder. Roer koud, eventueel in een ijsbad. Stort de hemelse spijs uit op bordjes en serveer met bruine suiker en gouden lepeltjes

    19-10-2006 om 00:00 geschreven door Rina

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:nagerechten
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knoflookaardappeltjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingrediënten:

    500 gr. krieltjes
    1/8 zure room
    mayonaise
    mosterd
    peper
    zout
    peterselie
    3 à 4 tenen knoflook

    Bereiding:

    De aardappeltjes koken met zout. Zure room, mayonaise, theelepeltje mosterd, peper, zout en knoflook vermengen. Aardappeltjes erdoor. Peterselie fijnknippen en erdoor mengen. Paar uur in de koelkast zetten

    19-10-2006 om 00:00 geschreven door Rina

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:aardappelen
    » Reageer (0)
    12-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Romige aardappelterrine
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorgerecht:
    Romige aardappelterrine: ( voor 4 personen).


    500 gr.aardappelen,geschild.
    100 gr.roomkaas.
    zout,versgemalen peper.
    3 eetl.bieslook
    1eiwit,stijfgeklopt.
    11/4 dl slagroom,stijfgeklopt
    4 blaadjes witte gelatine.
    1 1/4 dl. créme fraiche
    100 gr.zalmeitjes.

    Extra nodig:

    Terrine of cakevorm,inhoud 11/2 liter.

    Bereidingswijze:

    Aardappelen koken en pureren.
    Puree mengen met kaas,zout,peper en bieslook
    Eiwit en slagroom door puree spatelen.
    Gelatine in ruim koud water een 5 tal min laten weken
    Gelatine met aanhangend water,op zacht vuur laten smelten,en door de puree roeren.
    Vorm met plastiekfolie bekleden,puree erin storten en glad strijken.
    Afgedekt in de koelkast een 4 tal uren laten opstijven
    In plakken gesneden serveren,met créme fraiche en de zalmeitjes.
    De zalmeitjes kunnen ook vervangen worden door een stuk gerookte vis
    (gerookte forel,heilbot,zalm).

    12-10-2006 om 00:00 geschreven door Rina

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:aardappelen
    » Reageer (0)
    07-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pina colada pudding
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingredienten:
     

    1 blik gesuikerde cocoscream (340 ml )
    250 ml. room
    1 liter melk
    2 dl witte rhum (bacardi)
    1 blik ananas schijven op siroop( netto gewicht 560 gr )
    2 eierdooiers
    3 eetlepels maisena (niet afgestreken )
    1 snuifje zout

    Werkwijze:

     

    Melk -  cocoscream - room - witte rum en het sap van de ananas in een grote pot doen,en aan de kook brengen.

    Hou wat vocht apart en breek daarin de maisena.

    De ananasschijven in kleine partjes snijden,en wat stukjes apart houden,om te garneren.

    Wanneer de melk kookt,de gebroken maisena toevoegen.

    Op een zacht vuurtje,eventjes laten doorkoken (1 min.)

    Van het vuur nemen,en al roerend de twee eierdooiers toevoegen.

    Als laatste de ananasstukjes toevoegen.

    Garneren met de stukjes ananas die je apart hebt gehouden.

     

    Ter titel van inlichting:Ik ben de suiker niet vergeten.Maar de cocoscream is zodanig zoet,dat het toevoegen van suiker onnodig is.

    07-10-2006 om 00:00 geschreven door Rina

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nagerechten
    » Reageer (1)
    06-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde perziken met amaretto
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Benodigdheden:


    8 halve perziken uit blik
    50 gr amaretti koekjes
    25 gr zachte boter
    25 gr basterdsuiker
    1 eierdooier
    4 el amaretto (likeur)
    2,5 dl droge witte wijn
    8 takjes oregano(voor de garnering)
    roomijs 
    1/4 liter slagroom
    1 eetlepel cacaopoeder



    Bereiding

    Verwarm de oven voor op 180ºC. 
    Hol de binnenkant van de perzik voorzichtig met een lepeltje iets uit, zodat er  ruimte is voor de vulling. Snij het weggesneden vruchtvlees fijn en zet het apart.Doe de amaretti koekjes in een kom en breek ze in kleine stukjes.Roer de boter en suiker glad en roer het  vruchtvlees, de eierdooier, de helft van de likeur en de verkruimelde koekjes erdoor.Vet  een ovenschaal in met boter waar de perzik helften naast elkaar inpassen.Schep de vulling in de perziken en zet ze in de schaal. Meng de overige likeur met de wijn en giet dit mengsel over de perziken.Bak ze ongeveer 10 minuten.
    Leg op elk bordje 2 halve perziken, en een bolletje ijs. Spuit wat toefjes slagroom rondom de perziken. Doe de cacaopoeder in een zeefje en bestrooi de slagroom hiermee.Garneer het geheel met de oregano.
    Eet  smakelijk.

    06-10-2006 om 00:00 geschreven door Rina

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nagerechten
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Syllabub
    Klik op de afbeelding om de link te volgen .

    06-10-2006 om 00:00 geschreven door Rina

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:nagerechten
    » Reageer (0)


    Hallo.
    Leuk dat je even langskomt.
    Hopelijk vindt je hier iets naar je zin
    Ik verwacht je snel terug.
    Heb je vragen?Stuur mij gerust een mailtje.
    Bedankt voor je bezoek.
    Groetjes.
    Rina.

    MY HOUSE ON WEB


           
    Categorieën
  • aardappelen (2)
  • nagerechten (10)
  • soepen (3)
  • visgerechten (0)
  • vleesgerechten (1)
  • voorgerechten (6)


  •              

             




                          
                 
      


       


             
                    

                

                

          
                




       


             
    Heb je vragen of opmerkingen.Klik op het envelopje en mail mij


    Foto

    Schrijf a.u.b.een berichtje in mijn gastenboek




              
                            


                                      

    Wel eventjes het gewicht blijven controleren,als je receptjes uitprobeert :-)))Anders gaan jullie er straks uitzien zoals dit koppeltje

            

             

        
                     


















             
              




                  

     

           


      
        



     


          

                         


          
             


             
               




                



       


           


                  




     

              


                     

                 
     

                      




                  




                 




                             




                 




                



                       

                  

     


       

          







             

             


              



             


                  


             


      


             


           


        







       



            
                



               


               


     


                          

     
                     




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!