Ben je op zoek naar een recept? Klik dan op Webchef
.
01-11-2008
Bladerdeeghoedje
.
3> 4> 5> 6>
Ingredienten: Soep Bladerdeeg 1 eigeel
Bereiding: - Neem een soepkommetje met een kleine opening bovenaan en vul met koude soep. - Snijd een cirkel, die minimum 2 cm groter is dan de opening van het soepkommetje, uit het bladerdeeg. - Smeer het deeg langs beide kanten in met losgeklopt eigeel. - Leg het deeg bovenop het kommetje en druk de randen goed aan. - Zet in een voorverwarmde oven van 185° graden gedurende 12 tot 15 minuten
Ingredienten: Soep Bladerdeeg 1 eigeel
Bereiding: - Neem een soepkommetje met een kleine opening bovenaan en vul met koude soep. - Snijd een cirkel, die minimum 2 cm groter is dan de opening van het soepkommetje, uit het bladerdeeg. - Smeer het deeg langs beide kanten in met losgeklopt eigeel. - Leg het deeg bovenop het kommetje en druk de randen goed aan. - Zet in een voorverwarmde oven van 185° graden gedurende 12 tot 15 minuten
Tips: 1. Gebruik kleine kommetjes 2. Snij het deeg groot genoeg uit 3. Werk met koude soep
- 1 bos waterkers (fijngesneden zonder steeltjes) - 2 aardappelen (in blokjes) - 1 Kruidentuiltje - 1.5 L water - 0.5 L melk - 2 bouillonblokjes (runds) - 2 eetlepels peterselie (fijngehakt) - peper en zout
Bereidingswijze
Doe het water in een soepketel. Voeg het kruidentuiltje, de waterkers, de bouillonblokjes en de aardappelen toe en laat 15 minuutjes koken. Verwijder het kruidentuiltje en mix de soep. Voeg de melk toe en breng op smaak met peper en zout. Werk af met de peterselie.
Stoom de pompoenblokjes gaar in 10 min. Hak de ui en de look,en fruit ze een beetje in wat olie. Voeg de pompoenblokjes,de laurier,het bouillonblokje en het water toe. Laat opkoken,en voeg dan de curry,en muskaatnoot toe. Laat nog een half uurtje koken. Mix de soep,en zet ze opzij tot vlak voor het serveren. Voeg er dan de melk aan toe,en verhit op een zacht vuurtje. Parfumeer met de bieslook,en serveer met de broodkorstjes