Ingrediënten (voor 4 personen )xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
350 gr. verse zalmfilet
350 gr. vastkokende aardappelen
1 eetlepel citroensap
3 eetlepels verse gehakte dille
Vloeiende bloem
Mais olie
Peper en zout
Bereiding:
Kook de aardappelen 10 min. in de pel.
Laat ze wat afkoelen,pel ze,en rasp ze grof.
Snij de zalmfilet in stukjes.Vermeng vervolgens
met de dille,het citroensap,en peper en zout naar smaak.
Voeg er dan de geraspte aardappelen aan toe.
Verdeel het mengsel in 8 porties,en maak er stevige
koekjes van. Druk goed aan. Bestuif ze met bloem.
Bak de zalmkoekjes 3 tot 4 min. aan elke kant in hete olie.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Serveer ze lauw of warm.
Tip:
Voeg 1 eiwit bij het mengsel om de koekjes nog beter in vorm te houden.
Lekker erbij :
Doe bij 8 eetlepels mayonaise 2 theelepels mosterd en een tikje
Worchestersaus en tabasco.
 4>
|