Ingrediënten :
250 gr. ananas (vers of uit blik ) xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />150 gr. room 100 gr. yoghurt 4 - 5 gelatineblaadjes Wat bloemsuiker Frambozen en/of frambozencoulis Wat verse munt
Bereiding :
Snij de ananas in blokjes,en mix ze met wat sap fijn in de blender. Breng even aan de kook,en laat wat afkoelen. Voeg er de geweekte gelatineblaadjes bij,en roer tot ze opgelost zijn. Laat verder afkoelen tot lichaamstemperatuur. Voeg er de yoghurt en de opgeklopte room bij. Lepel het mengsel in timbaaltjes (of koffiekopjes). Laat één nacht opstijven in de koelkast. Maak de bavarois langs de kant los met de punt van een mes,en stort ze op een bord.Garneer met frambozen en /of frambozencoulis. Bestrooi met poedersuiker,en werk af met een takje munt.
Tip : Wanneer u een reepje aluminiumfolie in de timbaaltjes legt,zodat het langs weerskanten zo'n vijf centimeter overhangt,voordat u het mengsel in de potjes lepelt,kunt u de opgesteven bavarois er nadien makkelijker uithalen door aan de overhangende stukjes te trekken.
|